Po sikur? Sikur pasi një skenar të ketë arritur të bëhet skelet për një film, me interpretimin e aktorëve fjalët brenda tij të jenë kthyer në tredimensionale, autori të ulet të rishkruajë skenarin. Çfarë do të ndodhte atëherë? Autori ulet. Ballë ekranit të kompjuterit, ku mundet të shohë filmin, lëviz para dhe mbrapa në kohë, kap detajet me të imta në skenat e filmat dhe i fikson ato në gjuhën e vet.
Filmi është "Gjuetia e fundit" dhe autori i skenarit as nuk e di qe kjo pyetje është ngritur. Por ndoshta do t'i ledhatohej sedra ta dinte që ka njerëz që janë në gjendje të merren dhe me këtë, rishkrimin e skenarit pasuruar me elementët e vënë re gjatë interpretimit të aktorëve që përfshijnë dhe punën dhe rolin e regjisorit në film.
...
Teksti që e kisha në mendje për hyrje është më i gjatë, por nuk po e lodh temën me të. E gjitha ka synim zbavitës dhe do të ishte mirë të ndërhyjnë dhe të tjerë, sepse unë vetëm me tre skenat e para të filmit kam mundur të merrem më nga afër. Rregullat: s'ka, por teksti që aktorët e flasin, duhet të sillet medoemos.
Filmin e gjeni në:
http://www.argetohu.com/menu/filma/gjuetia_e_fundit.htm
Krijoni Kontakt