Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724

Kutia e zeze...(Dedicated to those curious)

Ndodh shpesh qe te hyjme ne nje univers pa yje dhe shpresa. Mjafton vetem te mendosh, arsyetosh apo gjykosh dhe bileta te vjen pa shume preokupime. Duket sikur kjo kuti eshte kaq e pafund saqe cdo perpjekje per te dale prej saj ne fakt te fut edhe me thelle. E pikerisht ketu qendron edhe supremacia e qenien njerezore, njekohesisht edhe absurditeti i ekzistences se saj. Shumica e njerezve penetrojne dhe masturbojne me kete kuti sepse jane te prirur instiktivisht ta bejne kete. Pse them keshtu :
    Eshte e pashmangshme qe ne eksperiencat tona sado te hershme, kur kutine e eksploronim si dicka te re dhe te panjohur, kemi dale nga ajo me triumf dhe shprese, pa e ditur qe tashme ishim bere pjese e nje rrethi vicioz. Shpjegimi ?
    Kur jemi ne kushte normale patjeter presim qe dicka e re, dicka ndryshe te na ndodh dhe kur kjo vonon, ne menyre instiktive i rikthehemi kutise. Ne subkoshience na kane mbetur gjurme te triumfeve tashme te vjetra dhe pa e kuptuar fare ne menyre a-priori presim te njejtat rezultate. Disa here kjo funksionon dhe dhe keto gjurme na perforcohen dhe rivitalizohen derisa vjen nje moment kur manipulimi me lumturine tone kalon ne perversion. Ketu e kam fjalen per njerez qe krejt papritur fillojne te filozofojne, tentojne vetvrasje, i drejtohen droges apo kalojne ne skizofreni. Pune dreqi qe eksperiencat e para na vijne ne nje moshe aq te pafajshme dhe kurioze saqe nuk arrijme te llogarisim pasojat...

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Citim Postuar mė parė nga Pratolini
    Ndodh shpesh qe te hyjme ne nje univers pa yje dhe shpresa. Mjafton vetem te mendosh, arsyetosh apo gjykosh dhe bileta te vjen pa shume preokupime. Duket sikur kjo kuti eshte kaq e pafund saqe cdo perpjekje per te dale prej saj ne fakt te fut edhe me thelle. E pikerisht ketu qendron edhe supremacia e qenien njerezore, njekohesisht edhe absurditeti i ekzistences se saj. Shumica e njerezve penetrojne dhe masturbojne me kete kuti sepse jane te prirur instiktivisht ta bejne kete. Pse them keshtu :
    Eshte e pashmangshme qe ne eksperiencat tona sado te hershme, kur kutine e eksploronim si dicka te re dhe te panjohur, kemi dale nga ajo me triumf dhe shprese, pa e ditur qe tashme ishim bere pjese e nje rrethi vicioz. Shpjegimi ?
    Kur jemi ne kushte normale patjeter presim qe dicka e re, dicka ndryshe te na ndodh dhe kur kjo vonon, ne menyre instiktive i rikthehemi kutise. Ne subkoshience na kane mbetur gjurme te triumfeve tashme te vjetra dhe pa e kuptuar fare ne menyre a-priori presim te njejtat rezultate. Disa here kjo funksionon dhe dhe keto gjurme na perforcohen dhe rivitalizohen derisa vjen nje moment kur manipulimi me lumturine tone kalon ne perversion. Ketu e kam fjalen per njerez qe krejt papritur fillojne te filozofojne, tentojne vetvrasje, i drejtohen droges apo kalojne ne skizofreni. Pune dreqi qe eksperiencat e para na vijne ne nje moshe aq te pafajshme dhe kurioze saqe nuk arrijme te llogarisim pasojat...

Nga menyra se si shkruani juve, duhen nja 10 kg mend qe t'ju kuptosh.
    Ca me thjesht do ishte ca me mire mendoj.

Sa per ato qe shkruani, kini plotesisht te drejte.
    DO shtoja vetem se shum gjera behen dhe pa u menduar gjat, veē se me mbas kur kuptojme se ē'kemi bere mund te japim nje konkluzion nese ka qene mire apo keq.

Njerzit nuk jan perfekt, se po te ishin ohuuuu, gjith kjo mizerje qe ndodh ne bote dhe ne jeten e njerezve nuk do te ndodhte.

Respekte.

Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Black Eagle faleminderit per pergjigjen ! Do te thoja qe une nuk shkruaj per masen e gjere, sinqerisht dhe pa u treguar aspak egotik do te thoja qe kjo nuk me intereson. Une shkruaj per veten time dhe per ata qe munden te me kuptojne. Per sa i perket ceshtjes se perfektit jam shume dakort, vetem se nuk kam dashur te dal aty. Ne kete krijim une flas per nje pjese e te njerezve dhe jo per te gjithe. Flas pikerisht per ata individ te cilet jane mposhtur nga inteligjenca e tyre dhe ne menyre auto-sugjestionuese kerkojne te bien ne pesimizem apo melankoli. Nuk e di sa qarte mund te jem shprehur por gjithsesi edhe nje here faleminderit. Respekte !

i/e regjistruar Maska e crudelia
    Anėtarėsuar
    02-11-2006
    Postime
    123
    pratolini me vjen mire qe ke nje afresi krijuese aq interesante. por te lutem mos e bastardo gjuhen shqipe me fjale te huaja te tipit rivitalizim, supremaci etj. Po e vrave trurin mund te gjesh fjale shume te bukura shqipe. Te perdoresh fjale te huaja nuk do te thote se po perdor fjale te medha
    vath ne vesh kete
    "bukuria perfekte eshte mjeti me i mire per te percmuar te miren perfekte" Konfuci

Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Faleminderit Crudelia ! Faleminderit qe komentove krijimin tim dhe gjithashtu per kritiken qe realisht me duket e drejte dhe me vend. Te jesh e sigurte qe ai lloj fjalori me vjen ne menyre natyrale dhe aspak te shtirur apo te qellimshme per ti dhene nje fryme tjeter krijimeve te mia. Gjithsesi do perpiqem te minimizoj sa me shume kete "difekt" nese mund ta quajme te tille ! Respekte !

crudelia ka te drejte, ato fjalet e huaja te vrasin veshin, dhe i prishin te gjithe bukurine krijimit!

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Citim Postuar mė parė nga Pratolini
    Black Eagle faleminderit per pergjigjen ! Do te thoja qe une nuk shkruaj per masen e gjere, sinqerisht dhe pa u treguar aspak egotik do te thoja qe kjo nuk me intereson. Une shkruaj per veten time dhe per ata qe munden te me kuptojne. Per sa i perket ceshtjes se perfektit jam shume dakort, vetem se nuk kam dashur te dal aty. Ne kete krijim une flas per nje pjese e te njerezve dhe jo per te gjithe. Flas pikerisht per ata individ te cilet jane mposhtur nga inteligjenca e tyre dhe ne menyre auto-sugjestionuese kerkojne te bien ne pesimizem apo melankoli. Nuk e di sa qarte mund te jem shprehur por gjithsesi edhe nje here faleminderit. Respekte !

I Nderuar.
    Sa per ate qe une shkrova me larte, se "duhen nja 10 kg mende t'ju kuptosh" dhe se me thjeshte do ishte me mire " nuk mendova ketu se, juve mund te ini Zoti vete dhe ne te tjeret mund te jemi "majmune" aspak.
    Dhe neqofte se mund te kemi rene ne pesimizem apo melankoli ashtu si shkruan ti me lart, serish, them se dhe pse jo tersisht mund te arrijme te kuptojme diēka nga ajo qe eshte shkruar.
    Nuk mendoj se 100% e atyre qe do ta lexojne do te kuptojne po 100% te menyres se si juve shkruani, aq me teper, te asaj sesi juve i kini menduar gjerat, pasi askush nuk eshte ne koken tuaj.

Ajo qe desha t'ju them me shkrimin tim te mesiperm eshte pikerisht se ne shkrimin tuaj juve perdorni te njejten menyre te te shprehurit qe perdor Fatos Nano ne gjuhen e tij te perditshme ne politike.
    Ndaj ju sygjerova se sa me thjesht aq dhe me mire.
    Dhe se fundmi, s'po me duket e arsyeshme qe ne nje forum publik ku bejne pjese njerez nga me te ndryshmit, ku japin mendimin e lire te gjithe, ku gjerat nuk duhen komplikuar, ti komplikojme.

Nese do ta quajm forum kete ketu, nuk do te bejme dallime ne kete mes midis "klasave" me shkolle apo pa shkolle, inteligjent apo injorant.
    Ja dhe pse:.
    Rastesisht kam lexuar nga dikush qe perdorte nje shprehje te Faik Konices (qe nuk e di sa e vertete eshte) qe thoshte: Shqiperi te kam dhjere nuk me dite asnjehere , dhe une kete e quaj nje idiotllik me thes.
    Desha te them me kete se, mund te jesh intelektual sa te duash, se mund te thuash 99 fjale te mira, por mund te thuash dhe 1 te keqe qe ti rrezoj ato 99 fjalet e mira thene me pare.
    Dhe po keshtu, nje "injorant" apo i pa shkolle, mund te thote 99 fjale te kqija, por qe ne nje moment, mund te thote nje fjale te mire qe ti mbuloj te gjitha ato 99 te kqijat qe kishte thene me pare.

Respekte.

Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Black eagle ! Nuk e kuptoj perse diskutohet kaq shume rreth dickaje qe tashme u ezaurua. Une i pranova me perulesi kritikat ndaj gjuhes sime te perdorur ne krijim, kjo nuk do te thote te perqendroheni pikerisht aty dhe te harroni cdo gje tjeter qe ka lidhje me krijimin. Nese Fatos Nano apo kushdo qofte e perdor te tille gjuhe per qellime te caktuara, une e bej thjesht sepse e dashuroj ate qe shkruaj dhe perpiqem te mos jem i rendomte apo masiv ne shkrimet e mia. E kam shprehur shume qarte qe nuk aspiroj te pelqehem apo kritikohem nga kushdo qe eshte ketu por vetem nga ajo pjese e cila arrin te kuptoj se cfare them une, tjeter gje nese jane dakort apo jo.
    S kam aspak deshire te diskutoj serisht mbi kete ceshtje sepse nuk me duket se jep dicka me teper se sa ka dhene deri tani, por mirepres me shume respekt komentime perreth idese qe trajton krijimi.
    Respekte !

Tema tė Ngjashme

1. Oscar 2009?
    Nga Quantum nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-01-2009, 18:42
  2. 'Hosting VPS Dedicated' pėr 5000 vizitorė pėr ditė?
    Nga indy nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 04:09
  3. Krishterimi nder shqiptare
    Nga Anton nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 30-06-2008, 13:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •