Close
Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 224
    Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Me paske keqkuptuar. Une mendoj se nuk eshte gje e mire aborti, aspak. Po nuk mund ta quaj as vrasje, as kriminele ato femra qe detyrohen ta ndermarrin. Une paragjykoj vetem ata qe paragjykojne , dhe ata qe paragjykojne jane ata si ti ,qe mendojne si ti.
    Aborti nuk eshte i mire, por une jam PRO, sepse kush ben abortin ka arsyet e veta te forta per ta bere kete, dhe askush nga ato personat qe bejne abort nuk ndihen mire per ate qe bejne. Mjafton ndergjegja qe i bren gjithe jeten, eshte nje denim mese i mjaftueshem.
    xfiles , po sikur te mos ekzistonte arsyeja atehere ku do te mbeshteteshin njerezit si ti ?!
    Ne shumicen e rasteve vlen teoria : 3 here mendo 1 here posto !
    sikur te ishe me autokritik ndaj vetvetes me shume do te çmoja , une shume here kam cekur arsyet se kur eshte pro abortit ( atehere kur keqesohet shendeti i nenes , d.m.th. nga 2 vdekje se paku te shpetohet nje ) kto gjera shume mire i din xfiles edhe pse e ke zakon te kthehesh mbrapa e te gjesh arsye !

" Gjuha e njeriut te mençur ndodhet prapa zemres , ndersa gjuha tek njeriu i ngathet ndodhet para zemres "

Respekte.
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga gimi3 Lexo Postimin
    xfiles , po sikur te mos ekzistonte arsyeja atehere ku do te mbeshteteshin njerezit si ti ?!
    Ne shumicen e rasteve vlen teoria : 3 here mendo 1 here posto !
    sikur te ishe me autokritik ndaj vetvetes me shume do te çmoja , une shume here kam cekur arsyet se kur eshte pro abortit ( atehere kur keqesohet shendeti i nenes , d.m.th. nga 2 vdekje se paku te shpetohet nje ) kto gjera shume mire i din xfiles edhe pse e ke zakon te kthehesh mbrapa e te gjesh arsye !

" Gjuha e njeriut te mençur ndodhet prapa zemres , ndersa gjuha tek njeriu i ngathet ndodhet para zemres "

Respekte.
    une jam pro edhe kur nuk ka te beje fare shendeti i nenes, nuk kuptoj pse e zgjat kot, besoj se isha i qarte ne qendrimin tim, me arsye apo pa arsye qofte.
    Une ty gimi te ç'moj me shume se sa ti kujton, jo se jam dakrod me ate qe thua, po ja qe ti me kujton dike, dhe nuk me ben zemra te debatoj me ty.

Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    xfiles : une jam pro edhe kur nuk ka te beje fare shendeti i nenes, nuk kuptoj pse e zgjat kot, besoj se isha i qarte ne qendrimin tim, me arsye apo pa arsye qofte.
    xfiles , megjithate e çmoj mendimin tend edhe pse mundohesh gjithmone te gjesh arsye me qellim qe te ikesh nga debatet , , ne postimin tend me lart ti kundershtohesh me fjalet e tua ? A i thone kesaj hipokrizi ?!

Ja xfiles , lexoje postimin tend :
    xfiles : te gjithe jemi kunder abortit, eshte krim, shume e vertete.
    Po sa nga ata qe flasin ne kete teme jane gjendur personalisht perpara dilemes se abortit?

xfiles :
    Une ty gimi te ç'moj me shume se sa ti kujton, jo se jam dakrod me ate qe thua, po ja qe ti me kujton dike, dhe nuk me ben zemra te debatoj me ty.
    Askush nuk te obligoi te diskutosh per dicka qe " nuk do ta bente zemra " , kur nuk din valle se ke obligim te udheheqesh ate !

Me pengoi fakti se e kishe zakon te flasesh nganjehere pa pranine e mendjes , ashtu sikur nje shigjetar i cili hudh shigjeten pa shenjester !

Respekte.
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    nese ti nuk kupton ate qe doja te thoja, dhe qendrimin tim qe ne postimin e pare, nuk eshte faji im ,ti thuaj sa te duash "hipokrizi", se mua nuk po ma ndjen se ça mendimi ke ti apo ndonje tjeter per mua, prandaj nuk e marr mundimin te jem hipokrit.
    Ke te drejte se ne fillim thashe se eshte krim, po jo krim ashtu si na e beni ju, gjithe moral, dhe pyetja retorike ne fund e qarteson me se miri.

Hipokritet e vertete jane te gjithe ata pa perjashtim (perfshire dhe ty i dashur) qe ndiheni te drejte e gjykoni mbi fatkeqesite e te tjereve pa e ditur se ç'do te thote te jesh perpara je vendimi mbi abortin.

isha i qarte sa duhet per ty ketu?
    nese jo, ke probleme ti e jo une.

Se nuk ta thashe dhe une, urime per temen, shume e goditur, morali fallco duhet te lulezoje diku.

Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    nese ti nuk kupton ate qe doja te thoja, dhe qendrimin tim qe ne postimin e pare, nuk eshte faji im ,ti thuaj sa te duash "hipokrizi", se mua nuk po ma ndjen se ça mendimi ke ti apo ndonje tjeter per mua, prandaj nuk e marr mundimin te jem hipokrit.
    Ke te drejte se ne fillim thashe se eshte krim, po jo krim ashtu si na e beni ju, gjithe moral, dhe pyetja retorike ne fund e qarteson me se miri.

Hipokritet e vertete jane te gjithe ata pa perjashtim (perfshire dhe ty i dashur) qe ndiheni te drejte e gjykoni mbi fatkeqesite e te tjereve pa e ditur se ç'do te thote te jesh perpara je vendimi mbi abortin.

isha i qarte sa duhet per ty ketu?
    nese jo, ke probleme ti e jo une.

Se nuk ta thashe dhe une, urime per temen, shume e goditur, morali fallco duhet te lulezoje diku.
    xfiles , s'ke nevoje te nxehesh ne debat ketu po bejme

Pergjat pervojes sime neper debate kam kuptuar se hipokritet sic jeni ju me se veshtiri e pranojne humbjen !

Mirepo , mua personalisht nuk me nevoitet fitorja , une humbesit i bej fitues , ajo cfare mua me intereson eshte fakti se kur flas , flas me fakte , me keqardhje per ty ndoshta i bere disa gafe per faktin se ishe ne siklet tere kohen qe po diskutonim dhe ishe labil ne pergjigje !

Ndersa sa i perket debatit mes meje dhe teje , le te vleresojne me mire Anetaret e Forumit Shqiptare kete

Respekte

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga gimi3 Lexo Postimin

Ndersa sa i perket debatit mes meje dhe teje , le te vleresojne me mire Anetaret e Forumit Shqiptare kete
    S'ke kuptuar gje, se debati nuk eshte mes meje dhe teje.

Ta gezosh fitoren. Jam i sigurte se ti je i vleresuari ne kete teme, nga ato postime qe lexova nuk mund te jete ndryshe.

Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    S'ke kuptuar gje, se debati nuk eshte mes meje dhe teje.

Ta gezosh fitoren. Jam i sigurte se ti je i vleresuari ne kete teme, nga ato postime qe lexova nuk mund te jete ndryshe.
    Faleminderit xfiles , ashtu eshte , humbja nuk eshte gjithcka , por ajo cfare do konsiderohej humbje me e madhe eshte kur nuk merr msim nga ajo humbje.

Nuk eshte e sjellshme , te diskutosh dicka ose te lozesh rolin e gjeniut pa pasur pervoje ne pyetjen paraprake qe ja kishit bere anetareve te forumit :

" te gjithe jane kunder abortit , mirepo a ishit ( me mire do ishte A ISHIM duke futur edhe veten aty ) ne dileme ndonjehere ne ate aspekt " ( une te tregova rastin tim , mirepo ti personalisht nuk ishe ne ate dileme , prandaj eshte sikur te pyesesh dicka qe as vet nuk e din )

te thashe cdo gje nise nga vetja

e jo rolin te lozesh personazhin e kritikut e ne anen tjeter te mos jesh i kritikuar.

Respekte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 07-11-2007 më 07:13

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    te gjithe jemi kunder abortit, eshte krim, shume e vertete.
    Po sa nga ata qe flasin ne kete teme jane gjendur personalisht perpara dilemes se abortit?
    Pyetje me vend dhe paska nxitur goxha nje debat. Po pergjigjem ashtu sic do gimi3, ne veten e pare (I)

Jo, une personalisht nuk jam gjendur perpara nje dileme te tille dhe une nuk mundem ta preceptoj me mire se ata qe e kane perjetuar. Une dhash mendimin tim, si qenie intelegjente qe jemi duhet te kemi kujdes perpara se te ndodhe, andaj theksova dhe mjetet kontraceptive. Se ne te qenurit perpara aktit te kryer, besoj qe eshte e veshtire. Eshte vone dhe nje zgjidhje duhet gjetur, por kuptohet ne raste te vecanta, kur femija ka anomali, nena eshte e semure etc. Por jo per koke te qejfit (se une s'kam mundesi materiale, une kam karieren perpara etc)

Dhe serish them qe jeta e nje embrioni eshte me i rendesishem se imja!

Ylli
    • The rest is silence.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Me beso, kush ben abortin ndihet shume keq, pranon se eshte gje e keqe, behet pishman,kerkon te kthehet mbrapsht, por kjo nuk e ndryshon dot me te kaluaren.
    Dhe aborti nuk behet per arsye karriere, qendron dhe faktori ekonomik, po me shume vret presioni psikologjik , frika nga familja.
    Ne nje moshe te vogel, kur je plot endrra, veshtire te arrish te imagjinosh pasojat e dashurise, nuk e vret mendjen, je i shkujdesur, dhe kur kupton eshte teper vone.

Prandaj, sado disave aborti iu duket i neveritshem, ju lutem mos gjykoni ata te cilet e bejne. Jane njerez qe kane gabuar, jo kriminele.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Prandaj, sado disave aborti iu duket i neveritshem, ju lutem mos gjykoni ata te cilet e bejne. Jane njerez qe kane gabuar, jo kriminele.
    Une nuk i gjykoj, askush nuk i gjykon. Ata qe gjenden ne kete pozite jane te denuar, cilen do rruge te zgjedhin. Ndergjegjeja te vret me shume se cdo paragjykim i te tjereve dhe askush nuk mund te te ngushelloje!

Une them qe duhet preventive, duhet te jemi me te vetedijshem per ta parandaluar kete dukuri
    • The rest is silence.

Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Me te kerkuarit ne Shqiperi
    Nga iliria e para në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-02-2006, 00:46
  3. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •