waw.............shume e bukur,po dhe shume e trishtuar!!!
respekte
waw.............shume e bukur,po dhe shume e trishtuar!!!
respekte
"Carpe Diem"
Rri e mendoje ate kohe,kur lozja plote gaze e hare,kur rrezohesha,u vritesha dhe prap doja te rrezikoja,,ate kohe kur mezi pritshesha qe te lind mengjesi dhe te erren nata qe te beja kurore me lule dhe te vrapoja neper gjelberim, dhe te flisja me yjet e te shijoja ate ngjyre te kalter te qiellet.
e mendoje ate kohe kur vrapoja zbathur mes gjithcka ane e mbane dhe nuk kisha frike nese do vritesha.
Sa e cuditshme eshte jeta.si ndryshon pa pritur,si ikin vitet dhe te ngelin vec kujtimet qe don ti perjetosh perseri por eshte e pa mundur............ e tani ne kete vend as dielli nuk te ngrohe, dhe as yjet e qelli nuk e kan ngjyren dhe ndricimin si me pare.
ku ecen ne nje drejtim te cuditshem qe nuk e di nese i ke rruget e hapura apo do perplasesh ndokund.
ku shef dhe degjon lloj lloj masakre dhe habitesh sa mendon,oh zot mos valle po enderroje.
ne ketevend dhe ne kete kohe kaq mizore sa mendon a ja vlen e nesermja...por prap jetoj me shpres,mbase ne nje te neserme do jete me ndryshe,do kem ate qiellin me gjyren e kalter si dikur dhe ate buzeqeshjen e pa fund.
Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same
Nate e erret................nate mizore!
Sa e urrej kete erresire,kete nate pa drita dhe shkelqim,sa e frikshme kjo pamje...sa e ftohte...sa e vetmuar!!
Diku me tutje ca varreza njerezish te vdekur............akoma me tutje ca te tjera qe jane ne jete akoma po shpirti u ka vdekur!
Sa me tmerron dhe sa me trishton fakti qe dikush mprehet nen dhe dhe nuk ka dot te drejten per te pare driten,sa e padrejte eshte vdekja dhe sa mizore!
Sa me tmerron fakti qe dikush jeton dhe nuk do te jetoje,nuk do sepse shpirti i eshte nxire dhe si i tille e shef kete parking varrezash me lakmi!!!
Cfare te pelqen aty me thuaj?
Eci drejt kesaj erresire dhe vajtoj per keta qe nuk mund te jetojne me e kete bote,eci dhe u flas,eci dhe i pyes..sepse e di qe me degjojne ,e di qe me kuptojne...e di sepse si une kane qene edhe vete dikur.....kane qene te gjalle!!
U flas dhe u them__"merrmeni ju lutem ne boten tuaj"!
Dikush ngrihet,nje engjell ngrihet dhe me thote;"Perse urren driten,perse"?
Mendoj ate dhe te lagur,mendoj qe sa kam deshire me njerezit qe te flas,mendoj qe po te isha aty ne fund te ketij dheu nuk do kisha mundesine me te doja,nuk do kisha mundesine te shikoja,te prekja dike,te ndjehesha e lumtur ne krahet e dashurise,nuk do kisha mundesine te takoja me njerezit qe dua aq shume,nuk do mund te kendoja me,nuk do mund te shkruaja poema dhe vargje per dashurine,nuk do mund te qaja dhe te qeshja.......nuk do mund te beja asgje dhe akoma me kot dhe e zeze do ishte ......vdekja!!!
Jam afer ketyre varreve dhe ne kulmin e deshperimit shoh njerez te afrohen,ata njerez qe kane dhimbjen si une,ata te cilet nuk besojne me te shpresa dhe te dashuria!!!!
Kthehem dhe u them;"ju lutem jo ketu,ju lutem beni mbrapa"!
Jam une nje engjell i humbur,nje engjell i vetmuar,jam une vete engjelli i kesaj nate..........Nuk dua tju flas per vdekjen,ju lutem mos me hidheroni,dua qe tjua flas per dicka te bukur e cila eshte jeta,dua tu flas per bukurine e botes dhe dua tu mesoj te harroni vuajtjet dhe deshperimin!
Shikoni pak jeten............
Me drite,me diell,me lule,me gezim....ju lutem shikojeni te tille,se dite me te mira per ne do te vijne!
Nuk dua qe tju humb....jeten nuk dua ta dhuroni,dua qe te beheni rreshta dhe krahet fort te shtrengoni!
Do jem engjelli juaj...do ju flas per bukurine....jeten,diellit,lulet,zemren.....do ju flas per dashurine...
Do tju flas per kete jete...qe e shtrenjte eshte dhe e larte,do ju flas per kete bote....ju lutem,me mos derdhni lot..................!!!
"Carpe Diem"
Eh....
Dhe nje dite tjeter lindi sot.... sa e bukur....shiko, atje....dielli i mengjesit, sa bukur shndrit....sikur te jem akoma ne enderr! a mos vall eshte e vertet....!
Degjo rreth e rreth, zogjt cicerojn....sa bukur....paska ardhur pranvera...sa bukur zemer....por jo per mua!
Por jo per mua zemer!
Qe diten qe ke ikur, shpirti im vec nje stin ka tashme....dhe ajo stin ka marr emrin tend....sa mire qe ndjehem keshtu, me asgje nuk do doja ta ndryshoja kete stin....edhe te gjithe boten te ma falnin, edhe te gjithe yjet te zebrisnin e te me luteshin....prap stinen qe ka marr emrin tend, nuk do ta nderroja....
Dita me duket sikur ka filluar....ah!,po.... paska filluar....sa mire....po jo mire per mua....!Jo mire per mua zemer....deri diten qe te vish e te me thash lotet....deri diten qe te vish, e te mbeshtjellesh shpirtin tim me krahet e tua prej fluture, dhe te me mbeshtetesh aty....ne kraharorin tend, e te me mbash fort.....deri ate dit zemer....asnje diell....asnje dite nuk do jet mire per mua....
Sa me hidheron ky realitet, sa me trishton e gjithe kjo e vertet....cdo dite qe vjen, largohet ne mbremje bashk me nje pjes te vjedhur prej shprtit tim te coptuar....sa realitet i hidhur zemra ime....ku je te me lexosh....ku je te degjosh klithem e dal prej ktij shpirti te coptuar nga gjithe ky realitet i helmuar....ku je me thuaj....!?
Shefqet idioti!
Kristal.....E bardhė.....Qė mė mban gjall!
>Kjo poezi ėshtė shkruar nga njė adoleshente nė ditėt e fundit tė
>jetės sė saj e sėmurė nga kanceri nė njė spital tė New Jorkut.
>Dėshiron tė shohė sa persona do ta lexojnė. Poezia thotė mjaft
>gjėra. Ju lutem pėrcilleni atė. Ėshtė dėrguar nga njė mjek.
>Pėrpiquni tė lexoni edhe fjalitė e fundit pas poezisė >
> VALLĖZIM I LEHTĖ
>
> I ke vėshtruar ndonjėherė fė! mijėt kur vallėzojnė tė kapur pėrdore?
>
>Apo tė dėgjosh zhurmėn e shiut kur bie pėrtokė?
>
>A e ke ndjekur ndonjėherė fluturimin e ērregullt tė njė fluture?
>
>Apo tė vėzhgosh diellin atėherė kur nata po zhduket?
>
>Do tė bėje mirė ta ngadalėsoje hapin.
>
>Mos vallėzo kaq shpejt.
>
>Koha ėshtė e
shkurtėr.
>
>Muzika nuk do tė zgjasė pėrgjithmonė
>
>E pėrshkon ēdo ditė fluturimthi?
>
>Kur pyet "Si je"? e dėgjon pėrgjigjen?
>
>Kur dita mbaron shtrihesh nė krevatin tėnd
>
>me qindra pyetje tė njėpasnjėshme qė tė vijnė ndėr mend?
>
>
>Mos vallėzo kaq shpejt.
>
>Koha ėshtė e shkurtėr.
>
>Muzika nuk do tė zgjasė pėrgjithmonė.
>
>I ke thėnė ndonjėherė birit tėnd do ta bėjmė nesėr?
>
>pa e vėnė re nga nxitimi, keqardhjen e tij?
>
>E ke ndėrprerė ndonjėherė lidhjen,
>
>me njė mik tė mirė e cila ka pėrfunduar
>
>sepse ti nuk kishe kurrė kohė pėr t'i telefonuar e pėr t'i thėnė
>
>"Tungjatjeta"?
>
>
>Mos vallėzo
kaq shpejt.
>
>Koha ėshtė e shkurtėr.
>
>Muzika nuk do tė zgjasė pėrgjithmonė.
>
>Kur vrapon kaq shpejt pėr tė arritur diku
>
>humbet gjatė rrugės kėnaqėsinė e tė shkuarit atje.
>
>Kur shqetėsohesh dhe vrapon gjatė gjithė ditės,
>
>ėshtė si njė dhuratė e pa hapur kurrė... E flakur tutje.
>
>Jeta nuk ėshtė njė vrapim.
>
>Merre mė shtruar
>
>Dėgjoje muzikėn
>
>Para se kėnga tė pėrfundojė.
>
>
>
> JU LUTEM PĖRCILLUANI KĖTĖ MESAZH TĖ GJITHĖ ATYRE QĖ
>
> NJIHNI
>
> madje edhe atyre qė nuk i njihni. Ėshtė kėrkesa e njė vajze
>tė veēantė qė shumė shpejt do ta braktisė kėtė
>
> botė pėr shkak tė kancerit. Kėsaj vajze i mbesin vetėm 6
>muaj jetė, dhe si dėshirė tė fundit, ka dashur tė
>
>
dėrgojė njė letėr pėr t'i thėnė tė gjithėve qė ta jetojnė
>plotėsisht jetėn e tyre, meqė ajo nuk mund
>
> ta bėjė kėtė. Nuk do tė mundet tė promovojė asgjė, tė
>diplomohet, tė martohet e tė ketė njė familje.
>
> Nėse ia dėrgon kėtė email njė numri tė madh personash, do
>tė mund ti jepni asaj dhe familjes sė saj njė
>
> shpresė tė vogėl, sepse pėr ēdo emėr qė do tė dėrgohet, The
>American Cancer Society do tė dhurojė 3
>
> cent pėr tė paguar kurimin dhe shėrimin e saj. Njė djalosh
>ia ka dėrguar 500 vetėve! Ne mund t'ua
>
> dėrgojmė tė paktėn 5 ose 6 vetėve. Nuk po dhuron para por
>vetėm pak nga koha jote
kjo poezi me ka ardhur edhe mua ne e-mail dhe te them te drejten esht vertet prekese.kur e kam lexuar me beri te mendoj per shum gjera,per shum gabime qe ndoshta i kam ber pa dashje.uroj qe kjo vajze te jet kuruar sepse mua me ka ardhur para 6 muajsh ke e-mail dhe uroj mos te jet shum vone.
mund te kontriboni te gjithe!!!
ZEMRA IME
ELBASANI
mua sot me ka ardhur dhe me erdhi vertet keqPostuar mė parė nga elbasanlliu_20
![]()
Un e lexova sot ne email qe me kishe ardhur dhe ishe shum prekse , me erdhi me vertet keqpo ske cti besh i ka jeta keto gjera...
#VamosArgentina
Me kane ardhur disa here poezi nga kto me te percjelle.. kam percjelle goxha..
Kjo goca nuk e di eshte Shqiptare apo e huaj.. por di qe ka ardh ne shqip disa here...
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Asnje her nuk mu duke aq i bukur se ate nate asnjeher nuk te kisha shiqu me aq mall thuase nija diqka ne zemer.Ne publik figuronim te ndar po ne takoheshim fshehurazi,Ah sikur ta dija se ky do ishte takimi yne i fundit do shkoja bashk me te dhe nuk do te kisha tani kete mall.Biseduam gjat po disi tere kohen syte te ishin te perlotur te pyeta sa here pse sante je ndryshe shpirt?Me buzqeshe me at buzqeshjen tende qe e njihja shum gjate dhe nuk mora pergjigjeje.Ky do te jete takimi yne i fundit me tha nuk shkon me keshtu nuk dij qte bej me po nuk mund te duroj keshtu .Pse na erdhi e tere kjo vuajtje kujt i pengoj kjo qe na e banen??Ti je dhe do mbetesh e vetmja qe dashta dhe do dua por si te jemi bashk kur nuk na lejojn per interesa te tyre?Mua me rridhnin lotet e ai me puthje te lehta me thontei je e fort me e fort se une ti do te perballosh po une kam ngel ne mes dy zjareve si ti le ata prind qe me kan te vetmin po edhe ty si te them lamtumir???Ne do te takohemi por ti do te me premtosh qe edhe kur une te shkoj te jesh e fort siq ishe dhe te lutem mos vuaj une nga ky vend do largohem qysh neser e ti vazhdo.U habita dhe i thash
u do shkosh ti ?Pse ik nga une?Do vazhdojm keshtu deri sa te shofin edhe kta qe dashurija jon eshte e fort dhe askush nuk ka drejt te na ndaj....E futi doren ne gjep dhe me tregoj biletat qe kishin marr per tu largua nga vendi edhe nje here pasi qe heren e pare qendruam dy muaj te ndar por prap u kthyan.Nuk dija qti them thonte zemra at qe une nuk ja thash dot.
U ndam por prap kisha shpres se do kethehet.....Eh sa e marr qe isha pse nuk u futa ne makin dhe te shkoj bashk me te me perqafoj dhe si asnjeher mu duk qe leshoj nje ofsham te thell dhe nje lot i rrodhi nga syri.Te dua dhe do te dua me shum se veteveten mos harro po mbaje ne mend kurr mos me akuzo.Nuk kam zgjidheje e dikur do shofin edhe kta se kan gabua por do te jete von per te gjitha...
nuk kam forc te vazhdoj sot por do te keni edhe vazhdimin
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Krijoni Kontakt