Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10

Ndikimi i besimeve fetare ne shendetin mendor

shume besime fetare jane bazuar ne koncepte abstrakte. gjithashtu perfshijne qe disa profete kane komunikuar me zotin ose kane pare gjera hyjnore. Tani skizofrenia ( paranoia) , qe eshte nje semundje mendore, ka symptomat ku nje individ beson se degjon zera dhe vepron ne varesi, gjithashtu individi beson se shikon gjera supernaturale. keto jane disa nga symtomat se zkisofrenia ndahet ne disa forma.

po mendoja nese keto besime fetare kane kontribuar si stimulant ne formimin e kesaj semundje mendore?

apo

nese kjo semundje mendore ka kontribuar ne formimin e besimeve fetare?

domethene cili eshte SHKAKU dhe PASOJA?

personalisht mendoj qe kjo semundje eshte shkaku qe rezulton ne besimet supernaturale pasi dijenia per kete semundje ne koherat e meparshme nuk ishte e pasuruar. pra menyra e vetme per te shpejguar keto veprime ishte duke i besuar se dicka supernaturale ekziston.

si mendoni ju???

mirepres opinionet e juaja
    the more you love a memory, the stronger and stranger it gets

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2007
    Postime
    57
    borabora
    prej keti momenti ti vazhdimisht panderprerje mendo edhe beso se i posedon 15 milion euro tani vitin 2010 do me tregosh a ja ke arit qellimit te bindesh se vertet i posedon .
    Zoti nuk ekziston nga qe ne kemi mendu ashut dhe kemi pas nevoj per me ekzistu,perkundrazi kjo qe ke shkru tregon te kunderten ne s deshirojm te ekzistoj qe ti ikum logaris qe do t thot te bejm qka te deshirojm te veprojm ashtu sic dum ne edhe ne fund te mos kemi asnjifar pergjegjsie ndaj askujt , mendim ne te cilin do te mashtrohemi , Zot ka , Ai ekziston dhe patjeter do te dalim para Tij me veprat tona jam plotsisht i bindun sepse po te ishte e kunderta ater lind pytja kush ndrtoj gjith ket qe po na rethon neve edhe vet ne ,patjeter dikush e krijoi apo ndrtoji ket me qellim caktum ,asgje s esht e rastit ,edhe gjeja me e vogel ka qellimin e vet , edhe kjo qe jam ulun pran pc s esht rastsisht me siguri kam qellimin tim , nuk do t thot per me ekzistu diqka patjeter duhet te shohim apo ta ndegjojm Un p.sh. trurin tim asnjiher se kam pa as se kam ndegju por jam i bindun se ekziston n koken time
    plot 19 ..

Fortes Fortuna Adiuvat !

per egzistencen e zotit nuk ka fakte konkrete per ta konfirmuar, ndersa per trurin ke.

flm per mendimin tend por pyetja nuk eshte nese zoti egziston por eshte nese keto besime fetare ndikojne ne shendetin mendor te individeve.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Zoti nuk ekziston nga qe ne kemi mendu ashut dhe kemi pas nevoj per me ekzistu,perkundrazi kjo qe ke shkru tregon te kunderten ne s deshirojm te ekzistoj qe ti ikum logaris
    Cilės llogari?
    Krishterimi thotė haje mishin e derrit
    Islami thotė mos e ha.

Sėmundja e parė ka qenė hebraizmi e dyta budizmi e trata krishterimi e katėrta islami kurse mė vonė paraqiten me qindra sėmundje tjera nervore.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2007
    Postime
    57
    do t thot
    1 po qe se jam i bindun se ekziston Zoti un vuaj nga ndonje smundje mendore apo
    2 para se te jem i bindun ne ekzistimin e Zotit u semura apo mu ngjit smundja mendore nga dikush e tani besova ekzistencen e Tij ku un as me te paren e as me teorin e dyt sdo te pajtohesha
    ndrsa me mendimin se a do te ndikoj ne shendetin mendor pasi qe kam gjet pergjigjen se ekziston Zoti nga ky moment mendoj se ndikon
    ndikon ne karakterin tim ne moralin tim edukaten time sjelljet e mija besueshmerin time ndaj teje dhe ndaj atyreve qe me rethojne ne jeten e perditshme mendoj qe ndikon ne qdo aspekt personalitetit tim jo nga qe jam i lindun ideal dhe i edukum nga familja me naj metod perfekte por ne kontrol me mban Bindshmeria qe ndjej nga thellsia shpirtit e ekzistimit Zotit ky besim ndikon pozitivisht ne shendetin mendor timin pa ket ndikim s do te isha ky qe jam do ishem 3 her me i pasur ose n burg perjetshem ose i vram nga forcat speciale
    plot 19 ..

Fortes Fortuna Adiuvat !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2007
    Postime
    57
    Citim Postuar mė parė nga pllugu
    Cilės llogari?
    Krishterimi thotė haje mishin e derrit
    Islami thotė mos e ha.

Sėmundja e parė ka qenė hebraizmi e dyta budizmi e trata krishterimi e katėrta islami kurse mė vonė paraqiten me qindra sėmundje tjera nervore.

Pllugu
    ajo eshte pyetje ne vete , cdo kush le ti permbahet asaj qe i takon asnjiher s do t arihet te krijohet union fe do t thot fe e perbashket kjo per krejt e lejume ndrsa kjo per krejt e ndalume megjithat n shum pika ka perputhje, gjeneral ne gjitha fet ndalohet e Keqja Por sa i permbahemi , shum pak , nga qe mendojm se nese besojm ne gjera tillla do te indentifikohemi me lloj smundje mendore !
    plot 19 ..

Fortes Fortuna Adiuvat !

domethene ti beson se je ky njeri qe je sot ngaqe beson ne zot.... hmmmm

po shikoji keto besime nga ana shkencore: keto fe jane besime te krijuara nga njeriu qe nuk kane asnje evidence konkrete ku te bazohen sepse flasin per gjera si p.sh engjuj, shpirti, dhe qe duhet te sjellemi ashtu sic kerkohet nga AI(zoti) sepse do ndeshkohemi. kjo forme veprimi i njerezimit shpjegohet fare mire ne termat e Skizofrenise qe quhet paranoia.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Fėmijve u futet tmerri dhe lemeria qė nga mosha e fėmijėrisė suke u treguar tmerret e ferrit/xhehenemit, sigurisht qė kėto gjėra janė shizofrenķ.

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    une them se besimi fetar tek disa ndikon shume , e kam fjalen per ata qe besojne ne menyre verbale dhe kjo ndikon shume ne shendetin mendor

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2007
    Postime
    57
    po borabora
    shum i sigurt jam qe jam ky qe jam sot vetem nga arsyja qe ruhem nga mekatet e di qe tinglloj shum i prapambetun por ky esht realiteti im

pllugu
    mos mendo qe prinderit i kam pasur prej atyne qe me kan frymzu fetarisht nuk mbaj mend ndojher ne femiri qe i ati im tme flas diq reth ceshtjes fetare besoje e vetmja qe me ka udhzuar esht te kryej shkollen dot thot te studioj per ket i faleminderohem ndrsa aspekt fetar asnjiher asnji fjal s ka bisedu me mua prandaj s mund t pajtohem qe ne femirij me ka len gjurm diqka per ket t jesh i sigurt , por krahas studimeve vetvetiu me ka lind ide te mesoj diqka reth fese te ciles i takoj dhe vertet kam ardh perfundim ne ekzistimin e Zotit pa asnji fije dyshimi e cila bindshmeri me kalimin e kohes ndikoj ne ndryshimin e personalitetit tim ne aspekt pozitiv .
    plot 19 ..

Fortes Fortuna Adiuvat !

Tema tė Ngjashme

1. Miti i 'tolerances fetare' nė Shqipėri
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  2. Rexhep Qosja: Identiteti kombėtar dhe vetėdija fetare
    Nga Davius nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-02-2006, 02:52
  3. Drejt shqiptarizimit te hierarkise fetare
    Nga copy & paste nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 12:12
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33
  5. Gjendja Aktuale Fetare Shqiptare
    Nga Anton nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •