Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 85
    Gjak_Shqiptari_Londer Maska e Fatrii
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Vendndodhja
    " Para Allahut "
    Postime
    153

A jeni tė duruar?

Nje Rrefim mbi durimin qe duhet te kete njeriu , kjo ngjarje permendet ne Kuran!

Nje famlje besimtaresh qe e adhuronin sinqerisht Zotin,Zoti vuri ne prove durimin e tyre!

Ishte nje burre dhe nje grua qe kishin shume besim te madh tek Zoti, dhe i zbatonin obligimet me kujdesin me te madh!
    Keta kishin tre femije, dhe pas nje kohe vdiq femija i madh qe kishin, por keta ishin te vendosur ne besimin e tyre ndaj Zotit dhe nuk e prishen durimin , dhe nuk u hidheruan me Zotin pse u vdiq ky femija. Perseri keta adhrunin zotin si me pare.
    Pas nje kohe jo shume te gjate ju vdiq edhe femija i dyte qe kishin, dhe keta perseri ishin teper te durueshem, dhe nuk e humben besimin qe kishin tek Zoti. fjalet e tyre ishin Zoti jep dhe merr jete. keta e filluan Adhurimin ndaj Zotit sikur me pare dhe nuk u lekunden ne besim.
    Pas nje jave ju vdiq edhe femija i fundit qe kishin, edhe keta perseri ishin te durueshem dhe nuk e humben besimin tek Zoti.
    Perseri e Adhuronin Zotin dhe i zbatonin obligimet si me pare!
    Kete burrin e kapi nje semundje e gjate shume dhe e pa durueshme, por ky perseri nuk heqte dore prej besimit tek Zoti, dhe Falej qe Zoti ta meshironte ate dhe te gjithe njerezit e tjere.
    Nje dite gruaja e tij i thote qe ti lutej Zotit qe tja largonte semundjen se po vuante shume, i thote lutju zotit se Zoti ta pranon lutje tende se ti gjithmone i je mbeshtetur Zotit.
    Ky burri e pyet gruan se sa kohe kishte qe ishte i semure se nuk e mbante mend prej vuajtjeve qe kishte vuar.
    dhe gruaja e tij i thote qe ke 18 vjet te plota qe po vuan nga kjo semundje, dhe pastaj ky burri e pyet se sa vjet kam jetuar me shendet te plote, ajo i pergjigjet dhe i thote ke jetuar 80 vjet i shendoshe , dhe gjithsej ti je 98 vjec.
    Pastaj ketij plakut i rrodhen lotet prej syve te tij dhe i thote gruas se tij qe mua po me vjen zor qe te ankohem ndaj Zotit se une paskam 18 vjet i semure dhe 80 vjet i shendoshe, une s'kam se si ti lutem Zotit se paskam jetuar me shume i shendoshe se sa i semure! dhe i thote qe nese une do te arrij te jetoj 80 vjet i semure aq sa paskam qene i shendoshe, atehere do ti lutem zotit qe te ma largoje semundjen , se mua tani po me vjen zor qe te ankohem ndaj Zotit!
    Ky burri nuk po lutej tek Zoti jo se nuk kishte besim se do sherohej por vetem se i vinte zor te ankohej ndaj Zotit.
    Dhe Zoti e pershkruan kete ngjarje ne kuran si njeriu me i durueshem i te gjitha kohrave, dhe Zoti va garantoi Shperblimin me Xhenetin me te lart ne Ahiret. dhe vuajtjet e tyre u sosen pergjithmone!

Besimi eshte 70 e ca dege dhe durimi eshte nje dege prej besimit te drejte, Zoti va lan gjnahet njerezve qe jane te durueshem.

Pavaresisht se Rasti konkret qe une permenda pak me lart ka te beje me fene , une do ju ftoja qe te jepni mendimin tuaj pa u perzier ne fe.
    "Lutja e atyre qe u behet e padrejte, eshte me e shpejte se era"

i/e regjistruar Maska e rabija
    Anėtarėsuar
    02-08-2006
    Postime
    126
    Kjo vertete eshte shkalle e larte e besimit dhe devotshmerise, por ne kohen e sotme kane ndryshuar njerezit !
    Ne vetem ankohemi vazhdimisht dhe gjerat e vogla qe duhet mbuluar i bejme te medha! Nuk durojme hidherimin, xhelozine ndaj njeri-tjetrit, vuajtjen!! Me fjale te tjera nuk mund te perballemi me ate cfare na sjelle e nesermja ,JETA...
    Une personalisht mundohem te jem e durueshme por ne disa raste vertete nuk mundem, sepse realiteti ne te cilin po jetojme vertete i rende per ta duruar!!
    D.m.th per gjithe kete mund te thuhet se lum ai qe duron sepse ai ka shpetim ne kete Bote dhe ne Ahiret....
    "Nuk ka pune te ngutshme, por njerez te vonuar !!"

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    po

eshte cilesi qe ma vene ne dukje rrethi shoqeror e ai familjar

dhe kam filluar ta ndjej e ta besoj edhe vete qe jam e durueshme

"lum ai qe eshte i durueshem"-kjo e lexuar diku
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

"WHITE ANGEL" Maska e gabriela_athine
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    185
    une personalisht skam fare durim ................
    Ι DON'T HOPE FOR ANYTHING
    I AM NOT AFRAID OF ANYTHING
    I AM FREE

Made_In_Gallata Maska e Angjelini
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Tu Gjujt
    Postime
    473
    Aaaaaaaaaaa sa per durimmmmmmmmm mu sma merr menja se ma kalon kush......kam shummmmmmm shummmmmm durim

Ne bregdet Maska e Asriana
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    186
    Te kesh durim,eshte nje vlere pozitive per kedo,por "ne ndoje rast te vecante"edhe durimi ka kufij

Fine Wine Maska e ildushja
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Dhe kam, dhe skam. Varet per c'fare behet fjale..
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    "Sa Te Duruar Jeni ? A keni Durimin e Duhur ?
    Po ja 30% i Durushem, 70% sta lej mangut

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    Ne pergj jam i duruar.Kuptohet atehere kur duhet

Varet sipas situates, po ne pergjithsi nxhem shpejt.

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Menyra se si duhet ne ta kuptojme fene tone
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  2. E vrava burrin tim pasi mė keqtrajtonte..!!
    Nga Zemrushja nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 23-04-2007, 09:13
  3. Me durim drejt parajsės
    Nga phyro nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-04-2007, 18:34
  4. SPIRITUALITETI: Kapitulli III - Virtytet
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 01:44
  5. Kenga e fundit e delfineve qe vdesin
    Nga KUKUMJAĒKA nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 01-03-2004, 03:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •