Close
Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 224
    Pajtohem plotsisht me 'fierajka143' dhe vetet aborti pa arsye osht krim . Krim shum i madh bile .

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    qdo veper (abort) i cili nuk ka arsye dhe merrë jeten e dikujt eshte krim
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 22-06-2007 më 08:00
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    E me cfare te drejte ky "Zoti" yt "i Madhe" ta merr shpirtin ty e te ben pleh per skrraja ne shekullin 21?

Cfare faji i ke bere ti o ie mjera, a s'eshte ky nje "Krimë" i zotit tend te marrë? Pse vret ai debil krijesat e veta per dite ne menyrat me makabre dhe me te tmerrshme pa i patur askujte asnje faj ne kete bote?

Ne shekullin 21 hej, hej, sa fjale e rendesishme 21! -Kush ia dhe ate te drejte "Zotit te Madhe" te te marre jeten ty kur dhe si te doje Bub@?

===================
    Udhezim perdorimi: Posa ta keni lexuar fshijeni.
    E preferueshme te mbahet ne mend, ose te harrohet fare
    !
    ngadal he burrë dhe kontrolloje veten ...se nuk te kontrollon kush ...

dhe futju pas shkronjave dhe kontrolloj se qfar resh apo rigon...

se nuk te arsyetohet nje pertypje e tillë

dhe e preferueshme eshte ta mbash veten nen kontrollë...eshte fatale te harrohet kjo keshillë

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    ngadal he burrë dhe kontrolloje veten ...se nuk te kontrollon kush ...

dhe futju pas shkronjave dhe kontrolloj se qfar resh apo rigon...

se nuk te arsyetohet nje pertypje e tillë

dhe e preferueshme eshte ta mbash veten nen kontrollë...eshte fatale te harrohet kjo keshillë
    Hajt ti gjeniu i pazbuluar i shkelullit pra pergjigju kesaj qe keshillova ta fshini nga mendja posa ta keni lexuar:

Cfare faji i ke bere ti o ie mjera, a s'eshte ky nje "Krimë" i zotit tend te marrë? Pse vret ai debil krijesat e veta per dite ne menyrat me makabre dhe me te tmerrshme pa i patur askujte asnje faj ne kete bote?

-e mos na lodh kot me insinuata banale!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Te abortosh=te vrasesh.
    Nje nga Urdheresat qe Perendia u dha njerezve, ishte qe te mos vriste!
    Por qe ne raste shume te rralla p.sh.( vetmbrojtja), mund te justifikohet?!
    Po e njejta gje edhe me abortin, ka raste si perdhunimet etj. qe per mendimin
    tim, mund te justifikohen....?! - Megjithe ate, ajo quhet vrasje!

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Zoteri, pasi sillni perendine ne nje diskutim pa asnje arsye, e qe nuk eshte nevoja fare,
    -a ben te pergjigjeni se pari ne pyetjen: perse vret perendia?
    Perse merr jetera njerezish qe prej ferishte djepi deri ne pleqeri,
    perse merr edhe nenat me gjithe foshnje te palindura, ...
    -te mos vargezoj kot?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Zoteri, pasi sillni perendine ne nje diskutim pa asnje arsye, e qe nuk eshte nevoja fare,
    -te mos vargezoj kot?
    Baptist, çdo njeri flet simbas bindjeve te veta, une nuk fola vetem per Perendine
    dhe nuk mbarova po me te njejten fjale...,por shtrova mendimin tim dhe vetem kaq! Sa per polemike, behen dispute te tera neper universitete dhe pleniume per
    te tilla tema. Ketu çdo njeri jep mendimin e tij, thjesht pa patur pretendime .......
    Shume njerez jetuan dhe vdiqen me brenga duke shtrydhur ate mendje ne fjalen "PSE", dhe mesa di une...., njeri s'e gjeti.
    Ju falemi nderit per "zoteri".

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Te lutem mos fol per bindjet dhe te vepruarit sipas bindjes.
    Nese gjykoni sipas bindjeve do te beheni kriminele te ftohte.
    -A ka krim me te cmendur se gjykimi dhe veprimi sipas bindjes?!! O njerez te shendoshe...

Ekziston vetem nje menyre e trajteses se kesaj qeshtjeje dhe ajo duhet te plotesoje drejtesite lementare, qe po i sjell ketu edhe nje here.
    Zoteriu qe sterhapi temen nuk eshte ne gjendje te dalloje se ekzistojne me mijera kushtezime tjera qe i dikton "jeta" si e drejte per abort, dhe vetem nje per mos abortim. -Nuk ke kurrfare te drejte ta detyrosh femren ta mbaje shtatzanine. -Eshte e drejte e saj elementare dhe ajo mund te kete milion arsye te drejta per te mos e mbajtur barren e padeshiruar!

Eshte vetem nje e drejte e tundshme per mbajtjen e saj dhe ato nuk ka te drejte t'i kundershtoje as "nena. dhe kjo e dretje nenkupton keto kushtezime themelore:

1.Kur mbarsja eshte e shendoshe;
    2.Kur mbarrsja eshte rrjedhoje e bashkortesise;
    3. Kur mbarrsja ka te dy "prinderit¹" gjalle.
    1) Shprehja "prinderit" mund te nenkuptoje edhe prinder per adoptim te garantuar me pare ne pajtim me Ligjin dhe te parashikuar me Ligj.
    1. E drejte e patjetersueshme e fetusit eshte te lindet normal dhe i shendoshe.
    2. E drejte e patjetersueshme e fetusit eshte te lindet si femi i te dy prinderve te gjalle¹.
    3. E drejte e patjetersueshme e fetusit eshte te lindet ne kushte te mjaftueshme per zvillimin dhe mbijetesen e vet.

Kur t'ia kesh plotesuar keto te drejta elementare fetusit, atehere, dhe vetem atehere mund te flasesh per Drejtesine e Abortimit.

A. Eshte e palejueshme dhe absolutisht e pa drejte te abortohet ne rast se keto tri te drejta elementare te tij jane paraprakisht te plotesuara!
    B. Eshte absolutisht e padrejte te sjellet ne jete si foshnje fetusi i cili nuk i gezon keto te drejta elementare.

Keto qe shkrova falsin saktesisht per menyren si si une Qendroj kunder Abortimit dhe njeherit kunder lindjes se frytit qe nuk ka gjase per jete.
    Qe nuk ka gjase te jete i shendoshe si te tjeret, qe nuk ka gjase te jete i kenaqur me veten, shendetin dhe ardhmerine e tij...

B.B. Troy III p.a.e. 1990.
    Aeneas Dardanus

kristaqo-mamluket fusin hundet dhe tek rropullite e femrave per te vendos kudo te drejten e tyre fetare sipas librit te shenjte.

mu, psh nuk me duket i cuditshem fakti qe fetaret jane ata qe e kundershtojne abortin - dhe pjesa tjeter nuk e kundershto. po me pelqen kur e justifikojn kundershtimin sikur e kane mendu vete dhe kane opinion dhe jo sepse po veprojne sipas direktives robotike nga libri me rere dhe shkopi magjik.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

-te mos vargezoj kot?
    kesaj po i pergjigjem sepse atij shkrimi nuk iu pergjigja sepse nuk e kam zakon te bie ne ato pozita horrore...

[Zoti jep jeten dhe e merrë jeten...njeriu kur e vret njeriun ,vetem mund te behet shkak per vdekjene tij mirpo autorizimi per vdekjen dhe daljen e shpirtit eshte nga Zoti...

per ta kutpuar me mire kete eshte mire te koncentrohesh ne kete qe po ta nenvizoj tash...

kjo botë nuk eshte parajsa apo Xhehneti apo bota e ardhme(Ahihreti)

kjo ka nje domthenje nese do te kuptosh me vullnet diqka ...

Per Zotin kjo botë eshte te i sprovoj njerzit e te miren dhe te keqen...secila zgjedhje ka destinimin e vetë te caktuar ...bëne mire ,ke te premtuar Xhehnetin ,bene keq poashtu e ke te premtuar Xhehnemin...tash njeriu duhet te zgjedh ...

askush nuk lindi me deshiren e tij dhe askush nuk do vdes me deshiren tij

dikush vdes ,dikush lind,dikush vritet etj etj...kjo eshte ne autorizimin e Zotit

krijesa te Tij jemi...Allahu nuk ia merre shprtin njeriut derisa te iu hargjohet Fati(nafaka,rreski) ne kete jetë...

dikush e ka jeten 10 faqe apo fletë,dikush 20,dikush 30 apo edhe 60 ose 100 fletë ...njeriu ne rastin qe lind eshte duke i hargjuar keto fletë...dhe kjo matemiatike eshte ne autorizimin e Allahut...

u pajtove apo jo nuk eshte e rendesishme...tek Allahu eshte fundi ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 25-06-2007 më 05:57

Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Me te kerkuarit ne Shqiperi
    Nga iliria e para në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-02-2006, 00:46
  3. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •