Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 68 prej 68
    i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    arber gerguri : ps; i kshilloj vllezrit ketu qe mos te bin preh e provokimeve ketu nga disa injorant, te pa ditur, te cilet mohojn fjalen e Allahut s.w.t dhe fen e baballarve te tyre

ashtu si i quan te quajne

nje besimtar i fes islame eshte nje sherbetor qe perkulet me gjith shpirt.

PS: kurse ju besimtaret e virtualit jeni copa mishi me dy sy !!!!!!
    Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.

i/e regjistruar Maska e burbuqe1
    Anėtarėsuar
    23-11-2007
    Postime
    197
    selam alejkum

Nder begatitė me te mėdha pėrveē udhėzimit, e obligimeve tjera ėshtė edhe mbulesa ne islam. Allahu i madhėruar e ka nderuar femrėn me obligimin e mbulesės...

Sado qe ėshtė punuar dhe punohet pėr ti dhėne kahe te kundėrt mbulesės, numri i te mbuluarave po shtohet dita ditės, falėnderimet i takojnė Allahut.

Sa me shume shtohen njohurit pėr islam, lind nevoja dhe dėshira pėr ta praktikuar atė.

Mbulesa nuk ėshtė veē njė cope pėlhure, ajo ėshtė mbrojtje, lehtėsi, nder, krenari, dinjitet, liri, plotėsim, prehje, qetėsi.....

Pėr te kuptuar ėmbėlsinė, emocionet e vėrteta qe pėrjetohen me mbulesė ėshtė e vėshtire sa do qe reflektimi pozitiv ėshtė shume i dukshėm.

Pavarėsisht nga pengesat, vėshtersite, sprovat qe pėrballen sot motrat ne islam mbulesa ėshtė gjeja me e shtrenjtė dhe e dashur e tyre, nuk dorėzohen nuk sfidohen ne asnjė situate.

Motra e mia te dashura, pėr te kuptuar dhe ndjere embelsine e nėnshtrimit te Krijuesit te vetėm, duhet te keni mbulesėn.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga burbuqe1 : 05-11-2008 mė 15:21

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Arber gerguri
    kjo nuk te qet prej fes por te fut ne mekat dhe sipasoj meriton denimin e ALlahut s.w.t. sepse krijuesit i ke than JO
    nuk te takon neve te gjykojme njeri tjetrin.
    vetem ZOTI e ka ate te drejt kemi mekatuar apo jo.
    diten kur te shkojme do gjykohemi. Shamija e kokes ne kohet e hershme u praktikua per pune praktike, shkretetire,era e forta

ps; i kshilloj vllezrit ketu qe mos te bin preh e provokimeve ketu nga disa injorant, te pa ditur, te cilet mohojn fjalen e Allahut s.w.t dhe fen e baballarve te tyre

ZOTI thot : respektoje mendimin e tjetrit, binde jo ta ofendosh n.q.s je besimtar i devotshem
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Ars longa vita brevis Maska e arti-jeta
    Anėtarėsuar
    17-10-2008
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    51
    Zoti jep, Zoti mer
    Zoti dhuron, Zoti fal, Zoti denon gjithcka

Mos te bejme mekate per te tjeret, por secili ne vete kemi besimin ne Zot dhe vetem atij i perulemi
    Mos jeto me friken e vdekjes, por vdis me gezimin se ke jetuar

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    nuk te takon neve te gjykojme njeri tjetrin.
    vetem ZOTI e ka ate te drejt kemi mekatuar apo jo.
    diten kur te shkojme do gjykohemi. Shamija e kokes ne kohet e hershme u praktikua per pune praktike, shkretetire,era e forta
    Obligimet e Allahut vlejn ndaj te gjith njerzve ne cdo kohe dhe vend, Kjo fe nuk eshte per nje koh dhe vend te caktuar, per te argumentuar kete nje ajet kuranor :
    Megjithatė qė ti nuk kėrkon prej tyre ndonjė shpėrblim pėr tė (pėr kėshillė e udhėzim). Ai (Kur'ani) nuk ėshtė tjetėr vetėm se kėshillė pėr mbarė njerėzit.

Thuaj: “Cili send ka dėshminė mė tė madhe?” Thuaj: “All-llahu ėshtė dėshmues mes meje e jush, e mua mė ėshtė shpallur ky Kur'an qė me tė t'ju tėrheq vėrejtjen juve dhe atij qė i komunikohet (dhe tė gjithė atyre qė vijnė pas jush deri nė ditėn e kijametit)........
    Dhe hixhabi (mbulesa) nuk eshte vetem per grat e shkretires, por eshte per te gjitha grate e besimtareve - argument: 33:59. O ti Pejgamber, thuaju grave tua, bijave tua dhe grave tė besimtarėve le t'i vėnė shamitė (mbulojė) e veta mbi trupin e tyre,

Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    ZOTI thot : respektoje mendimin e tjetrit, binde jo ta ofendosh n.q.s je besimtar i devotshem
    Mos cito fjal te Zotit, sepse ti je ajo qe i shtremberon fjalet, nuk i thua drejt, ndryshon edhe obligimin ndaj mbuleses, shif qfar thot ALlahu per ata qe ndryshojn
    2:41. Dhe besojeni atė qė e shpalla (Kur'anin), e qė vėrteton atė qė e keni ju e mos u bėni mohues tė parė tė tij, dhe mos i ndėrroni ajetet e Mia (Kur'anin) me njė vlerė tė paktė, por vetėm Mua tė ma keni dronė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 05-11-2008 mė 19:17

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Motra ime e pambuluar, pse nuk mbulohesh? (I)

Shkruar nga Avni Tafili

Nėse i parashtron kėtė pyetje ndonjė femre muslimane, qė ende nuk ka
    vendos tė mbulohet, sigurisht se i ka disa arsye, qė i duken se janė
    tė shumta dhe janė tė pranueshme, por harron se ato “arsyetime”
    shpeshherė janė mėsime tė shejtanit edhe nėse ajo nuk i heton. Andaj
    nė vazhdim do t’i paraqes disa arsyetime ndėr mė tė pėrmendurat dhe,
    me ndihmėn e Allahut, do tė jap pėrgjigjet adekuate tė atyre arsyeve.

Arsyetimi i parė:
    ”Ende nuk mė ėshtė mbushur mendja.”

A je e bindur nė vėrtetėsinė e fesė Islame? - Padyshim, e bindur plotėsisht.
    Deklaratėn e Dėshmisė, se, s’ka zot tjetėr qė meriton adhurimin pėrveē Allahut,
    e konsideron si bindje ndaj Zotit, ndėrkaq, deklaratėn se Muhamedi ėshtė i
    Dėrguari i Allahut, bindje nė besueshmėrinė e rrugės sė tij, lavdėrimi dhe
    paqja e Allahut
    qofshin mbi tė.

Motra ime!
    Po a je e bindur se mbulesa ėshtė kod i veshjes islame pėr vajzėn muslimane
    nė programin hyjnor?
    Motra ime, ti duhet tė nxitosh e tė shqyrtosh atė qė thotė Zoti yt, tė Cilin e
    beson, dhe atė ēfarė ka thėnė i Dėrguari i Allahut, tė cilin e pranove, pėr tė
    qenė prej atyre, pėr tė cilėt Allahu i Urtė thotė:

”Vėrtetė, besimtarėt kur thirren tė gjykojė mes tyre Allahu dhe i Dėrguari
    i Tij, fjala e tyre padyshim ėshtė: dėgjuam dhe u nėnshtruam! Kėta njėmend
    janė tė shpėtuarit.”
    (En-Nurė, 51)

Motėr!
    Nėse ke pranuar pėr Zot tėndin, Allahun, e pėr tė Dėrguar tė Tij, Muhamedin,
    lavdėrimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi tė, atėherė pse nuk iu bindesh edhe
    fjalėve tė tyre?!!

Arsyetimi i dytė:
    ”Jam e bindur se mbulesa ėshtė urdhėr i Allahut dhe i tė Dėrguarit tė Tij, por
    nėna ime mė pengon, nuk mė pėrkrah, e nuk kam se si t'ia kthej shpinėn.”

Motra ime!
    I Dėrguari i Allahut, lavdėrimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi tė, ka thėnė:
    ”Nuk respektohet krijesa nė gjėra qė kundėrshtohet Krijuesi.”

Respekton prindin? Sa bukur po respekton njė ndėr urdhrat mė tė rreptė tė
    Zotit tėnd, Allahut.
    A e di moj motėr mos harro t'i thuash kėtė edhe tė ėmės sate, se Allahu e
    ka ngritur aq lartė pozitėn e prindėrve, e posaēėrisht tė nėnės, sa qė e
    konsideron dėgjueshmėrinė ndaj tyre nė njė shkallė tė afėrt me njėsimin
    nė adhurim ndaj Tij
    ”Adhurojeni Allahun, mos i shoqėroni Atij asnjė send dhe jini tė
    mirėsjellshėm ndaj prindėrve...”
    (En-Nisa’, 36)

O motėr! Dėgjueshmėria ndaj prindėrve vetėm nė njė rast nuk mund tė
    jetė i pranueshėm e as i arsyeshėm: nė mos-dėgjueshmėri ndaj Allahut!
    “Nėse tė shtyjnė (prindėrit) ty qė tė mė shoqėrosh Mua shok, pėr ēka
    ti nuk ke kurrfarė fakti, atėherė mos iu nėnshtro atyre dyve...”
    (Lukman, 15)

Por, mos harro motėr se, tė mos i respektosh prindėrit kur kundėrshtohet
    Allahu, nuk do tė thotė qė tė mos jesh e mirėsjellshme ndaj tyre!
    ”... Jeto (qėndro) me ata (prindėrit) nė kėtė jetė si ėshtė mė sė
    miri...”
    (Lukman, 15)

Motėr, si mund tė jesh e dėgjueshme ndaj nėnės sate ndėrsa kundėrshton
    Atė qė tė ka krijuar ty dhe nėnėn tėnde?!!

Arsyetimi i tretė:
    ”Mundėsitė e mia financiare nuk mė mjaftojnė qė tė vishem me mbulesė.”

Motra ime, vendose dorėn nė zemėr dhe ji e sinqertė, sepse Allahu di nė hollėsi
    atė qė fshehin zemrat!
    Nėse je e sinqertė nė atė qė thua, atėherė mendo pak mė shumė, sepse tė
    jesh e mbuluar do thotė tė kursesh prej pasurisė tėnde, pasi tė duhet vetėm
    njė mbulesė koke dhe njė pallto ta vėsh nė trup, ndėrsa kėshtu si je e
    pambuluar, tė kushton mė shumė!
    Jo vetėm rrobe, por trendi i rrethit "tė detyron" t'i ndėrrosh bluzat ēdo
    stinė, madje ēdo muaj, e "tė detyron" tė ndėrrosh pantallonat e fustanet,
    madje edhe tė vėsh stoli e bizhuteri, qė tė mos "pėrqeshesh" nga tė tjerat.

Tė themi kėshtu:
    Mund tė jesh e sinqertė se, tė pėlqen tė vishesh si vishet rrethi ku gjendesh,
    por pse lejon qė rrethi
    yt tė ushtrojė influencė ndaj teje nė diēka qė prej asaj (vepre) varet
    Lumturia e Pėrhershme?

O motėr! Tė gjitha hijeshitė dhe stolitė e kėsaj jete janė tė pėrkohshme,
    sado tėrheqėse tė jenė kurrė nuk mund tė krahasohen mė bukuritė e jetės
    tjetėr jetės sė vėrtetė, nė tė cilėn ka ēka syri nuk ka parė, veshi nuk ka
    dėgjuar e as mendja nuk mund tė arrijė t'i imagjinojė.

Motra ime!
    Mendo pak, ti je nė gjendje t'i pėrshtatesh rrethit, po vallė, pse nuk i lejon
    vetvetes t'i pėrshtatet njė mėnyre jetese, e cila tė ruan nga dėnimi dhe
    hidhėrimi i Zotit tėnd?
    “... Pyesni dijetarėt nėse nuk dini.” (En-Nahl, 43)

Mėsoje kėtė mėnyrė jetese, qė nėpėrmjet saj ta fitosh kėnaqėsinė dhe
    shpėrblimet e Zotit tėnd!
    Motra ime, kur kėrkon zgjidhje me sinqeritet, pa dyshim qė Allahun e ke nė
    ndihmė.
    “... Kush ka devotshmėri (sinqeritet, respekt) ndaj Allahut, pėr tė bėn
    zgjidhje (hap rrugė) dhe e furnizon atė nga nuk e kujton fare...”
    (Et-Talak, 2 dhe 3)

Pėr atė motėr qė dėshiron tė jetė "e pranuar" prej shoqėrisė dhe rrethit, i
    themi se, nderi dhe pozita nuk ngritėt duke e zbuluar trupin dhe duke i
    ndėrruar ngjyrat e rrobave, por nderi dhe pozita tė rėndohet nė atė shoqėri
    e rreth duke iu pėrmbajtur asaj qė tė ka mėsuar Zoti yt dhe i Dėrguari i Tij.

“Vėrtet, tek Allahu mė i ndershmi ndėr ju ėshtė mė i devotshmi
    prej jush.”
    (El-Huxhuratė, 13)

Motra ime nė Islam!
    Pėr tė fituar kėnaqėsinė e Allahut dhe Xhenetin e Tij, ia vlen tė sakrifikosh
    gjėrat mė tė shtrenjta nė sytė e tu!

(Vazhdon)
    "Askush nuk ėshtė aq i verbėr , se sa ai i cili nuk dėshiron tė shohė"

Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Motra ime e pambuluar, pse nuk mbulohesh? (II)

Shkruar nga Avni Tafili

Po ta dije se sa vapė jep nxehtėsia e
    zjarrit tė Xhehenemit...

Arsyetimi i katėrt:
    ”Nuk mund tė mbaj mbulesė, sepse moti bėn shumė nxehtė dhe kam vapė. Unė nuk i duroj
    dot rrobat qė vesh, e lėre mė tė mbulohem.”

Motra ime!
    Po ta dije se sa vapė jep nxehtėsia e zjarrit tė Xhehenemit, tė betohem se, nxehtėsia e rrezeve
    tė diellit do tė dukej e akullt!
    Thuaju: "Zjarri i Xhehenemit ka vapėn edhe mė tė fortė, nėse janė qė kuptojnė!"
    (Et-tevbe, 81)
    Mendoje moj motėr kėtė gjė: tė pėrjetosh pak vapė e tė jetosh nė kėnaqėsinė e Allahut,
    tek i Cili ėshtė kthimi ynė, ėshtė veprim i menēur, apo tė pėrjetosh freski e tė fitosh hidhėrimin
    e Zotit tėnd?

Dije, motra ime, se djalli i mallkuar ėshtė duke u munduar qė tė fus nė rrjetin e tij e tė nxjerr
    nga nxehtėsia e kėsaj jete qė ti tė meritosh vapėn njėmend tė padurueshme tė Xhehenemit!
    Shpėtoje vetveten tėnde prej kurtheve tė shejtanit tė mallkuar, e konsideroje nxehtėsinė qė
    sjellin rrezet e diellit dhunti e jo dėnim, sepse vapa e kėsaj bote tė bėn tė mendosh pėr vapėn
    e fortė tė zjarrit tė Xhehenemit, e cila tejkalon ēdo botėkuptim rreth nxehtėsisė.
    Kėshtu, ti motra ime, i kthehesh Zotit tėnd duke sakrifikuar "njė qetėsi" tė pėrkohshme pėr hir
    tė Lumturisė sė Pėrjetshme.

Kujdesu qė e ardhmja jote tė mos jetė njė vend si ky:
    “Aty kurrė nuk do tė shijojnė freskim e as pije (qė shuan etjen), pėrveē ujė tė valė dhe
    kalbėsirė.”
    (En-Nebe’, 24 dhe 25)

O motėr!
    Tejkaloji sprovat, sepse nuk janė veēse kalimtare, dhe dije se, hyrja nė Xhenet prej kėsaj
    jete ėshtė e thurur me plot gjėra tė hidhura, ndėrsa Xhehenemi ėshtė i rrethuar me plot epshe
    e dėshira.

Arsyetimi i pestė:
    ”Kam drojė se nėse mbulohem, e heq prapė mbulesėn, sepse shumė vajza kanė vepruar
    kėshtu.”

O motra ime, unė vėrtet do tė kisha drojė nėse gjithsecili do tė mendonte nė kėtė mėnyrė,
    sepse atėherė nuk do tė mbetej asnjė musliman nė tokė. E askush nuk do ta ruante moralin e
    vet nga frika se do tė rikthehej nė imoralitet pas moralit dhe askush nuk do tė bėnte namaz
    nga frika se do ta linte pastaj...

E sheh moj motėr se si shejtani i mallkuar lėviz nė mendimet tua dhe tė mban peng nė rrjetin
    e djallėzive tė tij e nuk tė len tė kapesh pėr dritėn e Allahut?

Nuk ka fuqi qė mund tė tė shtyjė tė largohesh nga rruga e Allahut veēse vetvetja. Vetvetja je
    ti, motra ime! Allahu tė dha vullnet, falė drejtėsisė sė Tij, qė ti me vullnetin tėnd tė jesh
    falėnderuese dhe mirėnjohėse ndaj dhuntive tė Tij ndaj teje. Allahu nuk ushtron forcė nė
    bindje dhe vepra, por sprova e rėndė prej Tij pėr njė musliman ėshtė edukim e tėrheqje e
    vėrejtjes, pra ėshtė mėshirė.

Prandaj, pranoje atė qė pėrcaktoi Zoti yt pėr ty, sepse asnjėherė nuk do tė humbėsh.Po
    pranove me vullnet e bindje urdhrin e Tij, dije se, do tė ndihesh aq shumė e fuqishme, saqė
    edhe vet do tė ēuditesh.

Allahu ėshtė i butė, nuk tė ngarkon pėrtej mundėsive! Ėshtė i Urtė, nuk tė urdhėron tė
    shėmtuarėn!

Motra ime!
    I Dėrguari i Allahut, lavdėrimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi tė, ka thėnė:

“Veprat mė tė dashura tek Allahu janė tė vijueshmet, qofshin (ato vepra) edhe tė
    pakta.”

Ke menduar ndonjėherė tė pyesėsh pėr shkaqet qė i kanė shtyrė ato vajza pėr
    heqjen e mbulesės e tė pėrpiqesh qė t'i shmangesh atyre kurtheve tė djallit?

Po sikur, o motra ime, tė mendoje pėr ato vajza qė e kanė vėnė mbulesėn dhe kanė
    sfiduar ēdo pengesė e janė bėrė edhe mė tė fuqishme duke u kapur pėr dritėn qė nuk
    shuhet, udhėzimin e Allahut tė Gjithėfuqishėm?

T’i them disa shkaqe qė ato motra tė mbuluara i kanė bėrė tė fuqishme dhe tė palėkundshme:
    ato bėjnė namaz rregullisht, i luten Allahut pėr qėndrueshmėri dhe i janė nėnshtruar
    sinqerisht caktimit tė Allahut, Tė Urtit.

A e njeh njeriun me moralin mė tė madh? Ai ishte i Dėrguari i Allahut, Muhamedi, lavdėrimi
    dhe paqja e Allahut qofshin mbi tė. E di se si lutej ai?

Thoshte: “O Allah, o Ndryshues i zemrave! Ma pėrforco zemrėn time nė fenė Tėnde.”
    Ai ishte i Dėrguar i Allahut, lavdėrimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi tė, ishte i pastėr nga
    mėkatet, i njohur pėr tė mirėn dhe tė keqen.

“Vėrtet, ti (o Muhamed) je nė njė piedestal tė lartė tė moralit.” (El-Kalem, 4)

Megjithatė, lutej...
    Lutu edhe ti Allahut, motra ime, qė tė mos ndjekėsh shembullin e atyre vajzave qė
    tradhtuan urdhrin e Allahut, mbulesėn. Bė namaz, sepse namazi ta forcon lidhjen me Allahun.
    Ke durim, se Allahu ėshtė me durimtarėt!

“Kėrkoni ndihmė (nė tė gjitha ēėshtjet) me durim dhe namaz, vėrtet, ajo ėshtė e
    madhe (vėshtirė), por jo edhe pėr ata qė kanė frikė (Allahun).”
    (El-Bekare, 45)

Motra ime muslimane! Nėse me vėmendje dėgjon se ēfarė tė urdhėron Zoti yt, do ta
    kuptosh se Ai ėshtė i mėshirshėm ndaj teje dhe ndaj tė gjithė atyre qė e duan udhėzimin e
    Tij.

Nėse i bindesh Atij, do tė jesh e palėkundshme. Njė premtim hyjnor, fjalė qė nuk thyhet
    ėshtė premtimi i Allahut, Zot i qiejve dhe i tokės e ēka ka mes tyre!

“... E, sikur ata tė zbatonin pėr ēka kėshilloheshin pėr tė, do tė ishte mė mirė pėr ta
    dhe do t'i pėrforconte mė shumė.”
    (En-nisa’, 66)

Motra ime, po shijove ėmbėlsinė e tė qenit besimtare e devotshme, do tė lidheshe shkaqeve
    qė tė bėjnė tė qėndrueshme. Se, edhe sikur tė ngrihej i tėrė njerėzimi pėr tė tė larguar nga
    rruga e Allahut nuk do t'ia arrinin kurrė!

Arsyetimi i gjashtė:
    ”Mė ėshtė thėnė se, po vura mbulesė, nuk do tė mė martojė kush, kėshtu qė, nuk do tė
    mbulohem derisa tė martohem.”
    Motra ime!

Njė burrė qė tė pėlqen tė zbuluar, ai burrė nuk tė meriton!
    Si do tė ndiheshe e sigurt me njė bashkėshort, qė nuk i ka frikė Allahut, e as nuk do tė ishte
    xheloz ndaj teje, e as nuk do tė ishte nė krahun e atyre qė fytyrat e tyre i kanė tė drejtuara
    kah Xheneti!
    Nuk ke frikė oj motra ime nga sprova me njė burrė, pėr tė cilin nderi dhe familja janė tė
    parėndėsishme? Nuk ke frikė se mund tė sprovohesh me njė burrė qė do tė ngritke njė
    familje pa themele tė shėndosha, me mėkatim ndaj Zotit tė botėve, Allahut tė Gjithėfuqishėm?

A e di se, njė shtėpi e familje qė ngrihet pa devotshmėri nė Allahun, asaj shtėpie e familje i
    caktohet mundim e vuajtje, si pėr kėtė jetė por edhe pėr jetėn e amshueshme?

“E kush ia kthen shpinėn udhėzimit Tim, do tė ketė jetė tė vėshtirė, ndėrsa nė
    ditėn e Kiametit do ta ringjallim tė verbėr.”
    (Ta Ha, 124)

Tė jesh e sigurt se, martesa e ndershme ėshtė dhunti qė kujt tė do Allahu ia mundėson.
    Sa e sa motra tė mbuluara janė martuar dhe nė martesėn e tyre kanė gjetur rehati dhe ajo
    i ka ruajtur nga dora e keqe e njerėzve tė pandershėm!
    A e di moj motėr, se njė djalė i devotshėm dhe i ruajtur mė pak do tė dėshironte tė
    martohej me njė vajzė tė pambuluar?
    Ji e sinqertė motra ime! Edhe sikur tė thoshe se, qėllimi im ėshtė i pastėr: tė lidh kurorė
    mė shpejt, dije se, nė fenė tonė tė pastėr islame, nuk na lejohet tė pėrdorim mjete tė
    ndaluara pėr tė arritur qėllime tė mira.
    Ta pėrkujtoj njė gjė: nuk bekohet njė martesė qė arrihet me mosrespektim ndaj Allahut
    tė Madhėrishėm!

(Vazhdon)

Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Motra ime e pambuluar, pse nuk mbulohesh? (III)

Shkruar nga Avni Tafili

E, ti motra ime, kur tė mbulohesh,
    ke hyrė nė rrugėn e Allahut.

Arsyetimi i shtatė:
    ”E di se mbulesa ėshtė urdhėr i Allahut, por do ta vė atėherė kur tė mė udhėzojė
    Allahu.”

Motra ime! Ke pyetur vetveten nėse e ke kėrkuar udhėzimin e Allahut? E, nėse e
    ke kėrkuar, si e ke bėrė atė?

Siē e pėrmendėm mė sipėr, Allahu nuk e do dhunėn, Ai ėshtė i Urtė dhe i Butė
    dhe do qė Atij t'i binden me vet-vullnet, pa shtypje. Por, Allahu pėr udhėzimin e
    Vet ka vėnė shkaqe dhe secili njeri qė sinqerisht i pėrmbahet atyre shkaqeve, Allahu
    me mėshirėn e Vet e udhėzon.

Motra ime nė Islam!
    Njė prej shkaqeve pėr tė kėrkuar udhėzimin e Allahut ėshtė sinqeriteti, pastaj vullneti e
    pastaj pėrpjekjet dhe lutjet e tua tė vazhdueshme. Njė prej lutjeve qė ne e bėjmė gjatė
    namazit ėshtė: “Na udhėzo nė Rrugėn e Drejtė.” (El-Fatiha, 6)

Prej shkaqeve tė gjetjes sė udhėzimit ėshtė edhe shoqėrimi me motra tė devotshme e
    vepėrmira.

Motra ime! Kėrkoje udhėzimin e Allahut, e kurrė nuk do tė zhgėnjehesh!

Arsyetimi i tetė:
    ”Ende nuk ka ardhur koha, jam akoma e re. Do tė mbulohem pasi tė rritem edhe pak...
    pasi tė shkoj nė Haxhillėk.”

O motėr!
    A e di se, engjėlli i vdekjes ėshtė i urdhėruar qė kur tė vije afati i ndarjes prej kėsaj
    jete, tė mos jep kohė as edhe njė sekondė? Atė engjėll tė vdekjes e ke nė prag
    tė shtėpisė, derisa t'ia jep urdhrin Allahu pėr hapjen e derės, e atėherė nuk do tė
    kesh kohė madje as pėr pendim!
    Engjėlli i vdekjes nuk ėshtė i urdhėruar t'i kategorizojė njerėzit nė bazė tė moshės sė
    tyre apo qėllimeve tė tyre. Je adoleshente apo s'je, pėr melekun e vdekjes je vetėm
    krijesė me shpirt, dhe atė shpirt meleku ėshtė i urdhėruar prej Allahut tė ta marr!

“Po, Allahu kurrsesi askėnd nuk e shtyn pėr mė vonė, kur atij t'i vijė afati
    i vet...”
    (El-Munafikun, 11)
    Tė pyes, o motra ime: Po sikur tė vijė afati, e tė gjej ty tė pambuluar, me mos-
    dėgjueshmėri ndaj urdhrit tė Allahut, si do tė dilje para Tij?

Shpejto sa nuk ėshtė bėrė vonė! Bėje zgjedhjen nė jetė! Do tė jetosh pak kohė nė
    kėtė jetė pėrplot sprova dhe kthimi i tė gjithėve ėshtė tek Allahu. Pėrshpejto, hyr nė
    hijen e Allahut se nė Ditėn e Llahtarshme tė Gjykimit nuk do tė ketė hije tjetėr
    pėrveē hijes sė Tij!
    Pėrshpejto nė dėgjueshmėri ndaj Allahut, sepse vėrtet ėshtė njė fitim i madh!
    “Shpejtoni nė atė qė fitoni falje prej Zotit tuaj dhe Xhenetin qė gjerėsia e tij
    ėshtė si gjerėsia e qiellit dhe tokės...”
    (El-Hadidė, 21)

Motra ime! Allahu nuk tė le nė harresė pėrderisa ti nuk e le nė harresė Atė. Ai, i
    Mėshirshmi, do qė ti tė fitosh faljen dhe mirėsitė e Tij. Jepi vetvetes sate tė drejtėn
    pėr tė qenė e pėrkushtuar nė fenė e Tij!
    A e di se, njė kategori e njerėzve, tė cilėt fshehėn pabesimin ndėrsa shfaqėn besimin,
    janė ata qė e harruan Allahun, kėshtu qė Allahu i la nė harresė. Ata e harruan edhe
    vetveten dhe kėshtu e humbėn kėtė jetė. Jetuan gjithnjė me mundime dhe pasiguri,
    ndėrkaq humbėn edhe jetėn e amshueshme ku do t'i nėnshtrohen njė dėnimi tė
    dhembshėm e tė pambarueshėm!

“...E harruan Allahun, prandaj Allahu i la nė harresė...” (Et-Tevbe, 67)

Motėr muslimane! Tė kėshilloj qė tė mos hysh nė kategorinė e atyre njerėzve, tė
    cilėt humbėn vetveten e tyre duke menduar se janė nė rrugė tė drejtė! Lanė nė
    harresė fjalėt e Allahut dhe kėshtu u bėnė njerėz tė pavirtytshėm e tė prishur.

Allahu i Mėshirshėm na porosit:

“E mos u bėni si ata qė e harruan Allahun, e Allahu bėri qė ata ta
    harrojnė vetveten! Tė tillėt janė ata tė prishurit.”
    (El-Hashr, 19)

Tė pėrkujtoj moj motra ime, se nė Ditėn e Gjykimit Allahu do tė tė pyes pėr
    rininė se si e ke jetuar e pėr ēdo sekondė tė jetės sate!
    A e di se kush ėshtė rritur me Islam i ėshtė siguruar Xheneti!

Arsyetimi i nėntė:
    Kam frikė se, nė qoftė se mbulohem, tė tjerėt do tė kenė paragjykime
    pėr mua dhe do tė thonė se jam nė ndonjė grup tė veēantė, etj.”

Motra ime!
    Ta sqaroj njė gjė: nė Islam ka vetėm dy rrugė, tė cilat janė pėrmendur nė Librin
    e Allahut, Kur'anin: partia e Allahut, tė cilėn Allahu e inkurajon dhe e ndihmon
    pėrderisa janė tė dėgjueshėm ndaj urdhrave tė Tij dhe largohen prej veprave tė
    liga dhe partia e shejtanit tė mallkuar, cili ėshtė i afatizuar, armik i Allahut,
    ērregullues nė tokė bashkė me ithtarėt e tij.

E, ti motra ime, kur tė mbulohesh, ke hyrė nė rrugėn e Allahut, je kapur pėr tė
    Fuqishmin, je prej tė shpėtuarave, e po bėre tė kundėrtėn, nuk je e dėgjueshme
    ndaj urdhrave tė Allahut. Atėherė ke zgjedhur njė barkė tė cilėn e drejton shejtani
    i mallkuar dhe nė tė cilėn janė mosbesimtarėt dhe hipokritėt, tė cilėt ai i bartė nė
    valėt e detit, drejt humnerės.
    Allahu na ruajttė!

Motra ime e nderuar nė Islam!
    Kthehu tek Allahu, drejtoje fytyrėn kah Ai, e mos pėrfill fjalėt e atyre qė kanė hipur
    nė barkėn e shejtanit tė mallkuar! Fundi i tyre gjithsesi ėshtė ferri e tmerri!

Ty motra ime tė duhet vetėm njė gjė: t'i mbėshtetesh Allahut, pra tė kėrkosh
    ndihmėn e Tij nė ēėshtjet e tua.

“... E kur tė vendosėsh, atėherė mbėshtetu nė Allahun, se Allahu i do
    ata qė i mbėshteten.”
    (Ali Imran, 159)

Padyshim se ata qė pasojnė rrugėn e Allahut dhe jetojnė me Islam nuk i
    frikėsohen askujt pėrveē Tij dhe askush nuk mund t'u bėj gjė.

A e di moj motėr, se ēdo jetė, ēdo fuqi, ēdo gjė ėshtė nėn Pushtetin e Tij?

Askush asgjė nuk mund tė tė bėj, mirė apo keq, vetėm se me caktimin e Allahut!
    Po sikur tė mblidheshin tė gjithė njerėzit tė tė bėnin ndonjė gjė tė keqe, pasha
    Allahun, nuk do tė mundnin; po edhe sikur tė gjithė njerėzit tė bėheshin bashkė pėr
    tė tė bėrė ndonjė tė mirė, nuk do t'ia arrinin veēse atė qė Allahu ka pėrcaktuar!

Po e pėrfundoj kėtė letėr me njė pėrkujtim nga Allahu i Madhėrishėm:
    “Secili njeri do tė shijojė vdekjen, e shpėrblimet tuaja u plotėsohen Ditėn e
    Kiametit, e kush i shmanget zjarrit e futet nė Xhenet, ai ka arritur shpėtim,
    e jeta e kėsaj bote nuk ėshtė tjetėr pos njė pėrjetim mashtrues.”
    (Ali Imran, 185)

Allahu na mjafton nė tė gjitha ēėshtjet dhe Ai ėshtė ndihmėtari mė i mirė!

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema tė Ngjashme

1. Mbulesa tė mbronė nga te Ftohtit dhe tė Nxehtit !!?
    Nga dallendyshi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 07-05-2009, 03:20
  2. Mbulesa tė mbronė nga te Ftohtit dhe tė Nxehtit !!?
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 18:47
  3. Mbulesa - Ahmed Kalaja
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 22:56
  4. Mbulesa
    Nga alvi_79 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-10-2007, 07:04
  5. Mbulesa Ime-kėnaqėsia Ime-mburrja Ime
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 14:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •