Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 87
    i/e regjistruar Maska e kafiri
    Anėtarėsuar
    08-12-2006
    Postime
    50

Ideja E Islamit Per Kombin

Po pėrpiqem t’ju citoj diēka nga njė libėr qė po lexoj sėfundmi dhe titullohet “Tema Islame” me autor “Salih Kurdi” nė faqen 71 ai thotė:
    “Kush e mėson shkathtėsinė e gjuajtjes (me armė) e pastaj e harron atė nuk ėshtė njėri prej nesh.” (Muslimi)
    Xhihadi ėshtė rruga e vetme e drejtė pėrmes cilės muslimanėt mund ti arrijnė qėllimet e tyre. All-llahu, ‘azze ve xhel-l, na sqaron kėtė: Juve u ėshtė bėrė obligim lufta (xhihadi), ndonėse ju e urreni atė. Por mund qė jut a urreni njė send, e ai ėshtė shumė I dobishėm pėr ju, dhe mund qė jut a doni njė send e ai ėshtė dėmpėr ju (2:216).
    Pejgameri, sal-l All-llahu alejhi ve sel-lem, thote: “Jam dėrguar para ditės sė Gjykimit me shpatė, derisa (njerėzit) tė mos i robėrojnė vetėm Njė All-llahu tė Madhėrishėm i cili nuk ka tė barabartė; furnizimi im gjendet nėn hijen e heshtės sime ndėrsa poshtėrimi i godet ata qė mė kundėrshtojnė; dhe kush identifikohet me njė popull, atėherė ai ėshtė njėri prej tyre!” (Ahmedi)
    Rruga e xhihadit ėshtė e vėshtirė dhe e mundimshme. Atė mund ta mbajnė vetėm besimtarėt e sinqertė dhe tė fortė, pėr tė cilėt Pejgamberi, sal-l All-llahu alejhi ve sel-lem, si pėrgjigje nė pyetjen cilėt njerėz janė mė tė mirėt thotė: “Ky ėshtė mu’min I cili nė rrugėn e All-llahut lufton me jetėn dhe pasurinė e vet”. (Buahriu).
    Gjithashtu po citoj nga faqja 139:
    Transmetohet nga Ebu Hurejre, radij All-llahu ‘anhu, tė ketė thėnė: “Kishte ardhur njė njeri tek Resulullahu, sal-l All-llahu alehi ve sel-lem, dhe I kishte thėnė “Mė udhėzon pėr ndonjė vepėr qė ėshtė baraz me xhihadin.” Ai kishte thėnė: “Nuk ka vepėr tė tillė.”
    Edhe diēka tjetėr qė ja vlen ta diskutojmė, po ju citoj nga faqja 66.
    “Nuk ka asgjė tė pėrbashkėt midis islamit dhe demokracisė; islami nė asgjė nuk pajtohet me demokracinė”. Dhe nė vazhdim “Pėr nė muslimanėt nuk ėshtė e lėjuar ta krahasojmė Sheriatin me ligjet kafirike dhe jo islamike e le mė tė besojmė se midis Sheriatit tė All-llahut dhe njė sistemi tė pėrbotshėm ekziston ndonjė lidhje e afėrt e cila e trajton nė mėnyrė direktė rregullimi shoqėror (i cili ėshtė nė lidhje tė pandashme, kuptohet, me besimin islam). Nuk guxojmė as tė mendojmė se Sheriati ka pika tė pėrbashkėta me sistemet kafirike”.
    Po tė citoj sėrisht faqe 60.
    “Ndėrsa sa i pėrket lirisė sė besimit dhe qė njeriu nė kuadėr tė demokracisė mund tė besojė ēka tė dojė, ajo ėshtė mashtrim i kulluar dhe asesi nuk ėshtė nė pajtim me fenė tonė, islamin. Pėr shėmbull, nėse muslimani e ndryshon besimin dhe bėhet dėshmitar i jehovės, krishter d.m.th kafir, nuk mund t’i themi se ka bėrė mirė ngase ai ėshtė i lirė tė besojė ēka tė dojė. Pėrkundrazi, kush e braktis islamin konsiderohet dezertor ndaj tė cilit duhet tė zbatohet ekzekutimi i menjėhershėm. Nė rast se pėndohet, do tė lirohet nga ky dėnim, mirėpo nėse kėmėgulė nė kufrin dhe devijimin e tij, duhet goditur me shpatė pas qafe. Pejgamberi, sal-l All-llahu alejhi ve sel-lem thotė: “Kush e braktisė fenė (islamin) vrajeni!” (Buhariu)
    Mė ėshtė urdhėruar tė luftoj kundėr njerėzve derisa tė mos dėshnojnė se nuk ka zot pos All-llahut dhe ta kryejnė namazin!(Buhariu dhe Muslimi). “Jam dėrguar para ditės sė Gjykimit me shpatė, derisa (njerėzit) tė mos i robėrojnė vetėm Njė All-llahu tė Madhėrishėm i cili nuk ka tė barabartė; furnizimi im gjendet nėn hijen e heshtės sime ndėrsa poshtėrimi i godet ata qė mė kundėrshtojnė; dhe kush identifikohet me njė popull, atėherė ai ėshtė njėri prej tyre!”(Ahmedi)”

Por n.q.s dėshironi po ju them se nė fund tė librit jepet edhe nje kushtetutė me Kalifin si udhėheqė, mė Sherihatin si ligj, me islamin si fe dhe me nėnėshtrimin e tė gjithve ndaj kėsaj gjėje.

NUK DUA QE TE MENDONI SE AJO QE PO BEJ KA DIĒKA KUNDER MYSLIMANEVE, POR PO E SHTROJ THJESHT SI PYETJE.GJITHASHTU DHE SHTETI JONE SA I INFORMUAR ESHTE PER KETO LIBRA ME PERMBAJTJE KREJTESISHT ANTIKOMBETARE DHE QE BEJEN THIRRJE TE HAPU PER XHIHAD.

Tė gjitha citimet janė bėrė nga libri i kthyer nė shqip nga boshnjakishtja dr.sc. Selim Sylejmani, dhe botuar nga shtėpia botuese “Drita e jetės” Gjilan, me tirazh 500 copė.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Vetėm gilotina i shėron kėto muxhahedinė .

fushori Maska e Ermal 22
    Anėtarėsuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Ky e ka fjalen per kombin islamik. Vaj medet se cfare po na mesojne keta rinia sot e kush po na i drejton xhamite neser

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    E kanė cekur njėmijė herė shumica e forumistėve kėtu, se nuk mund tė jesh edhe musliman edhe shqiptar, se kombi islamik ėshtė tjetėr e kombi shqiptar ėshtė tjetėr.

Anėtarėsuar
    08-12-2006
    Postime
    50

Per te gjithe

Ajo qe me shqeteson me shume eshte mosfokusimi ne frymen e Islamit, por te gjithe po diskutojme mbi shamite dhe a duhet te mbaje mjeker nje myslima se te thuash ky eshte thelbi i ketij besimi. Nga shume tekste me nje tirazh shume te vogel kopjesh qe me kane rene ne dore ky ka qene me fondamentali. Megjithese me vjen keq ta pranoj realitetin po ju kam degjuar nje shprehje qe me ka tronditur e cial thoshte se; me barqet tona ne do te pushtojme Europen. Qofsha i gabur ne keto qe konstatoj por kur lexoj ne pjese te tjera te "Forunit Shqiptar" se kush lin mysliman duhet te vdese i tille?! me vjen vertet frike.
    Kur per nje mysliman e verteta Islame eshte ajo qe i perploteson te gjitha, atehere si mund nje mysliman mund te pretendoje te behet pjese e nje shoqerie demokratike me kushtetute, me parlament edhe gjithcka tjeter qe buron nga nje shtet demokratik.
    Nje pyetje qe une ngre gjithmone, duke pasur parasysh menyren se si funksionojne shtetet qe kane si ligj Sherihatin, ku per nje fjale goje mund te vritesh, nqs nuk do te pranosh islamin si fene tende vritesh, nqs do te vesh ne dyshim autoritetin e profetit Muhamed vriten, etj; etj; qe do te thote denim me vdekje.
    NJE PYETJE QE DUA T'IU DREJTOJ ESHTE; A ESHTE SHERIATI I ZBATUESHEM NE CDO KOHE DHE NE CDO VEND?
    DHE TJETRA, PO KETU NE SHQIPERI, SHERIATI NUK ZBATOHET SE NUK KA VLERE NE NJE VEND DEMOKRATIK DHE NE KOHEN KUR NE JETOJEM, APO PER SHKAK PAMUNDESIE ZBATIMI?
    Me vjen shume keq qe shume njerez argumentojne se keto Adithe jane shume te dobeta, por po te shikoni frymen e librit nga i cili morra shtyse te hap kete teme i mbeshtet te gjitha Adithet dhe mbi baza Kuranore gjithashtu dhe te gjithe frymen e tij e mbeshtet ne keto themele.

(Me vone do ju sjell edhe citime te tjera nga ky liber.)

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    o lal ti qe ke hap temen te respektoj si anetar i forumit
    por mesa di une vec me kete pune merresh ti me hap tema te tilla
    po pati mundesi rralloji disi se mesaduket nuk ia ka njeri interesin e temave si puna e kesaj
    me respekt niku
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

Anėtarėsuar
    08-12-2006
    Postime
    50
    ELDORADO o lal ti qe ke hap temen te respektoj si anetar i forumit
    por mesa di une vec me kete pune merresh ti me hap tema te tilla
    me respekt niku

Niku edhe une e respektoj ate qe ju thoni por kjo eshte tema e pare qe une po hap me kete objekt diskutimi dhe kam mare shkas nga libri i lartpermendur.
    Mund te te them se e kam lexuar edhe Kuranin por ajo qe une ngre jane vetem pyetje te arsyeshme dhe s'kerkoj asgje vetem pergjigje sa me te arsyeshme.

Prandaj po ngre nje pyetje tjeter per te gjithe ata qe nderojne fe ne nje vend qe ka si ligj Sheriatin ai person duhet te vritet, a ka vlere ky ligj edhe ketu ne vendin tone, sepse nga sa une kam njohuri Sheriati eshte ligji qe buron nga Kurani. Kjo sjell automatikisht duke pasur parsysh vleren qe ka Kurani, i bie qe edhe Sheriati te kete nje vlere shume te larte. Po vazhdoj duke arsyetuar mqs Kurani eshte fjala e All-llahut pike per pike qe nuk ka asnje gabim i bie qe edhe Sheriati qe buron nga Kurani te kete vlere te pakontestueshme dhe te mos kete asgje te gabuar ne te.

Nje pyetje tjeter qe une po ngre eshte ne baze te te gjithave atyre qe Islami predikon te cilat burojne nga Kurani dhe nga ato qe Profeti Muhamed ka thene, a ndihet rehat kultura Islame brenda kultures Europiane? (Sepse na pelqen ose jo perpara kesaj fryme globale keto kultura po ballafaqohen fuqishem ne Europe dhe dhe kudo ne perendim).

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Te nderuar miqė e shokė e vllezer, keto perplasje mund ti sheroje vetem njė konflikt i ri ne ballkan qe te huajte e kan ndermend te ndezin dhe me kete do sqarohen punet me mire, do ndahen dhent dhish, nuk do kete me jazm edhe keshtu edhe ashtu jo po jemi ur e europes e tjera, pra siē shifet neve po na shkruan Zi, zi per tere kombin shqiptare ne ballkan dhe kete duke iu falenderuar ketyne al-bilahave,pra mbajeni mend, jemi te kercnuar per qfarosje....

PS; ministri rus kalajmruar se do ndezet fitili se shpejti, nuk e di se si do na tregoje ndryshe, a mos po pritni edhe tupanin ?

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anėtarėsuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    O sa mire qe ju ka hyre frika,po ju jeni te gjithe fusha nga mendja o njerez.sidomos ai qe ka hapur kete teme.Nuk dua te zgjatem me shume,por di diēka feja nuk personifikohet me njerez te caktuar dhe me kete liber,pra ikni zhvilloni trurin kur thote dhe ky siper meje kerkoni se ku ēaloni dhe jo cfere lexoni.Me pas ejani dhe te diskutojme se nuk niset diskutimi me sherr se vetem sherr do te gjesh.po mu beka qejfi shume qe ju ka hyre frika hahaaha,ikni o toēa se vetem me sharje dhe ofendime mereni ju,kush po ju shan fene tuaj qe prifterinjte jane turpi dhe llumbi i botes homo,dhe perseri ne jemi respektues ndaj fese suaj.Falsim me respekt dhe mirenjohje,kurse ju na dilni....s'keni faj shkoni dhe mesoni me shume se cfare po behet ne kete bote se do ta kuptoni vetem kur ti dale tymi,por atehere nuk ka kthim mbrapsht

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    do ta kuptoni vetem kur ti dale tymi,por atehere nuk ka kthim mbrapsht...

Jo e di edhe une qe kthim mbrapa s'ka se juve s'ju dhimbset jeta, xhenetin e keni te garantum edhe pse beni shkrumb e hi kete botė, ashtu thojn librat dhe mendet tuaja e une nuk dua te hy kurrsesi ne te njejtin thes me JU !

...as ne kete bote e as ne ate tjetren....

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •