Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10

Tema: Gjeneza?!

Gjeneza?!

Po hap nje teme te re meqense po shoh tendenca devijimi tek ajo e Darvinizmit (por kjo nuk do te thote qe ajo teme do te mbyllet), si dhe per t'u lene me shume hapsire mendimeve dhe argumenteve te rrymave te ndryshme.

Kemi nje individ te zakonshem, mua (ne rastin konkret)!
    Ky individ eshte perballur deri ne nje fare mase me kendveshtrimet e ndryshme qe egzistojne rreth gjenezes (prejardhjes se tij me sakte) dhe, si qenie njerzore qe eshte kerkon te besoje diku. Si do t'ia mbushni mendjen ketij individi duke mbeshtetur rrymat ne te cilat jeni pozocionuar. Me cfare arsyetimesh? Te bazuara ne cilat "nenarsyetime" apo fakte?

Keni dore te lire, te gjithe, te me mbushni mendjen nga e kam prejardhjen.

Pra, Fetare e jo fetare, kreacioniste a Darviniste, Neo Darviniste e ku di une se c'tjeter, turruni!
    Une pres t'u degjoj, te gjitheve, me rradhe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 04-11-2002 mė 10:14
    • Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

your incubus
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    456
    hehehehe! kolke. a thua je krijuar apo ke qene gjithmone? po ia o kol per hir te muhabetit t'a zeme se je krijuar. po ai krijimi yt a nuk do te thote ne vetvete nje krijim edhe me te madh, nje gjeneze, qe e bere pyetjen ti? por te pranosh krijimin e universit apo cfaredo qofte nga hici do te thote te mohosh kohen. sepse perderisa nuk ka pasur asgje, vetem mosekzistence, atehere nuk ka pasur as ndryshim, e perderisa nuk ka ndryshim, nuk ka kohe. mirepo do argumentoje ti, me krijimin e gjithckaje, krijohet edhe koha. si? nga hici? jo. qe te pranosh krijimin te duhet nje shtylle e fuqishme qe ne e quajme zot. atehere; ekzistencen sic e njohim ne, e krijoi zoti. po zotin kush e krijoi? ishte gjithmone? atehere nuk eshte e drejte te thuash se ka krijim, sepse krijimi eshte ndryshim e ndryshimi nuk ndodh ne qofte se para krijimit nuk ka pasur te mira materiale qe te bejne te mundur krijimin. ne qofte se jemi duke folur per krijimin artistik, atehere ndryshon puna. por nga hici te krijohet dicka eshte e pamundur, pasi ligji themelor i ekzistences eshte se, materia nuk humbet apo shtohet, thjesht ndryshon. e njejta gje edhe per energjine. nuk krijohet apo humbet, vetem ndryshon forme. pra, universi, konceptimi i tij me ane te shqisave dhe te mendimit abstrakt, sokoli. ti s'ishe, mami me babin e bene, ti ishe. po c'je ti pervecse ndryshim i materies fillestare qe ishte mami me babin, dhe keta ndryshim i materies qe ishin mami me babin e vet. nejse qe t'i biem shkurt, le te dal ke ajo teoria ime. eshte shume e thate keshtu si po ta jap. merr nje ene dhe fut tre katalizatore, secili i afte per te hyre ne reaksion me cilindo nga dy te tjeret me ndihmen e te tretit. rezultati i reaksionit eshte nje numer n katalizatoresh secili prej tyre i afte per te hyre ne reaksion me cilindo nga katalizatoret ne ene me ndihmen e nje katalizatori te trete. kuptohet qe keto reaksione ndodhin ne menyre te rastesishme. materia dhe energjia brenda ne ene vetem ka ndryshuar forme, por nuk eshte shtuar apo pakesuar. cdo reaksion eshte nje event po aq i rastesishem sa edhe ekzistenca e secilit prej katalizatoreve. normalisht, cdo katalizator qe merr pjese ne reaksion si substance qe shnderrohet humbet materie nga substanca e vet, derisa vjen nje moment qe zhduket. per kete arsye fillon perzgjedhja, mbrojtja, rrjedhimisht vlerat. derisa vjen nje moment kur njeri nga sistemet mbrojtes te nje katalizatori (memoria) behet aq e forte, sa qe behet i mundur koncepti i te ardhmes. dhe kjo nuk mund te sjelle gje tjeter pervecse imagjinaten dhe endrren, mendimin abstrakt dhe nevojen per te ushqyer kete mendim abstrakt me ane te germimit sa me thelle ne te shkuar. derisa perfundimisht, pas nje rrjedhe rasterore eventesh, nje katalizator hyn ne forum dhe thote: me shpjegoni mua sokolit se qysh erdhi muhabeti qe pati krijim. po krijim s'pati. nejse sokol se eshte teori akoma delikate, megjithate mua me kenaq deri ne nje fare pike, deri ke sokrati "une di nje gje, qe s'di asgje".
    ndersa ajo tjetra qe ka krijim, ate do t'a shpjegoj nje dite tjeter, sepse sapo e imagjinova dhe me duhet t'a perpunoj. per kete pune do me duhen dy zota, se vetem me nje nuk ka kuptim krijimi.

"Mbushja vrimat" ketij postimi kullaq, shtjelloje pak me gjate (si dhe mendimet te ndjekin dukshem njeri-tjetrin) dhe mundohu ta konkretizosh pak me shume, se do hapim teme tjeter (si ajo e dimensioneve parelele qe priteshin me Tomin e Jerryn e do e diskutojme seriozisht, te premtoj).

Nese postimi #1 u duket i paqarte disave, theksoj se tema e bisedes eshte prejardhja e njeriut.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 04-11-2002 mė 09:19

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Sokol. nuk ma merr mendja se ti nuk ke bindjet e tua per problemin qe parashtron!
    T'i kerkon qe dikush te te binde me ato qe do te te thote?!
    Me dukesh teper i zgjuar per te mbushur koken me bindjet e te tjereve!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jeans-boy : 01-11-2002 mė 09:48
    ...niente che amassi di piu'...

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Eshte e veshtire ne fakt, se ka aq shume teori sa.....Po kur i thone, pyet 7 a 8 dhe bej (mendo) si di vete....
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e juliano1
    Anėtarėsuar
    03-09-2002
    Postime
    142
    ti na trego se ne cfare beson nqs ke ndonje besim
    na trego pse nuk beson nqs ske
    se po te ishe nje femi do ishte e lehte per te bindur
    po zotrote ke nje fare kulture qe ne nuk e dime
    qe ti kunderviremi
    .....................................
    ------------------------------
    --------------------------------

Une nuk e di nga e ka perjardhjen njeriu. Nese dikush e di, apo beson ne nje version, urdheroni!

i/e regjistruar Maska e juliano1
    Anėtarėsuar
    03-09-2002
    Postime
    142
    eshte nje enigme qe askush nuk e di me siguri
    dhe per te genjyer veten ne besojme ne dicka qe per ne mund te jete e kapshme(majmuni)ose besimi yne rredhe dikujt ( zoti)
    kushdo qe ka per te te dhene pergjgje nuk ke per ta besuar nqs je besimtare dhe te pelqen shkenca nuk i ke idete e qarta nqs te pelqen vetem njera krijon nje ide
    mendimi im eshte se njeriu ka trupin dhe shpirtin
    dhe nqs une mund ti gjej nje pergjgje kush e ka bere trupin nuk mund te gje kush e ka bere shpirtin
    ------------------------------
    --------------------------------

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Sa per te plotesuar...

Postuar mė parė nga juliano1
    mendimi im eshte se njeriu ka trupin, shpirtin
    dhe frymen... (E diskutojme ne vend tjeter po te doni)

miqesisht,
    huggos

i shplodhur
    Anėtarėsuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    289
    teoria e darvinit nuk eshte akoma nje e vertete shkencore,edhe ne zinxhirin e tij te majmuneve mungon nje hallke kyce. e verteta mbetet vetem ne ate qe lloji evolon, kjo ka fakte dhe Darvini ka bere nje pune te mrekullueshme ne lidhje me kete.
    Por une mendoj se nuk ka evolim nga lloji ne lloj , nuk mund qe nje majmun te jete shnderruar gjate kohes ne NJeri.Pra kemi evoluim brenda LLOJIT,(species). Une nuk jam i njejti lloj me Majmunin.
    per mua lloji NJeri ka ekzistuar perkrah shume llojeve te tjera.

Tema tė Ngjashme

1. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  2. Gjeneza e "Himnit tė Flamurit"
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 00:32
  3. Pėr njė "Islam Evropian"
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 211
    Postimi i Fundit: 09-05-2005, 22:15
  4. Islami Apo Krishterimi
    Nga Klevis2000 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 136
    Postimi i Fundit: 11-03-2004, 07:37
  5. Shenjat islame ne bibel ?!
    Nga Klevis2000 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 04-02-2004, 10:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •