Close
Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 165
    i/e regjistruar Maska e GeoF
    Anėtarėsuar
    01-07-2008
    Vendndodhja
    Fier, ku nje kile tru shitet sa nje filxhan me fara
    Postime
    188
    Pershendetje spleen !
    Kalova ca caste te lira ne forum dhe me terhoqi tema .
    Je interesant qwe ne titull dhe ne shume motive. Te cmoj dhe te uroj krijimtari te gjere dhe te mbare.
    Permbi te gjitha, une vecova nje qe ju pershtat shijes sime dhe mu duk e arrire gjate leximit. Nuk me mbeti syri ne asnje varg apo metafore per ta korigjuar apo te me prishte ritmin e leximit , por me shtynte fjala te kapja fjalen tjeter deri tek vargu i fundit.
    Te uroj suksese.
    Gentjan Banaj.

PĖRSIATJE...

Ah mėkat, i bukuri mėkat!
    Ende joshesh nė pambarim
    Unė hija jote qė tė rri ngatė
    E tė pėrcjell me pėrkushtim.

Ah ėndėrr, e bukura ėndėrr!
    Edhe kur s’mė flet, me ty flas
    Sa tė ika, mė dole zhgjėndėrr
    Edhe ti gjurmėve mė ndjek pas

Ah dhimbje, e bukura dhimbje!
    Sa shumė djeg e pėrvėlon
    Ēdo vdekje thonė ėshtė rilindje?
    Si ikja, si kthimi yt drithėron.

Ah trazim, i bukuri trazim!
    Cilin ligj hyjnor shkele Ti?
    Pse ky flijim, pse ky gjunjėzim?
    Pse dhimbje e lot pėrsėri?

Ah pėshpėrimė, o pėshpėrimė
    Do tė shkrijmė bashkė pėrsėri
    E pres atė ditė ... psherėtimė
    Dhe zjarri yt lč tė mė bej hi.

Ah ndjenė, e bukura ndjenjė
    Ruaje kujtimin qė pėrtėrinė
    .........................................
    Ruaj pėr besnikėt kur vinė…

Mendoj se kete poezi e ke realizuar deri ne detaj dhe trgon formim t4e mire poetik.
    Respekte

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-03-2007
    Postime
    14
    Oh sa me dėshire do isha bėrė edhe une , si e pa - dukshme dhe futur nė rreshta kėtu. Por hėeeeeem , paska shumė "sene neper sene "

"Shkruaj me gjak" Niēe Maska e Spleen1
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Postime
    125
    outside the time

Nata... dridhet
    derisa zėrin tim dėgjoje ti
    ajo mbi ne lehtas zbriste
    tė na i lidh zemrat (ndoshta) pėrseri ...

Po,... nata dridhet
    mbi flokun tėnd tė shprishur
    tuat gishta me naze loznin mbi to
    derisa shikoje hullit mbi ballin stisur...

Nata ...dridhet
    ti po vren qė ora po bjen
    “edhe nė vdeksha ti mos qaj”
    nėse ajo nga tė tuat sy mė vjen...

Yeah... nata dridhet
    si zemra yte para ndėrgjegjes
    jemi ne tė huaj-thua vetmeveti
    vallė a ėshtė e mundur vetė pėrgjegjesh

Po... nata dridhet
    zemrat s’i lidh dot as me litar!
    dinakrisht heshtur shikon prapa perdes
    dhe pa dashur nata tė mbetet e bardhė...
    "Sois sage, ō ma Douleur et tiens-toi plus tranquille "
    Baudelaire

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    GeoF
    Urime! je fantastik dhe me vjen mire qe shkruan kaq njerzisht dhe dhimbshem. Me sinqeritet Agimi

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anėtarėsuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    I nderuar Agim! Meqe ndjek vazhdimisht krijimtarine e te talentuarit Spleen1, tek hyra kete cast ne temen e tij, dua te sqaroj qe poezia ne fjale nuk eshte e GeoF-it, nje tjeter poet dhe ky i talentuar, por e vete Spleen1. Respekt, Mondi.

i ē'regjistruar...
    Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    736
    Citim Postuar mė parė nga Spleen1 Lexo Postimin
    HESHTJE

do ta ha copa-copa
    vuajtje zezėn qė kafshon
    heshtja e heshtjes... pėrvėlon

do ta pi lotin e pritjes
    fshehur tinėz qė e mban
    krizantemė nėn qepallė

do t’i zhduk edhe kujtimet
    gjithēka qė mė trazon
    epitaf i heshtjes tonė
    O heshtje, mos e thuaj asnjė fjalė, tė lutem shumė hesht njėherė e mirė.
    Unė?
    Unė ja ku jam, Mė kafsho po deshe, mė ha tė tėrin po deshe, nuk mė bėhet vonė, por nuk tė duroj dot kur mė flet ti!

- tė jap lėvdata nuk dua, tė tė pėrgėzoj pėr tė edhe mė hiq, por se c'kam njė vullkan brenda meje qė ta dhuron njė Buzėqeshje tė heshtur qė pata nderin ta shoh/ndjej Heshtjen tėnde.

"Shkruaj me gjak" Niēe Maska e Spleen1
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Postime
    125
    Citim Postuar mė parė nga GeoF Lexo Postimin
    Pershendetje spleen !
    Kalova ca caste te lira ne forum dhe me terhoqi tema .
    Je interesant qwe ne titull dhe ne shume motive. Te cmoj dhe te uroj krijimtari te gjere dhe te mbare.
    Permbi te gjitha, une vecova nje qe ju pershtat shijes sime dhe mu duk e arrire gjate leximit. Nuk me mbeti syri ne asnje varg apo metafore per ta korigjuar apo te me prishte ritmin e leximit , por me shtynte fjala te kapja fjalen tjeter deri tek vargu i fundit.
    Te uroj suksese.
    Gentjan Banaj.

[...]

Mendoj se kete poezi e ke realizuar deri ne detaj dhe trgon formim t4e mire poetik.
    Respekte
    I nderuari Gentjan Banaj (GeoF)
    Qenka kenaqesi kur njė kritkė qė ėshtė edhe vetė krijues tė shenon fjalė tė mira.
    Nga kjo del edhe deshira nga zemra qė sa herė tė kesh tė mė kėshillosh pėr ndonjė metaforė, ritėm apo stil shprehu lirisht.
    Tė falėnderoj me shumė sinqeritete pėr kėto fjalėt tė ngrohta.
    Edhe ty te uroj shume suksese ne krijimet tua.
    Me respekt

Citim Postuar mė parė nga Dea_a Lexo Postimin
    Dita qė vjen ,
    Mallin qė ndjell.
    Nė syt e tu shkėlqimin gjeje.

Era qė fryn valvit,
    flokun kaqurrel.
    Mes erės, doren tėnde,
    Nė flokun tim ndjej.

Nė lamtumire s'besoj asnjeher.........
    E nderuara Dea,
    Ty te kam falendėruar disa herė sepse qė nga fillimi mė ke inkurajuar dhe m’i ke dhėnė shpesh ngjyrė temės dhe krijimeve te mia.
    Kėnaqesia ime ėshtė nėse vazhdon edhe nė tė ardhmen. Je e mireseradhur.
    Me respeket

Citim Postuar mė parė nga Ndjenja Lexo Postimin
    Oh sa me dėshire do isha bėrė edhe une , si e pa - dukshme dhe futur nė rreshta kėtu. Por hėeeeeem , paska shumė "sene neper sene "
    Ndjenja,
    Nėse ke hallin se a je dikund nė vargjet mia, tė them se nė vargun tim gjithēka ėshtė e mbuluar me ndjenja. Pra, asgjė mekanike.
    Rreshtin e fundit nuk do ta komentoj, por sa herė tė duket e arsyeshme tė lėsh kėtu njė fjalė, me ndjenja do e lexoj dhe do tė pėrgjigjem, gjitashtu me ndjenja.

Edhe ty shumė respekt.

Citim Postuar mė parė nga Agim Doēi Lexo Postimin
    GeoF
    Urime! je fantastik dhe me vjen mire qe shkruan kaq njerzisht dhe dhimbshem. Me sinqeritet Agimi
    I madhi Agim Doēi,

Ti edhe nėse gabon, mua mė bėnė mirė kur thua: “shkruan kaq njerzisht dhe dhimbshem”.
    Shumė respket mentori im
    .

Citim Postuar mė parė nga mondishall Lexo Postimin
    I nderuar Agim! Meqe ndjek vazhdimisht krijimtarine e te talentuarit Spleen1, tek hyra kete cast ne temen e tij, dua te sqaroj qe poezia ne fjale nuk eshte e GeoF-it, nje tjeter poet dhe ky i talentuar, por e vete Spleen1. Respekt, Mondi.
    mondishall,
    Gabimet janė njerėzore... sidomos kur janė tė paqellimta. Megjithatė tė falėnderoj pėr pėrkushtimin qė i dedikon temės time. Tė siguroj qė edhe unė me shumė deshirė tė lexoj.
    Miqėsisht e me shume respekt, tė lutem, pranoj pėrshėndetjet e mia.

Citim Postuar mė parė nga Tevelizori Lexo Postimin
    Unė?
    Unė ja ku jam, Mė kafsho po deshe, mė ha tė tėrin po deshe, nuk mė bėhet vonė, por nuk tė duroj dot kur mė flet ti!

- tė jap lėvdata nuk dua, tė tė pėrgėzoj pėr tė edhe mė hiq, por se c'kam njė vullkan brenda meje qė ta dhuron njė Buzėqeshje tė heshtur qė pata nderin ta shoh/ndjej Heshtjen tėnde.

Tevelizori,
    Ti je njė befasi e kėndshme me shkrimin tėnd pėr faktin qė kurrė nuk mė ka ndodhur tė tė lexoj te asnje temė. Ke bėrė njė koment befasues dhe pėr hir tė korrektėsisė dua tė jap njė spjegim rreth poezisė qė e ke futur nė QUOTE. Atė ia kam kushtuar njė personi qė shumė m’i ka shprishur ndjenjat dhe vazhdon ende... m’i ka bėrė cukla – cukla. Do ta ruaj ende enigmė.
    Faleminderit pėr atė buzėqeshje tė heshtur.
    Me shumė respekt

Nė fund tė pėrgjegjės sime dua t’ia dergoj njė pėrshėndetje shumė miqėsore Z. Agim Metbala, i cili, gjithashtu, mė ka bėrė tė ndihem mirė me reagimet e tij.
    Miqėsisht –
    Spleen

NB: Nėse kam qaluar dikund kerkoj falje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Spleen1 : 13-11-2008 mė 23:59
    "Sois sage, ō ma Douleur et tiens-toi plus tranquille "
    Baudelaire

i/e regjistruar Maska e Domira
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    ... mbi supet tua...
    Postime
    14
    Citim Postuar mė parė nga Tevelizori Lexo Postimin
    Unė?

Mė kafsho po deshe, mė ha tė tėrin po deshe................Upssssss
    Dhimbja eshte ndihmese e krijimit.

--- Bloy

i/e regjistruar Maska e Perfume
    Anėtarėsuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Black Holes
    Postime
    62
    Citim Postuar mė parė nga Domira Lexo Postimin
    Per ty qe nuk me njohe kurre!!!

Ty vetem dua te te drejtohem ;vetem ty, per te paren here ne jeten time, do ti them te gjitha; ti do ta njohesh gjithe jeten time, ate jete qe ka qene vetem e jotja dhe te cilen ti se ke njohur kurre.Por ti do ta njohesh fshetesine e jetes time vetem kur te kem vdekur une , atehere kur ti nuk do te mund te me pergjigjesh, atehere kur te ngjethurit, qe ma ngrin trupin porsi akull , do te me marre me vete. Dhe po qe se nuk vdes , une do ta gris kete leter dhe do te vazhdoj te hesht edhe pastaj ,ashtu sic kam heshtur gjithe jeten time. Por ne qofte se kjo leter te bie ne dore , ti duhet ta dish se ajo qe ta ka shkruar eshte nje e vdekur qe rrefen tere jeten e saj, ate jete qe ka qene e jotja qe nga ora e pare e deri tek ora e fundit e ndergjegjjes se vet. Mos ki frike nga fjalet e mija; nje e vdekur s'mund te te kerkoj asgje; s'mund te te kerkoj as dashuri , as edhe nje ngushellim. Gjeja e vetme qe te kerkoj eshte qe ti besosh te gjitha ato qe do t'i zbuloj dhimbja ime qe struket tek ti. Besoi te gjitha qe po te them , njeriu nuk mund te genjej ne oret e vdekjes.
    Dua te ta zbuloj gjithe jeten time , kete jete qe ka filluar me te vertet atehere dhe vetem atehere kur te njoha..Perpara se te takoja , jeta ime ishte dicka e turbullt dhe e ngaterruar, ku kujtimi im nuk zhytej kurre , ishte si nje bodrum ku pluhuri dhe pelhurat e merimanges i mbulonin sendet dhe njerezit dhe i fshihnin ne syte e mi dhe zemra ime kurre nuk i sjell nder mend......
    Lejome o i dashuri ime te ti rrefej te gjitha , te gjitha qe nga fillimi. Merre mundimin , te lutem shume , dhe lexome qe nga kreu e deri ne fund dhe mos u lodh duke me lexuar per nje cerek ore , se une tere jeten time nuk u lodha se dashuruari ty.
    Para se te hyje ti ne jeten time , fytyra jote ishte e rrethuar prej nje fare aureole pasurie, mrekullie dhe misteri. Dhe nuk eshte nje gje e cuditcme , qe ne kete minuten e pare qe te pashe , ndjeva ate qe gjithe bota mund te ndjeje per ty me njefare habije kur te te njohe: gjenden ne veten tende dy njerez , nje djale i ri dhe i ndezur i dhene mbas lojes dhe aventurave , dhe po ne ate kohe , ne artin tend nje personalitet serioz, besnik i detyres , me nje kulture te gjere. Une ndjeva ashtu pa dashur ate qe gjithe bota mund te ndjej sapo te te njohe : qe ti ben dy jete te ndryshme, nje jete, faqaj e se ciles eshte kthyer krejt nga bota, kurse faqaj tjeter, e zhytur ne erresire , nuk eshte e njohur vecse prej teje......
    Ti e kupton , tani o i dashuri im , se cfare mrekulie e cfare enigme terheqjeje ke qene per mua. Megjithe kembenguljen dhe kokefortesine e nje vajze , vetem per nje gje u mundova qe atehere te rrotullohesha rreth jetes dhe qenies tende!
    Por une e di edhe sot pikerisht , o i dashuri im , se ne cilen dite dhe ne cilen ore te dashurova me te vertet, dhe tu dhashe me tere zemren time dhe per tere jeten .........
    Ketu je frymezuar ( lexo : ke imituar) novelen " Letra e nje gruaje te panjohur"- Stefan Cvajg ?! ....po t'lutem pergjigju sinqerisht edhe nese eshte PO...se i ngjan shume asaj letre :-)
    We loved with a love that was more than love...

kujtimi Maska e KUJTIM CAMI
    Anėtarėsuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    Citim Postuar mė parė nga Spleen1 Lexo Postimin
    Spleen X
    (vjeshtė me stuhi)

nėse tė zė trishtimi
    ma jep merzinė ta pėrkundi
    nėse tė vjen tė qajsh
    m’i jap lotėt t’i kthej nė buzėqeshje
    nėse tė zė pikėllimi
    ta fal artin e fjalės
    pėr t’i kėnduar lumturisė

nėse qaj unė
    s’do tė gjindet sterė
    pėr lotėt e mi...
    Pershendetje Spleen!
    Mos e fal artin e fjales se e ke te bukur.
    Urime per poezite e bukura qe shkruan.
    Me respekt per Ju.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 05-10-2010 mė 23:03

Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria ėshtė virtyti mė i madh
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisė Kristiane
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind ēdo ditė
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtė
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •