Close
Faqja 29 prej 35 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 348
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    ONCE

Film irlandez i John Carney.Muzike dhe vetem muzike ka ne kete film,edhe pse dy personazhet kryesore,nje muzikant qe kerkon te perparoje me muziken,dhe nje emigrante çeke,i japin filmit nje harmoni dhe thjeshtesi njekohesisht.
    Edhe pse nje film i vogel,forca e muzikes,tregimi i personazheve nepermjet nje kamera shume te levizshme dhe interpretimi i aktoreve,te bejne ta pranosh kete veper filmike si kinema diku midis komedive muzikore dhe dramave.
    Ndryshuar për herë të fundit nga peoples : 21-11-2007 më 10:09

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Fehér tenyér.Szabolcs Hajdu.

Dy kohe paraqiten, e kaluara dhe e sotmja. Nje gjimnast i talentuar, kujton çastet e veshtira te stervitjes ku trupi kalitej nen kamxhikun e epokes komuniste. Me shume talent, regjizori arrin t'i bashkoje keto dy kohe dhe te na japi nje çast me te vertete kinematografik.

At'qivia Maska e Flori
    Anëtarësuar
    12-03-2004
    Vendndodhja
    Tiranë, Albania
    Postime
    2,551
    Brad dhe Angelina promovojnë në Evropë filmin "Beowulf"

Çifti i famshëm hollywoodian, Angelina Jolie dhe Brad Pitt, e kanë promovuar së bashku, filmin e tyre më të ri "Beowulf" në Londër.
    Gjate prezantimit para medieve, Pitt kishte mirëkuptim ta madh ndaj të gruas së tij, duke e lënë që ajo të binte në sy para medieve, gjatë prezantimit të filmit të saj. “Është fort, fort bukur të shohësh gjithë ata adhuruese, gjithmonë është bukur”, ka thënë Angelina Jolie për gazetarët, përderisa disa qindra njerëz e prisnin atë që të futej në kinema, në premierën e filmit të saj “Beowulf”'. Ndërkaq, Brad Pitt, duke dashur t’i ik ekspozimit medial, në këtë rast, ka dhen vetëm një përgjigje: “Sonte nuk jam në detyrë”. “Beowulf” është filmi më i ri i regjisorit, Robert Zemeckis, në të cilin, aktorët e vërtetë shërbejnë si model për animacione kompjuterike, kurse është interesante se ka marrë shenjën PG-13, që do të thotë se, përmes përcjelljes së prindërve, mund ta shikojnë edhe fëmijët 13 vjeçarë.
    Femra ne Sex:
    Akmerikanka: o yes o yes
    Gjermanja: ja gut ja gut
    Shqiptarja: "mos i trego kerkujt"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611

"ONCE" - film irlandez nga John Carney

Citim Postuar më parë nga peoples Lexo Postimin
    ONCE

Film irlandez i John Carney. Muzike dhe vetem muzike ka ne kete film,edhe pse dy personazhet kryesore,nje muzikant qe kerkon te perparoje me muziken,dhe nje emigrante çeke,i japin filmit nje harmoni dhe thjeshtesi njekohesisht.
    Edhe pse nje film i vogel,forca e muzikes,tregimi i personazheve nepermjet nje kamera shume te levizshme dhe interpretimi i aktoreve,te bejne ta pranosh kete veper filmike si kinema diku midis komedive muzikore dhe dramave.
    Fitues i çmimit te Publikut ne festivalin e filmave indipendentë ne SUNDANCE ne USA kete vit.

"Once" eshte tipik film Sundancian. Ne kuptimin më te keq te fjales ! Ka disa momente te shkurtra (qe nuk zgjasin me teper se 2 minuta secili) ku ndihet nje fare ere kinematografie, dhe pjesa tjeter eshte ... nje tmerr i vertete : kenge, kenge, kenge (tip baladash qaramane irlandeze, nga ato qe kendon ajo debilja, Celine Dion ), por dhe ato te filmuara pa piken e artit kinematografik (fiksion).

Nuk e marr vesh ç'pata qe shkova per ta parë "Once"...
    Nje nga filmat me te keqinj qe kam pare kete vit...

web site i filmit : http://www.oncethemovie.com/

C a r p e D i e m Maska e Le Piaf
    Anëtarësuar
    29-08-2006
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    38
    C a r p e D i e m

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611

"BREATH" - film jug-korean nga Kim Ki-Duk

Kim Ki-Duk (regjizor i "pranvere, vere vjeshte dhe dimer") ben nga 2-3 film ne vit, keshtu qe ca ja vlejne, ca nuk ja vlejne fare.

Jo keq ky i fundit ("Souffle" ne frengjisht). Me nje doze perversiteti, tipike per Kim Ki-Duk-un.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395

Tickets

Filmi TICKETS eshte realizuar nga tre regjizore me fame. Ermanno OLMI, Abbas KIAROSTAMI dhe Ken LOACH nepermjet ketij filmi qe zhvillohet ne pjesen me te madhe te kohes ne nje tren qe leviz dhe krijon here pas here hapesira boshe dhe tronditje ekulibri, japin nje panorame te mire njerezore. Aty takohen njerez te ndryshem, te profesioneve dhe kulturave te ndryshme. Takimet midis tyre, jeta dhe kalimi i kohes ne nje tren ku jo gjithçka kontrollohet, krijojne dhe nje hapesire te dyshimte; nje enderr, xhelozi femerore dhe perversitet njerezor ku i mekemburi mundohet te ushqeje te varfrin dhe ta kritikoje ate. Tre regjizoret, te hypur ne nje tren ndodhen dhe perballe shume situatave qe mund te duken normale po te udhetosh me tren ne Itali, por ndjehet pak dora e papergjegjshme e regjizorit qe ka perfunduar filmin (me shume gjasa Ken LOACH-fituesi i Palmes se arte ne vitin 2006). Them i papergjegjshem pasi i futet nje teme te kote, pa vlere: trajtimin e jetes se refugjateve qe enden dhe jetojne me peripecite e tyre duke u munduar te perfitojne nga sistemi bujar i europianeve te pasur qe te mallengjyer nga historia kryejne dhe disa veprime aspak te kuptueshme per nje film qe nuk trajton dhe aq qarte realitetin. Sidoqofte, dora e Olmit dhe e Kiarostamit eshte me te vertete gjeniale.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga peoples Lexo Postimin
    Filmi TICKETS eshte realizuar nga tre regjizore me fame. Ermanno OLMI, Abbas KIAROSTAMI dhe Ken LOACH nepermjet ketij filmi qe zhvillohet ne pjesen me te madhe te kohes ne nje tren qe leviz dhe krijon here pas here hapesira boshe dhe tronditje ekulibri, japin nje panorame te mire njerezore. Aty takohen njerez te ndryshem, te profesioneve dhe kulturave te ndryshme. Takimet midis tyre, jeta dhe kalimi i kohes ne nje tren ku jo gjithçka kontrollohet, krijojne dhe nje hapesire te dyshimte; nje enderr, xhelozi femerore dhe perversitet njerezor ku i mekemburi mundohet te ushqeje te varfrin dhe ta kritikoje ate. Tre regjizoret, te hypur ne nje tren ndodhen dhe perballe shume situatave qe mund te duken normale po te udhetosh me tren ne Itali, por ndjehet pak dora e papergjegjshme e regjizorit qe ka perfunduar filmin (me shume gjasa Ken LOACH-fituesi i Palmes se arte ne vitin 2006). Them i papergjegjshem pasi i futet nje teme te kote, pa vlere: trajtimin e jetes se refugjateve qe enden dhe jetojne me peripecite e tyre duke u munduar te perfitojne nga sistemi bujar i europianeve te pasur qe te mallengjyer nga historia kryejne dhe disa veprime aspak te kuptueshme per nje film qe nuk trajton dhe aq qarte realitetin. Sidoqofte, dora e Olmit dhe e Kiarostamit eshte me te vertete gjeniale.
    Ti e mban mend qe ne dhjetor te 2005-es ky film u shfaq ne Tirane, ne prani te Loach, dhe pati goxha debate me spektatoret ( http://www.forumishqiptar.com/showpo...26&postcount=5 dhe http://www.forumishqiptar.com/showpo...34&postcount=6 ) . Shpresoj qe filmi te shfaqet ketu tek une (nuk ka ardhur per momentin),dhe te them mendimin tim.

Keto dite lexova nga shtypi se shkon ne Tirane Gianni Ameglio, per te rishfaqur "LAMERICA", gati 15 vjet pas realizimit ! Qe qe per mua mbetet filmi me i mire me teme shqiptare, realizuar keto 15 vitet e fundit (ndofta ben perjashtim "Saimir").

Pé gje "chacun son cinéma" ? Mos e humb, te pakten per kenaqesine e stilitte secilit prej kineasteve (exercice de style... )

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Kur është fjala te filmi, një film jo të ri, po të vjetër që pash është "As good as it gets"

Hallet njerëzore nuk kanë kufi...
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Citim Postuar më parë nga autori Lexo Postimin
    Pé gje "chacun son cinéma" ? )
    Patjeter qe e pashe, por nuk me pelqeu forma, ose me mire minutazhi, diktati qe regjizoret duhej te zbatonin. Disa ishin me te realizuar, te tjeret katastrofe fare. Assayas, L V T, me pelqyen.

Per filmin e Amelios, jam ne dijeni. Ketu erdhen dhe filmat e disa regjizoreve shqiptare, Anagnosti, Xhuvani, Bisha. Dy te fundit, mire sepse kane hapesire ne nje kinema, kurse Anagnosti me filmin e tij te fundit pati vetem nje projektim nga DVD ne nje salle te nje shkolle private ne Paris "Alliance Française".

Debatet i di qe kane qene te forta, por mua nuk me dha ndonje shije te hidhur menyra e trajtimit te kesaj familjeje shqiptare qe vertitet ne nje tren ku takohen shume personazhe dhe lindin me shume ide sesa deshira. Perveç Kiarostamit qe nuk merret fare me te, veçse ne nje plan shume te shkurter si per te na njoftuar se personazhet nuk kane zbritur nga treni, te gjithe ndodhen se bashku; Olmi dhe Loach, mbeshteten shume tek kjo familje dhe historia e saj. Sidoqofte, ti do e shohesh qe nuk kemi te bejme me ulje te imazhit edhe pse hajduti nuk mund te justifikohet ne asnje menyre, por....
    Ndryshuar për herë të fundit nga peoples : 01-12-2007 më 07:20

Faqja 29 prej 35 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ditari im pa flete
    Nga ash në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 19-03-2010, 10:27
  2. Zekeria Cana: Ditari i luftës, 1999
    Nga Dita në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 09-06-2007, 02:51
  3. Pjese nga ditari qe s'mbaj - II
    Nga Henri në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 07:44
  4. (Shkëputur nga ditari im) "Na ishte njëherë... Otranto '97"
    Nga Auloni në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-09-2003, 17:40
  5. Ditari I Një Adoleshenti
    Nga eris në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-08-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •