Close
Faqja 23 prej 23 FillimFillim ... 13212223
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 224 prej 224
    Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po citoj ate qe ke shkruar me lart

dmth ti duhet te jesh edhe kundra perdorimit te metodave kontraceptive sepse edhe ato "vrasin" mundesine e lindjes se nje femije...
    keshtu e mendon???
    Ti me të vërtet me sa po e shohë po mundohesh që të kapesh për kimen e mizës. Këtu nuk është duke u bërë fjalë për mjete kontraceptive që parandalojnë "mundësin" e krijimit të një jete. Dallimi këtu është i madhë në mes të mundësis dhe jetës së posa krijuar, jemi duke folur për dy gjëra tejet të ndryshme. Dhe pastaj po shohë se ke përmendur luftëra dhe cka po di unë por sikurse të tha edhe Xhenet M.S. krimi me krim nuk mundë të cbëhet apo pastrohet. Sot në shoqërin moderne ekziston një lloj standardi i moralit të dyfishtë ku nga njëra anë vrasja shihet si një gjë e papranuara nga asnjë nga normat e shoqërisë por në të njëjtën kohë kur është në pyetje përdorimi i abortit si mjet kontraceptiv ose selektues këtu cdo kush i mbyllë sytë dhe kjo vepër mundohet që të arsyetohet në cdo mënyrë.
    Kur unë them aborti si mjetë kontraceptiv, gjithnjë fjalën e kam tek pishman shtatzënit ku në emër të emancipimit apo të "drejtës" mbi trupin e vet aborti pranohet në cdo shoqëri pa edhe paragjykimin më të vogël, kësaj i thuhet standard morali i dyfishtë.
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Xhenet.M.S. Lexo Postimin
    E nese kam koplikacione gjate shtazanis,kush jemi ne te vendosim te shpetojm veten e te vrasim te pambrojturin,kur e deshiron reziko deri ne fund,
    sepse per mua kjo thenja pêr femijun e jap jeten ska vler ate here.
    wow...
    nuk e imagjinoja se ka njerez qe e mendojne keshtu si ti...

edhe ne vendet me te prapambetura te botes te cilet e ndalojne abortin, kur eshte ne rrezik jeta e nenes nje gje te tille e lejojne.
    vendet e civilizuara po qe po...
    shume te pakta jane vendet e tilla

Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin
    Sot në shoqërin moderne ekziston një lloj standardi i moralit të dyfishtë ku nga njëra anë vrasja shihet si një gjë e papranuara nga asnjë nga normat e shoqërisë por në të njëjtën kohë kur është në pyetje përdorimi i abortit si mjet kontraceptiv ose selektues këtu cdo kush i mbyllë sytë dhe kjo vepër mundohet që të arsyetohet në cdo mënyrë.
    Kur unë them aborti si mjetë kontraceptiv, gjithnjë fjalën e kam tek pishman shtatzënit ku në emër të emancipimit apo të "drejtës" mbi trupin e vet aborti pranohet në cdo shoqëri pa edhe paragjykimin më të vogël, kësaj i thuhet standard morali i dyfishtë.
    "moral te dyfishte" mund te quash edhe eutanazine, pasi ne nje fare menyre vrasje eshte edhe ajo, por nejse.
    "moral" te dyfishte ke kudo. thjeshte ki parasyshe qe ligji eshte dicka e morali dicka tjeter.
    po te bej edhe ty te njejten pyetje qe i bera xhenet, pasi me duket se qenke ne menyre kategorike kundra abortit:
    po nese do ishte ne rrezik jeta e nenes, do ishe pro apo kundra abortit???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    "moral te dyfishte" mund te quash edhe eutanazine, pasi ne nje fare menyre vrasje eshte edhe ajo, por nejse.
    "moral" te dyfishte ke kudo. thjeshte ki parasyshe qe ligji eshte dicka e morali dicka tjeter.
    po te bej edhe ty te njejten pyetje qe i bera xhenet, pasi me duket se qenke ne menyre kategorike kundra abortit:
    po nese do ishte ne rrezik jeta e nenes, do ishe pro apo kundra abortit???
    Natyrisht se euthanizia është moral i dyfishte se kjo shumë lehtë mundë edhe të keqpërdoret për interesa personale dhe pastaj kur thua se morali të dyfishtë ke kudo, kjo nuk do të thotë se pranohet sepse nëse po atëherë ky moral është i moral sipërfaqësor, vetëm sa për sy e faqe dhe atëherë shumë lehtë mundë të bëjmë çdo gjë dhe të mos kemi asnjë përgjegjësi ndërgjegjeje.
    Dhe si përfundim në pyetjen tënde këtu nuk kemi të bëjmë me të të qenurit pro apo kundër abortit tema është se "A është aborti vrasje?!"
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin
    Natyrisht se euthanizia është moral i dyfishte se kjo shumë lehtë mundë edhe të keqpërdoret për interesa personale dhe pastaj kur thua se morali të dyfishtë ke kudo, kjo nuk do të thotë se pranohet sepse nëse po atëherë ky moral është i moral sipërfaqësor, vetëm sa për sy e faqe dhe atëherë shumë lehtë mundë të bëjmë çdo gjë dhe të mos kemi asnjë përgjegjësi ndërgjegjeje.
    Dhe si përfundim në pyetjen tënde këtu nuk kemi të bëjmë me të të qenurit pro apo kundër abortit tema është se "A është aborti vrasje?!"
    e di se me cfare kemi te bejme ne kete teme. thjeshte pyete per te njohur mendimin tend ashtu sic bera me xhenet e cila u pergjigj.
    nese nuk do pergjigjesh, no problem. une fle rehat njelloj.

ate "moralin e dyfishte" e vendosa nder "thonjeza", pasi nuk jam dakord me ty.

edhe une jam kunder vrasjes si cdo njeri me mendje te shendoshe, por ka raste qe vrasja eshte e pranueshme si nga ana morale ashtu edhe nga ana ligjore.
    raste ke sa te duash.
    pastaj morali eshte relativ, ndersa ligji nuk eshte (ose te pakten nuk duhet te jete).

si shembull ne lidhje me temen:
    nese nje femer esht shtatzene ne muajin e 8-te apo te 9-te dhe ndodhin disa komplikacione qe vene ne rrezik jeten e saj dhe ajo, partneri apo doktoret vendosin te abortojne, atehere aborti eshte vrasje, por vrasje e justifikuar si nga ana ligjore ashtu edhe nga ana morale per mendimin tim.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 23 prej 23 FillimFillim ... 13212223

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Me te kerkuarit ne Shqiperi
    Nga iliria e para në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-02-2006, 00:46
  3. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •