Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-12-2003
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    40

Post Si të identifikoj një grafik dypjesësh (Bipartite Graph)

Pershendetje!!
    NQS ka mundesi njeri te me ndihmoje. kam nevoje per materiale per sa i perket percaktimit nese grafi eshte bipartite apo jo. grafi eshte i dhene ne formen e matrices: ku kulmet jane lidhur, nese ne matrice eshte vlera 1 dhe anasjelltas nese eshte vlera 0 ne koordinatat perkatese. grafi eshte i lidhur. do ju isha mirnjohes nese dikush do me ndihmonte
    flm
    suli

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Materiali më i rëndësishëm është algoritmi, dhe atë mund ta gjesh këtu:
    http://www.personal.kent.edu/~rmuham...adthSearch.htm

Mendoje algoritmin si ndarja që bëjnë fëmijët për lojrat. Të gjithë fëmijëve u caktohet nga një numër (tek-çift-tek-çift). Të gjithë tekët në një skuadër, të gjithë çiftët në skuadrën tjetër. Nëse lidhjet midis nyjeve të grafikut tregojnë armiqësitë midis fëmijëve, atëherë për çdo fëmijë, armiqtë e tij janë në skuadrën tjetër; ose ndryshe: nuk ka armiqësi midis dy fëmijëve të së njëjtës skuadër.

Fillo me nyjen e parë. Caktoje në grupin 1 dhe të gjitha nyjet me të cilat ajo lidhet caktoi në grupin 2. Pastaj për çdo nyje të grupit dy, ndiq lidhjet. Nëse lidhja shkon në një nyje të grupit 1, mos bëj gjë. Nëse lidhja shkon në një nyje pa grup, caktoje atë në grupin 1. Nëse lidhja shkon në grupin 2, atëherë grafiku nuk është dypjesësh (bipartite). Përsërite këtë algoritëm deri sa të kesh ndjekur të gjitha lidhjet (edges).

Tani të ngelet të shkruash kodin...na fute ethet
    Ndryshuar për herë të fundit nga edspace : 11-01-2007 më 01:43
    Edi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-12-2003
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    40
    Flm. me ndihmove me ate linkun.
    per kodin eeehh, lene fare se dhe mua me futen ethet kur e mendoj
    flm
    shnet e pare

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 159
    Postimi i Fundit: 21-06-2009, 12:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •