Close
Faqja 21 prej 23 FillimFillim ... 111920212223 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 224
    Mirë se vini në Harlan Maska e FreeByrd
    Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    Citim Postuar më parë nga Gimi3 Lexo Postimin
    Përmes kësaj dëshirojmë që të tërheqim vëmendjen në disa raste të këtij akti të ndytë! Dikush do të thotë se gruaja ka të drejtë që që të bëjë çka të dojë me vetveten. Ajo ndoshta ka të drejtë me veten por jo edhe me tjerët, sepse fëmijët tanë nuk janë pronë e jona, por ata na janë dhënë në mbrojtje, që Zoti ynë me ta të na sprovojë se cili do të veprojë në mënyrë më të mirë!

Aborti është vrasje. Edhe atë e tmerrshme! Mënyra se si disa mjekë, nëse mund të quhen të atillë, e kryejnë nxjerrjen e dhunshme të foshnjës, e kjo nuk është asgjë tjetër përveçse vepër kriminale e shkallës më të lartë! Ata me gërshërët kirurgjik e coptojnë foshnjën copë-copë, derisa nuk e mënjanojnë ate nga mitra. Embrioni (fryti i formuar – fëmija) si edhe çdo krijesë tjëtër ka nerva dhe me vetë atë ai ndjen dhembje të tmerrshme! Paramendoni që juve dikush t’ua presë duart dhe këmbët!

Kurse Allahu i lartmadhëruar ka thënë:”A nuk ju kemi krijuar juve nga një lëng i dobët? Dhe atë e vendosëm në një vend të sigurtë. Për deri në një kohë të caktuar..!” (Kuran: Murselat, 20-22)

Kjo don të thotë se barku i nënave tona është vend i sigurtë, zonë e mbrojtur dhe e ndaluar për njeriun që ta dëmtojë këtë siguri!

Kush mund të merr guximin që ta bëjë këtë vepër të ndyer? Atë mundet vetëm ai i cili nuk i frigohet dënimit të Ditës së Madhe! Ai i cili mendon se një vepër e tillë do të ngelë e padënuar!

“..cili mbyt një njeri pa pasë mbytur ai dikë tjetër dhe pa pasë bërë ai ndonjë fesat në tokë, është sikur ti ketë mbytë të gjithë njerëzit në tokë. E kush bëhet shkak që dikush ngjallet (shpëton jetën e tij) është sikur t’i ketë ngjallur të gjithë njerëzit! (Kuran: Maide, 32)

Fëmijët janë dhunti e madhe nga Allahu.

Zoti ynë i Lartmadhëruar ka paraparë që ti ngrejmë ato nga paaftësia, ti mbrojmë, ti ushqejmë, ti veshim dhe ti mbathim derisa që të arrijnë fuqinë dhe aftësinë. Dhe kjo për shumë shkaqe: që të krijohet lidhja e dashurisë dhe rrespektit, të na falënderojnë atëherë kur ne dobësohemi dhe të na kthejnë atë dashuri dhe rrespekt që ua dhuruam.

Fëmija mund të jetë rikthim në një jetë më të mirë për një numër të madh njerëzish.

Nëse nënat e tyre kanë një jetë të çrregulluar, ndoshta kujdesi për fëmijën ua kthen rregullsinë në jetë. Sa shumë nëna mu fëmijët e tyre i kanë nxjerrur ato nga dëmet e narkomanisë, prostitucionit dhe alkoolizmit.

Për dashurinë e nënës mundet të shkruhen libra me vëllime voluminoze, ndërsa shumë gra sot i ikin nënërisë nga frika se ajo do tua prish karierën ose do tua dobëson gjendjen ekonomike. Dijeni se nënëria është ndjenjë e lindur, dhe se ajo është një nga urtësitë e të qenurit të gruas në këtë botë. Ai i cili ikën nga natyra e vet e lindur, nuk mund të jetojë jetë të lumtur. Dijeni pra se as gruaja e as burri nuk do ta gjejnë gëzimin e tyre duke bërë vepra nga të cilat do të turpëroheshin bile edhe qentë!
    Po në lidhje me rastin e një fëmije 12 vjeçar mbarsur me një dhunim të dhunshëm ose duke qenë seksualisht molested nga një anëtar i familjes së saj? Shumë të krishterë besojnë Ungjillore edhe në rastin e dhunimit ose incestit aborti duhet të parandalohet me çdo kusht. Ata në të vërtetë besojnë se vajza e pafajshme vuajnë tendosje fiziologjik dhe emocion të mbante atë në afat të shtatzënisë. Kjo është e tillë një besim tepër të egër dhe absurde unë nuk do të debatojnë edhe argumentin e tyre biblike. Unë nuk e kujdesit çfarë Kurani thotë juaj ose Bibla jonë pretendon se fëmija i pafajshëm duhet të kenë të drejtën për një procedure të ndërpresin shtatzëninë shtatzënisë.

Nuk do të vijë një kohë kur popullsia njerëzore e këtij planeti është uria aq e madhe në masë do të kërcënojë ekzistencën tonë globale. Kur ajo ditë vjen abortet do të mandatuar nga qeveria, pavarësisht nga bindjet fetare apo politike.

What about the case of a 12 year old child impregnated by a violent rape or being sexually molested by a member of her family? Many Evangelical Christians believe even in the case of rape or incest abortion should be prevented at all costs. They actually believe that innocent girl suffer the physiological and emotion strain of carrying that pregnancy to term. This is such an incredibly outrageous and absurd belief I won't even debate their biblical argument. I don't care what your Koran says or our Bible professes that innocent child should have the right to a procedure to abort the pregnancy.

There will come a time when the human population of this planet is so overwhelming mass starvation will threaten our global existence. When that day arrives abortions will be mandated by the government regardless of religious or political beliefs.
    Ndryshuar për herë të fundit nga FreeByrd : 28-05-2012 më 08:24
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

i/e regjistruar Maska e NUB
    Anëtarësuar
    28-11-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    17
    Kjo teme eshte nje thike me dy tehe. Per se pari, eshte e veshtire te jesh pro, ose kunder, dhe jam i mendimit se duhet te menaxhohet ne baze te situates.
    NQS thua jam pro abortit, atehere je pro abortit selektive, qe po ndoll ne Shqiperi sot, nga prindja qe duan djale, e jo vajze. Te thuash abortet e tilla te mos lejohen, nuk eshte e mundur, pasi prindja mjaftoje ti thone doktorit qe se duan femine, keshtu qe nuk mund te menaxhohet aq thjeshte.
    Ana tjeter eshte te thuash jam kunder abortit, atehere ti thua qe femrat qe jane dhunuar duhet ta mbajne femine. Si tja shpjegoje nena femijes ate situate, kjo eshte teper e demshme ndaj femijes. Kto jane vetem dy arsye, por nuk jane extreme hic, pasi po ndodhin perdite, keshtu qe cdo situate duhe vleresuar ndryshe.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Aborti eshte vrasje,pasi vritet nje femije
    ne fazen embrionale te zhvillimit.
    Eshte krim kur aborti kryhet me qellim,paramendim.
    Kur aborti kryhet pa dashje eshte aksidental.
    Aborti duhet te ndalohet me ligj dhe
    kush kryen abort duhet te denohet.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Aborti eshte vrasje,pasi vritet nje femije
    ne fazen embrionale te zhvillimit.
    Eshte krim kur aborti kryhet me qellim,paramendim.
    Kur aborti kryhet pa dashje eshte aksidental.
    Aborti duhet te ndalohet me ligj dhe
    kush kryen abort duhet te denohet.
    Nuk eshte aq e lehte benseven. Une personalisht jam pro dhe kundra. Varet nga situata, rrethanat, ...
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga NUB Lexo Postimin
    Kjo teme eshte nje thike me dy tehe. Per se pari, eshte e veshtire te jesh pro, ose kunder, dhe jam i mendimit se duhet te menaxhohet ne baze te situates.
    NQS thua jam pro abortit, atehere je pro abortit selektive, qe po ndoll ne Shqiperi sot, nga prindja qe duan djale, e jo vajze.
    Ky lloj aborti mua me duket absurd jo vajz, po djal .pastaj qe te dallosh gjinin e bebes ne bark duhet te jesh te pakten 18 javeshe .
    Ca lloj speciesh jane keta prinder qe bejn aborte sipas gjinise .......

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Studies show that the fetus' heart starts beating at 4 weeks and this heartbeat can be picked up on ultrasound at 6 weeks. At 10 weeks, an ultrasound can easily pick up on the baby's kicks, waves, and fluttery movements, which is more than most plants are capable of and you have people going crazy to save trees? In my personal opinion, if someone has an abortion after the fetus' heart is beating, then yes, they've ended a life. Also, since advances in modern medicine have made it possible to deliver a baby at 25 weeks and have it not only survive but also grow to meet its full potential, I think that this makes the idea of when a baby is a baby versus a growing fetus a fine line.

That being said, when it comes to abortion, no one should be forced to do one versus forced not to have one against their will.
    Partizoni

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Aborti eshte vrasje......

Ne kine psh:Nuk lejohet te kesh me teper se 1 femije dhe ne rast te kundert per nje shtatzani te dyte ose paguan gjoben ose aborton.........para disa ditesh lexova nje artikull renqethes ne lidhje me kete
    Nje nene 23 vjecare e detyruan te abortoje me force pavarsisht se ndodhej ne muajin e 7 te shtatzanise
    Sipas ligjit duhej te paguante 40 000 juan (4880 euro) te cilat cifti nuk i kishte ......ateher e detyruan te abortoje......nuk e di nese mund te quhet abort kjo.Me teper mua me duket si nje krim makaber

Fotografite e nenes me embrionin e gjakosur prane saj mund ti shikoni ne linkun e meposhtem.
    Ju paralajmeroj se fotot jane rrenqethese FOTO

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Aborti eshte vrasje......

Ne kine psh:Nuk lejohet te kesh me teper se 1 femije dhe ne rast te kundert per nje shtatzani te dyte ose paguan gjoben ose aborton.........para disa ditesh lexova nje artikull renqethes ne lidhje me kete
    Nje nene 23 vjecare e detyruan te abortoje me force pavarsisht se ndodhej ne muajin e 7 te shtatzanise
    Sipas ligjit duhej te paguante 40 000 juan (4880 euro) te cilat cifti nuk i kishte ......ateher e detyruan te abortoje......nuk e di nese mund te quhet abort kjo.Me teper mua me duket si nje krim makaber

Fotografite e nenes me embrionin e gjakosur prane saj mund ti shikoni ne linkun e meposhtem.
    Ju paralajmeroj se fotot jane rrenqethese FOTO
    Ne ate moshe nuk eshte me embrion , eshte nje femi dhe mund te flasim per krim.

Kush eshte krim me i madh te besh nje abort , apo te lindesh nje femi te padeshiruar qe nuk ke mundesi ta rritesh dhe e braktis ,apo e keqtrajton......
    Po nqs nje femer bie shtatezane pasi eshte violuar, cduhet te beje si pas jush ?Ose nqs femre eshte vete femi 14 , apo 15 vjece....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Marya : 15-06-2012 më 04:13
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    .....nuk e di dhe nuk dua ta quaj vrasje, por ndoshta do te ishte me mire qe ai femije te lind dhe ti falej atyre qe kerojne femije nga pamundesija te kene te vetin.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Citim Postuar më parë nga prishtina75 Lexo Postimin
    .....nuk e di dhe nuk dua ta quaj vrasje, por ndoshta do te ishte me mire qe ai femije te lind dhe ti falej atyre qe kerojne femije nga pamundesija te kene te vetin.
    Ne shqiperi po dynden njerezit per te marre femije nga shtepia e femise............
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Me te kerkuarit ne Shqiperi
    Nga iliria e para në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-02-2006, 00:46
  3. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •