Close
Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 218
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    Mendime te zymta...Bota ime

Festat qe zhvillohen me merzisin jashte mase.....sot ketu ne kete vend eshte feste!
    I degjoj ne sfond fjalimet qe pasojne njera_tjetren,kenget qe oshetijne bashke me thirrjet e qejflinjve dhe ndihem e lene pas dore....
    Me pare me pelqenin shume ditet e festave,me kujtohet qe kur isha e vogel,im gjysh me sillte dhurata,halla ime me pergatiste embelsira te shijshme,kurse daja me tregonte historira te vjetra ku mbizoteronin princesha dhe princer te kalter,ku mbizoteronte nje bote magjike te cilen e pelqeja me shume se ēdo gje!
    Por te gjitha keto tani kane mbetur shume larg.....Te gjithe keta i kam humbur dhe nuk kam me asnjeri qe te kujtohet per mua...Ne ate shtepi te vjeter shkoj shume rralle.Nuk me terheq me ai vend qe me duket komplet i shkretuar pa prezencen e njerezve qe desha aq shume,pa pranine e tim eti,gjyshit,halles,dajes......Me kujtohet im ate ne ēastet e fundit te jetes sa i lodhur ishte,ndonese ishte akoma i ri....shume prej tyre iken ne moshe te re dhe kete nuk arrita ta kuptoja kurre!Pse pikerisht ata qe desha dhe me deshen aq shume?!
    Pse pikerisht ata.......Perse te mos ikja edhe une mbrapa tyre....ndoshta jeta ime do ishte me ndryshe,do ishte jo kaq e deshperuar,jo kaq mizore!!
    Gjithēka me duket e merzitshme...Tani qe jam e rritur e shikoj veten me sy tjeter dhe kjo nuk me pelqen!Do kisha dashur te ngelesha femije,ndonese nuk kisha lodrat dhe prinderit ashtu siē i kishin femijet e tjere....Kur mendoj per familjen time ne shpirt ndjej nje dualizemte thelle,shume te thelle qe me mundon....Nga njera ane i dua dhe me mungojne tmerresisht,nga tjetra eshte ajo ndjenje e turpit qe me ka munduar aq shume kur e kisha kuptuar se isha e braktisur dhe pa perkrahjen e tyre,ne kohen qe isha femije dhe qe kisha me shume nevoje per ta....I shikoj sjelljet e shoqeve dhe shokeve te mij,i shikoj qe me kuptojne ne syte e mbushur me lot dhe ndjej keqardhjen e tyre....mendoja se duke u rritur ajo mangesi qe kam patur per fjalen "prind",do me zhdukej dhe do me harrohej me kohen,por po ndodh e kunderta.....tani me shume se kurre do kish anevoje per ata,qofte dhe nje moment te vetem,qofte dhe nje dite te vetme,ku te peshtillesha nga krahet dhe perkedheljet e tyre!!!
    I ndjej veshtrimet e kalimtareve dhe u dukem ndoshta e lumtur dhe e kompletuar,por sa gabohemi nga paraqitja e jashtme....mund te shkelqejme nga jashte dhe te jemi plot plage brenda!
    Asnjehere nuk kam dashur te flas me njerez te huaj per prinderit e mij dhe erdhi nje kohe kur fillova te flisja pasi kisha nevoje te kuptoja,te kuptoja dobesine e karakterit dhe zemergjeresine dhe ndjeshmerine e dhimbshme te shpirtit tim qe prekej nga fjala me e vogel e thene pa dashur pa kujdes!
    Ndonjehere do te doja te mos kisha ekzistuar kurre....Por kur kthehem ne shtepine time lotet me pushtojne....Nuk kam per te qene asnjehere si te tjeret,askush ne keet bote nuk eshte interesuar per mua,qofte dhe nje here te vetme,asnje nga ata qe kam dashur.....Perveē miqve!Perveē tyre asnje tjeter!
    Vetmia me bren nga brenda,por me shume nga te gjitha eshte mungesa e mbeshtetjes ajo qe me gerryen shpirtin si vemje!
    ??????

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Mendime....

Endrrat na shtyjnė tė besojmė se si tė arrijmė lumturinė. Mendojmė qė tė jemi mė tė pasurit, mė tė priveligjuarit dhe tė kemi afėr vetes njeriun mė tė mirė. Synimet tona janė tė pafund.Qė nga
    kohėt mė tė lashta e deri nė ditėt e sotme njeriu vuan nga dėshira e pafund pėr tė qenė i pėrkryer.

Bota nė tė cilėn jetojmė na pėrkujton, nėpėrmes radios,televizionit dhe mjeteve tjera elektronike se ēdo gjė rreth nesh ėshtė nė stadin mė tė lartė tė zhvillimit. Tani kemi lloje tė
    ndryshme tė mjeteve qė njeriu tė arrijė lumturinė e dėshiruar shekuj me radhė.Por a thua njeriu arriti atė ēfarė dėshironte nė qenien e tij,apo ėshtė aq larg prej saj, sa as vet nuk mund tė pėrfytyrojė njė gjendje tė tillė?Edhe vetė mendoj mbi tė bukurėn mbi tė pėrkryerėn.
    A Ekziston ajo vallė?Pėrse i besoj kaq shumė?!.....

Kur isha fėmijė ēdo gjė mė dukej e pashpjegueshme dhe jetoja preokopime tė mėdhaja. Dhe isha vetėm njė fėmije......!
    Imagjinoja veten si nė tregimet e bukura, "si princesha nė kalė tė bardhė", qė ndoshta vetėm njė gjė i mungonte , e ai ishte princi.Por vėndin e tij askush nuk diti ta luante....

Dyshova nė pėrkryeshmėrinė e gjėrave.Nė moshėn e rinisė mėsova se ambienti nė tė cilin jetoja ėshtė larg pėrkryeshmėrisė dhe pothuajse larg ēdo realiteti tė dėshiruar. Mėsova se filmat dhe dramat, paraqesin anėn figurative tė gjėrave dhe jo realitetin. Mė nuk mė bėnin tė besoja......
    Mendova se zgjidhjen do ta gjeja duke qėndruar nė vetmi. Gjatė kėsaj kohe, i'a parashtrova vetes njė pyetje: "A je e sinqertė?"Vetėm kohėve tė fundit, arrita qė kėsaj pyetje t'ia gjejė pėrgjigjen.Edhe, pse secili pohon se ėshtė i sinqertė, por nėse vėshtrojmė me kujdes,atėherė do tė vėrejmė se sinqeriteti ėshtė send mjaft i rrallė dhe se njeri plotėsisht tė sinqertė pothuajse nuk ekziston.Shumica prej nesh e mashtron veten edhe para se ta hap gojėn.

Kultura jonė na mėson vazhdimisht tė dyshojmė. Tė mos besojmė. Tė mos kemi siguri nė diēka. Tė kemi frikė nga ēdo gjė.Nė "vendin e dashurisė" gjejmė se mashtrimi i vetvetes ėshtė sistem i gjithėpranueshėm: secili me vetėdije, ose pa tė e mashtron vetveten, e nganjėherė edhe tjetrin.Dy tė dashuruar bisedojnė mbi dashurinė dhe secili, veē e veē,dėshiron tė afrojė dėshmi me nder tė arsyes sė pranueshme qė tė arrijė nė shtrat. Edhe dashnorit i duket se ėshtė ēmendur pas dashurisė e ai, nė tė vėrtetė, kėrkon mjet qė tė ikė nga njėmendėsia
    e hidhur.Nė mjediset e qytetėruara dashuria praktikohet si lloj i humbjes sė kohės ose si lloj shkathtėsie ose pėrvoje, ose si aspekt i suksesit tė pėrsonalitetit!!......

Seksualiteti njerėzor, i cili ndoshta ėshtė prova mė domėthėnėse e intimitetit tė ndjerė thellėsisht, ka humbur gjatė viteve lidhjen qė kishte me dashurinė. Rrallė flasim duke pėrdorur fjalė si "bėra dashuri": mė shumė thuhet "e bėra", pėr tė mos pėrmendur shprehje mė tė rėnda. Seksi dhe marėdhėnia e ngushtė dashurore nuk janė modeomos sinonime, megjithėse
    nuk e pėrjashtojnė njėra-tjetrėn...seksualiteti mund tė mos bėjė fare me dashurinė dhe ėshtė vetėm njė veprim i organeve gjinore.
    Mund tė pėrjashtohet edhe ēfarėdo interesi pėr individin si tė tillė ose pėr vazhdimėsinė e species (qenies): trupi i njė qenie njerėzore pėrdoret pėr tė kėnaqur nevojėn e njė tjetri, dhe asgjė mė shumė. Mund tė ketė tė bėjė fare pak, nė mos aspak, me dhembėshmėrinė, dashurinė,dėshirėn pėr tė ndierė sė bashku diēka ose tė japėsh kėnaqėsi. Mund tė jetė vetėm njė bashkim seksual qė kėnaq njė epsh. Por, pa kėtė pėrbėrės tė rėndėsishėm, qė ėshtė shprehja e dashurisė dhe pėrzemėrsisė, veprimi seksual ėshtė plotėsisht pa pėrfitime themelore, si siguria dhe kėnaqėsia jetėgjatė, tė cilat arrihen vetėm me njė bashkim tė plotė fizik dhe emocional. Ashtu si ēdo lloj droge....seksi pa dashuri bėhet vetėm njė shprehje e njė nevoje fizike themelore dhe njė dėshirė vetjake dhe konsumohet pasi arrinė orgazma, pa ndėrtuar asgjė nė rrafshin e dashurisė dhe tė njė marėdhėnie tė thellė.

Dhe 100 herė mė tepėr do preferoja ndjenjėn,dashurinė!!Ku humbėn vallė?Ku shkuan?!
    Dashuria pėr tė cilėn unė bėj fjalė nė kėtė rast ėshtė ajo dashuri qė
    ka pėr qėllim lumturinė, dhe ėshtė nė gjendje tė kalon ēdo vėshtirėsi, si dhe njė dashuri qė zgjatė pėrjetė. Dashuria e vėrtetė do tė thotė qė dy pėrsona tė bėhen njė trup. Me tė dashurin qan, qesh, vetėm me tė je i lumtur , kudo qė shikon vetėm atė e sheh dhe vetėm atė e mendon. Pėr tė dashuruarin para sė gjithash ekziston i dashuri. Kur ai nuk ėshtė i qetė nuk je as ti, kur ai s'qesh nuk mund tė qeshėsh as ti, kur ai s'ėshtė i lumtur nuk je as ti. Kur ne bėhemi dy, do tė kuptojmė se kemi shumė mė tepėr. Kur unė tė pranoj nė jetėn time, kam katėr duar nė vend tė kėtyre dyjave. Dy koka, katėr kėmbė. Dy mundėsi gėzimi. Sigurisht,
    edhe dy mundėsi pėr dėshpėrim e lot, por ti mund tė jesh aty kur unė qaj dhe unė do tė jem aty kur ti do tė qash, sepse asnjėri nuk duhet tė qaj kurrė vetėm.

"E rėndėsishme ėshtė tė bėhemi tė ndėrgjegjshėm se, pavarėsisht nga fakti qė e kuptojmė plotėsisht se kush jemi apo ē'do tė ndodhė kur tė vdesim, qėllimi ynė ėshtė tė rritemi si qenie
    njerėzore, tė vėshtrojmė brenda vetes sonė, tė ndėrtojmė mbi kėtė burim paqeje, mirėkuptimi e force, qė ėshtė uni ynė individual. Dhe atėherė t'u shtrijmė krahėt tė tjerėve me dashuri, me pėrkushtim dhe me shpirt tė durueshėm me shpresėn pėr atė qė mund tė bėhemi sė
    bashku."
    Unė nuk ia dal dot vetėm. Dyhet tė jemi dy, pėr tė parė. Katėr sy shohin mė qartė.

Dashuria ēdo herė ėshtė e bukur dhe e ėmbėl. Sigurisht se ka dhimbje, zhgėnjime, vuajtje e lot,por tė gjitha kėto do tė jenė shkas qė dashuria e juaj tė bėhet sa mė e mrekullueshme. Pėr kėtė arsye nėse jeni tė dashuruar do tė vuani,por mė dėshirė sepse duhet ta dini se ēdo vuajtje e bėni pėr tė dashurin tuaj. Nė rrugėn e dashurisė edhe e hidhura edhe e ėmbla, edhe
    mėrzia edhe gėzimi janė njė kėnaqėsi. Dijeni se nėse dashurisė suaj nuk i jepni ēdo gjė, atėherė nuk mund tė prisni shumė nga ajo dashuri. Dashuria e vėrtetė kėrkon sakrificė dhe vendosmėri.Kurrė nuk duhet tė dorėzohemi nėse dėshirojmė tė jemi me atė tė cilėn e dashurojmė. Kurrė mos thuaj, se nuk e do dikė, pėrderisa nuk mundta lėsh tė shkoj. Dashuria vjen te ata tė cilėt shpresojnė edhe pse kanė qenė tė dėshpėruar, te ata tė cilėt shpresojnė edhe pse kanė qenė tė tradhėtuar, te ata tė cilėt ende kanė nevojė tė dashurojnė edhe pse kanė qenė tė lėnduar mė parė dhe te ata tė cilėt kanė guxim ta ndėrtojnė besimin sėrish.
    Nė fund vijmė nė pėrfundim se, njeriu vetė lindet, vetė vdes dhe i vetėm arrin tek e vėrteta. Dhe nuk e teprojmė kur,duke e pėrshkruar kėtė botė, themi se ėshtė e pavėrtetė dhe se tė gjitha kėto janė kapje tė erės. Sepse, krejt ēfarė na rrethon nė kėtė botė fenomenale, ēdo gjė ėshtė gėnjeshtėr dhe falsifikim. E mbysim njėri-tjetrin pėr shkak tė mashtrimit, mburrjes
    dhe krenarisė sė kotė.Bota mė tepėr ėshtė komedi se sa do tė ishte tragjedi.

Por, ne megjithatė ne digjemi pėr tė vėrtetėn dhe tė lumtur vdesim. Ndjenja pėr tė vėrtetėn mbush tėrė ndjenjėn tonė edhe pse jemi tė paaftė qė deri te ajo tė mbėrrijmė. Ne, edhe pse ėshtė rreth nesh, nuk e shohim, por me plotė zemėr e ndjejmė. Dhe pikėrisht kjo ndjenjė vėrshuese, ėshtė argument se e vėrteta ekziston.Edhe pse nuk e kemi parė tė vėrteten, edhe pse deri te ajo nuk kemi mbėrritur,ajo ėshtė tek ne. Ajo ėshtė pikėrisht kjo e cila na motivon, ajo ėshtė ideali absolut e cila pėr asnjė ēast nuk e lėshon ndėrgjegjėn tonė dhe arsyeja jonė pėrherė mallėngjyese pėr atė.Casti i mendimit tė pastėr na shpie te e vėrteta.....

Takojmė disa njerėz tė gabuar nė jetė, para se tė takojmė tė vėrtetin dhe kur pėrfundimisht e
    takojmė, ne do tė dimė se si tė jemi mirėnjohės pėr kėtė dhuratė.Dashuria, ėshtė kur i bashkon ndjenjat, pasionin dhe romancėn nė njė lidhje dhe e kupton se ti ende kujdesėsh pėr atė person.
    Asnjėherė , mos e shiko bukurinė, sepse ajo mund tė tė mashtrojė, mos shiko gjithashtu, pasurinė se mund tė dėshprohesh. Shikoje , dikė qė tė bėn tė qeshėsh, sepse duhet vetėm njė buzėqeshje qė dikujt njė ditė tė errėt t'ia bėsh tė shkėlqyer. Ka momente nė jetė tė mungon dikush shumė, sa qė dėshiron ta marrėsh nga ėndėrrat t'ua dhe t'a pėrqafosh nė tė vėrtetė.Njė fjalė e ėmbėl do ta bėnte dikė tė lumtur, ndėrsa njė fjalė mizore do tė shkatėrronte njė jetė, ndėrsa njė fjalė e dashurisė do ta bekonte dikė. Tė duhet vetėm njė moment tė takosh dikė, njė orė tė pėlqesh dikė dhe njė ditė ta duash
    dikė, por tė duhet njė jetė e tėrė ta harrosh dikė!!!!.Dashuria,fillon me buzėqeshje, rritet me puthje dhe pėrfundon me lot, ndėrsa e ardhmja e ndritshme, gjithnjė bazohet nė tė kaluarėn dhe dhimbjet e zemrės. Kur ke lindur, t'i ke qajtur dhe tė gjithė tė tjerėt pėrreth
    kanė qeshur.Jetoje jetėn nė mėnyrė qė kur tė vdesėsh, ti je ai qė do
    tė qeshėsh dhe tė tjerėt pėrreth teje do tė qajnė…
    Bėhu ai qė je!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e miledi
    Anėtarėsuar
    27-06-2006
    Postime
    35
    Di ana me te vertet me pelqyen fjalet qe ke shkruar me zemer ....

Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Diana!Mė pėlqeu komenti ytė.Por...nė qoftė se vėrtet i beson asaj qė shkruan...je nė rrug tė mbarė.Jeta do e vėrtetoj...!!!!!!!!!
    Unė ashtu dua tė ngjaj.
    Respekt

Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Ku bjenė topat,nuk dėgjohen pushkėt.!!!

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Kam mbetur vetem.....si gjithmone!
    Shumica e njerezve qe takojme ne jeten tone jane thjesht kalimtare ,me te cilet kemi shkembyer nje cope udhe te cilat nje dite jane ndare si papritur...
    Nuk kam pasur kurre nje njeri i cili mund te me shoqeronte per nje periudhe te gjate te jetes sime....valle a do ta kem mundesine,valle a do ta kem kohen?!
    Vetem dy tre te aferm te cilet dhe ata me braktisen si per tu shnderruar ne engjej ne nje bote tjeter,ne nje bote ku nuk mund ti shikoj,por qe ne kete bote ku ne te cilen jam,i ndjej....i degjoj!
    E vetme ure e familjes sime eshte prishur....
    Vetem,serish vetem...
    I vetmi moment kur kam qene e lumtur ishte ai moment prane personit qe dua aq shume,ai moment kur ai hyri ne jeten time!Dhe vetem atehere e kuptova se ēdo te thote te jetosh nje dite nga fillimi deri ne fund...Por edhe kjo kohe mbaroj shpejt duke lene pas nje shije te hidhur malli dhe brenge!
    Qe e vogel jam mesuar me idene se njerezit nuk jane te ngjashem...disa nuk mund te jene si gjithe te tjeret.E kam provuar kete kur nuk kisha prinderit e mij ashtu siē i kishin te gjithe te tjeret,kur nuk kisha lodrat qe kishin shoqet e mija,kur nuk mund te kisha te njejtat veshje me to,te njejten dashuri si to,te njejten perkedhelje dhe perkrahje nga te tjeret....

Kaq shume me ishte ngulitur ne mendje kjo gje,saqe nuk me bente pershtypje qe dikush qe kishte prinder te fuqishem ose mbeshtetje te madhe,te trajtohej me vemendje te madhe nga te gjithe dhe une te hidhesha poshte si nje lecke e prishur vetem per faktin qe quhesha "jetime"!
    Gjithmone kam ngritur koken per te kerkuar ate qe mund ta quaja te drejte....gjithmone kam luftuar pa patur frike pengesat dhe me synimin qe ne bote nje dite kur te rritesha te mos isha me kjo lecke e hedhur,por dikush tjeter....dhe arrita ndonese mungesa e nje diēkaje qe nuk e kam njohur,ndihet dhe ka marre pushtet te une....mungesa e prindit....sa e madhe eshte,sa plage dhe mangesira te le!!!
    I kam pranuar gjerat ne kete bote sic mi kane servirur,pa kundershtuar kurre dhe nje dite pashe qe drejtesia nuk kishte vendin e saj ne kete bote dhe ku ajo merrej si dobesi...
    Dhe fillova te rebelohem dhe te kundershtoj,ndonese te drejten nuk mund ta gjejme kurre,por te pakten ja vlen te mos nenshtrohemi,ja vlen ta kerkojme,ja vlen ti leme pjese asaj qe quhet dinjiteti dhe krenaria jone....
    Dallohem sot ne mes te kesaj turme te mbushur me njerez,dallohem dhe ndihem mire....kam filluar te enderroj si me pare.....kam filluar te ndjej per ate qe duaz diēka qe kurre se kam ndjere me pare...
    Idhulli im,ai qe shikoj para syve ne imagjinaten time me ore te tera me gjeti dhe me fali dashurine.....Dhe kurre nuk mund ta harroj,pasi me beri te ndihem femer...me beri te ndihem e dashuruar....

Kjo eshte bota ime....nje pjese e ditarit tim ku ne te cilin shkruaj perdite mendimet e ēastit...

Vazhdon...
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    Kam mbetur vetem.....si gjithmone!
    Shumica e njerezve qe takojme ne jeten tone jane thjesht kalimtare ,me te cilet kemi shkembyer nje cope udhe te cilat nje dite jane ndare si papritur...
    Nuk kam pasur kurre nje njeri i cili mund te me shoqeronte per nje periudhe te gjate te jetes sime....valle a do ta kem mundesine,valle a do ta kem kohen?!
    ......................................
    I vetmi moment kur kam qene e lumtur ishte ai moment prane personit qe dua aq shume,ai moment kur ai hyri ne jeten time!Dhe vetem atehere e kuptova se ēdo te thote te jetosh nje dite nga fillimi deri ne fund...Por edhe kjo kohe mbaroj shpejt duke lene pas nje shije te hidhur malli dhe brenge!
    .................................................. ........................
    Kaq shume me ishte ngulitur ne mendje kjo gje,saqe nuk me bente pershtypje qe dikush qe kishte prinder te fuqishem ose mbeshtetje te madhe,te trajtohej me vemendje te madhe nga te gjithe dhe une te hidhesha poshte si nje lecke e prishur vetem per faktin qe quhesha "jetime"!
    Gjithmone kam ngritur koken per te kerkuar ate qe mund ta quaja te drejte....gjithmone kam luftuar pa patur frike pengesat dhe me synimin qe ne bote nje dite kur te rritesha te mos isha me kjo lecke e hedhur,por dikush tjeter....dhe arrita ndonese mungesa e nje diēkaje qe nuk e kam njohur,ndihet dhe ka marre pushtet te une....mungesa e prindit....sa e madhe eshte,sa plage dhe mangesira te le!!!
    I kam pranuar gjerat ne kete bote sic mi kane servirur,pa kundershtuar kurre dhe nje dite pashe qe drejtesia nuk kishte vendin e saj ne kete bote dhe ku ajo merrej si dobesi...
    Dhe fillova te rebelohem dhe te kundershtoj,ndonese te drejten nuk mund ta gjejme kurre,por te pakten ja vlen te mos nenshtrohemi,ja vlen ta kerkojme,ja vlen ti leme pjese asaj qe quhet dinjiteti dhe krenaria jone....
    .....................................
    Idhulli im,ai qe shikoj para syve ne imagjinaten time me ore te tera me gjeti dhe me fali dashurine.....Dhe kurre nuk mund ta harroj,pasi me beri te ndihem femer...me beri te ndihem e dashuruar....
    Duke lexuar mendimet e tua Diana,mėsojmė dhe marrim njė pjesė tė pėrvojės,duke e krahasuar pastaj atė pjesė tjetėr qė kemi akumuluar nga vitet dhe nga mėsimet.Kėtu ėshtė edhe ajo ēudia e ndihmės pėr tjetėrin,qė dikush e merr "mjet tė ndaluar" ose "Kontrabandė mendimesh" ose "Ndėrhyrje nė punėt e brėndėshme"!Unė do thosha qė nė fillim,e do t'ju ktheja pėrgjigje tė gjith atyre fantazmave tė obskurrantizmit njerėzor,tė cilėt duan tė ndalojnė mendimin e dobishėm,mendimin e lirė,me shprehje e ndėrhyrje banale tė cilat kujtojnė se pėrbėjnė karakterin e njeriut tė shekullit 21 ku jetojmė.
    Bėn shum mirė qė shkruan ato qė ndien dhe qė kėrkon tė keshė Diana! Kjo pėr mua ėshtė mjeshtėri,tė dish tė shprehesh.Mendimi im ėshtė ky Ti nuk je vetėm aspak!Ti ke njė familje,me fėmijėt e ty dhe mbaji e rriti sa mė mirė,qė tė bėhen"Njeri"nė jetė.Ti ke tani njė mik tė mirė, siē ėshtė besimi nė vet-veten dhe kurajo pėr tė ecur pėrpara.Ti ke edhe mjaft miq qė tė duan sinqerisht dhe janė gati tė ndihmojnė qė ti tė mos vuash.Ata qė tė urrejnė dhe qė nuk tė duan jan 1 e 2.Prandaj mos u ligėshto se gjithēka do ta arrish.Vetėm prindėrit nuk zėvėndėsohen,se tė tjerat...kur tė duash.Po ne nuk do vėmė kokėn nė jastėk se humbėm prindėrit?Nuk jemi as tė parėt e as tė fundit?Po ata prindėr qė kan humbur bijt e tyre i ke pyetur ēfar ndiejnė?Cila thikė ėshtė mė e mprehtė?
    Ta dish se ka edhe mė keq!Prandaj mblidhi forcat shikoje jetėn nė sy,shikohu nė pasqyrė se nuk je sakate dhe ec pėrpara me kokėn lartė.Dashuri a vėrtetė gjendet duke mos luajtur me ndienjat dhe me jetėn,sepse aty janė gėnjyer shumė."Me ujin,me zjarrin,me shtetin,me jetėn,nuk luhet"
    Respekt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ali Baba Tepele : 22-03-2008 mė 06:58

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Ndonjehere mendoj se jam nisur drejt nje rruge,e cila mund te me ēoje ne ēdo cep te botes por jo ne ate qe une dua!
    Jo me....
    Nuk eshte gjithmone e lehte te dish gjera qe do te ishte me mire te mos i dije,nuk eshte gjithmone e lehte te dish qe mund te ikesh shume papritur pa patur mundesi shpetimi dhe nuk eshte e lehte te perjetosh denimin e dhene...denimin fatal!
    Dikur besoja te ndodhja e nje mrekullie...besoja por nuk besoj me!Besoja qe askush nuk e ka te drejten te na thote qe "jeta juaj do jete e shkurter,pune muajsh apo vitesh,nuk i dihet,por dihet qe eshe e shkurter"!Sa lehtesisht i thone disa keto fjale!
    E dime qe nuk jemi te pavdekshem por pse te mos jete nje e fshehte ajo dite,pse te mos jete atehere kur i kemi shijuar dhe kami pare te gjitha,pse te mos jete kur te shikojme femijet tane te rritur,dasmen,femijet e tyre,pse te mos jete kur rrudhat te na kene mbushur fytyren dhe kur syve tane u ka humbur vegimi dhe shkelqimi!!!!

Sa padrejtesi ka kjo bote,sa te tilla kam pare dhe jo vetem te une,jo asnjehere nuk kam qene e vetmja,ka dhe me keq se une!
    Dhe shpesh jam kritikuar sepse flas per dashurine dhe dhimbjen dhe njerezit nuk arrijne te kuptojne qe dashuria per te cilen flas eshte e gjithanshme dhe dhimbja eshte pjese e jetes sone sikurse vete dashuria!
    Shume njerez e shohin dashurine te peshtjelle ne fjalen "seks"...shume njerez mendojne se duhet vetem ti thurim levdata dashurise dhe te flasim per te me gezim dhe asnjehere me dhimbje!
    Po te mos njihnim dhimbjen a do njihnim dashurine ose anasjelltas?
    Nuk e kuptoni ju qe doni vetem fjale te bukura dashurie qe mundoheni te genjeni veten,veten tuaj,pasi kene frike,friken e vuajtjes,mosbesimin ne vetevete dhe jetoni ne nje bote perrallash ose te shtirur si per te na treguar neve qe shprehim ndjenjat e lira qe ju jeni te perfekte dhe ne te denuar ne jete,ne dashuri dhe te rrethuar me dhimbje!
    Sa bote egoiste,sa njerez te pakuptueshem ka kjo bote.....
    Preferoj te jem kjo qe jam,preferoj te jem ky mendim i lire,preferoj te jem personi qe i kendon dhe dashurise dhe dhimbjes pasi i kam perjetuar te dyja dhe si une ka plote te tjere....
    Preferoj te mos jem e shtirur,preferoj te tjem te verteten,preferoj te them se cila jam dhe mos mbaj fshehur aspak personalitetin tim dhe me gezon fakti qe dhe ne jete jam pikerisht ajo qe shkruan keto rreshta,une vete,une jam ajo qe qesh dhe qe qaj,qe nuk dua meshire por dashuri,qe nuk dua urrejtje por mirekuptim,une jam ajo qe indinjohem para padrejtesise dhe njerezve qe perdorin material shkrimet mbi boten time te brendshme per te mi kthyer kunder!
    Mendoj se kam fituar betejen mbi ta,e kam fituar betejen mbi te keqen dhe mendoj qe dhe diten qe do iki nga kjo jete,bota ku ne te cilen do shkoj do jete nje lulishte trendafilash.....

Do zhdukem pa lene gjurme,duke lene ne zemren e atyre qe dua dhe me duan,nje boshllek qe askush nuk mund tua mbushe!Dhe kjo megjithese me lendon nuk eshte nje arsye bindese per te ndryshuar ate qe na eshte destinuar...

Gjithmone kam menduar se njerezit e gjalle jane me te pranishem ne jeten e dikujt sesa fantazmat qe sillen pa kuptim rreth botes!!!!
    Por sot mendoj ndryshe.....vertete te gjallet jane te pranishem,por dhe keto fantazma qe sillen rrotull nuk jane gje tjeter perveē engjejve qe na ruajne dhe vezhgojne mbi dike,shqetesohen dhe lumturohen per te kur ai ose ajo eshte mire!
    Se shpejti mendoj se do jem nje e tille dhe nuk do druhem per te ruajtur dhe per tu kujdesur per ata qe dua!

Nje here kur dikush me humbi i thashe vetes....._Jo,nuk do te vije!
    Ende me kumbon ne vesh ajo thirrja ime e deshperuar,frika nga vdekja,malli per kete njeri qe pavaresisht nga dashuria e perjteshme qe me kishte premtuar,do vazhdonte jeten e tij,por ne nje bote tjeter....Dhe une vete per pak kohe nuk do te jem me....do iki nga kjo bote e e djegur nga dashuria per disa njerez qe dua aq shume,te cilet nuk dua ti harroj por dhe nuk dua qe ti lendoj!
    Nje lot me rreshqet nga syte,dhe nje tjeter dhe nje tjeter....mundohem ti largoj por jane shpesh te pranishem dhe jane bere pjese e jetes sime,nje pjese hidherimi i pandare qe me shoqeron kudo!
    Dridhem nga frika dhe nga inati.....perse?Cfare bera....perse une?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DI_ANA : 22-03-2008 mė 11:19
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Thone qe nje njeri qe te do,duhet te jete i gatshem te te mbeshtese ne ēastet kur ke me shume nevoje per te!
    Por ka te tille qe nuk kane per te qene kurre te pranishem dhe nuk shqetesohen,nuk eshte e lehte ndonjehere te ndash dhimbjet me tjetrin,ndonese parrulla dhe fjalet e bukura te dashurise jane....."Si ne dite te mira,ashtu dhe ne te keqia"!Eh!!!

Sa me shume kalon koha dhe shikoj fytyren e vertete te disa njerezve aq me pak i besoj njerezimit dhe humanizmit,aq me pak kam filluar ti besoj lumturise,por do vazhdoj ti besoj deri ne vdekje dashurise....asaj qe une jap vete,ate e besoj!

Per ēfare kemi nevoje?Nuk dua ndonjehere te mendoj kaq shume se me duket sikur do ēmendem!Mbeshtes duart ne fytyren time dhe mundohem duke mbyllur syte te imagjinoj nje bote te re,nje bote te bukur!
    Dhe kjo bote vjen prane meje,e qeshur siē e mbaj mend dikur,e bukur si ne perralle,e dashur,e embel,e pranishme,siē dinte te ishte vetem ajo,e drejte dhe e lumtur....

Dhe sot kuptoj qe kjo ndjenje dritheruese qe quhet dashuri,nuk me paska braktisur kurre....Ajo paska qendruar e fshehur ne thellesine e zemres,sepse vetem aty e ka vendin ajo....Ne boten time....ne shpirtin tim!
    "Carpe Diem"

Shkodrani Maska e fiso
    Anėtarėsuar
    31-10-2003
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    187
    DI ANA ,
    hallall me le pa fjale??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •