Ti me të vërtet me sa po e shohë po mundohesh që të kapesh për kimen e mizës. Këtu nuk është duke u bërë fjalë për mjete kontraceptive që parandalojnë "mundësin" e krijimit të një jete. Dallimi këtu është i madhë në mes të mundësis dhe jetës së posa krijuar, jemi duke folur për dy gjëra tejet të ndryshme. Dhe pastaj po shohë se ke përmendur luftëra dhe cka po di unë por sikurse të tha edhe Xhenet M.S. krimi me krim nuk mundë të cbëhet apo pastrohet. Sot në shoqërin moderne ekziston një lloj standardi i moralit të dyfishtë ku nga njëra anë vrasja shihet si një gjë e papranuara nga asnjë nga normat e shoqërisë por në të njëjtën kohë kur është në pyetje përdorimi i abortit si mjet kontraceptiv ose selektues këtu cdo kush i mbyllë sytë dhe kjo vepër mundohet që të arsyetohet në cdo mënyrë.
Kur unë them aborti si mjetë kontraceptiv, gjithnjë fjalën e kam tek pishman shtatzënit ku në emër të emancipimit apo të "drejtës" mbi trupin e vet aborti pranohet në cdo shoqëri pa edhe paragjykimin më të vogël, kësaj i thuhet standard morali i dyfishtë.
Krijoni Kontakt