Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-11-2006
    Postime
    12

Flaka e Janarit Gostivar 16.01.07 ora 19

Janari i martirėve, pėrjetimi mė fisnik

Flijimi dhe vdekja pėr realizimin e aspiratave tė njė populli, do tė na pėrcjellin si pėrjetimi mė fisnik nė gjithė jetėn".
    Vjeshta e vonshme e vitit tė kaluar, na solli edhe njė pėrjetim tė bukur, realizimin e njė ėndrre shekullore.
    Ēlirimtari i shekullit tė 15-tė pas shumė shekujsh me rradhė, na lidh si kurrė mė parė, pasi tani ėshtė nė mesin tonė, pra edhe nė SHKUP.
    Pėrjetimi ėshtė tani mė i bukur, pasi ndjenja e kėnaqėsisė tė duket e barabartė si nė Tiranė, poashtu edhe nė Prishtinė e Shkup.
    Kėnaqėsia ėshtė edhe mė madhe, kur mė nė fund triumfoi ndjenja e lirisė e jo e sundimit. Edhe te mė skeptikėt dhe mė tė painformuarit, fitoi bindja se Skėnderbeu ka qenė ēlirimtar.
    Janarėt janė tė ftohtė, por edhe tė bujshėm qė nga kohėt e lashta.
    17 Janari i vitit 1982, dita kur u vranė Vėllezėrit Jusuf dhe Bardhosh Gėrvalla e Kadri Zeka, ėshtė njė datė tragjike nė historinė e shqiptarėve.
    Ishte ky njė brez i ri, qė kishte dalur nė skenėn e historisė me mesazhin e flijimit, si “pėrjetimi mė i bukur”.
    Martirėt e Janarėve si Gjergj Kastrioti Skėnderbeu, Isa Boletini, Jusuf dhe Bardhosh Gėrvalla, Kadri Zeka, Rexhep Mala, Nuhi Berisha, Afrim Zhitia, Fahri Fazliu, Zahir Pajaziti, Adem Jashari, Mujdin Aliu, Fehmi Ladrovci dhe tė rėnėt e tjerė, flijuan jetėn, pėr t`i bėrė ballė pushtimit, pėr njė ardhmėri pa pranga e tė lirė.
    Janari i martirėve nė shumė vende ku jetojnė dhe punojnė shqiptarėt anekėnd botės, ėshtė bėrė tradicional me ndezjen e Flakės sė Janarit.
    Nė Gostivar “Flaka e Janarit” u ndez pėr herė tė parė vitin e kaluar, nėn organizimin e SHKA “ Lulet e Malėsisė ” nga Gostivari.
    Pėrjetimi do tė ishte akoma mė fisnik, sikur “Flaka e Janarit” edhe nė Gostivar nė mėnyrė tradicionale, do t`i bashkohej Janarit tė martirėve tė kombit tonė. Andaj edhe kėtė vit SHKA “Lulet e Malėsisė” organizon Akademinė Pėrkujtimore “Flaka e Janarit” qė do tė mbahet nė Qendrėn pėr Kulturė nė Gostivar, mė 16 Janar 2007, nė ora 19.
    Ju ftojmė qė tė mblidhemi pėr t`i pėrkujtuar dėshmorėt me “Flakėn e Janarit”, pasi ideali i tyre ishte bashkimi i tė gjithė neve.
    Kėshilli organizativ i Akademisė Pėrkujtimore “ Flaka e Janarit - 2007 ”, nė kuadėr tė SHKA “Lulet e Malėsisė” - Gostivar

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Kam edhe une disa informacione:
    Jam prej Tetove por mesoj ne Gostivar (GV) dhe per cdo vjet mbahet Flaka e Janarit
    edhe sivjet une jam viti i dyte II ne shkollen e mesme te Arkitekures dhe profesori jone i Gjuhes Shqipe zgjodhi disa nxenes/e per te luajtur tek Flaka e Janarit
    me zgjodhi edhe mua por e refuzova ishte me vet deshire....!
    Saqe di une pas kesaje mbremje duhet te shkojne ne nje HOTEL per te ngrene buke...............Besoj se do te kalojme mire aty oks sidoqoft ju prsh KLM

Tema tė Ngjashme

1. Flaka e Janarit
    Nga hajla nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 27-01-2011, 01:56
  2. Raport i LDSH-se ne Gostivar
    Nga gjakushi nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 14-05-2009, 08:10
  3. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  4. 7 milion euro kushton nje sezone dasmash ne Gostivar
    Nga Davius nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 23-05-2005, 06:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •