Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 48
    Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Dhe une i kam bere plot 5 vjet ne kurbet dhe se fundmi po pres te vij pranvera se do fluturoj per atje ku balta eshte me e embel se mjalta.

Mjafton te dish dhe e jeton jeten bukur dhe ne vendin tend sado keq te jete aty sepse eshte gjithmon vendi yt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2006
    Postime
    56
    Dear Ardit
    Kam 6 vjet ne USA (pa shkuar asnjehere ne Shqiperi).Ne fillim kur erdha ketu si shumica kisha nje mall te papare per Shqiperine dhe shihja vetem gjerat negative te ketij vendi.Edhe une shkoja ne shkolle dhe punoja.Pas afersisht nje viti ketu filloja te ambjentohem me gjithcka.Dhe sot as qe me shkon ne mendje
    ndonjehere qe mund te kthehem per te jetuar ne Shqiperi. E di qe kjo mund te duket me te vertete (sad),por ky eshte realiteti te pakten per mua.Ketu kam realizuar pothuajse c'do enderr qe kam pasur.Dhe mesa degjoj nga te afermit emi ne Shqiperi gjendja ekonomike eshte pothuajse e njejte me 6 vjete perpara.
    Do te keshilloja te perpiqesh te qendrosh ne nje vend dhe te kesh nje pune fikse.
    Ndoshta isha me fat ,por ky vend tani eshte vendi im.Asgje nuk krahasohet me
    atheun ,vendin ku kam lindur dhe jam rritur,mos me keqkupto,por nuk shoh nje te ardhme ne Shqiperi.
    Fat dhe mbaresi ngado qe te shkosh.

Fine Wine Maska e ildushja
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Ardit,

Fillimisht dua te te them urime per temen. Ne qe jemi emigrant te gjithe e kemi menduar, rimenduar, e kputur trute me kete pyetje.

Nuk dua te them qe ti e ke gabim qe mendon keshtu, fundja fundit ti nuk na ke dhene ne fakte apo arsye, thjesht shembuj shoqerie.

Po filloj pra ti pergjigjem pyetjes tende.
    Kam rreth 10 vjet ne USA. Kur kam ardhur kam qene 11 vjece, e cila te tregon qe pak a shume jam rritur ketu por femijerine e kam bere ne Shqiperi.
    Kur erdha ne fillim ndiesha e vetmuar, e humbur, qaja perdite, shkruaja ditar qe pas nje fare kohe t'ja dergoja shoqerise. Shkruaja letra per shoqet dhe shoket e mi te afert ne Shqiperi, mbaja kontakt duke telefonuar etj etj.
    Jeta ketu me dukej KOT. Skishte femije neper lagje duke luajtur sic isha mesuar ne TR, shikoja prindrit qe punonin pune me te keqia, vinin ne shtepi ne orare te ndryshme, nuk haej me darka sebashku... etj etj. (Mendoj se deri tani kete e kam te perbashket me pak a shume c'do emigrant).

Nejse pas nje fare kohe mesova gjuhen, bera shoqeri, mesova rruget deri te parku e me the te tashe. Femi muhabeti, keto kishin rendesi atehere, shoqeria, lojrat dhe shkolla.
    Sado qe u "amerikanizova" dhe nuk isha me e vetmuar, un nuk e krahasoj sot femijerine e Shqiperise me kete ketu.. ketu te jesh femi nuk e kupton qe je, eshte jete makaber.

Gjithsesi vazhdojme ne vitet e tjera... kur mbusha 16 vjec fillova punen. Kur flisja me shoqerine ne telefon nuk besonin qe kisha filluar pune, lere mo kur ju thoja c'fare pune. Ska mundesi thonin!
    Pas nja nje viti mblodha leket dhe shkova ne Shqiperi per here te pare pas 5-6 vitesh pasi e kisha lene ate.

Nuk e ke idene si mu knaq zemra kur zbrita, zhurma, era, pluhuri i Tiranes... me beri me tummy butterflies, sikur kisha rene ne dashuri, jo sikur po kisha rene. O zot... nuk me dukej vend me i bukur ne bote!! U knaqa... dilja bridhja... coesha ne 5 te mjesit te beja dush e pastaj vrapoja ne shpi ne 3-4 masdite te beja dushin e dyte te dites. LoL...
    Qe ti bie shkurt, per pushime ja kalova shkelqyeshem. U cmmallengjeva, brodha qyteteve, lokaleve, u nxiva ehuuuuuu jete bosi!

Kur u ktheva ne USA pas pushimeve ndkenja nje boshellek.. isha si e humbur per ja 1 muaj... gje qe i ndodh kujtdo.

Pastaj shkova prap per pushime... etj etj..

Keto ti shkruajta qe ti vet te krahasosh veten tende me eksperiencen time, mbase dhe mendimet e mia gjate ketyre viteve.

Qe ti pergjigjem pyetjes tende...

Si vendi jot nuk ka, nese vendi jot do kishte kushtet e duhura.
    Gjerat me elementare: Uje, drita, ushqim, familje, shoqeri, pune, shkolle.

Ja mire ke familje, po s'ka shoqeri. Ose ke shoqeri po ske familje.
    Zeje se gjete pune te mire me mik, te rrofte puna... s'ke uje tamam. S'ke drita kur ti dush... ushqimi i skaduar, ilacet e skaduara.

Kujton ti se nuk kemi ne qef te kthehemi aty ku jemi rritur? Te bejme nje jete te mire andej...
    Apo te duket vetja me i zoti se te tjeret? Nese po, atehere mendoj qe s'ke nevoje te degjosh c'fare kemi per te thene, ik beje.

Une vete e kam menduar kete jetesen ne Shqiperi dhe ne fakt nuk do ishte ide e keqe po te isha bose... biles.. pres per diten qe t'me bier ai lloj leku ne dore qe te shtroem mire aty.
    Po dhe te shtroesh se di sa do te te zgjasi.. varet nga politika, varet nga c'te pjellin. Sot e ke shpin ti, diten tjeter t'vin te nxjerin me zor.

Nejse... se di a me kuptove... mbase nje dite do te kthehem dhe do kisha shume qef qe familjen ta krijoja andej, te rrisja femijet adnej te pakten, po tani per tani eshte e veshtire te thuash PO plotesisht pa menduar qe as dush nuk ben dot rehat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ildushja : 29-12-2006 mė 20:25
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

FiErAk4EvER Maska e ILLUZION
    Anėtarėsuar
    27-12-2006
    Vendndodhja
    united state of america
    Postime
    29
    Citim Postuar mė parė nga ildushja
    Ardit,

Fillimisht dua te te them urime per temen. Ne qe jemi emigrant te gjithe e kemi menduar, rimenduar, e kputur trute me kete pyetje.

Nuk dua te them qe ti e ke gabim qe mendon keshtu, fundja fundit ti nuk na ke dhene ne fakte apo arsye, thjesht shembuj shoqerie.

Po filloj pra ti pergjigjem pyetjes tende.
    Kam rreth 10 vjet ne USA. Kur kam ardhur kam qene 11 vjece, e cila te tregon qe pak a shume jam rritur ketu por femijerine e kam bere ne Shqiperi.
    Kur erdha ne fillim ndiesha e vetmuar, e humbur, qaja perdite, shkruaja ditar qe pas nje fare kohe t'ja dergoja shoqerise. Shkruaja letra per shoqet dhe shoket e mi te afert ne Shqiperi, mbaja kontakt duke telefonuar etj etj.
    Jeta ketu me dukej KOT. Skishte femije neper lagje duke luajtur sic isha mesuar ne TR, shikoja prindrit qe punonin pune me te keqia, vinin ne shtepi ne orare te ndryshme, nuk haej me darka sebashku... etj etj. (Mendoj se deri tani kete e kam te perbashket me pak a shume c'do emigrant).

Nejse pas nje fare kohe mesova gjuhen, bera shoqeri, mesova rruget deri te parku e me the te tashe. Femi muhabeti, keto kishin rendesi atehere, shoqeria, lojrat dhe shkolla.
    Sado qe u "amerikanizova" dhe nuk isha me e vetmuar, un nuk e krahasoj sot femijerine e Shqiperise me kete ketu.. ketu te jesh femi nuk e kupton qe je, eshte jete makaber.

Gjithsesi vazhdojme ne vitet e tjera... kur mbusha 16 vjec fillova punen. Kur flisja me shoqerine ne telefon nuk besonin qe kisha filluar pune, lere mo kur ju thoja c'fare pune. Ska mundesi thonin!
    Pas nja nje viti mblodha leket dhe shkova ne Shqiperi per here te pare pas 5-6 vitesh pasi e kisha lene ate.

Nuk e ke idene si mu knaq zemra kur zbrita, zhurma, era, pluhuri i Tiranes... me beri me tummy butterflies, sikur kisha rene ne dashuri, jo sikur po kisha rene. O zot... nuk me dukej vend me i bukur ne bote!! U knaqa... dilja bridhja... coesha ne 5 te mjesit te beja dush e pastaj vrapoja ne shpi ne 3-4 masdite te beja dushin e dyte te dites. LoL...
    Qe ti bie shkurt, per pushime ja kalova shkelqyeshem. U cmmallengjeva, brodha qyteteve, lokaleve, u nxiva ehuuuuuu jete bosi!

Kur u ktheva ne USA pas pushimeve ndkenja nje boshellek.. isha si e humbur per ja 1 muaj... gje qe i ndodh kujtdo.

Pastaj shkova prap per pushime... etj etj..

Keto ti shkruajta qe ti vet te krahasosh veten tende me eksperiencen time, mbase dhe mendimet e mia gjate ketyre viteve.

Qe ti pergjigjem pyetjes tende...

Si vendi jot nuk ka, nese vendi jot do kishte kushtet e duhura.
    Gjerat me elementare: Uje, drita, ushqim, familje, shoqeri, pune, shkolle.

Ja mire ke familje, po s'ka shoqeri. Ose ke shoqeri po ske familje.
    Zeje se gjete pune te mire me mik, te rrofte puna... s'ke uje tamam. S'ke drita kur ti dush... ushqimi i skaduar, ilacet e skaduara.

Kujton ti se nuk kemi ne qef te kthehemi aty ku jemi rritur? Te bejme nje jete te mire andej...
    Apo te duket vetja me i zoti se te tjeret? Nese po, atehere mendoj qe s'ke nevoje te degjosh c'fare kemi per te thene, ik beje.

Une vete e kam menduar kete jetesen ne Shqiperi dhe ne fakt nuk do ishte ide e keqe po te isha bose... biles.. pres per diten qe t'me bier ai lloj leku ne dore qe te shtroem mire aty.
    Po dhe te shtroesh se di sa do te te zgjasi.. varet nga politika, varet nga c'te pjellin. Sot e ke shpin ti, diten tjeter t'vin te nxjerin me zor.

Nejse... se di a me kuptove... mbase nje dite do te kthehem dhe do kisha shume qef qe familjen ta krijoja andej, te rrisja femijet adnej te pakten, po tani per tani eshte e veshtire te thuash PO plotesisht pa menduar qe as dush nuk ben dot rehat.
    jam dakort me ty se ne emigrantet kur vemi pushime ne shqiperi vemi me nje lek te madh edhe kemi kohe te dalim te prishim lek nuk shikojm portoflin kur jemi ne shqiperi sepse ato lek i kemi mar per te prishur etc

nese un vajta ne shqiperi para 4 vitesh heren e fundit vajta fier vlor sarand dures tiran ktu ndenja nga dy dit ne cdo vend me shum me pelqeu saranda vlora per plazh tirana per jet note por edhe vlora kish nje bar qe ishte andej nga dhermiu :P
    nejse e kam fjalen ne si emigrant i kemi ato lek edhe kenaqemi pak me shum
    por mendo ata andej qe rin nje jet andej do me thoni ata jan ne shqiperi edhe kalojn mir
    e keni gabim se edhe ata duan te ikin por skan se si ikin qe andej per arsye vizash
    qe te tere ne qe jemi emigrant kemi mall per shqiperin sa kemi kohe te lir duam te vemi andej ndonjehere kenaqemi ndonjehere zhgenjemi nejse
    me vin inat kur thon shqiperia o mir etc vall ku jetojn keta qe thon ashtu nejse ciao a tuti edhe take care
    PrOuD To Be AlBaNIAN

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2006
    Postime
    68
    Eshte e vertete qe nuk ka kushte ne shqiperi, nuk ka uje, nuk ka drita, nuk ke kete dhe nuk ke ate, nuk ke sigurine qe ke punen sot dhe ndoshta se ke neser, sot eshte qetesi dhe neser mund te jete rremuje, jam dakord, e verteta eshte e vertete, nuk mund te tjetersohet.
    Por ja dhe ketu larg shqiperise, larg panikut se mos humbet punen, larg panikut mos ikin dritat, mos iken uji, "A jeni te lumtur?" te thuash je i lumtur eshte nje fjale e madhe, por prape ne fund te dites a je i gezuar, ne fundjave a je i gezuar, ne dite festash a je i gezuar, kur je i semure a ke nevoje per dike, kur vdes dikush a ke nevoje per ngushellim. Pra harroje se keto do ti gjesh ne vend te huaj, harroje se do jesh ndonjehere i lumtur. Ndoshta ne shqiperi kenaqemi me pak por ne fund te fundit kenaqemi, ndersa ketu dhe pse ke kushte dhe ekonomi me te mire je me i varfer, dhe ndoshta i falimentuar,
    Lexova me lart qe dikush tha qe me iken tepeleku kur mendoj qe do vdes nje dite dhe do me varrosin ne mur, te njeten gje mendoj dhe une, eshte e tmerrshme, mos te te hedhin nje dore dhe! eshte e tmerrshme,
    Me mijera here ia drejtoj pyetjen vetes, te kthehem apo nuk te kthehem ne shqiperi, eshte nje vendim i veshtire dhe teper i komlikuar,
    Jashte shqiperise ndjehem e huaj dhe ndoshta e tille do ndihem gjithe jeten, dhe ndoshta asnjehere e lumtur, dhe gjithmone e permalluar, gjithmone me zemere te ngrire, nje zile telefoni! si eshte nena? cfare ndodhi? pra dhe ketu ku jemi nuk jemi te lumtur !!!!!!! kemi pune, kemi drita, kemi uje, por prape asgje nuk kemi!!!!

i regjistruar gabimisht Maska e FЯODO
    Anėtarėsuar
    27-03-2005
    Postime
    652
    Personalisht kam shume deshire te kthehem e te jetoj ne Shqiperi per nje periudhe afatgjate por aktualisht kjo eshte e pamundur perderisa nuk plotesohen kushtet minimale te jeteses.
    Creative artwork requires creative thinking from a creative mind

New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar mė parė nga Lelab
    Eshte e vertete qe nuk ka kushte ne shqiperi, nuk ka uje, nuk ka drita, nuk ke kete dhe nuk ke ate, nuk ke sigurine qe ke punen sot dhe ndoshta se ke neser, sot eshte qetesi dhe neser mund te jete rremuje, jam dakord, e verteta eshte e vertete, nuk mund te tjetersohet.
    Por ja dhe ketu larg shqiperise, larg panikut se mos humbet punen, larg panikut mos ikin dritat, mos iken uji, "A jeni te lumtur?" te thuash je i lumtur eshte nje fjale e madhe, por prape ne fund te dites a je i gezuar, ne fundjave a je i gezuar, ne dite festash a je i gezuar, kur je i semure a ke nevoje per dike, kur vdes dikush a ke nevoje per ngushellim. Pra harroje se keto do ti gjesh ne vend te huaj, harroje se do jesh ndonjehere i lumtur. Ndoshta ne shqiperi kenaqemi me pak por ne fund te fundit kenaqemi, ndersa ketu dhe pse ke kushte dhe ekonomi me te mire je me i varfer, dhe ndoshta i falimentuar,
    Lexova me lart qe dikush tha qe me iken tepeleku kur mendoj qe do vdes nje dite dhe do me varrosin ne mur, te njeten gje mendoj dhe une, eshte e tmerrshme, mos te te hedhin nje dore dhe! eshte e tmerrshme,
    Me mijera here ia drejtoj pyetjen vetes, te kthehem apo nuk te kthehem ne shqiperi, eshte nje vendim i veshtire dhe teper i komlikuar,
    Jashte shqiperise ndjehem e huaj dhe ndoshta e tille do ndihem gjithe jeten, dhe ndoshta asnjehere e lumtur, dhe gjithmone e permalluar, gjithmone me zemere te ngrire, nje zile telefoni! si eshte nena? cfare ndodhi? pra dhe ketu ku jemi nuk jemi te lumtur !!!!!!! kemi pune, kemi drita, kemi uje, por prape asgje nuk kemi!!!!
    fjal me vend ke then nuk them te tere ktu me lart kan then nje mendim por te tere e duam shqiperin edhe kush eshte ai emigrant qe sdo te kthehet ne vendin e ti
    te ishte shqiperia mir te tere do ktheheshim edhe nuk do endeshim neper bot si legena
    por do rinim ne shqiperi vet jam nga jugu i shqiperis
    kur vete ne shqiperi ndihem i lir te verteten ndihem sikur fluturoj nuk me mban do asgje
    por e verteta eshte e vertete ske siguri jetese Nuk ka as uje as drita, as vende pune mungojne gjerat me elementare

sic e kam then me lart ishalla vin nje dit kur do kthehemi ne vendin ton

por nese shqiperia ri kshu nje jet dmth deri sa jetojm ne ajo deshir do mbetet vetem ender

respekete edhe gezuar vit e ri mario
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,127

Pėr: Kthimi ne Shqiperi

“Ėndrra amerikane”, artistėt shqiptarė zbulojnė vėshtirėsitė e Amerikės

Soirée - 8 Janar 2020

https://www.youtube.com/watch?v=wHAm5xX5VsE
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sirena_adria : 07-04-2022 mė 09:09

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,127

https://www.forumishqiptar.com/threa...emi-ndonjehere

A do kthehemi ndonjehere?

Tetor 2002

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,127

https://www.youtube.com/watch?v=wpkHhgjc3Ws

Fevziu tregon historinė e shqiptarit qė erdhi nga Amerika pėr tė parė xixėllonja

Prill 2022

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ka konspiracion kundėr Shqipėrisė?
    Nga BARAT nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. 200 tė shumėkėrkuarit shqiptarė nė tė gjithė Botėn
    Nga Albo nė forumin Nė kėrkim tė personave tė humbur
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  3. Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  4. Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •