Postuar mė parė nga
DI_ANA
Mendime te zymta...Bota ime
Festat qe zhvillohen me merzisin jashte mase.....sot ketu ne kete vend eshte feste!
I degjoj ne sfond fjalimet qe pasojne njera_tjetren,kenget qe oshetijne bashke me thirrjet e qejflinjve dhe ndihem e lene pas dore....
Me pare me pelqenin shume ditet e festave,me kujtohet qe kur isha e vogel,im gjysh me sillte dhurata,halla ime me pergatiste embelsira te shijshme,kurse daja me tregonte historira te vjetra ku mbizoteronin princesha dhe princer te kalter,ku mbizoteronte nje bote magjike te cilen e pelqeja me shume se ēdo gje!
Por te gjitha keto tani kane mbetur shume larg.....Te gjithe keta i kam humbur dhe nuk kam me asnjeri qe te kujtohet per mua...Ne ate shtepi te vjeter shkoj shume rralle.Nuk me terheq me ai vend qe me duket komplet i shkretuar pa prezencen e njerezve qe desha aq shume,pa pranine e tim eti,gjyshit,halles,dajes......Me kujtohet im ate ne ēastet e fundit te jetes sa i lodhur ishte,ndonese ishte akoma i ri....shume prej tyre iken ne moshe te re dhe kete nuk arrita ta kuptoja kurre!Pse pikerisht ata qe desha dhe me deshen aq shume?!
Pse pikerisht ata.......Perse te mos ikja edhe une mbrapa tyre....ndoshta jeta ime do ishte me ndryshe,do ishte jo kaq e deshperuar,jo kaq mizore!!
Gjithēka me duket e merzitshme...Tani qe jam e rritur e shikoj veten me sy tjeter dhe kjo nuk me pelqen!Do kisha dashur te ngelesha femije,ndonese nuk kisha lodrat dhe prinderit ashtu siē i kishin femijet e tjere....Kur mendoj per familjen time ne shpirt ndjej nje dualizemte thelle,shume te thelle qe me mundon....Nga njera ane i dua dhe me mungojne tmerresisht,nga tjetra eshte ajo ndjenje e turpit qe me ka munduar aq shume kur e kisha kuptuar se isha e braktisur dhe pa perkrahjen e tyre,ne kohen qe isha femije dhe qe kisha me shume nevoje per ta....I shikoj sjelljet e shoqeve dhe shokeve te mij,i shikoj qe me kuptojne ne syte e mbushur me lot dhe ndjej keqardhjen e tyre....mendoja se duke u rritur ajo mangesi qe kam patur per fjalen "prind",do me zhdukej dhe do me harrohej me kohen,por po ndodh e kunderta.....tani me shume se kurre do kish anevoje per ata,qofte dhe nje moment te vetem,qofte dhe nje dite te vetme,ku te peshtillesha nga krahet dhe perkedheljet e tyre!!!
I ndjej veshtrimet e kalimtareve dhe u dukem ndoshta e lumtur dhe e kompletuar,por sa gabohemi nga paraqitja e jashtme....mund te shkelqejme nga jashte dhe te jemi plot plage brenda!
Asnjehere nuk kam dashur te flas me njerez te huaj per prinderit e mij dhe erdhi nje kohe kur fillova te flisja pasi kisha nevoje te kuptoja,te kuptoja dobesine e karakterit dhe zemergjeresine dhe ndjeshmerine e dhimbshme te shpirtit tim qe prekej nga fjala me e vogel e thene pa dashur pa kujdes!
Ndonjehere do te doja te mos kisha ekzistuar kurre....Por kur kthehem ne shtepine time lotet me pushtojne....Nuk kam per te qene asnjehere si te tjeret,askush ne keet bote nuk eshte interesuar per mua,qofte dhe nje here te vetme,asnje nga ata qe kam dashur.....Perveē miqve!Perveē tyre asnje tjeter!
Vetmia me bren nga brenda,por me shume nga te gjitha eshte mungesa e mbeshtetjes ajo qe me gerryen shpirtin si vemje!
Krijoni Kontakt