Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084

Digjen në Shëngjin 10 milion litra naftë

Lezhe, zjarr ne çisterna nafte, plagosen tre zjarrfikes

07:41 17/12/06

3 çisterna nafte jane perfshire nga flaket ne Shengjin.

Ministri i brendshem sokol Olldashi ka shkuar ne mesdite ne vengjraje ku eshte takuar me pushtetare vendore, me drejtues te forcave zharrfikese dhe perfaqesues te drejtorise se emergjencave civile.

Pas zjarrit qe mendohet se ka nisur ne oret e para te mengjesit, u perfshine ne flake 2 depozita, ndersa nje e trete e mbushur me benzol shpertheu pak para mesdites.

Menjehere pas shperthimit te zjarrit ne mengjes policia kishte marre te gjitha masat per te evakuar banoret prane zones se rrezikuar per te shmangur nje katastrofe te mundshme.

25 zjarrfikese nga disa rrethe te vendit kane shkuar ne vengjarje, megjithate per disa kohe ato e kane pasur thuajse te pamundur te afrohen tek vatra e zjarrit.

Behet e ditur se 4 punonjes zjarrfikes jane plagosur ne lufte me flaket.

Nje prej tyre eshte derguar ne spitalin e Lezhes, nje ne Tirane, kurse 2 te tjere kane lene spitalin pasi jane mjekuar.

Sipas korrespondenteve tane ne vendngjarje, shkak i zjarrit mund te jete bere nje rrjedhje nafte qe ishte vene re prej disa ditesh ne nje prej depozitave te naftes.

Ne 3 cisternat qe jane perfshire nga flaket jane djegur rreth 10,5 milione litra nafte dhe benzol.

Zjarrfikeset aktualisht po mbajne nen kontroll 2 depozita te tjera, nderkohe qe mesohet se drejtim i eres eshte favorizues pasi po largon flaket nga depozitat fqinje.

A.P

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    shum shpejt ke shkuar ne vend ngjarje o sokol..

..humbje e madhe per vendin..
    eshtei tmerrshem zjarri ne karburante..
    njeriu eshte i pafuqishem para asaj nxehtesie te tmerrshme.. qe ste le te afrohesh..
    sabotazh eshte..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    jo vetem sokoli kokdashi po dhe 2 zjarrfikese nga greqia jane nisur per ne shengjin

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Shum gjynaf te ndodhin gjera te tilla , shpresojm ta ndalojn sa me shpejt edhe mos ket shum deme........

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Digjen 10 milion euro sa shoh une dhe poaq te tjera deme komunitetit, per faj te kriminelave dhe boseve te tregut te zi, me sa shoh une...
    Ose mbulese per infiltrimin e ndonje njesie diversionesh greke tani para zgjedhjeve. Pse mos kjo qe behet me dritat eshte dicka me pak se shantazh???
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Citim Postuar më parë nga WALCHIRIA
    Shum gjynaf te ndodhin gjera te tilla , shpresojm ta ndalojn sa me shpejt edhe mos ket shum deme........
    Fatkqesite ndodhin kudo. Por te presesh sa te vijne zjarrfikeset nga Greqia eshte cudi e modhe. Zjarrfikesi perdoret per emergjensi. Ne Shqiperi cdo qytet duhet te kete te pakten 3 - 4 zjarrfikse. Une nuk e kuptoj pse e nenvlerson shteti shqiptar kete dikaster? Une besoj qe cmimi i nje zjarrfikese eshte shume here me i ulet se demet qe vijne nga zjarri dhe me kryesorja jeta e njeriut nuk ka cmim.

P.s. Une bona nje aksident ne nje autostrade dhe 3 minuta erdhen 5 zjarrfikese 3 ambulanca dhe nja 5 makina policie. Do thote dikush po atje esht atje - jo nuk eshte atje jane ca gjera qe jane te nevojshme per jeten sjan lluks por jane mjete jetese.

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Për karburantet, specifikisht ka profesionistë që shuajnë zjarret e tyre dhe sidomos gazin metan... nuk është e lehtë të shuash një çisternë 5 tonëshe me benzinë dhe jo më një depozitë qindra tonshe.
    Sa munda të shoh nga filmimet, rregullat rreth depozitës nuk janë as minimale... së pari përreth çdo depozite të tillë gjigande, ngrihen barrikada me argjil ose beton-arme të cilat kanë vëllimin e njëtë me depozitën që në rast se shpërthen ose çahet depozita, të mbajnë të gjithë materialin e lëngshëm (në rastin konkret lëndë djegse) brënda tyre... kjo në Shëngjin nuk është llogaritur fare kur janë ndërtuar këto depozita karburanti.
    Shqipëria ka pasur përvoja të hidhura me puset e naftës vite më parë si psh ai në afërsi të Ballshit rreth viteve 80', në të cilin digjej një çisternë 4 tonshe në sekondë dhe nuk mundën ta fikin zjarrin për javë të tëra ku humbi jetën një zjarrfikës nga gazrat helmuese që çlirohen nga djegja dhe nga dalja e gazit natyror.
    Duke pasur këtë eksperiencë dhe duke pasur më pas disa zjarrfiksë të specializuar për të tilla emergjenca, nuk mund të justifikohet sjellja nga Greqia e zjarrfikësve të kohës së vështirë, duke mos pasur vetë ne një efektiv të tillë që ashtu si edhe shumë lloj efektivash të tjerë policie, ushtrie, garde, aviacioni etj janë nxjerrë në lirim sepse janë quajtur të pa përdorshëm dhe "ngrënës" të buxhetit të shtetit.
    Nuk e përjashtoj as unë sabotazhin por as nga grekët e as nga sërbët... thjeshtë konkurencë mes bosëve të karburantëve vendas.
    Nuk di sesi po zhvillohen ngjarjet, por uroj mos të marrë rrjedhën karburanti i cili do të ndotte të gjithë lagunën e Lezhës (Ishull-Lezhën) këtë perlë natyrore dhe për tu riapruar dëmet e saj do të duhen dhjetë vjeçarë në një vend me ekonomi të përparuar, arsyeto sa do ti duheshin Shqipërisë për të rimëkëmbur këtë shkatërrim.

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Citim Postuar më parë nga Brari
    sabotazh eshte..
    Une, mire falemnerit! Ty si t'kam?
    A po dhembin kockat pas gjumit?

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Shengjin, shuhet zjarri ne dy nga depozitat e naftes

Pas me shume se 24 ore lufte me flaket sot ne mëngjes eshte arritur te shmanget katastrofa nga djegia e 3 depozitave te naftes ne Shengjin.

Burimet nga vendngjarja bene te ditur se zjarri ne 2 nga depozitat eshte shuar gjate nates, ndersa vazhdon te punohet per shuarjen e flakeve ne cisternen e trete.

Mjete zjarrfikese te specializuar dhe te mbushura me mbi 4 tone shkume mbërritën mbreme nga Greqia ne Shengjin.

Zjarri ne depozitat e karburantit te firmes private “Taçi Oli “ filloi mëngjesin e djeshem dhe flaket jane shtuar ore pas ore duke shtuar panikun tek banoret e Shengjinit.

Ndersa zjarri kishte perfshire 2 cisterna, rreth mesditës se djeshme situata u be edhe me e rende pas shpërthimit te depozitës se trete.

25 mjete zjarrfikese nga disa rrethe te vendit luftuan dje gjithe diten me flaket, duke u përpjekur te mbajne ne kontroll 2 depozitat e paprekura nga zjarri.

Nderkohe burimet nga qendra spitalore "Nene Tereza" e Tiranes bene te ditur se punonjësi zjarrfikës 31 vjecari Agron Shima qe ishte dje ne gjendje me te rende per shkak te asfiksimit, tani e ka kaluar rrezikun dhe ka marre te gjithe trajtimin e nevojshem mjekesor.

Ne lufte me zjarrin dje ne Shëngjin jane demtuar me lehte edhe 3 efektiva te tjere zjarrfikës si dhe 2 police, per te cilet eshte treguar gjithashtu kujdesi maksimal mjekësor.

Sakrifica dhe puna e zjarrfikëseve te disa reparteve ka mbajtur dje gjate gjithe dites zjarrin nen kontroll per te rujatur 2 depozitat e paprkeura ku ka mbi 3000 tone karburant.

Ndersa ne tre cisternat me karburante qe u dogjen, prone e firmes private taci Oli, kishte rreth 1700 tone nafte.

Ndërkaq, presidenti i kompanisë Taci Oil, Rezart Taçi, qe kishte ne pronesi depozitat, e cilesoi zjarrin te qëllimshëm dhe qe mund te jete vene per shkaqe konkurrence.

Burime nga kjo kompani dhe burime nga inspektoriati i kontrollit te naftes dhe gazit bene te ditur se shkak per zjarrin mund te jete bere nje sasi dinamiti e shperthyer prane njeres prej depove me karburant.

Tashme pritet vleresimi i sakte i demeve ekonomike dhe kryerja e hetimeve nga prokuroria per zbardhjen e kesaj ngjarje.

A1TV
    Ndryshuar për herë të fundit nga ClaY_MorE : 18-12-2006 më 07:51
    Jeta ime, mban emrin e saj..

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Shengjin, shuhet plotesisht zjarri ne te tre depozitat

Pas rreth 30 ore lufte me flaket eshte arritur te shuhet plotësisht zjarri qe përfshiu 3 depozita te naftes ne Shëngjin.

Mjete zjarrfikëse te specializuar dhe te mbushura me mbi 4 tone shkume mbërritën pasditen e se djeles nga Greqia ne Shengjin.

Probleme mbetet tani përhapja e zjarrit ne kallamishte e lagunës se Shengjinit si dhe derdhja e naftes ne det.

Ministri i Mjedisit Lufter Xhuveli dhe stafi i tij kane qene sot paradite ne zonen e dëmtuar nga zjarri, ku kane pare ndotjen e shkaktuar ne terren.

Ndërkohe burimet nga qendra spitalore Nene Tereza e Tiranes bene te ditur se punonjësi zjarrfikës 31 vjecari Agron Shima qe ishte dje ne gjendje me te rende per shkak te asfiksimit, tani e ka kaluar rrezikun dhe ka marre te gjithe trajtimin e nevojshëm mjekësor.

Ne lufte me zjarrin dje ne Shëngjin jane dëmtuar me lehte edhe 3 efektiva te tjere zjarrfikës si dhe 2 police, per te cilet eshte treguar gjithashtu kujdesi maksimal mjekesor.

Sakrifica dhe puna e zjarrfikëseve te disa reparteve ka mbajtur dje gjate gjithe dites zjarrin nen kontroll per te rujatur 2 depozitat e paprekura ku ka mbi 3000 tone karburant.

Ndersa ne tre cisternat me karburante qe u dogjen, prone e firmes private Taci Oli, kishte rreth 1700 tone nafte.

Presidenti i kompanisë “Taci Oil” tha se zjarri ka qene i qëllimshëm dhe mund te jete vene per shkaqe konkurrence.

Burime nga kjo kompani dhe burime nga inspektorati i kontrollit te naftes dhe gazit bene te ditur se shkak per zjarrin mund te jete bere nje sasi dinamiti e shpërthyer prane njeres prej depove me karburant.

Tashme pritet vlerësimi i sakte i dëmeve ekonomike dhe kryerja e hetimeve nga prokuroria per zbardhjen e kësaj ngjarje.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vazhdojnë punimet e rrugës Durrës-Morinë
    Nga Iceberg në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 18-09-2007, 08:47
  2. Auditimi i Brendshëm
    Nga dodoni në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 05:45
  3. 1 ne nje milion
    Nga nitROSHI në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 24-09-2005, 18:12
  4. Implikimi i pushtetareve ne krimin e organizuar
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-08-2002, 04:36
  5. Zog I dhe Toptani sipas Durhamit
    Nga Bohemian në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-08-2002, 10:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •