Nje Rrefim mbi durimin qe duhet te kete njeriu , kjo ngjarje permendet ne Kuran!
Nje famlje besimtaresh qe e adhuronin sinqerisht Zotin,Zoti vuri ne prove durimin e tyre!
Ishte nje burre dhe nje grua qe kishin shume besim te madh tek Zoti, dhe i zbatonin obligimet me kujdesin me te madh!
Keta kishin tre femije, dhe pas nje kohe vdiq femija i madh qe kishin, por keta ishin te vendosur ne besimin e tyre ndaj Zotit dhe nuk e prishen durimin , dhe nuk u hidheruan me Zotin pse u vdiq ky femija. Perseri keta adhrunin zotin si me pare.
Pas nje kohe jo shume te gjate ju vdiq edhe femija i dyte qe kishin, dhe keta perseri ishin teper te durueshem, dhe nuk e humben besimin qe kishin tek Zoti. fjalet e tyre ishin Zoti jep dhe merr jete. keta e filluan Adhurimin ndaj Zotit sikur me pare dhe nuk u lekunden ne besim.
Pas nje jave ju vdiq edhe femija i fundit qe kishin, edhe keta perseri ishin te durueshem dhe nuk e humben besimin tek Zoti.
Perseri e Adhuronin Zotin dhe i zbatonin obligimet si me pare!
Kete burrin e kapi nje semundje e gjate shume dhe e pa durueshme, por ky perseri nuk heqte dore prej besimit tek Zoti, dhe Falej qe Zoti ta meshironte ate dhe te gjithe njerezit e tjere.
Nje dite gruaja e tij i thote qe ti lutej Zotit qe tja largonte semundjen se po vuante shume, i thote lutju zotit se Zoti ta pranon lutje tende se ti gjithmone i je mbeshtetur Zotit.
Ky burri e pyet gruan se sa kohe kishte qe ishte i semure se nuk e mbante mend prej vuajtjeve qe kishte vuar.
dhe gruaja e tij i thote qe ke 18 vjet te plota qe po vuan nga kjo semundje, dhe pastaj ky burri e pyet se sa vjet kam jetuar me shendet te plote, ajo i pergjigjet dhe i thote ke jetuar 80 vjet i shendoshe , dhe gjithsej ti je 98 vjec.
Pastaj ketij plakut i rrodhen lotet prej syve te tij dhe i thote gruas se tij qe mua po me vjen zor qe te ankohem ndaj Zotit se une paskam 18 vjet i semure dhe 80 vjet i shendoshe, une s'kam se si ti lutem Zotit se paskam jetuar me shume i shendoshe se sa i semure! dhe i thote qe nese une do te arrij te jetoj 80 vjet i semure aq sa paskam qene i shendoshe, atehere do ti lutem zotit qe te ma largoje semundjen , se mua tani po me vjen zor qe te ankohem ndaj Zotit!
Ky burri nuk po lutej tek Zoti jo se nuk kishte besim se do sherohej por vetem se i vinte zor te ankohej ndaj Zotit.
Dhe Zoti e pershkruan kete ngjarje ne kuran si njeriu me i durueshem i te gjitha kohrave, dhe Zoti va garantoi Shperblimin me Xhenetin me te lart ne Ahiret. dhe vuajtjet e tyre u sosen pergjithmone!
Besimi eshte 70 e ca dege dhe durimi eshte nje dege prej besimit te drejte, Zoti va lan gjnahet njerezve qe jane te durueshem.
Pavaresisht se Rasti konkret qe une permenda pak me lart ka te beje me fene , une do ju ftoja qe te jepni mendimin tuaj pa u perzier ne fe.
Krijoni Kontakt