Close
Faqja 9 prej 16 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 152
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga rina_
    Nje lidhje egziston....dashuria qe kishe nuk do jete....por eshte ndjenje krejt ndryshe.......nuk eshte fundi i botes se ka vdek dashuria....njeri jeton edhe pa te.....nuk e ke at dashuri qe pate por do kesh nje dashuri nga dikush.....

FLM RINA.....

Ti thua qe nuk eshte fundi botes,ti thua qe nuk eshte problem te jetosh pa dashuri,me vjen keq po nuk te besoj,sbesoj qe ne fund te zemres tende te kesh nje mendim te tille.
    E di qe ka shume femra qe sakrifikohen ne jete per hir te familjes dhe femijeve dhe nga une sinqerisht gezojne respektin me te larte...
    Po a jane te lumtura ne te vertete keto femra?
    Po mund te kesh dashuri nga dikush sic thua ti,mund te kesh,po nuk do te deshe ti te kishe nga parteneri ate dashurine qe ke ndjere dikur??
    Nuk do na bente kjo me te lumtura valle??

respekte
    "Carpe Diem"

[Familja] 1po1 [H][P][D] Maska e BLEND1
    Anëtarësuar
    14-01-2007
    Vendndodhja
    RULET me zemer tek FAMILJARET
    Postime
    70
    Dushurine Zemra Nuk E Haron.Por Dashuri Sigurisht Kerkon.
    )--=> P1JANEC1 <=--(

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga [_B_L_E_N_D_1_]
    Dushurine Zemra Nuk E Haron.Por Dashuri Sigurisht Kerkon.

Thenie e bukur............
    "Carpe Diem"

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    flm per pergjigjen....

Nje lidhje te pamundur quaj ate ku ne te cilen nuk ka me dashuri,respekt,ku ushtrohet dhuna,ku njeri sakrifikon gjithca qe cdo gje te shkoje mire e bukur dhe tjetri nga ana vet nuk ben asgje.
    Nje lidhje ku nuk ka me as mirekuptin,ku nuk mund te besh dot me asgje sepse eshte e pamundur te ngjisesh dicka qe eshte thyer.

Dhe ju e dini shume mire qe keto gjera ekzistojne edhe jane reale ne jeten tone.
    Atehere lind pyetja.....Si mund te vazhdojme me tej duke u shkatarruar?????

respekte
    Tjeter eshte nje lidhje ku nuk ka dashuri dhe krejt tjeter eshte nje lidhje ku ushtrohet dhune!....nuk besoj se mund te thuash se midis nje cifti dashuria eshte e perjetshme....i perjetshem duhet te jete rrespekti i ndersjellte....respekti nuk eshte dashuri e mirefillte...eshte nje ndjenje e nevojshme per te bere nje lidhje te vazhdoje te funksionoje....ky eshte mendimi im"....ndoshta mund te jem i ndikuar nga mentaliteti por ne te vertete me duket dicka teper praktike, mos kerkimi me ngulm i ndjenjes se zjarrte te dashurise ne nje maredhenie midis partneresh.
    E di qe kjo nuk eshte idealja, ashtu sikurse di qe idealja nuk egziston!

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Tjeter eshte nje lidhje ku nuk ka dashuri dhe krejt tjeter eshte nje lidhje ku ushtrohet dhune!....nuk besoj se mund te thuash se midis nje cifti dashuria eshte e perjetshme....i perjetshem duhet te jete rrespekti i ndersjellte....respekti nuk eshte dashuri e mirefillte...eshte nje ndjenje e nevojshme per te bere nje lidhje te vazhdoje te funksionoje....ky eshte mendimi im"....ndoshta mund te jem i ndikuar nga mentaliteti por ne te vertete me duket dicka teper praktike, mos kerkimi me ngulm i ndjenjes se zjarrte te dashurise ne nje maredhenie midis partneresh.
    E di qe kjo nuk eshte idealja, ashtu sikurse di qe idealja nuk egziston!

Po mbase ke te drejte kur thua qe dashuri te perjetshme nuk ka,edhe une vete jam e ketij mendimi,po pse te mos shpresojme edhe te enderrojme qe nje gje e tille edhe mund te ekzistoje??
    Pse te mos jetojme ne nje idealizem sado enderrues te jete..
    Nuk ka moshe njeriu ku nuk ka nevoje per dashuri dhe perkrahje dhe mendoj dhe jam plotesisht e bindur qe te jetosh pa dashuri do te thote te jetosh jo i plote dhe jo i lumtur....

respekte
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Po mbase ke te drejte kur thua qe dashuri te perjetshme nuk ka,edhe une vete jam e ketij mendimi,po pse te mos shpresojme edhe te enderrojme qe nje gje e tille edhe mund te ekzistoje??
    Pse te mos jetojme ne nje idealizem sado enderrues te jete..
    Nuk ka moshe njeriu ku nuk ka nevoje per dashuri dhe perkrahje dhe mendoj dhe jam plotesisht e bindur qe te jetosh pa dashuri do te thote te jetosh jo i plote dhe jo i lumtur....

respekte
    E the vete,eshte nje enderr...nje idealizem!....nuk ka njeri qe te kete bere nje jete
    te plote e te lumtur...ai qe pohon dicka te tille,thjesht autosugjestionohet!
    Me quaj te dobet,me quaj disfatist,me quaj c'fare te duash por une jam i bindur ne kete te vertete..e verteta eshte gjithmone e hidhur....prandaj edhe ne e kemi te veshtire ta pranojme....nje keshille degjo prej meje!....mos e humb veten duke kerkuar me ngulm dashurine e paster te nje mashkulli pasi te jesh e sigurt se nuk ka mashkull qe te meritoje ngrohtesine tende....meriton shume me teper se sa nje plehre te rradhes qe nuk ka pike vleresimi per ty pasi eshte i zene me vetveten.....lumturohu me dashurine pa kushte qe te ofron fatmiresia e te qenit nene....mjaftohu me te pasi eshte e vetmja dashuri e paster qe egziston ne kete bote....mos kerko me ngulm dashuri
    tjeter sepse do te te mbyse deshperimi dhe ne kete menyre,mund te humbasesh gjene me te rendesishme qe ke.....kenaqu me ate qe ke Di Ana,pasi eshte vertet dicka me vlere...

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Shoku tanku...

Te falenderoj plotesisht per pergjigjen dhe desha thjesht te te thoja qe kjo teme nuk eshte aspak personale dhe personalisht mendoj se kam qene e zhgenjyer po sot jo,flas per nje problem qe eshte jo vetem i imi dikur po edhe shume njerezve te tjere,per nje problem qe e kemi te gjithe...
    Ti nuk beson te kjo dashuri e paster po ja ka plot qe besojne te dicka e tille;dhe te ekzistenca e saj...te kesh femije sot nuk do te thote qe je plakur dhe ske te drejten te kerkosh dashuri,mendoj se eshte tjeter dashuria e femijes dhe dicka tjeter ajo e bashkeshortit,ajo e femijes nuk vdes kurre....
    Sic te thashe kjo teme eshte per te gjithe ato femra qe rrine sepse nuk kane cte bejne ,rrine dhe jetojne pa dashuri,duke sakrifikuar per te mbajtur nje familje qe nuk eshte me e tille!!!!
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Pikerisht ky eshte problemi!...a mund te gjendet kjo dashuri te cilen pretendojme te gjithe ta kemi...ne fund te fundit,c'fare dashurie kerkojme!....nese kerkojme nje enderr atehere sa gjasa ka qe kjo enderr te behet realitet?!...disa thone qe e kemi vete ne dore realizimin e kesaj endrre po sa e vertete eshte kjo?!...eshte mangesia jone apo eshte nje defekt i botes ku jetojme?...me fal nese e ktheva ne dicka personale por thjesht tu drejtova ty si person pasi po debatoja me ty...nuk kisha per qellim ta ktheja ne dicka personale...sinqerisht....edhe ate keshille qe te dhashe,ta thashe sepse ashtu e ndjeja!....gjithesecili ka te drejte te kerkoje dashuri dhe une nuk kam per qellim tia pengoj kete te drejte asnjerit perkundrazi
    i uroj gjithesecilit qe ta gjeje ate dashuri qe kerkon....une nuk thashe asgje nga ato qe permendet me siper...mos me keqinterpretoni ju lutem!...ju kerkoj falje te gjitheve nese pensimizmi im mund te ndikoje per keq ne luften tuaj per te gjetur
    ngrohtesi....une thjesht kam shprehur ate qe mendoj....keshtu mendoj,nuk mund te shtirem"....megjithate nuk do te deshiroja qe te ndikoheshit nga kjo!

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga PINK
    Ok i leme shkronjat se e paske kuptuar .
    Agresive sjam aspak , por menyra sesi e shtjellon temen eshte sikur ke marr pushken dhe o burra ti biem ... po kujt ti biem se ?
    Ne nje cift qe te kete dashuri duhen ndjekur parimet baze , themelore . Respekt , mirekuptim dhe ndershmeri . Dashuria aty eshte , por ne shume raste njerezit bejne sikur e harrojne se bien viktime e monotonise dhe stresit por kjo i takon vetem atyre ta "pickojne " ca dhe ta rizgjojne prape ate. Jeta eshte e gjate , dhe per arsye se ty tu tek .. dhe nuk ndjen me dashuri per partnerin tend ti fusesh shkelmin dhe te marresh ne qafe dhe femijet . Ne nje dashuri te arrisesh dhe te thuash - qe vertet ska me dashuri , nuk kemi per te nxjerre gje ne drite eshte vetem ne raste - tradhtish dhe abuzimi dhe mosrespekti . Nese ty vertet ti ben keto gjera dhe atehere ka menyra te tjera per tu zgjidhur . Por nese thjesht se jeta te eshte bere monotoni si shume vetave dhe ty papritur tu venit dashuria ? Dhe atehere faji i kujt eshte ?
    Ne dashuri ka dhe sakrifica ne momente te caktuara . Eshte kollaj te prishesh ate cka ke ngritur per vite me rradhe dhe ta rifillosh prape nga e para ... do genjesh vetem veten , se fundja fundit gjithe derrat nje surrat kane . lol

Nuk eshte personale kjo teme PINK....
    Nuk e kam fjalen per nje gje qe mund te' behet monotone ose u venit,flas per dicka qe nuk vjen psh nga ne po nga dikush tjeter,psh i jemi venitur atij qe na donte dhe sna do me,i jemi merzitur dhe ai kerkon te kaloje ne dicka tjeter edhe pse ka femije....me ty
    Atehere lind pyetja cfare do beje ti po te ishe ti ne vendin e ketij personi qe nuk duhet me?
    Sado te sakrifikohesh ti e sado te lutesh e te qahesh kujton se do te jete e mundur ti ndryshosh mendjen tjetrit?
    Per cfare sakrifice flasim kur nuk varet nga ne ose kur ne vete kemi bere gjithcka po ja qe dicka eshte thyer nga ana tjeter dhe e pamundur ta ngjisesh...

Si mund te pranojme ne te jetojme pa dashurine e tjetrit,a thua kemi nevoje per meshire?
    A thua qe ky dikush tjeter vlen me shume se ne vete??
    Sa meshkuj kane lene femijet dhe kane ikur?...po kane ikur sepse kane frike pergjegjesite,sepse kerkojne aventuren dhe familja dhe mbajtja e saj u fut friken...

Ose sa meshkuj ke ti qe rrine me grate per femijet dhe kane nga 10 te dashura nga ana tjeter??

si mund te jetojme dhe te pranojme kete lloj jete?!!!

respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 09-02-2007 më 16:14
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Pikerisht ky eshte problemi!...a mund te gjendet kjo dashuri te cilen pretendojme te gjithe ta kemi...ne fund te fundit,c'fare dashurie kerkojme!....nese kerkojme nje enderr atehere sa gjasa ka qe kjo enderr te behet realitet?!...disa thone qe e kemi vete ne dore realizimin e kesaj endrre po sa e vertete eshte kjo?!...eshte mangesia jone apo eshte nje defekt i botes ku jetojme?...me fal nese e ktheva ne dicka personale por thjesht tu drejtova ty si person pasi po debatoja me ty...nuk kisha per qellim ta ktheja ne dicka personale...sinqerisht....edhe ate keshille qe te dhashe,ta thashe sepse ashtu e ndjeja!....gjithesecili ka te drejte te kerkoje dashuri dhe une nuk kam per qellim tia pengoj kete te drejte asnjerit perkundrazi
    i uroj gjithesecilit qe ta gjeje ate dashuri qe kerkon....une nuk thashe asgje nga ato qe permendet me siper...mos me keqinterpretoni ju lutem!...ju kerkoj falje te gjitheve nese pensimizmi im mund te ndikoje per keq ne luften tuaj per te gjetur
    ngrohtesi....une thjesht kam shprehur ate qe mendoj....keshtu mendoj,nuk mund te shtirem"....megjithate nuk do te deshiroja qe te ndikoheshit nga kjo!

FLM per pergjigjen.

Nuk eshte nevoja te me kerkosh te falur,thjesht nje debat po bejme dhe kemi mendimet tona,megjithate flm...

Sa per pergjigjen ky pesimizem qe shoh te ty eshte dhe te une dhe te shume te tjere,po nuk do te ishte me mire per te gjithe ne te enderronim dhe te jetonim kete enderr sado idealiste te na duket,sado e shkurter qe te jete,sado pak qe te zgjase!!!
    Po te gjithe kerkojme dashurine sepse te gjithe kemi nevojen e saj dhe qe te gjithe nuk do mund te jetonim pa te,,e di qe eshte e veshire e di qe jeta ka shume zhgenjime dhe te papritura po ja qe eshte mire edhe te enderrosh sepse po nuk pate me endrra jemi si te vdekur shoku tanku....
    Vete jeta qe jetojme eshte nje enderr e bukur ,sado vuajtje te kemi po ama duhet te vleresojme te drejten e te ekzistuarit ne kete bote dhe duhet te ndjehemi si te tille...
    Dhe qe te ndjehemi te tille na nevojitet dashuria,dashuria e prindit,e femijes,e bashkeshortit,e te dashurit,e shokeve dhe e shoqeve....
    Nga te gjithe keta qe permenda me siper gjithsekush ka nje vend te caktuar ne zemren tone,dhe te te gjithe keta do te donim te kishim vendin tone ne zemren e tyre pergjithmone...

respekte
    "Carpe Diem"

Faqja 9 prej 16 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Vizitori" i befasishëm
    Nga biligoa në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  2. Ibn Tejmijeh - Pergjigje Te Paditurve dhe Genjeshtareve
    Nga Studentt në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 14:59
  3. Ceshtja e lirise Ndertrinitare
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 11:51
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  5. Gjendja Aktuale Fetare Shqiptare
    Nga Anton në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •