Perhendetje... mund te me ndihmoni te gjej te dhenat kush e zbuloji televoiziorin cili shkencetar jeta dhe veprat e tije??
dhe per kompanin IBM te kompjutereve..??#
flm per mirekuptim
Perhendetje... mund te me ndihmoni te gjej te dhenat kush e zbuloji televoiziorin cili shkencetar jeta dhe veprat e tije??
dhe per kompanin IBM te kompjutereve..??#
flm per mirekuptim
Ēdo gjė, ka njė arsye.
Televizorin e zbuluan anglezi dhe rusi John Logie Bard dhe Vladimir Zworykin ne Amerik ne vitin 1926, tv jane shitur ne mes viteve 1928 dhe 1934 ne SHBA dhe Rusi
televizori i par elektronik komercial Telefunkeni ne Gjermani 1934 pastaj ne France 1936 Angli 1936 ShBA 1938
Nje korigjim te vogel nga ana gramatikore se sikur por me ha perbrenda: Televizori nuk u zbulua por u shpik. Gjera qe ekzistojne por jane te panjohura zbulohen; TV nuk ekzistonte me pare; ai u ndertua pra nuk eshte zbulim por shpikje.
Moderator, e di vet ti...
Une do te thoja Edisoni.
fillesat televizioni si ide i ka ne perallat e 1001 neteve ne fakt..
ne shqiperi lulzim topciu mbahet si televizoristi i pare..
une e di se Markoni.... por ia vodhen patentin...
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
mire mire xfiles, por sipas komedianit amerikan Milton Berle: "We owe a lot to Thomas Edison - if it wasn't for him, we'd be watching television by candlelight."
Ose sic i themi ne shqip " e-he, me tym pishe".
S'po me kujtohet tani ekzaktesiht nje thenie e Da Vincit, qe ka lidhje me debatin Nejse.
Kujtdo qe t'i vishen atributet e shpikjes, une jam ok, sepse TV midis plot gjerave te tjera, me mrekullon.
Mi Corazon, sepse nuk mund te lidhesh figuren e edisonit me televizorin, si nga pikepamja elektrike e pajisjes, si nga pikepamja e telekomunikimit.
Edisoni nuk shpiku as elektricitetin, as komunikimin ne distance, dhe as ndonje parim themelor te perdorimit te elektricitetit.
Na falni per nderhyrjen ne teme por nuk rri dot indiferent kur figura negative si edisoni ngrihen ne piedestal pertej cdo merite te mundshme.
Krijoni Kontakt