Jo seshte e mundur, vetem me nderhyrjen kirurgjike munde te maskohesh per rini te vazhdueshmeA është e mundur të kemi rini të përjetshme?![]()
Jo seshte e mundur, vetem me nderhyrjen kirurgjike munde te maskohesh per rini te vazhdueshmeA është e mundur të kemi rini të përjetshme?![]()
ne zemer po ne relitet sigurisht qe jo
DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....
Qe nga dalja e Ademit nga kopshti i Eden,pleqeria dhe vdekja jane konsideruar si kurs (drejtim) dhe ditet tona ne Toke jane te numeruara.
Te flasim nga ana biologjike,ne si njerez jemi krijuar per te prokrijuar! (shtuar).Te flasim nga ana biologjike,nje person,femijet e te cilit jane rritur dhe maturuar nga te gjitha drejtimet i perket te dorezoje fronin e pergjithesise dhe te jetoje Boten me me pak pergjithesi,me pak probleme financiare dhe me shume kohe te lire.Po i vetmi problem eshte se pikerisht ne kete kohe pleceria takohet me ne.
Pjesa derrmuese e sistemit tone organik fillon te deshtoje!!!Qarkullimi i gjakut fillon te destabilizohet,incidentet nga presioni i larte i gjakut shtohen,problemet e zemres behen gjithmone dhe me frekuente.
Pra,pleceria eshte e pandalueshme! Sidocofte,njeriu ka njohuri se si mund ta vonoje deri diku ardhjen e plecerise dhe permirsimin e kualitetit te jetes ne menyre signifikante.
Moshimi eshte proces natyral qe i karakterizon te gjitha krijesat e gjalla,madje dhe ato teper te shendetshme! Operacionet plastike nuk e ndalojne moshimin,thjeshte ruajne paracitjen rinore per nje kohe afatshkurter.Por me kryesori (sistemi i organizmit) eshte ne plakje e siper gjate c'do minuti qe kalon.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
njerezit si cdo qenie eshte krijuar per te jetuar dhe ne fund te vdesi .
por kjo nuk do te thote qe gjate jetes njeriu mos kujdeset per trupin dhe jeten e tij . rinia dhe plakja jane ligje te natyres dhe secila ka bukurine e saj
Po e vertete, por ama jeta eshte interesante. Ketu ne Perendim ka njerez qe kane punuar gjithe jeten dhe u ka ecur financiarisht dhe kane lene shendetin mbas dore. Sot ata/ato japi tere pasurine per te pasur shendetin top, por eshte vone. Cfare duhet eshte balance e gjerave - gjella me kryp, krypa me karar. Por ne turremi si te terbuar ne kete jete.Qe nga dalja e Ademit nga kopshti i Eden,pleqeria dhe vdekja jane konsideruar si kurs (drejtim) dhe ditet tona ne Toke jane te numeruara.
Trupi i njeriut ka evoluar qe te funksionoje ne menyren me perfekte ku te gjithe organet kane rolin e tyre dhe eshte me te vertete per te ardhur keq kur shume njerez abuzojne me drogera dhe ushqime te dobeta.
Jo nevojshmerisht. Ka shume kerkime qe mundohen te zgjasin jeten dhe jeta po zgjatet. Per shembull, perpara mesatarja e te jetuarit ka qene 55 ose 60, kurse sot me barnat dhe ilacet moderne dhe volumin e informacionit te vlefshem jetohet deri mbi 100.njerezit si cdo qenie eshte krijuar per te jetuar dhe ne fund te vdesi
Teknologjia dhe shkenca jane zhvilluar shume dhe vazhdojne te permiresohen per te lehtesuar dhe zgjatur jeten. Vetem se nuk duhet ti veme kufi gjerave, dhe ne te vertete Universi ose Universet nuk njohin kufi.
Bukur sa u tha me lart.
Cfare do te shtoja une eshte qe kerkimet e fundit thone qe njerezit qe kane shume miq e shoke ndikon mire ne shendet.
Nje gote vere e kuqe cdo nate i ben zemren te rroje sa malet dhe ndal semundjet e saj dhe kanceret.
Ngrenie peshku si Seabass, Salmon, Mackerel, Tuna etj 3 here ne jave eshte shume mire per shendetin, pasi peshku permban yndyrera Omega3 te mira per gjakun.
Nje reduktim te dietes me rreth 60% te dietes aktuale, dmth te sasise se pjates dhe ngrenie 4 ose 5 here ne dite ushqime te vogla ne permbajtje.
Ngrenia e 5 copa fruta ose zarzavate ne dite ndihmon tretjen e ushqimit (digestion) dhe gjithashtu ruajne nga semundjet e zemres dhe kanceret.
Gjithashtu stervitja ose ushtrime fizike jane teper te rendesishme rregullisht 2, 3 ose 4 here ne jave, varet nga shendeti aktual.
Kontroll/vizite te rregullta tek mjeku/dentisti etj!
Mbi te gjitha do te shtoja duhet me qene i lumtur. Te afermit, shoket/miqte, komshinjte gjithe dynjaja ikin e vijne ne kete bote me shpejtesi te madhe por prap individi duhet te kete nje deshire te madhe per te jetuar.
Per sa i perket shpejtesise se jetes ne qytete qe nuk te le rehat nuk eshte per tu shqetesuar shume dhe vene veshin, shendeti mbi te gjitha!
Shendet e bereqet!
Ndryshuar për herë të fundit nga saimiri-uk : 22-02-2007 më 03:07
e keni gabim clay...more clayPostuar më parë nga ClaY_MorE
davius e ka shum me te drejt , nga vin divorcet ?
ku ne moshen 40 vjeçare rruget ndahen , shpesh shef nji te ri me nji plakê te nji moshe..... ose e kunderta.nji te reme nji plakê (qe ka pi pa ja nda ...ah....
Une shkoj ne shum konferenca , ishte nji konferenc per ket Temê ku kishte mjek europian e amerikan (12 mjek)per te fol per Plakjen ose Stopimin e plakjes ose marrjen e hapave ADH ne sallë kishte njerz te pasur shum te pasur te nji moshe 40 deri 80vj. e shum kishin marr hapa made in usa dhe me mikrofon tregonin aventurat qe kan ba dhe pasojat .E kuptpva se hapi me i miri asht fillozofia jote ose asaj qe Davius tregoi.
kam pa emisione ku femnat edhe mashkujt bejn hargjime te medha e nganjiher per knaqsi te shkurta ....
pat then minamoderatore nji ditê ! qdo gja e ezagjeruar ka pasoja ....
Davius edhe njiher ke tema interesante dhe te vertetueme me dobi .komplimente Davius je NJI dhe i veqant : (me konvenon , une jam e till)
Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 22-02-2007 më 04:00
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Jo Nuk Eshte E Mundur
qka nuk asht e mundur ?Postuar më parë nga FLORIRI
te rrish gjat i ri apo te plakesh pshejt ?![]()
Une kepucat pi mbaj 15 vjet e jo veten time ......
njeriu lind per te jetuar rinine dhe pleqerine prandaj nuk ka pse te rrije gjithmone i ri eshte ligj i natyres
Asht shum e vertet kjo , nuk don te studiohet, por te mbajsh veten mirê deri ne diten e fundit asht mjeshtri apo fillozofi jeté se nuk asht njejt me qesh me plot dhemb ne goj e me asnjiPostuar më parë nga SKORPIONSKING
ka nji dallim ....
Krijoni Kontakt