Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    280

Si te kopjoi nje program të instaluar nga një PC në tjetrin

Kush me tregone nje menyre si mund te marre nje program te instaluar ne nje kompjuter dhe ta isntaloj ne nje kompjuter tjeter.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga Leonso
    Kush me tregone nje menyre si mund te marre nje program te instaluar ne nje kompjuter dhe ta isntaloj ne nje kompjuter tjeter.

Pershendejte Leonso a e ke CD-ne e atije programi nqs e ki SETUP-in eshte shume e thjesht nqs jo ka edhe menyra tjera...!
    Une di disa versione te instalimit te tille por a mundet pakes sqarim rreth cilit
    progra behet fjale????Se mundet aj program me pas edhe disa FILE ne Windows....!Nqs mundesh me me tregu dhe nqs une e di ska problem ta tregoj jemi Shqiptar dhe duhet ndihmuar NJERI-TJETRIT

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    280
    Jo une nuk e kame cd i programit.
    Behet fjale per programe jo te medha Psh po marrim programin e zgjedhjeve
    qe eshte instaluar ne kompjuter, por kur te formatoi kompjuterin du ta kem perseri, atehere cd nuk kam a mund ta marre kete program dhe kur te instaloje perseri kompjuterin ta instaloje edhe kete program.

i/e regjistruar Maska e urtany
    Anëtarësuar
    13-12-2006
    Postime
    10
    Jo une nuk e kame cd i programit.
    Behet fjale per programe jo te medha Psh po marrim programin e zgjedhjeve
    qe eshte instaluar ne kompjuter, por kur te formatoi kompjuterin du ta kem perseri, atehere cd nuk kam a mund ta marre kete program dhe kur te instaloje perseri kompjuterin ta instaloje edhe kete program.
    klono hard diskun ke software sa te duash ,

ose mer prej program files

edhe barte ne tjeter PC

por vetem fute ne Rar

edhe ndisa raste punon ndisa jo

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Shumica e programeve kane ne vetvete nje aplikacion Installer qe integron programin me windowsin,futen celesa ne regjister,fut skedare ne direktori te ndryshme si Windos,document dhe settings,common files etj.Nuk mund ta perdoresh dot nje program ne kompjuterin e dyte nqs ate e kalon si folder nga direktoria program files e kompjuterit te pare dhe bere paste ne kompjuterin e dyte ne direktorine Program files.Programi ne kompjuterin e dyte nuk do punoje pasi mungojne celsat ne regjister te programit.Te duhet te kopjosh skedarin setup.exe te programit nga kompjuteri i pare dhe kalosh te i dyti.Skedari setup exe do realizoje instalimin.Ose shiko per skedare emri i programit rar,emri programit.zip,Ate skedar rar apo zip mund ta kopjosh dhe kalosh ne kompjuterin tjeter.Pastaj ben instalimin e programit ne kompjuterin e dyte.Kjo eshte metoda me e shpejte dhe e sigurte.Te garanton qe nuk do kesh probleme.
    Kur shkarkon programe te medhenj nga interneti ose programe te rralle qe veshtire te gjenden,ne shkarkim zgjedh opsionin save.Krijon nje folder ne direktorine C:\ me emrin Instalusat e programeve.Pas shkarkimit skedarin e ruan ne folderin qe krijove"instalusat e programeve"ne C:\. te njejten gje ben edhe me programe te tjera qe shkarkon me vone.Kur madhesia e folderit shkon deri 700 mb,pra ka nje tufe programesh te shkarkuara,ate folder e djeg ne nje cd.Kur te riinstalosh windowsin pas nje formatimi,apo kalosh programe nga nje kompjuter te tjetri,fut cd me programet e ruajtura dhe i riinstalon ato ne windowsin e ri,ose ne nje kompjuter tjeter ne nje kohe shume te shkurter,gjysem ore te gjitha.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    280
    Falemiderit beni por desha te pyes se kur nje program instalohet a ka setup.exe dhe skedaret me mbaresen rar dhe zip kopjohen bashke me filet e programit qe do kopjojme apo keto file rar dhe zip bejne instalimin e programi direkt.
    Nuk e di sa i qarte isha per ate qe dua

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Varet,se ku e shkarkon programin.Psh shkakon nje program nga faqja download.com Kjo faqe shumicen e programeve qe reklamon me linksat e shkarkimit i ka ne formen http:\\www.emri kompanise qe ka krijuar programin\emri programit.exe Ne kete rast emri i programit exe eshte instalusi,eshte skedari setup qe instalon programin.Nqs kete skedar qe ke shkarkuar e ke ruajtur ne hard drajv,mund ta kalosh ne nje kompjuter tjeter dhe e ben instalimin e programit.
    Rasti i dyte.Programi eshte shkarkuar nga rapidshare,warez,forume etj dhe eshte ne formen linku........rar ,ose linku.....zip.Ne kete rast skedarin do e gjesh brenda rar/zip folderit qe shkarkon.Skedari exe brenda,ne cfaredolloj forme qe te shfaqet si emer ose ikone,eshte skedar instalues,qe mund te kalohet ne nje kompjuter tjeter dhe perdoret per instalimin e programit.
    Perjashtim eshte rasti kur ti shkon ne direktorine program files,hap folderin e nje programi dhe gjen aty skedarin emri programit.exe.Kjo nuk eshte skedar instalus.Eshte skedar exe qe hap programin dhe nuk duhet exportuar ne nje kompjuter tjeter pasi nuk do funksionoje si program.
    Skedaret instalus i gjen ne formen emriskedarit exe,ose setup exe,ose msi.exe
    Perpara se te kalosh nje skedar exe nga njero kompjuter ne tjetrin,kliko te skedari exe,per ta hapur dhe shiko se cfare ndodh.Nqs hapet magjistari(wizardi i instalimit) atehere klikon ne anullo buton,(cancel) dhe bindesh qe skedari eshte skedar instalus dhe ja vlen te kalohet ne nje kompjuter tjeter.Nqs klikon te skedari exe dhe hapet nje program atehere ai nuk eshte skedar instalues dhe nuk duhet kaluar ne kompjuter tjeter.Me ruajtjen e skedareve ne hard drajv qe shkarkon nga interneti,duhet qe ti riemertosh ato,per ti kuptuar menjehere se cfare kane brenda,pa i hapur.
    Psh shkarkove nje program dhe e ke bere save ne hard drajv.Ne hard drajv e gjen me emrin wmp.exe Klikon dy here dhe e hap.Del qe eshte skedar qe instalon programin e winampit.Atehere klik i djathte dhe zgjedh riemerto.Ja ndryshon emrin ne Winamp setup.exe ose winamp instalusi.exe.Atehere sa here te futesh ne direktorine ku ke ruajtur skedaret e shkarkuar,menjehere merr vesh se per cfare eshte nje skedar dhe per cfare tjetri.Ose mund te kesh skedare te shkruar si setup.exe.Po ta lexosh,nuk e ke idene se cfare eshte.E hap lexon aty te instalusi se cfare programi instalon kjo set up exe.Klik ne butonin "cancel"te instalusit per ta mbyll.Pastaj i klikon me te djathte skedarit setup dhe e riemerton duke i vene emri programit setup.exe.E njejta gje edhe me skedare krak,patch,celesa etj.Po ti lesh me emrat e tyre origjinale,ne shume raste keto emra skedaresh nuk te japin asnje lloj ideje se per cfare jane aty.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Un di qe egzistojne programe (nuk mbaj mend emrat) qe mund te kopjojne nje program te instaluar ne nje pc.

Mbase po ja fus kot, por e kam lexuar.

i/e regjistruar Maska e reflex01
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Postime
    21
    pershendetje jam antar i ri ne ket forum kam degjuar se mundesh ta formatosh pc edhe ato fajle nese nuk don me i shly nuk i shlyn dotethot cilen ke deshir ti i shlyn fajlet a eshte e vertet apo jo kush te me pergjigjet edi per nder dhe shum e falenderoj

Atehere qe te jemi te qarte edhe ne kete teme.

E vetmja menyre si mund te grabisesh nje program tashme te instaluar ne nje pc eshte vetem kjo menyre pra ajo e klonimit por qe ka disa faktore te rendesishem qe mos deshtoje klonimi. Te dy kompjuterat nga do hidhet programi duhet te kene motherboard autentike dhe harddrive te njejte, ndryshe jeni te deshtuar pasi cipet njerit apo microprocesoret do bien ne konflikt me njeri tjetrin dhe nuk do regjistrojne programin qe duam te vjedhim nga nje pc tjeter.

Nese i keni te dy kompjuterat e njejte atehere kontaktomeni qe t'u jap instruktazhet e metejshme se si lidhen kabllat seriale ne menyre te tille qe te qendrojne te dy pc njekohesisht ndezur dhe me pas si te klononi.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sigurimi i kompjuterit
    Nga Force-Intruder në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 06-11-2011, 16:02
  2. Lajmërime të ndryshme për studentët Shqiptarë:
    Nga forever në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 14-05-2011, 04:34
  3. USA-Euroasia Grant Program
    Nga Larsus në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 13:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •