Close
Faqja 7 prej 23 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 224
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga Anisa_Itali
    Do doja te te pergjigjesha me pak fjale,ti vella me duket se ngateron deren me dritaren.Por ne te vertet eshte krejte ndryshe,do te doja te te shikoja se cfare vendimi do te merje ti si mashkull nese do te mesoje nje dite qe e dashura jote ka mbete shtazan.Me siguri qe do ti thoje(mos u merzit e dashure ne do ta mbajme femijen, dhe une do te mare pergjegjesit e mia meqe isha une qe te lashe shtazane) qiqra ne helle,ti flet ne ajer dhe lutu zotit qe te mos te te ndodhe kure nje gje e tille jo per ty por per personin qe rri me ty.Ne shqiperi dihet se me cfare syri shikohen keto gjera dhe se si sillen meshkujte ne te tilla raste.E ne vend te flisni mbrockulla nga mengjesi ne darke mundohuni te merni pergjegjesit tuaja si meshkuje sepse femrat nuk mbeten shtatezan me frymen e shenjte dhe ne kete menyre ndoshta sdo te kete aborte.
    se nga e kupton se une jam djal nje zot e di ?megjithate nuk kam cte them se mi ke drejtuar pergjigjen sikur jam djal.....
    un jam kundra abortit deri tani ,me vone te kthej pergjigje ,se cdo njeri vepron sipas situates qe ndodhet ,si per djemt ashtu edhe per vajzat e ben apo jo abortin pa i dhene tellallin lagjes ..

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    kjo i bie se "aborti (masakra ) rregullohet me ligj"
    Jo quni
    kjo i bie se shumica eshte per lejimin e abortit
    dmth nuk e kap ligji!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Jo quni
    kjo i bie se shumica eshte per lejimin e abortit
    dmth nuk e kap ligji!
    kur themi shumica jan pro abortit ne portu...nuk dote thote se garant aty eshte drejtesia...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    po prandaj them se nuk eshte ajo qe thua ti: e rregulluar me ligj.

gjerat qe nuk i ndalon ligji je i lire t'i besh nese je i shtrenguar edhe ne se nuk te pelqejne.

Profeti e thote kete per te gjitha gjerat qe i ndalon vet.

Ne rast se je i shtrenguar, por jo nga lakmia, ha thote edhe cofetinen por vetem aq sa ke nevoje - mos e tepro.

Ky eshte parim i pergjithshem i Kur'anit; te cilin ti nuk po e respekton.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    [QUOTE]
    po prandaj them se nuk eshte ajo qe thua ti: e rregulluar me ligj.
    nje problem kur te regullohet me norme apo me ligje ai problem eshte i rregulluar me ligje ...dhe quhet edrejte pozitive..d.m.th eshte erregulluar me ligj ...si qeshtja e bartit ne portugali ...kur me referendum rregullohet ky problem ...dhe tash portugezet e kan te rregulluar me ligj kete problem..

gjerat qe nuk i ndalon ligji je i lire t'i besh nese je i shtrenguar edhe ne se nuk te pelqejne.
    ketu nuk po te kutpoje se qfar ke dashet te thuash ...sepse me duket extenzive pak te te pergjigjem sespe ato fajl kan me shume kuptime

I
    ]Ne rast se je i shtrenguar, por jo nga lakmia, ha thote edhe cofetinen por vetem aq sa ke nevoje - mos e tepro.[/I][
    per qfar situate me drejtohesh me kete.. kjo tregon se te lejohet per diqka e jo urdher dhe ndales ... dhe te mso harrojme se coftinen dhe mishin derrit e ke te lejuar ta ngrenesh vetem ne situata te jashtezakonshme(kur te rrezikohet shendeti nga uria dhe ske qfar te hash pos tyre)
    Ky eshte parim i pergjithshem i Kur'anit; te cilin ti nuk po e respekton
    shume gjere eke kape nuk eshte parimi pergjithshem i kuranit ky ore..
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

ray Maska e bucket07
    Anëtarësuar
    22-02-2007
    Vendndodhja
    US
    Postime
    8
    Per ju qe nxirrni si arsye vajzat e vogla 14-15 vjecare...jane ne terezi ato qe shkojne e ngelen shtatzene? Te bejne sex dine, por te perdorin mjete kontraceptive nuk dikan ato.
    Eshte vrasje apo jo, e di me mire ajo qe i ka rene ne hise. Per mendimin tim s'e besoj te kete nena qe mendojne qe aborti nuk eshte vrasje.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672

Ne rast se je i shtrenguar, por jo nga lakmia, ha thote edhe cofetinen por vetem aq sa ke nevoje - mos e tepro.
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    per qfar situate me drejtohesh me kete.. kjo tregon se te lejohet per diqka e jo urdher dhe ndales ... dhe te mso harrojme se coftinen dhe mishin derrit e ke te lejuar ta ngrenesh vetem ne situata te jashtezakonshme(kur te rrezikohet shendeti nga uria dhe ske qfar te hash pos tyre)
    shume gjere eke kape nuk eshte parimi pergjithshem i kuranit ky ore..
    Per te gjitha situata, pra kur jen n'zor e ne situata te veshtira, te lejohet ti hash edhe ngordhesirat...

Ne kete rast kur eshte beba e deformuar, jo e shendosh dhe kur rrezikon jeten e nenes do te duhej te jete i lejuar aborti, por ne rast se aborton dikush per qellime tjera luxoze, si p.sh per arsye se eshte vajze apo djale dhe nuk e plotson deshiren e prinderve, ose ne rast kur eshte femija i tjeterkujt e jo i burrit te vet, nuk do te duhej te lejohet aborti.

Keto gjera do te duhej te ishin te rregulluara me ligj perafersisht ashtu siç thash me lart, ku do te duhej ti shtohen edhe gjera te tjera qe nuk me ran mua ndermend.

Bashkimi Kombëtar
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61
    Aborti është krim me paramendim...më shumë se nje vrasje...

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anëtarësuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Ne disa raste te vecanta po eshte krim, por kur cenohet jeta e nenes atehere nuk besoj qe eshte krim.
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

your "wrost" nightmare Maska e Militik
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    246
    Po nuk deshe kalamaj mos e bej fare.Ne pergjithesi aborti nuk behet nga vajza 14-15 vjec,ai eshte vetem nje justifikim per pandergjegjsine tende prej te ciles po te mos kishte abort do te vuaje
    Por gjithsesi nuk eshte e drejte qe prinderit te mbajne nje femije qe nuk e duan,edhe pse ne fund te fundit lindja e nje femije te padeshiruar eshte vete faji i tyre.
    Gjithsesi fakti se nena "vret" femijen per interesin a saj sepse ajo mendon qe eleminimi i nje femije te padeshiruar do ti shpetoje jeten provon ose me sakte verteton vertetesine e shprehjes "te du te du po si veten s'te du".Dhe kjo eshte njerezore,gjithe speciet e tjera jetojne me parimin "mbijetesa jote mbi gjithcka" pasi nje femije tjeter mund ta besh edhe me vone.Kjo eshte nje prove e pakundershtueshme e faktit qe njerezit nuk i bejne femijet nga dashuria e madhe per ta por per te lene pasadrdhes.Aborti e tregon me se miri kete.Ai tregon edhe qe "vetem me i forti ka te drejten e mbijeteses",parim i cili mbeshtetet ne menyre te pavetedijshme edhte nga nena,ashtu si ne cdo qenie tjeter ku nena mbron kelyshin me te forte,ajo mendon se femija i padeshiruar eshte nje gabim,keshtu atij nuk do i kushtohet kujdes keshtu edhe ai do te jete i dobet.Ja pse ajo nuk e mbeshtet ate perkundrazi e eleminon me ane te abortit perpara se ai te linde.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Militik : 09-03-2007 më 19:28

Faqja 7 prej 23 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Me te kerkuarit ne Shqiperi
    Nga iliria e para në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-02-2006, 00:46
  3. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •