Close
Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 224
    i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Citim Postuar më parë nga Klaraaa
    vetem Fene mos e fusni ne shkrime e diskutime, sepse jemi rritur nje jete te tere pa fe, e tani ne cdo fjali futet, Feja....me Fe e libra fetare nuk duhen bere shume gjera, por ja qe behen.......thjesht perdorni llogjiken, pastaj meshkujve sikur nuk i takon te japin shume komente, sepse ato i shohin gjerat shume perciptaz e jashtesor, femra eshte ajo qe me llogjike vendos kush eshte me e mire per shendetin e saj...
    NUk besoj qe eshte kaq e mete nga mend nje femer qe luan me foshnjen e saj duke i kaluar ditet do e mbaj nuk do embaj,do embaj nuk do e mbaj derisa fetusi rritet ne bark dhe fillon e shqyn mjeku perbindshem.Te pakten mos e kafsheroni ate qe beni ;nuk e doni merreni vendimin shpejt kur jeni ne ditet e para te shtatzanise se kur femija leviz ne bark kjo eshte e papranueshme.

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Po te ishte vrasje do te quhej vrasje jo abort. Mqs ne pllaken e varrit (nese varroset) shkruhet emri bebe Fisteku, s'kemi te bejme me nje identitet dhe rrjedhimisht me nje vrasje.
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anëtarësuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Citim Postuar më parë nga Artson
    Po te ishte vrasje do te quhej vrasje jo abort. Mqs ne pllaken e varrit (nese varroset) shkruhet emri bebe Fisteku, s'kemi te bejme me nje identitet dhe rrjedhimisht me nje vrasje.
    Mjere ne po te rrime e ti gjykojme gjerat nga emrat... i kupton ato qe thua?
    Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    natyrisht eshte vrasje...

por qe ne njerezit e "emancipuar" e quajme abort per te larguar brerjen e ndergjegjes...futim koken ne rere si struci

i/e regjistruar Maska e pellumbi
    Anëtarësuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    Aborti a eshte vrasje?
    sigurisht qe po, nuk besoj se shtyn njeri me zor per te shkuar deri ne ate faze.
    Nese ajo qe do te thuash nuk eshte me e mire se heshtja atehere me mire hesht.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-08-2006
    Postime
    6
    PERSHENDETJE.UNE JAM PRO ABORTIT POR VETEM KUR ESHTE E PASHMANGSHME.

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Citim Postuar më parë nga ABIGAIL
    Mjere ne po te rrime e ti gjykojme gjerat nga emrat... i kupton ato qe thua?

Jo, jam shume i thelle. Me ndihmo ti te kuptoj ate qe po them se mbase e formuloj me mire.

Me terbon ideja qe ketu shpalosin te tere idealet e romantizmat, pak a shume si ne librat fetare....
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 30-11-2007 më 23:31
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

rrushja Maska e Bejbi
    Anëtarësuar
    03-06-2007
    Vendndodhja
    Këndej rrotull
    Postime
    382
    Citim Postuar më parë nga Sa Kot
    Qe kur lexova "ketij akti te ndyte"...ja plasa gazit me ore te tera para sesa te postoj nje pergjigje.

As qe nuk e lexova fare biles vazhdimin e temes, sepse kam lexuar dhe degjuar nga budalliqe nga me te ndryshmet. A eshte vrasje, a eshte plasje.....shif ore cun punen tende ti se e di vete ajo se c'ben. Perderisa femija eshte ne barkun e saj, ajo ka c'do te drejte te beje c'te doje me te. Jane te lidhur bashke nga nje kordon dhe deri ne momentin kur ai kordon te pritet, ajo femije qe ndodhet aty brenda eshte thjeshte nje shtese ne trupin e nje vajze.

Thjesht nje shtese si thonjte apo floket, asgje me teper. Nqs vajza do qe t'a heqi, mund te beje c'te doje me te. Ne rradhe te pare, vajza merr prioritet. Ajo mund te mos doje qe t'a kete ate bezdi ne mes te barkut, kush je ti qe t'a detyrosh ate qe t'a mbaje me zorr ne bark. Asnjeri, po te ishe me i mire ti, do e kishe mbajtur vete ne bark, nuk do ja kishe lene asaj.

As nuk eshte akt i ndyte fare, biles i rekomandoj c'do vajze qe e ka nder mend abortin per c'faredolloj arsyeje, le te shkoje dhe le t'a nxjerre ate kalama. As qe mos t'a vrase mendjen fare dhe as mos ndjehet keq fare. Eshte me mire qe t'a beje sa ka kohe, sesa te jetoje nje jete me probleme per nje problem qe mund t'a kishte evituar. I ben nje nder edhe asaj femije se nuk e detyron qe te jetoje ne nje ambient qe me siguri nuk do te jete i pershtatshem per te rritur nje femije.

Jam pro abortit, edhe po te ngelem ndonjehere shtatzan dhe te dyshoj se nuk ja vlen te kem nje femi ne ate periudhe te caktuar te jetes time, do e nxjerr fyshek perjashta nga barku dhe nuk do te jete ne gjendje te me ndale asnjeri, me ligj apo pa ligj. Jeta ime vjen e para, sepse do te jem une ajo qe do te duhet t'a mbaj brenda per 9 muaj...dhe pastaj te kujdesem per te per 18 vitet e ardhshme ne nje atmosfere emocionale dhe financiare qe mbase mund te mos jete e pershtatshme.

Keshtu qe, derisa femija te jete ne barkun tim, une jam gjykatsja dhe juria gjate gjithe ketij procesi! Asnjeri tjeter, as mos lodhen fare biles se nuk do i perfill, as do ja bej fjale njeriu biles. Bram bram aty edhe hajde...
    E lexova me vemendje pergjigjen tuaj dhe me thene te drejten jo se dua tju gjykoj por nje njeri kur nuk tregon dashuri per femijen e tij ai njeri jeton kot .Ti mbase je gjykatsja e ketij femije por mos harro se per jeten tende eshte nje gjykates me i madh ZOTI dhe te lutem mos u mat me te se te gjykon aq bukur AI sa te mos njohesh asnjehere emrin me te bukur NENE.Tani dua te dal te tema e hapur.Mendoj se per kete teme duhet te japin nje pergjigje me te mire djemte ,pasi bejne fajtore vetem femren kur mbetet pa dashje shtatzene dhe harrojne se jane ne faj njelloj me femren kur shtatzania eshte e padeshirueshme, pasi sa ta marrin vesh qe femra me te cilen kane shkuar eshte shtatzene e lene ne rruge te madhe,atehere cfare duhat te beje kjo femer, ta rrise femijen vete ?! Jeni ca te zgjuar ju djema po mos harroni gabimet tuaja te cilat paguhen me jeten e nje grimce te vogel te cilen shume cifte e kerkojne dhe paguajne sh leke qe te kene nje femije.Dhe dal ne perfundimin qe aborti edhe pse eshte i dhimbshem duhet te jete i lejuar

i/e regjistruar Maska e JOLA12
    Anëtarësuar
    19-05-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    9
    Une jam pro abortit. Zoti me ka falur mundesine qe te behem nene dhe kam nje vajze 17 muajshe, te cilen kam mundesi ta rris me te gjitha te mirat e mundshme. POR nese nuk do te kisha mundesi per te rritur si duhet femijen tim ( e cila eshte e pafajshme), do ta beja fatkeqe dhe ky eshte krim. KJO eshte VRASJE. Mendoje ti djali sikur te beheshe me femi (sepse ma merr mendja se nuk e ke pasur ende fatin e madh te behesh baba) dhe te mos kesh mundesi me se ta ushqesh e me se ta veshesh.
    Nuk ma merr mendja se do te jesh shume i lumtur kur te shohesh femijen te te qaje apo te jete semure dhe te mos kesh leke ta kurosh...
    Aborti nuk eshte vetem krim, eshte edhe shpetim per shoqerine ku ne po jetojme.
    Kujtimet jane si kambanat... pak t'i prekesh, zene tingellojne...

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Aborti eshte gjeja me e tmerrshme qe nje nene mund te marr persiper per te bere,te vrasi nje krijese ne barkun e saj.nje tmerr.ABIGAIL te prsh shume shume prekese dhe e bukur ai mesazh sensibilizimi.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Me te kerkuarit ne Shqiperi
    Nga iliria e para në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-02-2006, 00:46
  3. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •