Flm Il Santo.....
Jemi Plot Qe Mendojme Keshtu ......flm Prej Teje
Flm Il Santo.....
Jemi Plot Qe Mendojme Keshtu ......flm Prej Teje
"Carpe Diem"
lumturi eshte te kesh cfar deshiron ne jet
por me shum eshte te kesh familjen mir shendetin
edhe te mos kesh lakmi nga te tjeret
me pak fjal te kenaqesh me aq sa kepo arite keto gjera je vertet i lumtur
Partizoni
Per te qen i lumtur duhen shum mend .
Kur isha femij baba im ishte i pasur por nuk u tregonte qe asht i pasur jetonte si te gjith se ne te vertet tokat ishin ende te zapuara (uzurpuara ) ai nuk u brengoshte dhe nuk na tregonte.
Vetem kur u ulshim ma hanger drek e dark kishim me shum kohź se ne mengjes pasi qe edhe ai punonte ne Arsim vike ne shtepi me ne e gjithmon na thonte : Pasuria ime jeni ju ! wauuuuu
Ai ishte i lumtur me kopshtin me pemet me kafen me kenget qe i kendonte me qifteli ....
Une sot kam inqizu disa flajź ne koken time nga ai , Jam e lumtur me qka kam e jo me qka dot fitoj.
Shum bukur nikoqiri i temes i ka then do gjera qe ia vlen mi lexu :
nji shembull, njifsha dikend qe i kishte ba te gjitha pasurin e Luxin" dhe nuk kishte qef ti shkonte askush vetem te hujt ....por shkun vite shum vite ishte lodh ishte plak ishte vetmu .....edhe ishte urtu tash kerkonte miq ......
Turqit e kan nji fjal te mir ; Te kesh teper asht haram !
po edhe belget e kan : Luksi asht pecher ...shum qudi.
bile bile belget apo europianet i kan 7 pecher .kurse arabet vetem tri .
po i ceku haramet e arabve: alkooli,vjedhja dhe rrena(genjeshtra).
kurse europianet nese i di te gjitha se i kam harru: luxi,vjedhja,rrena,mashtrimi, abuzimi, megalomania dhe ...sme kujtohet
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Shume Interesante......
"Carpe Diem"
Lumturin E Krijon Vet Individi...po Diti Ta Krijoj Dhe Ta Mbroj .se Ne E Krijojm Per Nje Kohe Te Shkurter Lumturin Dhe E Harrojme Pas Dere Pa E Ditur Ta Mbrojme ...
Nuk Eshte Ndonje Vend Ku Mund Te Blehet Lumturia .
Postuar mė parė nga alnosa
por nese thojme mund te shitet lumturia ateher duhet te kete bleres te lumturies d.m.th bie teoria juaj![]()
njeriu cdohere eshte ne kerkim te lumturise... qofte ajo ne pasuri, ne familje, ne shoqeri, ne dashuri, ne genjeshter, ne vjedhje etj etj... sepse edhe veprimet e keqija, per keqberesit jane veprime qe i bejne ata te lumtur.
Mirepo, deshperimi vie kur ne, kerkojme lumturi nga dicka (dikush) me shume se nga cmund te marrim nga ai (send apo njeri), dhe keshtu, njeriu deshperohet dhe thote: nuk jam i lumtur.
Cdohere, duhet te kemi kujdes se nga kush c'kerkojme.
Nese punojme me nje rroge mesatare prej 150 euro (si une), s'mund te kerkoj une nga ajo rroge qe te vozi nje AUDI Q7. Dhe andaj, nuk duhet te deshperohem nese nuk e kam ate. Pra, duhet te jemi realist qe te jemi te lumtur. Te lidhim realen, me mundesite, rrethanat (ku jetojme) dhe aftesite dhe deshirat per te bere dicka.
Realisht, njerezit qe jane vertete fetar (qofte musliman, i krishter apo i nje feje tjeter - jane disi me te lumtur, me te qete ne shpirte), ndersa te tjeret qe i thone vetes fetare, mirepo qe lene anash disa obligime (shumicen prej obligimeve) fetare anash, ata kerkojne lumturine ne vende, gjera dhe njerez te gabuar.
Per te qene i kenaqur me ate qe ke, dhe te mos lakmosh ate qe nuk ke, shiqo ata qe jane me keq se ti...dhe do thuash: une kam jete te perkryer dhe jam njeri i lumtur... ndryshe... cdo dite e cdo nate do jemi te deshperuar.
respekte.
p.s. Qe te njohesh te miren, duhet ta besh te miren.
bajko
vetem kush eshte autosuficent mund te qendroje i vetem ne lumturine e vet,pjesa me e madhe e personave ndjek turmen dhe ben imitime
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 27-01-2007 mė 15:57
mos kerkoni te beheni njerez te suksesit,por..njerez te vlerave dhe virtyteve
Me bukur sdo ket perkufizimPostuar mė parė nga WALCHIRIA
urime
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
Krijoni Kontakt