Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 95
    Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku
    Po te flasim per fenomenin e prostitucionit ne Shqiperi,per mendimin tim shkaktar kryesor eshte naiviteti ne rradhe te pare i familjareve....pjesa derrmuese e femrave te rekrutuara nga Shqiperia te cilat jane derguar te punojne rrugeve te Europes, jane shkeputur nga gjiri familjar ne formen e fejesave...pra jane fejuar me nje djale per se mbari dhe jane nisur ne emigrim per nje jete me te mire...ky lloj mirebesimi, ka qene fatal per fatin e ketyre vajzave...Gjithashtu,familjaret e djemve,te joshur nga te mirat materiale qe femijet e tyre ju ofronin si pasoje e ketij shfrytezimi te ndyre,beheshin pjestare ne kete mashtrim, ne menyre qe fejesa te behej sa me e besueshme...kjo eshte nje rruge e ndjekur ne mase nga shume tutore Shqiptare....ne pjesen me te madhe te rasteve,preja e tyre ishin familjet me nivel te ulet ekonomik e kulturor...familjet e vobekta dhe pa perkrahje.
    Pra pervec fenomenit i cili ne vetvete eshte nje akt i ulet dhe i denueshem,ketu kemi te bejme me nje fenomen akoma me te ulet si'c eshte implikimi ne menyre
    direkte i prinderve te tutoreve...ajo qe me te drejte me ben te irritohem, mua dhe pjesen me te madhe te Shqiptareve te tjere,te cilet jane vertet njerez te ndershem,eshte se c'dreqin jane keta baballare dhe per me teper keto nena qe mbeshtesin djemte e tyre te kryejne te tilla mizori?!....a kane lidhje keto lloj mbeturinash njerezore me familjen e vertete Shqiptare dhe me vlerat e padiskutueshme te saj?!....per mua keto jane nga ato lloj familjesh te cilat nuk i kane trasheguar kurre keto vlera...per mua keto kane qene familje te degjeneruara dhe mbeten po te tilla.....

Do te doja tu thosha te gjitha familjeve te ndershme Shqiptare qe te jene shume te kujdesshme persa i perket te ardhmes se vajzave te tyre....te perpiqen me mish e me shpirt qe ti shkollojne ato dhe te mos shohin anen ekonomike si zgjidhje per te ardhmen e bijave te tyre duke i cuar fli ne familje te tilla kriminelesh.

SHUME PERGJIGJE INTERESANTE......
    PO EDHE ME KETE QE THUA TI JAM PLOTESISHT DAKORT.....
    PO KA FAMILJE QE JANE NE DIJENI PER VEPRIMTARITE E VAJZAVE DHE TE DJEMVE TE TYRE DHE MBYLLIN SYTE DHE GOJEN..SEPSE JANE JOSHUR PAS LLUKSIT DHE JETES SE LEHTE.....
    KRIMINELE MUND TI QUAJ EDHE KETA...
    NUK MUND TE SHESIM GJAKUN DHE NDERIN E NJE VAJZE SADO NE MOSHE TE RRITUR TE JETE....PRAPE ESHTE FEMIJA E TYRE....
    EDHE KETA NJEREZ DUHEN DENUAR.....
    NE RRADHE TE PARE ULIN IMAZHIN E TYRE SI PRINDER...TE FEMIJEVE TE TYRE....DHE ATE TE POPULLIT SHQIPTAR....
    SI MUND TI LENE DJEMTE E TYRE TE BEJNE KETO PISLLIQE???
    SA JANE VRARE NGA TA...DHE SA KANE PERFUNDUAR NEPER BURGJE???
    CE DONI ATE LLOJ LEKU....PER TE BERE VARREZA TE BUKURA????SHUME KEQ.....DHE SHUME TURP..
    NE SHQIPERI KA FAMILJE TE LARTA DHE ME TRADITA.....
    PSE TA KEMI GJYKIMIN E KEQ SI POPULLL NGA VENDET E TJERA PER SHKAK TE CA FRUTAVE TE KALBURA....NE NJE KOSH..???

RESPEKTE
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DI_ANA : 22-01-2007 mė 19:46
    "Carpe Diem"

Fatkeqesisht te gjitha keto qe jane thene ekzistojne .
    Po i flasim nje veshi te shurdher sic eshte SHTETIaktualisht pa minister te brendshem mesa kam marre vesh .Shume negative per imazhin e Shqiptarit.

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    DI ANA : .....po Hap Nje Teme Te Dhimbshme Per Ata Te Cilet Kjo Gje I Ka Prekur...
    Qofte Personi Vete Ose Familja ...
    Nje Teme Qe Fatkeqesisht Eshte E Perhapur Shume Ne Bote...dhe Gjithashtu Ne Vendin Tone...
    Ja Kushtoj Kete Teme Ne Vecanti Femrave Shqiptare Kudo Ne Bote Qe Kane Ndodhur Kete Lloj Fatkeqesie Sepse Kane Qene Te Mashtruara..te Rrahura..dhe Te Prekura Nga Ky Fenomen....
    Ketu Dua Te Flas Per Ata Njerez Qe Perfitojne Nga Keto Femra Edhe Dua Te Denoj Te Gjithe Ata Qe I Perdorin Femrat Shqiptare Si Mjete Per Tu Pasuruar Edhe Perfituar....
    Ku Eshte Sedra E Tij Ne Keto Raste,?
    Ku Eshte Burreria?

Po ashtu eshte si ke cituar ti me siper, Po Normal Gjynah jan ato Femra Qe keq trrajtohen dhe trrafikohen me pa deshire , Po ka dhe femra Qe Trrafikohen me vet Deshiren e tyre ca Femra e kan nga qefi. ca e kan nga halli ekonomia

PS: Por Trrafikimi i femrave ka mbaruar Diana, tani po Trrafikohen Meshkuj iku koha e Femrave Zvjen me

Dhe Mir e kan pas dhe do ta kene te Vjetrrit, tane qe kto gjera na lan Zanati vjeter ha buke ne ēdo vend.

Prandaj Ngjojani LLafin der ne funde, Nje te Moshuarit se, se ka per keq po Gjithmon per te miren tuaj.

Respekt From BABA !!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BaBa : 22-01-2007 mė 20:40

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga BaLLaKumi
    Po ashtu eshte si ke cituar ti me siper, Po Normal Gjynah jan ato Femra Qe keq trrajtohen dhe trrafikohen me pa deshire , Po ka dhe femra Qe Trrafikohen me vet Deshiren e tyre ca Femra e kan nga qefi. ca e kan nga halli ekonomia

PS: Por Trrafikimi i femrave ka mbaruar Diana, tani po Trrafikohen Meshkuj iku koha e Femrave Zvjen me

Dhe Mir e kan pas dhe do ta kene te Vjetrrit, tane qe kto gjera na lan Zanati vjeter ha buke ne ēdo vend.

Prandaj Ngjojani LLafin der ne funde, Nje te Moshuarit se, se ka per keq po Gjithmon per te miren tuaj.

Respekt From BABA !!!!

FLM PER PERGJIGJEN......

NUK JAM SHUME NE DIJENI PER TRAFIKUN E MESHKUJVE ...PO MUND TE THEM QE AI I FEMRAVE PER FATIN E KEQ..EKZISTON AKOMA...
    ATO FEMRA TE CILAT E BEJNE KETE ME DESHIRE..ESHTE PUNA E TYRE..
    FLAS PER ATO QE DETYROHEN TE BEJNE NJE GJE TE TILLE...FLAS PER ATA PERSONA QE PASUROHEN ME GJAKUN E FEMRES....FLAS PER ATE QE DUHET TE JETE RESPEKTI DHE BURRERIA...
    NUK MUND TE QUHET PROFESION DICKA E TILLE....KUSH E BEN ME DESHIRE ESHTE ZGJEDHJA E SAJ..SKEMI CBEJME...
    PO SKLLAVERIMIN DHE DHUNEN MUND TA LUFTOJME TE GJITHE.

RESPEKTE
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e G....
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Vendndodhja
    Torino IT
    Postime
    68
    shume per zemer i paske keto tema moj DIANA

E respektoj iniciativen tende per kete teme por duhet te them se shume pak mund te bejme ne

Une kam njohur ketu ne torino edhe prostituta edhe tutore dhe mund te them se punet ju shkonin me se miri (kishte mirekuptim me pak fjale)

Ato femra qe dhunohen mund shume mire te drejtohen ne rajonin e pare te policise dhe "AI" e ha sa krahu

DERI TANI NUK KAM NJOHUR FEMRA TE DHUNUARA prandaj po ju le radhen te flisni

RESPEKTE
    ME MIRE NJE VEZE SOT
    SE NJE PULE NESER

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2003
    Vendndodhja
    te zgavra
    Postime
    32
    tani biznesi me i leverdisshem vjen nga shfrytezimii meshkujve,pasi njerezit ketej nga anet ku jetojme ne po fillojne te jetojne ne menyra shume abuzive.

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga G....
    shume per zemer i paske keto tema moj DIANA

E respektoj iniciativen tende per kete teme por duhet te them se shume pak mund te bejme ne

Une kam njohur ketu ne torino edhe prostituta edhe tutore dhe mund te them se punet ju shkonin me se miri (kishte mirekuptim me pak fjale)

Ato femra qe dhunohen mund shume mire te drejtohen ne rajonin e pare te policise dhe "AI" e ha sa krahu

DERI TANI NUK KAM NJOHUR FEMRA TE DHUNUARA prandaj po ju le radhen te flisni

RESPEKTE

FLM PER PERGJIGJEN......

KETO TEMA I KAM ME ZEMER PO SEPSE JAM PER DREJTESINE....
    TI THUA QE KE NJOHUR SHUME FEMRA TE TILLA DHE ATA TE ASHTUQUAJTURIT TUTORE DHE KISHTE MIREKUPTIM....
    STE DUKET PAK E CUDITSHME???
    NGA MUND TA DISH TI OSE KUSH ESHTE E VERTETA E TYRE?...
    ATA TE BEJNE TE DITUR TY CFARE U INTERESON...PO KJO SMUND TE JETE GJITHMONE E VERTETA...
    SI MUND TI PERKRAHNI KETA NJEREZ JU...KUR KINI NENA EDHE MOTRA VETE...
    CFARE JANE KETA TUTORET???
    PER CFARE VLEJNE???
    DHE SA PER POLICINE MUND TE THEM QE SHUME KANE KURAJON TE SHKOJNE..DHE SHUME JO....
    PO PER ATO QE JU MUNGON KY GUXIM NUK MUND TE THEM QE JU PELQEN TE SHITEN...

FEMRA TE DHUNUARA KA PLOT...PO VARET SI I SHIKONI JU ME SYTE TUAJ DHE A I KUPTONI PER TE TILLA....

RESPEKTE
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga gerrmuesi
    tani biznesi me i leverdisshem vjen nga shfrytezimii meshkujve,pasi njerezit ketej nga anet ku jetojme ne po fillojne te jetojne ne menyra shume abuzive.

FLM PER PERGJIGJEN...

AI LLOJ BIZNESI QE FLET TI ESHTE NJE LLOJ PERFITIMI GJITHASHTU....
    PO NUK ESHTE SHITJE MORALI EDHE PERSONI...NUK ESHTE SKLLAVERIM..
    KA NJEREZ PLOT QE PERFITOJNE NE JETE..QOFTE MESHKUJ OSE FEMRA...PO PO FLAS PER DICKA TJETER NE KETE TEME.

RESPEKTE
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e G....
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Vendndodhja
    Torino IT
    Postime
    68
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA
    FLM PER PERGJIGJEN......

KETO TEMA I KAM ME ZEMER PO SEPSE JAM PER DREJTESINE....
    TI THUA QE KE NJOHUR SHUME FEMRA TE TILLA DHE ATA TE ASHTUQUAJTURIT TUTORE DHE KISHTE MIREKUPTIM....
    STE DUKET PAK E CUDITSHME???
    NGA MUND TA DISH TI OSE KUSH ESHTE E VERTETA E TYRE?...
    ATA TE BEJNE TE DITUR TY CFARE U INTERESON...PO KJO SMUND TE JETE GJITHMONE E VERTETA...
    SI MUND TI PERKRAHNI KETA NJEREZ JU...KUR KINI NENA EDHE MOTRA VETE...
    CFARE JANE KETA TUTORET???
    PER CFARE VLEJNE???
    DHE SA PER POLICINE MUND TE THEM QE SHUME KANE KURAJON TE SHKOJNE..DHE SHUME JO....
    PO PER ATO QE JU MUNGON KY GUXIM NUK MUND TE THEM QE JU PELQEN TE SHITEN...

FEMRA TE DHUNUARA KA PLOT...PO VARET SI I SHIKONI JU ME SYTE TUAJ DHE A I KUPTONI PER TE TILLA....

atehere

une njoha nga afer historine e nje vajze me origjine nga pogradeci
    ajo shkonte me meshkuj per arsye perfitimi qe kur ishte ne shqiperi dhe me mbrapa ra dakort qe te vinte ne itali sepse kishte perfitime edhe me te medha

Ajo u largua nga tutori qe kishte sepse nuk e trajtonte mire (rrinte ne parma) por ketu ne torino ajo gjeti nje tutor tjeter (e kerkoi vete) i cili kishte mundesi ti gjente vendin per te ndenjur (trotuaret ketu jane me pronare ) dhe keshtu vazhduan bashke te ndanin fitimet

Ajo "punonte" ndersa ai i siguronte mrojtje nga konkurrenca apo keqtrajtimet
    Gjeja qe me bente cudi ishte se ajo jepte urdhra dhe ai e perkadhelte

Rast tjeter ishte nje vajze nga Tirana e cila e denoncoi "djalin" dhe ai hengri 10 vjet burg (ngjarje ne milano)
    Ajo e denoncoi se ai e kishte shfrytezuar me force por e verteta ishte se ai nuk i dha leket qe ajo kishte "fituar"
    Ngjarjen ma tregoi nje shoku im i cili e ka pasur te dashur kete vajzen dhe te siguroj qe ajo nuk donte te punonte ndershmerisht ne punen qe i dha shteti italian, ajo ishte ne kerkim te nje jete lluksi dhe qefi.....

Tjeter ngjarje eshte me nje vajze tjeter nga tirana te cilen e njihja qe atje

Ajo erdhi si studente ne torino por nuk kishte mendje per shkolle
    Filloi punen ne nje pub ku njohu nje djale (te cilin e njoh mire, student qe shperndan "mall") dhe atij i shfaqi deshiren se ishte gati te bente cdo "gje" per
    leke por ai nuk mund ta nxirrte ne rruge sepse nuk kishte "njohje" ne ate ambjent
    Ndodhi qe ajo njohu nje tjeter i cili ishte "tutor me LICENCE" dhe e bashkoi me vajzat e tjera qe ai kishte nen mbrojtjen e tij
    AJO VAZHDON TE PUNOJE EDHE SOT NEPER TROTUARET E TORINOS .....

Diana une jam shume dakort me ty por sinqerisht te them, mua me eshte mbushur mendja qe nuk ka vajza te nxjera me force ne rruge
    i vetmi mashtrim qe mund tju behet eshte ky : DO MARTOHEMI BASHKE EDHE PSE JE PROSTITUTE
    nje femer e zgjuar nuk e ha kte mashtrim

SHPRESOJ QE ATO FEMRA QE I DHUNOJNE TE MUND TE GJEJNE KURAJON PER TE KERKUAR NDIHME SEPSE PER TE "TJERAT" NUK ME VJEN KEQ
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DI_ANA : 14-12-2007 mė 14:10
    ME MIRE NJE VEZE SOT
    SE NJE PULE NESER

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Flm Per Pergjigjen...........

I Lexova Me Vemendje Theniet E Tua Dhe Besoj Qe Jane Te Verteta...
    Sigurisht Qe EdHE Eksepsione Ka Po Mendoj Se Shumica Nuk Jane Keshtu...
    Fatkeqesisht Une Ushtroj Nje Profesion Ku Kam Te Beje Shume Me Keto Ngjarje Dhe Mund Te Them Qe Femra Te Dhunuara Dhe Masakruara Kame Pare Shume..
    Pastaj Edhe Nga Keto Lloj Femrash Qe Thua Ti Ka...femra Qe Punojne Per Veten Dhe Marrin Hak Te Mashkulli Per Gjera Xhelozie Edhe Inati..
    Dhe Kjo Eshte Plotesisht E Padrejte Sepse Keta Meshkuj Mund Te Denohen Me Vite Per Nje Gje Qe Nuk E Kane Bere..
    Mendoj Se Duke Pasur Prova Te Mjaftueshme Per Pafajtesin...skane Pse Te Denohen..
    Ne Keto Lloj Procesesh Shqyrtohet Edhe Temperamenti I Femres Dhe Provat...
    Nuk Mund Te Denohesh Ne Mungese Provash Ose Kot...e Pamundur...10 Vjet Nuk Jane 10 Dite..
    Ato Vite Per Mendimin Tim Do Jene Te Justifikuara...
    Edhe Ketu Ne France Ka Femra Qe Kane Denancuar Kot...per Xhelozi Dhe Inat Dhe Mund Te Te Them Qe Mashkulli Ka Dale Plotesisht I Pafajshem..
    Po Ne Shumicen E Rasteve Nuk Ka Dale I Tille..

Me Vjen Keq Po Ky Eshte Realiteti I Hidhur I Ketyre Femrave..

Respekte
    "Carpe Diem"

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •