Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Meqenëse gjatësia e MP është e kufizuar...

Perse sepaku nuk eshte pamundesuar tejkalimi i kuotes brenda kutise se tekstit?
    ose
    A nuk do te ishte me mire sikur anetari te kishte nje forme monitorimi te gjatesise se mesazhit qe shkruan ne menyre qe te kete mundesi qe ta riformuloje mesazhin apo ta dije se paku ku ta nderprese ne menyre qe ajo qe nuk ishte ne gjendje ta thote me me numrin e kufizuar simboleve ne njerin, ta vazhdoje ne tjetrin mesazh?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pak HTML shtese dhe nje skript i shkurter do ta permiresonte pervojen dukshem:
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 23-01-2007 më 13:25
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Mesazhet private janë thjesht një mënyre e shpejtë komunikimi midis anëtarëve të forumit, në lidhje me mesazhe që kanë të bëjnë me forumin.

Nq se doni të flisni më gjatë mund të futeni në chat ose mund të dërgoni mesazhe elektronike (e-mails).

Faleminderit për sugjerimin,
    Fiori

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Fiori
    Mesazhet private janë thjesht një mënyre e shpejtë komunikimi midis anëtarëve të forumit, në lidhje me mesazhe që kanë të bëjnë me forumin.

Nq se doni të flisni më gjatë mund të futeni në chat ose mund të dërgoni mesazhe elektronike (e-mails).

Faleminderit për sugjerimin,
    Fiori
    Jo jo nuk ishte fjala per te shkruar me gjate apo me shkurte, fjala ishte qe nje kumtim ose sqarim ne nje mesazh mund te tejkaloje 1000 per nje hapesire te zbrazet dhe kete klienti e kupton vetem pasi ta kete postuar.

Eshte thjeshte e merzitshme.
    Aeneas Dardanus

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Oh, nuk e kuptova keshtu mesazhin tend, pasi nuk e lexova te plote. Po i hedh nje sy atehere dhe te kthej pergjigje me te sakte ne lidhje me ate lloj lajmerimi.

Fiori

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Degjo, -s'e se kisha per vete kete sygjerim, se une e kam mesuar tani...
    Mbaj mend se me kishte bere pershtypje te "keqe" qysh ne fillim andaj...

Kam verejtur se ky forum eshte koduar ne menyren me efiqiencen me te keqe te mundur per sa i perket ngarkeses se SERVERIT.
    Andaj nuk me cudite pse serveri i F.SH. "bie" aq shpesh.

Ky Server eshte detyruar te duroje (10-100) here me teper ngarkese, (varesisht nga numri i klienteve aktive), se sa ne rastin kur validimi do te behej ne kompjuterin e klientit.

Nuk ekziston kurrfare nevoje qe "validimi" dhe sherbime tjera si "kontrollo mesazhin" e te ngjashme te behen me ane/rruge SERVERI te dyfishta "send-get".

Kjo "kontrolle" poashtu mund te behet duke shfrytezuar vetem forcen e kompjuterit te klientit pa pasur nevoje te dergohen te dhenat e plota ne server;
    ti procesoje ato ato vet dhe ti ktheje edhe nje here tek klienti vetem per te pare se cfare, e si duket ajo qe ka shkruar!

Duke marre parasysh keto, une po ju jap kete skript i cili ne kte rast do ta bej perjetimin e perdorimit te sherbimit tuaj pak me te kendshem dhe ne disa raste do te kursej Serverin nga sherbimet shtese, vetem per t'i treguar klientit se e ka tejkaluar "kuoten" e gjatesise se tekstit per nje zbrazdesire

Pason skripti:

Revizioni (dhe komplikimi) i skriptit u be per shkak te MOZILLA agjenteve te cilet kan nje natyre me pak intelegjente te perkrahjes se "event-modelit".
    Ky kod perkrahet nga gjithe "browseret" kurent.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 23-01-2007 më 13:25
    Aeneas Dardanus

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23
    Kam verejtur se ky forum eshte koduar ne menyren me efiqiencen me te keqe te mundur per sa i perket ngarkeses se SERVERIT.
    Andaj nuk me cudite pse serveri i F.SH. "bie" aq shpesh.
    Mos u hiq kompetent me ata qe administrojne komunitetin shqiptar me te madh dhe jetegjate ne Internet dhe qe dine dy gjera me shume se ty. Dhe mos publiko kod ne forum te kopjuar nga faqe te tjera pasi ate kod me ligj mund ta shohin vetem ata qe kane licensen e programit vbulletin. Sa sulme ka marre komuniteti yne ne vite, aq te mira qofshin, por ja qe jemi perseri ne linje.

Dhe arsyeja perse nuk bejme ndryshime te kota si ky qe ze ti ne goje me javascript eshte se:

a. Ndryshohen shabllonat nga origjinali dhe e bejne te veshtire rifreskimin e forumit ne te ardhmen.

b. Shumica e vizitoreve tane jane fillestare ne Internet dhe e kane te veshtire te kuptojne e perdorin nje faqe qe u nxjerr nje mesazh kur ata jane duke shkruajtur. Eshte me e lehte per ta te lexojne mesazhin kur e dergojne mesazhin.

Sa me pak javascript ne nje faqe, aq me mire per faqen.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 23-01-2007 më 13:27

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Gjatesia e Ademit a.s.
    Nga prizrenasi_30 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-12-2008, 17:11
  3. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  4. Kriza e botës bashkëkohore
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 12:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •