Thote Herodoti,Tukididi...e shume te tjere.....
Isokrati thote----Mirmidonet, Hellenet dhe Akeit flisnin te njejten gjuhe....
Une nuk kam jetuar ne ate, kohe dhe nuk fantazoj....por lexoj shkrimet e studiuesve....
-Kur thua isokrati apo ky e ai thote, cito ose sill burimin.
Nuk e di se nga e nxorre kete teori qe pellazget kishin nje gjuhe te vetme...
Po ti vete u thirre ne Babain e Historise,
-prej aty e nxora, se nuk e kisha ne xhep!
Nuk mund te flitet per civilizim ne kohen e pellazgeve...
FAKT!
Mund te flitet vetem si per nje Hipercivilizim
S'di cfare flet?!! Ne cilin shekull u themelua Athina Theba, Troja, Susa, Theba Egjiptiane, Hatusha, Uruku, Babeli, Knosi, e qindra te tjera qe tani nuk u gjinden me as gjurmet.
Zoteri keto qytete e shtete mbanin korrespondenca nderkombetare, Shkrim lexim teknologji, tregti, poezi, e shume gjera tjera qe ne nuk i dijme fare. Te mos flasim per arqitekturen dhe te arrituarat e paperseritshme te cudirave boterore. Piramidat, kopshtet e varura, kolosi i rodosit te gjitha keto ekzistonin 10 shekuj para se te fillote Homeri te kendonte serish te histori te lavdishme.
Asgje e krijuar gjate antikes nuk mund te krahasohet me to.
Ajo qe ndodhi ne regjionin e greqise ne shekullin V nuk ishte asgje me teper se ajo qe ndodhi ne shekullin XV te eres sone, rizbulim i kultures se lashte, perkthim dhe transkribim i filizofise dhe veprave te lashta te civilizimit. E njejta gje qe u be me survivalet e kultures se larte boterore te periudhes pellasgjike ne kohen e zgjimit antik. Por per dallim, cdo e arritur e asaj kohe u pervetesua nga "greket" dhe popujt tjere te egjeut si merite e tyre.
Asgje nga koha e arte antike nuk mund te krahasohet me lartesine e te arriturave te atij civilizimi (te periudhes se Trojes) fiks X shekuj me heret.
se nuk ka asgje per tu permendur.....as ligje,as shkrime,as art,shkence,filozofi,etj....te gjitha keto u krijuan tek civilizimi grek...
Absolutisht asgje nuk u krijua nga civilizimi hipotetik grek. - praktiisht dicka e tille nuk ekziston- ajo thjeshte quhet ashtu (for convenience's sake).
Si s'te vjen turp te thuash se nuk kishte ligje. Po ai guri qe eshte gjetur ne Troje psh. e qe eshte kontrate e blerjes se nje prone private nga nje cift i ri?
Une e kuptoj ndjenjen tende....qe deshiron me cdo kusht ti nxjerresh pellazget me nje qyteterim madhor qe "greket e keqinj ja shkaterruan"
keto qe po shkruaj une nuk kane lidhje me ndjenjen por me drejtesine historike, megjithese edhe une e kuptoj ndjenjen tende gjithesesi.
se duke qene keshtu te leverdis,ngaqe iliret ishin pasardhesit e pellazgeve,dhe ti sot je pasardhes i ilireve dhe automatikisht ti del si me i qyteteruar se greket...
Kesaj i thone djallezi prej budallai.....

Ne realitet, kjo qe ma ngarkon eshte pikerisht ajo qe kishin bere "grekerit" (qe edhe emrin e kan te vjedhur), gjate gjithe ketyre shekujve. Falsifikuan, uzurpuan, cdo gje qe mund ta asimilonin kurse dogjen e shkaterruan cdo gje qe nuk mundnin. Per fat te keq e gjithe historia shqiptare gjindej e arkivuar neper territoret qe u rane pre ne duar grekeve. Tani i vetmi lokalitet i cili ka ngelur jashte asaj fushate te falsifikimeve ishte pikerisht varri i presupozuar i Aleksandrit Emathiot dhe Qeveria Greke beri c'mos per te ndaluar germimet dhe zbulimin e asaj qe e ka shpetuar koha per shekuj ndoshta krejtesisht te paprekur thjeshte sepse eshte jashte kontrollit rigoroz prej ku nuk mund ta manipulojne larg syve te botes; te fshehin dhe shkaterrojne cdo evidence qe do te rrenonte "genjeshtren Greke".
Por shume shpejte do te shohim se kush ishte budallai djallezor gjate dhe pas pushtimeve turke. -Flej dath tani!

Krijoni Kontakt