Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    1000 - 1018
    Anonymous:
    Fragment on the Origins of Nations

What is possibly the earliest written reference to the Albanians is that to be found in an old Bulgarian text compiled around the beginning of the eleventh century. It was discovered in a Serbian manuscript dated 1628 and was first published in 1934 by Radoslav Grujic. This fragment of a legend from the time of Tsar Samuel endeavours, in a catechismal 'question and answer' form, to explain the origins of peoples and languages. It divides the world into seventy-two languages and three religious categories: Orthodox, half-believers (i.e. non-Orthodox Christians) and non-believers. Though the Serbs go unmentioned, the Albanians, still a small conglomeration of nomadic mountain tribes at this time, find their place among the nations of half-believers. If we accept the dating of Grujic, which is based primarily upon the contents of the text as a whole, this would be the earliest written document referring to the Albanians as a people or language group.

It can be seen that there are various languages on earth. Of them, there are five Orthodox languages: Bulgarian, Greek, Syrian, Iberian (Georgian) and Russian. Three of these have Orthodox alphabets: Greek, Bulgarian and Iberian. There are twelve languages of half-believers: Alamanians, Franks, Magyars (Hungarians), Indians, Jacobites, Armenians, Saxons, Lechs (Poles), Arbanasi (Albanians), Croatians, Hizi, Germans.

[Extract from: Radoslav Grujic: Legenda iz vremena Cara Samuila o poreklu naroda. in: Glasnik skopskog naucnog drustva, Skopje, 13 (1934), p. 198 200. Translated from the Old Church Slavonic by Robert Elsie. First published in R. Elsie: Early Albania, a Reader of Historical Texts, 11th - 17th Centuries, Wiesbaden 2003, p. 3.]

http://www.albanianhistory.net/texts/AH01.html

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga Gunnar
    te paret tane para 100 vjtesh ishin me shumice muslimane, para 700 me shumice otodokse, para 2000 ishin pagane.

Me duket se shume e paskemi shkel besen e te pareve tane..........
    Shko mbar ...
    .Ne ishim si te gjith pagan deri sa linden profetet e shumt ne Palestinê pra ishim pagan,erdhi roma na bani krishter ,erdhi bizanti u bam ortodox, erdhi otomani u bemê musliman erdhi amerika u bam demo/homo

tash nese nuk vjen askush te na sundoi ne do bahem prap pagan !

=====================================
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga Deti_12

http://www.beepworld.de/memberdateien/members/pashtriku/Kishathartadecentralizim/Kishat../f15kishapz.jpg[/img]
    Kam bindjen qe keto kisha aq me vlerê, mos mshefin ne baqet e tyre shenja iliriane ??????
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-03-2006
    Postime
    74
    Citim Postuar më parë nga Dorontina
    Kam bindjen qe keto kisha aq me vlerê, mos mshefin ne baqet e tyre shenja iliriane ??????

nuk mshefin shenja ilirjane por jane ilirjane ato kisha

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Lëvizja "Vetëvendosje!" është ngritur pikërisht kundër këtyre padrejtësive, sepse shqiptarëve po u vidhet historia kultura dhe e tërë pasuaria kombëtare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-01-2007
    Postime
    75
    ato kisha jane objekte shqiptare dhe nese kishtare serbe pretendojne se jane te tyre atehere mu ne themel te tyre duhet filluar kisha shqiptare dhe popullimi me shqiptare

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    Citim Postuar më parë nga Albo
    ka kurajon qe te pranoje qe Orthodhoksia eshte feja e te pareve tane.

Albo

Më fal.. më fal... feja e të parëve tanë? Pse ku fillon historia jonë mër Ilir, ëëëë?! Me sundimin bizantino/ortodoks.

Para se të ktheheshim në të krishterë ortodoks nuk kemi pasur histori dmth?

Këtu vërtet që është për të vënë durët në kokë nga hipokrizia, cinizmi dhe dozat e mëdha të "objektivizmit".

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    Citim Postuar më parë nga harmonies
    Zonat e vacanta rreth monumenteve te kultit "ndoshta" jane krijuar me qellim qe popullsia dardane mos te kete mundesi te zbuloje rrenjet e saj historike. Pa histori nje popull eshte si trupi pa shpirt. Cudia eshte se si shpirti serb eshte ne kosove dhe jo ne stepat e rusise ku ata referohen sot e tere kohen.

Po ku janë pra ata RTP, DardanG, Televizora e shokë?! Të vinë pra ta shikojnë se me çfarë çmimi po marrin atë "pavarsinë e mbikqyrur".

Çne Europa na i fal territore shqiptare Serbisë?

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Postime
    181
    Kufijte ma s'pari, mandej qelbin nga pucrrat.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  3. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •