O shoku flm per per identifikimin tend per mangesi ne dituri (ne fillim te shkrimit tend), s'jam ketu per tu testuar, sic ke thene ne fund: "pergjigju per keto dhe ti sheshojme para se te kalojme me tej". jam testuar ne fakultet per lendet per te cilat jam diplomuar. prandaj rregullo menyren e te drejtuarit se s'te pergjigjem per pyetjet bardh e zi.Postuar mė parė nga sunnih
Ti po thua qe keto definicione dhe ndarje jane relative dhe nuk jane absolute, po mire i dashur, kush eshte relativja per ty dhe kush eshte absolutja, tjeter, perse fjalen tende une duhet ta marr per baze pa iu referuar askujt mos valle mendimi yt eshte "ETALON" per te identifikuar kufijte? prandaj per te paren nuk po te pergjigjem fare.
per te dyten:
Detyrueshmeria e besimit ne emrat dhe sifatet e Allahut ndahen ne dy klasifikime (sic e kam permendur edhe tek I. BArdhoshi), sic e kane klasifikuar dijetaret e dy shkollave te vetme te Ehli Sunnetit (Esh'arite dhe Maturidite):
1-Ma'lumeh min ed-Dijni bi ed-Darurah (te njohura prej fese si te domosdoshme)
2- gajr Ma'lumeh min ed-Dijni bi ed-Daruarh (jo te njohura prej fese si te domosdoshme)
Llogjika persa i perket klasifikimit te pare, ecen paralel me tekstin e shenjte ne kuptimin se njerezimi bazuar ne fitretin e tij eshte i indoktrinuar dhe llogjikisht duhet te pranoje Allahun me ato cilesi dhe emra edhe pse nuk e njeh tekstin, pra Kur'anin dhe Sunnetin.
Kur flasim per Vuxhub kemi te bejme me vuxhub aklij pra ka lidhje me indoktrinimin ne natyren njerezore.
Krijoni Kontakt