Ky eshte kurvlleku me i madh qe mund te ekzistoje ne politike.
Nuk eshte e vertete qe politka eshte kurve. Jo, politika nuk eshte asnjehere kurve. Politikanet mund te behen herepashere kurva. Dhe atehere ata te shfajesohen duke ngritur supet: "Epo, nuk kemi cfare te bejme ne te gjoret, politika eshte kurve".
Jo ore jo, kurve jane politikanet dhe jo politika, sepse ne qe jetojme ne vende te tjera, jashte Shqiperise e kemi pare se cfare eshte ne gjendje te beje politika.
E shikoni? Ky i shkreti nuk kerkon ndonje privilegj personal. Ky nuk do gje tjeter, vetem qe tu sherbej politikave bipartizane.Une nuk kerkoj asnje privilegj personal. Jam i gatshem qe te kontribuoj vetem ne dobi te politikave bipartizane qe nxisin dhe shumefishojne konvergjencat pozitive njerezore, ekonomike dhe kontakteve me boten per europianizimin e vendit".
Une per vete nuk mbaj mend, qe studentet te jene ngritur ato dite dhjetori, per te sjellur politika bipartizane te cilat anashkalojne Kushtetuten e Republikes dhe institucionet ligjore. Politkat bipartizane ju duhen vetem dy partizaneve te kamufluar te komunizmit, Nanos dhe Berishes. Te dy keta bi kane kontribuar ne mashtrimin dhe vjedhjen e votes se lire dhe tani na dalin si shpetimtare te kombit.
Keta bipartizane po "sakrifikojne" te gjitha privilegjet personale te tyre, ne menyre qe te parandalojne vjedhjen e votes se lire nga ana e popullit shqiptar. Sepse populli shqiptar eshte hajdut i madh. Po ia ndave pak syte, fap, ta vjedh voten pernjehere dhe nuk e di se ku e con pastaj. Keshtu qe Nanos dhe Berishes i lind detyra sublime, qe te krijoje politika bipartizane per kanalizimin e votes se lire neper kutiat e votimit dhe te hapin syte e ti bejne kater qe populli maskara shqiptar te mos vjedhi votat.
Edhe ketij Olldashit eshte per ti shtrenguar doren per guximin e treguar. Jo, eshte me te vertete njeri i guximshem, qe del neper pube me Nanon perkrah. Biles gojet e liga thone qe Olldashi kerkon te rekuperoje te gjitha qejfet, te cilat nuk i bente dot ne rini. Sepse i shkreti me perpara nuk kishte asnje shok me te cilin te dilte te pinte ndonje gote, ose ndonje te dashur qe te dilte mbremjeve te fundjaves neper disko ose pube. Mirepo per fatin e tij dhe te kryeqytetasve, ai ka gjetur shpirtin binjak te tij, Nanon, i cili do ta prezantoje neper boten e shndritshme te klubeve dhe kazinove. Une e votoj me gjithe mend Olldashin. Eshte pikerisht njeriu qe i duhet kryeqytetit. Eshte njeri i moralshem, qe nuk e lepin ate qe peshtyn. Eshte njeri i ndershem, dhe mallkuar qofshin ata qe thone qe Olldashi shoqerohet me hajdute dhe kriminele. Po Olldashi shoqerohet vetem me Nanon! Pse Nano mos eshte valle hajdut e kriminel? Ka vjedhur gje Nano? A ka shtypur gje Nano nje njeri me makine dhe e ka lene rrugeve si qen i zgjebosur? Kur tu pergjigjeni ketyre pyetjeve, atehere thoni nese Olldashi shoqerohet me hajdute dhe kriminele.
Krijoni Kontakt