Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 68 prej 68
    i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Kam ven re se nje numer i madh cunash shqiptar ven ne shqiperi per te gjetur nuse! Se di a ndodh kjo gje ku jetoni ju, po ktej ne Amerik/Canada eshte bere si tip mode. Nefakt me ca ju shikon syri ktej jasht shtetit dhe nuk ju ve shume faj. Po kush tha qe ne shqipri cupat jan te mira te gjitha? Koherat kan ndryshuar. Ske si te vesh ne shqipri dhe te gjesh nuse dhe ta martosh direkt sepse njeriun nuk e njef dot vetem nga llafet e botes. Duhet te kesh kaluar ca koh me ate person dhe te jetoni ne te njejtin vend qe ta njofesh tamam si karakter.

Zakonisht cunat qe bejn kte gje jan nga fshatrat dhe ne shumicen e rasteve pa shkoll. Kjo sdo te thot qe nuk jan cuna te mir.

Po e hap kete teme duke patur ne mendje historin e nje cuni qe iku nga Amerika per te gjetur nuse ne shqipri, e gjeti dhe e mori me vehte ne kohe jo shume te gjat (as 1 muaj).
    Vajza puntorja me e madhe e lagjes...te pije kafe nga duart e saja sikur pije flori (lol) sa puntore i marsha un te ligat sa puntore! Dhe kshu si kallep te merte meqaf. Sikur nuk ishin plot gjitha kto kualitete te mira, ishte dhe shume e ndershme dhe vajze e mire! Kaloven ca muaj shume te bukur bashk ne Amerik. Ai e nxori ne jete dhe i dha pak me shume kuptim jetes saj.
    Te gjitha mir. Mos te haroj te them qe ai ishte dhe nga cunat me te mir dhe te sjellshem ne shoqeri, dhe i takonte nje vajz e mire.
    Punonte ai dhe ate e linte ne shpi qe mos te lodhej. Kishte nje orar te caktuar qe kthehej ne shpi nga puna, por nje nat (si per dreq) u kthye ne shpi pak me shpejn nga ca kthehej gjithmon. Te gjitha mir e bukur. Ra cifti per te fjetur...kur ne mes te nates degjovi nje zhurem ai posht krevatit. "Do jet ndo nje mi shpirt mos e prish gjumin" i tha vajza po ky si per dreq donte te shikonte pse beri zhurem krevati. Shikon posht cuni shkret dhe ca te shikoj? Nje burre...kushedi si eshte gjendur atie ai, do ket ngaterruar rrugen se ska mundesi! Oh mos te haroj te them qe burri na ishte grek! Nejse nuk i vrau qe te dy ne moment jo. E ndoqi ate nga shpia dhe nuses i bertiti pak, por nuk e goditi, ja fali gabimin. Mbas ca muajsh vajten me pushime ne shqipri, e covi ne shpi, i tha familjes ca ndodhi dhe e la atie, iku. Mbas 2 ditesh vajza u gjend e vdekur...e kishte vrar vellai vet!

Histori jo shume per te qeshur...po ta mendosh me mire nefakt faj i tij ishte sepse burri o ka nje orar te caktuar o nuk ka! Ci duhet ati qe kthehet nga puna me shpejt pa lajmeruar??? Mos ta kisht ber kte gje, te gjitha do ishin ne rregull.

Ka shume historira te tilla, por kjo ishte kulmi per mendimin tim.

Nuk po mundohem te them qe vajzat ne shqipri sjan te mira. Ca me ben mua pershtypje eshte fakti qe cunat shqiptar jan matufepsur aq shume sa ju duket se ne shqipri te gjitha cupat jan te ndershme!

me mendje ne koke njerez.
    Ca teme osht kjo mi yll se te disha edhe goce te zgjut ty me taban.......raste te tille ne ekstrem ke sa te duash, une kam pa me syt e mi nje goce Shqiptare nga Korca ktu ne UK qe e qunte veten te modernizuar se kishte te dashur nje zezak, opr duhet thene qe i vinte era dhi edhe pse kishte vene duart ne shpikje parfumesh tendryshme.....e ky zezaku e mori kte femren e modernizuar e boni rrelse si veten, i futi ci futi e boni me disa kalamaj dhe ja futi per ne Afrike ke bananja tjeter pra ke gruja tjeter qe kishte lon ne Afrike mu ne maje te pemes se nuk kishte as shtepi.... Por ama duhet thene qe ksaj vajzes se modernizuar Shqiptare dhe aspak rraciste i vodhi ca kishte dhe ca s'kishte dhe beri nje shtepi te bukur dy katshe ne Afrike buz nje lumi.....

Pra vajzat qe e quajne veten te modernizuar, te shkolluar, te qytetruar dhe jo rraciste gjejne thum zezakesh sa te duash.....

Puna eshte qe mos te merren raste ekstreme per te hap tema se ka raste sa te duash, qe te mushet forumo plot me tema te tilla......
    Ndryshuar për herë të fundit nga Homza : 08-04-2007 më 18:56

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    jam dakort me rezhinen qe thot nusja nuk kerkohet po vjen vet. Jam i bindur se pas disa viteve shumica e ketyre lloj martesave me njofje 2-3 muajshe do perfundojn ne divorc. megjithate shum i keni gjykuar cunat, me mir secili shiko punen e vet se nuk esht mir keshtu
    Nuk po gjykoj njeri, thgjesht po sjell per diskutim nje fenomen qe ndodh SHUME shpesh me cunat shqiptar ne emigracion. Dhe eshte per tu shqehtesuar sepse tregon nivel te ulet gjykimi. Si the dhe ti do perfundojn kto martesa ne divorc. Jam dakort. Por vetem pjeserisht, sepse martesa te tilla perfundojn me teper ne vuajtje. Shoqeria jon i gjykon dhe nuk i pranon divorcet me "kra hapur". Kur nje nga bukuroshat e martuar kupton qe nuk kalon mire me kete person dhe nuk e shtyn dot jeten me te patjeter qe do jet shume e leht per ta te ven me nje tejter dhe pse jan te martuar. Por nuk kan guxim te ndahen me ate person sepse e din si do ti gjykoj shoqeria jon. Kshu qe kemi ata qe jan me "fat" dhe e bejn pa i mar vesh njeri dhe vazhdojn nje jete "normale" familjare....dhe kemi dhe ata si kjo cupa qe vajti me grekun.

Pra ne shumicen e rasteve martesa te tilla perfundojn ne zhgenjim dhe nuk jan te sukseshme gje qe eshte per tu shqehtesuar.

Nuk me pelqen te stereotipoj, por ky eshte thjesht nje fenomen qe ndodh shume shpesh.

Gjith te mirat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga FierAkja143 : 09-04-2007 më 02:01

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Citim Postuar më parë nga alDI
    Nje pyetje kam un per te gjith,perse kur gruaja tradhton burrin quhet k*rv dhe ter jeten do jetoj e poshteruar nga opinioni kurse burrat qe tradhtojn grat ndihen krenar biles e permendin nder shok qe sot ja bera filankes dhe dije filankes dhe opinioni si denon aspak,kjo nuk u preokupon juve?
    Biles nje burr qe thot un se tradhtoj grun time shifet me nje sy te keq nga shoqeria dmth si qull mamaje apo si i pa afte apo si idiot.
    Sepse jemi akoma ne shoqerine patriarkale.. ku c'do gje ben vaki.. Mentaliteti i popullit tone te dashur akoma nuk arrin te shofi kto ide "moderne" ne shoqerine tone . Si burri dhe gruaja kur lidhin jeten me njeri tjetrin e mira eshte t'i qendrojne mire njeri tjetrit pasi qimja behet tra. Pse them kshu? Sepse sot doli me dike ai mashkull, neser do dali me dike tjeter dhe ndienjat e dashurise per gruan e dashur do shuhen gradualisht.. Nje cift nuk ka jet po nuk pati dashuri.. Pyetje me vend..

Citim Postuar më parë nga BaLLaKumi
    PS: Personalisht Pa e Provu Mallin smar asnjehere gje ne trege
    Kujdes se mos e bon si ke ajo barcelta qe "sulltani" donte nuse te ndershme dhe dergonte njerezit qe ti sillnin goca te virgjera.. I provonte po asnje si dilte e virgjer.. therret nezirin dhe i thote.. ore do me sjellesh goc te ndershme mua ti apo te te pres koken.. Doli neziri dhe kerkoi nuse.. i gjeti 5 cop i provoi te virgjera ishin.. Vete ke sulltani dhe i thote ja ku i ke, pasi i provoi ai i tha se nuk ishin te ndershme, i hidhet neziri dhe i thote, ah jo madheri se kto i kam me prove, i provova vet para se ti sillja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zemrushja : 09-04-2007 më 02:33
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Burrels Forever. Maska e Doc_ERI
    Anëtarësuar
    22-06-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    249
    Fierake mire e ke ti po sipas teje dhe ate punen me orar duhet ta beje burri i shkrete tani ju tek atyre,ose me sakte ja ka qejfi gruas sdo orar ca ti beje ai shkreti ti leje komshiun ke koka ??? E bela cna ka gjet ne :P

Anëtarësuar
    22-06-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    249
    Fierake mire e ke ti po sipas teje dhe ate punen me orar duhet ta beje burri i shkrete tani ju tek atyre,ose me sakte ja ka qejfi gruas sdo orar ca ti beje ai shkreti ti leje komshiun ke koka ??? E bela cna ka gjet ne :P

Anëtarësuar
    22-06-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    249
    Fierake mire e ke ti po sipas teje dhe ate punen me orar duhet ta beje burri i shkrete tani ju tek atyre,ose me sakte ja ka qejfi gruas sdo orar ca ti beje ai shkreti ti leje komshiun ke koka ??? E bela ç'na ka gjet ne :P

Anëtarësuar
    22-06-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    249
    Fierake mire e ke ti po sipas teje dhe ate punen me orar duhet ta beje burri i shkrete tani ju tek atyre,ose me sakte ja ka qejfi gruas sdo orar ca ti beje ai shkreti ti leje komshiun ke koka ??? E bela ç'na ka gjet ne :P
    Po nese dikush kthehet nga jasht per tu martuar ktu do ket nje arsye te forte pasi ne kemi ate fiksimin mos tja prishim dhe familjes !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    25
    une jam e mendimit qe edhe ne dhe te huaj shqiptari te perfundoje me shqiptare sepse cdo komb ka ndryshimet e veta dhe ne nuk mund te pretendojme qe ti kuptojme deri ne fund te huajt dhe ata ne.me sa kam degjuar ne U.S.A. ka edhe goca edhe cuna shqiptare perse cunat e shkrete zgjedhin gocat "e ndershme"shqiptare te marra nga fshatrat dhe po hapen syte fshataret eshte keq pastaj se marrin per se koti,dhe nuk lidhen me shqiptaret qe jane aty?
    keta po na sjellin me kete fenomen ca vite me mbrapa ne kohen e gjysherve tane martese me mbleseri (me interes eshte me mire te them,ai merrte "te ndershmen"ajo ameriken).pale pastaj ai i vellai i ka vene kapak ca me i leshte se e motra.shqiptaret sa po vine po trashen njerez,si nga trupi si nga mendja.duhet te pakesojne produktet me permbajtje yndyre.

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  3. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  4. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  5. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •