Close
Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 224
    i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anëtarësuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Per dalim nga rregullat e matematikes , ku dy + dy = o , qeshtjet shoqerore, nuk mund te spjegohen keshtu.
    Aborti eshte largim i nje qenje njerezore, nga e drejta per jete.
    Te gjithe njerezit ne mendimin e pare , do te mendojne se kjo nuk eshte e lejueshme. Bile mund te shkohet aq larg sa mund te thone nuk bene keshtu edhe pike.
    Personalisht jam kunder qdo gjeje qe mund te sjell diqka te keqe.
    Eshte nje teme e rend dhe shume e dhimbeshme, por bete mire qe e hapet se nuk mund te mbetet pa nje sy sa do qe nuk kemi deshire.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

A është aborti vrasje?!

Citim Postuar më parë nga alnosa
    sot ka mjete nga me te perparuara per parandalimin e shtanzanis ...
    po kush nuk i njeh ,le te beji abortime sa her te ket qef se gje shume e mire eshte .....
    Jam shume dakord me ato qe citova nga alnosa.

Aborti, nuk do te thote "vrasje" por "nderprerje", "terminim" i procesit te shtatzanise.
    Ky nuk eshte eufemizem i nocionit "vrasje".

Prandaj pergjigja e drejteperdrejte ne pyetjen, -u dha!

Tani qeshtja se a duhet lejuar apo jo eshte shume e koklavitur dhe nuk eshte e drejte ta trajtojme si pyetje anketimi; te merremi me te si me nje pyetje aritmetike si 2+2=4 e sakte / e pasakte? (rrumbullakso pergjegjen), -sepse nuk eshte.

Kjo qeshtje duhet zberthyer, ja te shohim. Nese shtazania ka komplikuar shendetin e nenes dhe e rrezikon ate me vdekje te prindit, duhet terminuar sa me pare. (s'na duhen dy te vdekur, le te shpetoje njeri).

PAramendoni tani nje ligj qe eshte miratuar ne formen qe cekem me heret si po/jo. Dhe te kete ngadhnjyer Jo-ja?

Do vrasim dy per te mos shpetuar asnjerin ne emer te se drejtes!!! -Cfare ka te drejte ketu???
    E gjera te ngjashme me kete logjike...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    nje i njohur im i cili eshte nje njeri qe jeton sipas vullnetit te zotit dhe eshte nje besimtar i denje [ pak rendesi ka se cfare feje i perket],u martua dhe la shtatzane gruan e tij dhe te ghithe u gezuan .
    femija e pare lindi me probleme dhe ishte i paralizuar ;
    duke ju lutur zotit per nje femije tjeter te shendetshem e la serish me bare gruan, dhe serish femija i dyte dishte i paralizuar .
    edhe perpjekja e trete per nje femije te shendetshem ishte pa sukses ,edhe femija e trete ishte i paralizuar.
    sot ata prinder kane 3 femije te paralizuar , dhe mendoni se si duhet te ndjehen ata , por
    ata jane miq me zotin dhe nuk mund te bejne dicka qe mund te prishte kete miqesi .
    ata nuk e cuan kurre neper mend qe te benin abort edhe pse e dinin qe nuk mund te kishin nje femije te shendetshem , por vecse i luteshin zotit per nje mrekulli .
    por mrekullia nuk ndodhi dhe pranuan me bindje vullnetin e zotit .
    une jam kunder abortit dhe mendoj qe ky eshte nje krim qe ndoshta duhet te ndiqet dhe te ndeshkohet dhe te mos lejohet asnjehere per cfare do lloj arsye .

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    fisniku dhe maratonomak

E cmoj larte frymen e parimit me te cilin udhehiqeni ne mendimet tuaja, sepse edhe vet mendoj se: eshte absolutisht e padrejte te nderpritet zhvillimi i nje fryti qe do te rezultoje me nje krijese sic eshte njeriu apo cila do bime e kafshe tjeter e botes se gjalle.

Por eshte edhe me e padrejte qe me kete drejtesi t'ia mohosh atij njeren nga te drejtat fundamentale te jetes. -"E drejta e patjetersueshme qe te lindet normal"!

Kjo e drejte parimore eshte absolutisht e barabarte me parimin e se "drejtes per tu lindur". Por kjo e drejte mund te bie ne kundershtim te plote me te paren dhe me kete rast ta anuloje vlefshmerine e parimit universal te se drejtes per tu lindur.

Ne lidhje me diskriminimin
    Ne rast te perqafimit te parimeve shume te larta Eshte poaq e padrejte, fisniku, qe te besh dallimin mes nje bime dhe nje kafshe "te avancuar" sic eshte njeriu, sepse edhe ato kan konstitucion te njejte qelizor dhe frymojne. Ne kete menyre ne kete problem edhe ashtu te koklavitur e ke shtuar edhe "parimin e diskriminimit", i cili nese respektohet ne menyre poaq gjenerale sic po respektojme te drejten e zhvillimit, mund te rrezikoje te drejten qe kemi perqafuar me kaq gjeresi ate "te lindjes se papenguar".
    Shembull: Nje fetus eshte ngjizur dhe cdo organ i tij funksionon dhe po zhvillohet per mrekulli peropos trurit te madh i cili nuk eshte formuar fare. Te lindet apo te terminohet zhvillimi i metejme i tij?
    Parimi yt i dikriminimit thote jo. Sepse ai fryt vetem do te vegjetoje sikur cdo lloj bime tjeter.

Mirepres poashtu nje mendim ose perfytyrim nga librat fetar ne lidhje me kete qeshtje.

Do te s'jell pastaj edhe une nje parim nga e drejta shqiptare, adaptimi i se ciles do te mund ta ndihmonte ne venien e disa bazave qe do ta mbulonte edhe kete qeshtje me mjaft sukses.

Pershendetje.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Ultras Maska e KUSi
    Anëtarësuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    3,049
    aborti nuk eshte vrasje po eshte veprim cnjerzor , se kush e ben abortin mer jeten e nje femiu te shkrete
    ” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”

i/e regjistruar Maska e Shrek
    Anëtarësuar
    09-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    18

Sugjerim

O trim, po pse nuk i fut nje sondazh me mire se te japesh mend nese duhet apo jo aborti..
    Une vazhdoj te jem pro, por vetem ne raste te jashtezakonshme

...orfeu... Maska e bajko
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    aborti...
    nuk duhet dhene pergjigje te prere se kush eshte pro apo kunder. Cdohere duhet marre parasysh rastin. Nese jeta e nenes eshte ne rrezik, dhe aborti do ja shpetonte jeten...cfar te bejme tash: te leme dy jetera te shkojne?
    Por ka raste kur edhe nuk duhet lejuar. Ti po nuk deshe femije...mos bej seks qe ne moshen 14 vjecare...se ende bukes 'papa' i thua, e me pas te pyesesh mamim: mami me rritet barku. etj etj. por hapi syte 'kater' dhe kujdes. Per keto, do e kisha bere te ndaluar...qe te hap syte tjetra dhe tjetri dhe te kene kujdes se c'bejne.
    Andaj dhe sa jam kunder aq jam per abortin.
    respekte
    bajko

ThjeShtENjeMysAfiR Maska e fatijonuk
    Anëtarësuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    In the land of the unkown man
    Postime
    137
    Eshte e pamundur te gjesh nje balance ne kete lloj diskutimi por per mendimin tim, perderisa nje person ose me shume kane vendosur unanimisht per te ndaluar zhvillimin e nje embrioni qe i perket vetem ketyre personaveper nje arysje ose tjeter ose te vazhdojne zhvillimin e nje embrioni atehere kjo eshte nje ceshtje intime midis ketyre personave. Sigurisht qe eshte mese e nevojshme qe keta persona te kene sa me shume informacion per anen negative ose positive te vendimit qe ata/ato do te marrin.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    A asht aborti vrasje ???
    Per shum kend asht vrasje ?

PO nese nji i dashur te len shtazen e qe te thot se ke me mu ?
    kush asht vra ne ket rast ?

kush do ta vuj pasojen me hjek ate qe "ai" qe gjykon e mbolli !(mashkulli)

e vetmja asht femna qe vendos , gjithqysh ajo fajtore nuk asht !

asht shum veshitir te folesh per tjeret vetem ai qe ka brenga ka drejt te flasi e te gjykoi !
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

vipquin
    Anëtarësuar
    27-01-2007
    Vendndodhja
    Prane gjirit te familjes
    Postime
    3
    Pershendetje te gjitheve!
    aborti eshte vrasje?Por dua te pyes nqs shtatezania vjen ne nje moment krize ne nje cift te dashuruarish,bashkshortesh, ne krize ekonomike qe nuk i gjen dot zgjidjen si i behet?Duhet ta mbash ate femije ta sjellesh ne jete dhe te vuash vete dhe ai bashke me tyPer mua eshte pak e veshtire te japesh nje pergjigje te sakte, te prere.Une jam nene vete dhe femija im ka ardhur atehere kur ne prinderit e tij e kemi dashur,por ne kundert nuk e di si do te veproja.
    Fakti qe kemi armiq do te thote qe kemi merita!

Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Me te kerkuarit ne Shqiperi
    Nga iliria e para në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-02-2006, 00:46
  3. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •