Postuar mė parė nga saimiri-uk
Mos u ēudit Sajmir.Ai lloj mileti jan akoma nė...Autobus!
Postuar mė parė nga saimiri-uk
Mos u ēudit Sajmir.Ai lloj mileti jan akoma nė...Autobus!
Te qenit ateist me ka dhene mundesine te gjykoj pa kufizime teologjike per ceshtje fetare. Kam nxjerre nje perfundim qe njerezit kane nevoje per t'u mbeshtetur ne nje force inekzistente me te madhe se forca e tyre me shpresen se do te dalin nga labirintet ku kane ngecur. Disa kane dale per disa arsye te tjera, por reklamojne si arsye kryesore pohimet teologjike. Disa te tjere nuk kane ngecur ende, por mbeshteten ne qeniet e mbinatyrshme per te mos ngecur asnjehere. Disa te tjere lexojne horoskopin dhe presin t'i bjere ndonje dhurate nga qielli. Papa eshte i perfshire ne biznesin e fese, e ka per detyre te dale neper ballkone.
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Po tė pyesėsh njė Samarxhi-do thotė se njeriu ka nevoj pėr samar se do qė tė shes samarėt.Tregėti ėshtė! Edhe papa nuk bėn gjė mė tepėr.Do tė shes samarėt e tij!
Kur vdiq papa Gjon Pavli II-tė, e shoqėroi njė ėngjėll shpirtin e tij, pėr nė botėn e tė vdekurve, apo tė mėpastajme, si i thonė dhe ndryshe. Kur e pa, Papa se e shpuri nė portėn e ferrit, u hodh dhe e pyeti:
- Po unė gjithė jetėn jam lutur pėr nė parajsė, mos ėshtė bėrė ndonjė ngatėrresė?
- Unė pėr kėtu e kam urdhėrin – ja ktheu ėngjėlli. - Je lutur shpesh edhe tė ndalojnė luftėrat, por ato kanė vazhduar. Aty do gjesh tė gjithė ata, qė vdiqėn duke u lutur si ty.
- D.m.thėnė...!?
- Tani e more vesh se ja ke futur kotė?
po te mos e thonte papa por dikush tjeter ,do ta duartrokisnin.
Krijoni Kontakt