Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Si duhet të jetë një lidhje dashurie?

PER MENDIMIN TIM PA XHELOZI ..PA INDIFERENTIZEM....
    NJE LIDHJE DUHET TE JETE E PASTER ..E BESUESHME ..PA LLAFE...E LARMISHME..E BUKUR...E FORTE DHE E PAVDEKSHME.
    POR FATKEQESISHT KY MENDIM IMI ESHTE ME TEPER I NJE BOTE ENDERRUESE...

RESPEKTE
    "Carpe Diem"

Your Soul Is Mine!! Maska e Gregorian
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    ne zemren tende
    Postime
    32

Citim Postuar më parë nga zhorzhi
    URIME PER TEMEN.ESHTE MJAFT E GODITUR.
    Une mendoj se me e mira do ishte kjo e dyta,indiferent,
    te mos nderynte ne pune qe si takojne se xhelozet ta hane shpirtin,,,
    dhe ca te beje njeriu i shkrete pasandaj,o do ndahet o do vdesi para kohe.
    megjithate mirekuptimi ka te beje shume ne kto gjera.
    mendimi im ky kuptohet!!!

mirekuptimi do te ishte si alterantiva me e mire e mundshme!
    mirepo ne shumicen e rasteve ai nuk ka vend..anashkalohet komplet nga xhelozia mosbesimi...dhe kultura qe partneret kane...

per sa i perket indiferences...nese je indiferent atehere lidhja kthehet ne nje detyrim...ne menefregizem total dhe vetem lidhje nuk quhet me ..por mjerim...
    dhe ketu fillon e behet e gjalle ajo shprehja qe nje mashkull eshte i lumtur deri ne momentin e fundit te beqarise(une me thene te drejten nuk dua te jem i lumtur deri ne ate moment,

jo plotesisht indiferent, jo shume xheloz mjafton aq sa duhet, dhe jo shume romantik...por cdo gje me takt dhe me mend.. nese je inteligjent dhe jo shume besues ! atehere i jep zgjidhje cdo gjeje!kjo do te ishte nje pergjigje e imja per ju!

Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    ne zemren tende
    Postime
    32

une mendoj

Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Si duhet të jetë një lidhje dashurie?

PER MENDIMIN TIM PA XHELOZI ..PA INDIFERENTIZEM....
    NJE LIDHJE DUHET TE JETE E PASTER ..E BESUESHME ..PA LLAFE...E LARMISHME..E BUKUR...E FORTE DHE E PAVDEKSHME.
    POR FATKEQESISHT KY MENDIM IMI ESHTE ME TEPER I NJE BOTE ENDERRUESE...

RESPEKTE

mendim mbreslenes
    personlaisht me pelqen...keq sdo ishte me thene te drejten...ja qe eshte me pak i disponueshem ti paraprije nje lidhje....por???
    kurre i pamundur..
    peronalisht uroj qe fjalet e tua te jene...realiteti dhe pasqyra e jetes tuaj dhe jo thjeshte i nje bote enderruese

Respect for you!!
    Gregorian

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    peronalisht uroj qe fjalet e tua te jene...realiteti dhe pasqyra e jetes tuaj dhe jo thjeshte i nje bote enderruese

Respect for you!!
    Gregorian

FLM PER PERGJIGJEN GREGORIAN...ME PELQEN TE ENDERROJ DHE DO TE DOJA QE ATO QE ENDERROJ TE PLOTESOHEN ...PO EDHE UNE EDHE JU E DIME QE PO TE JESH ENDERRIMTAR NE KETE BOTE... DHE SENTIMENTAL..VUAN.

RESPEKTE
    "Carpe Diem"

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nje lidhje dashurije duhet te jete perplote dashuri, -te tjerat mire se erdhen dhe mire se shkuan.

Se derisa qendron dashuria, do te mund t'i humbesh dhe t'i rifitosh pa dhembje.

Por po humbe dashurine, gjithe cka ke fituar do te duket pa vlere. Po edhe ne i pace humbur te gjitha, serish do te thuash asgje...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    ne zemren tende
    Postime
    32

:)

Citim Postuar më parë nga DI_ANA

Respect for you!!
    Gregorian

FLM PER PERGJIGJEN GREGORIAN...ME PELQEN TE ENDERROJ DHE DO TE DOJA QE ATO QE ENDERROJ TE PLOTESOHEN ...PO EDHE UNE EDHE JU E DIME QE PO TE JESH ENDERRIMTAR NE KETE BOTE... DHE SENTIMENTAL..VUAN.

RESPEKTE

kurse une do ti pergjigjesha ne nje pikpamje me optimiste fjaleve qe ju me keni shkruar
    mjafton qe enderron..sikur te heqesh dore prej tyre atehere ekzistenca juaj nuk do kishte kuptim..
    te jesh enderrimtar dhe sentimental do te thote ti realizosh te kesh deshiren per ti realizuar te gjitha qellimet ne jete(te garantoj qe pjeses me te madhe te njerezve u ka humbur ajo deshire)..nese enderron ..vepron dhe realizon...dhe nese vuan??atehere e di se cdo te thote lumturi
    une uroj qe ju mos te hiqni kurre dore nga enderra!!
    TE ENDERROSH ?? SE TRE JOLIE

Respct for you !!
    Gregorian
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gregorian : 24-01-2007 më 23:39

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga Gregorian

kurse une do ti pergjigjesha ne nje pikpamje me optimiste fjaleve qe ju me keni shkruar
    mjafton qe enderron..sikur te heqesh dore prej tyre atehere ekzistenca juaj nuk do kishte kuptim..
    te jesh enderrimtar dhe sentimental do te thote ti realizosh te kesh deshiren per ti realizuar te gjitha qellimet ne jete(te garantoj qe pjeses me te madhe te njerezve u ka humbur ajo deshire)..nese enderron ..vepron dhe realizon...dhe nese vuan??atehere e di se cdo te thote lumturi
    une uroj qe ju mos te hiqni kurre dore nga enderra!!

Respct for you !!
    Gregorian
    PO DHE ENDERRIMET KANE VLEREN E TYRE NE DASHURI APO JO GREGORIAN ....
    VUAJTJA PO ASHTU .PASTAJ SKA DASHURI PA VUAJTJE ,PA ENDERRIME .E ETC ETC ETC .

Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    ne zemren tende
    Postime
    32

pa diskutim:)

Citim Postuar më parë nga alnosa
    PO DHE ENDERRIMET KANE VLEREN E TYRE NE DASHURI APO JO GREGORIAN ....
    VUAJTJA PO ASHTU .PASTAJ SKA DASHURI PA VUAJTJE ,PA ENDERRIME .E ETC ETC ETC .

jam dakort me fjalet e tua te pakten deri diku!
    nje mendim i imi personal do te ishte:
    qe dashurine pa vuajtje ne nuk mund ta konceptojme sepse kete tip dashurie kemi mesuar ate me vuajte..dashuri pa vuajtje ka..ekziston shume pak persona ne bote e kane arritur..po te lexosh..te degjosh rreth kesaj teme jam isigurt qe do me japesh te drejte..
    kurse per enderrimet ...te garantoj me bindje te plote qe nje pjese e njereve e kane te venitur ate ndjenje..une dikur kam qene njeri prej tyre..mjafton te heqesh njehere dore prej saj dhe zere se ke vdekur..dhe kjo per mua nuk eshte vetem nje shprehje e degjuar por komplet e perjetuar.!

thanks for your words
    Gregorian!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Enderrimet, ky brum formues i gjithe atij kompleksiteti emocional qe perben Dashurine. Mi morre enderrat, me morre jeten!
    Ka te ngjare te madhe se ngelem i vetmuar ne mendimin se dashuria nuk eshte e kunderta e urrejtjes ngase e kunderta e dashurise, mendoj, eshte depresioni.

Te dyja keto ndjenja mund t'i shprehesh me ate vargun (per mua fundamental te krijimtarise) se Migjenit:
    "Kur te dhemb, e s'di c'te dhemb"
    ...

Shpirti i njeriut do te vdes ne momentin kur t'i mbaroje ushqimi per enderrat.

Kjo dhimbje e padefinuar dhe njekohesisht krenare eshte pjese e te dyjave, (si e depresionit te rende - si e dashurise njesoj "te rende").

I vetmi dallim eshte ne shijen e saj. Dhimbja e dashurise eshte e embel per aq sa zgjate furnizimi i saj, kurse ajo e depresionit eshte e hidhur perjetesisht.

Ne kundershtim me Dashurine, Depresioni eshte proces i vazhdueshem i shthurjes se enderrave, deshirave, qellimeve, nevojave deri ne pambarim...
    Nderkohe qe dashuria ben te kunderten, gjate gjithe kohes ajo thur enderra, formon deshira, percakton qellime dhe sjell nevoja te reja ne jete.

Dashuria te mbushe me jete, ose
    "dashuria te jep krih". (nga:Teoria e kospiracionit- film)

E vetmja gje qe dhimbjet e dashurise i ben te embla dhe eventualisht te shkarkueshme eshte optimizmi qe mbeshtetet nga nje detaj i sado i vogel pozitiv qe vjen si rezultati i veprimit te anes se kundert, rrethanes premtuese, shpresedhenese.

Cdo shprese e humbur shthur nje enderr...
    Cdo enderr e shthurur lendon keta krih. Shume enderra te shthurura te thyejn krihet dhe hovi i jetes sa vjen e behet me i plogesht.

Eshte e qarte se dashuria nuk eshte emocion sepse emocionet perpos qe kane jetezatjen e shkurter ato aspak nuk mbeshteten e as nuk prekin enderrat. Ajo eshte "gjendje emocionale" alias "ndjenje", kur njeriu dashuron ai "reflekton" dhe ndiesi ngjyros cdo gje qe e rrethon me ngjyra me te bukura se c'jan ne te vertete.

...sepse jam shpenzuar...
    Trup: Dashuri, enderr e pashuar per jete...
    (Sigurisht e kan thene me qindra te tjere para meje).
    Krejt cka mund te kontriboj ne kete teme pas ketij kthimi eshte vetem nje keshille per te dashuruarit:
    Kurre mos ia shuani enderrat personit qe e doni.

Nderime
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Larguar Maska e Gerrard
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Anfield Road
    Postime
    1,603
    Gregorian: Urime Per Temen.

Pershendetje!

Ne rast se ne nje cift, Njeri eshte impulsiv dhe tjetri eshte i duruar??
    C`fare roli luan Durimi, qe nuk eshte permendur nga asnje njeri?

Nuk ka dashuri pa xhelozi, ka xhelozi te shfrenuara dhe xhelozi normale qe mund ti ket kushdo.
    Ka dhe indiferenc ne disa raste se te ishe i vemendshem ne c`do gje do haroje boten reale dhe do futeshe ne boten imagjinare duke degjuar dhe menduar vetem per ate person.
    Ne nje lidhje perfekte duhet te ket, Dashuri/Intimitet/Romanticitet/Harmoni/Gezim/Mirebesim/Tolerim/Durim.

Shpresoj Te Kem Thene Ate Qe Eshte Kerkuar.

Me Rrespekt Endri.
    Liverpool is now where it belongs
    The cry was no surrender,
    We'll fight for the boys in red,
    We'll fight, we'll fight for Liverpool,
    The team that Shankly bred.
    We'll fight for Alun Evans,
    We'll fight for Ian St.John,
    We'll fight, we'll fight for Liverpool,
    The pride of division one - two- three - four
    Listen to the Kopites roar

LIVERPOOL - LIVERPOOL - LIVERPOOL

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  2. Sqarim i dyshimeve në lidhje me risitë
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 29-05-2005, 11:21
  3. Shtypi Italian: "Liderat e Kosovës e Maqedonisë, lidhje me Bin Laden"
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 23-05-2005, 22:16
  4. Kujdes tek Dashuria
    Nga Dito në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-12-2004, 21:52
  5. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •