Postuar mė parė nga Kreksi
Cfare shpjegimi gjenial.
Se gati harrova: lume Kreksi cka po thone ruset, a ka me ra bore sivjet ne France?
Hajt lexoi burimet sllave e mos po e merr vesh.
Postuar mė parė nga Kreksi
Cfare shpjegimi gjenial.
Se gati harrova: lume Kreksi cka po thone ruset, a ka me ra bore sivjet ne France?
Hajt lexoi burimet sllave e mos po e merr vesh.
nuk ke si hyn yllo kur nuk je musliman,qofsh me shendet atje ku do te shkosh se atje do te te duhet me shume,Postuar mė parė nga Kreksi
![]()
PS: rrofsh qe na bere te sigurte Xhehenetin,kjo fjala jote u befte realitet per te gjithe muslimanet.
XX22
O sa mire qe ju ka hyre frika,po ju jeni te gjithe fusha nga mendja o njerez.sidomos ai qe ka hapur kete teme.Nuk dua te zgjatem me shume,por di diēka feja nuk personifikohet me njerez te caktuar dhe me kete liber,pra ikni zhvilloni trurin kur thote dhe ky siper meje kerkoni se ku ēaloni dhe jo cfere lexoni.Me pas ejani dhe te diskutojme se nuk niset diskutimi me sherr se vetem sherr do te gjesh.po mu beka qejfi shume qe ju ka hyre frika hahaaha,ikni o toēa se vetem me sharje dhe ofendime mereni ju,kush po ju shan fene tuaj qe prifterinjte jane turpi dhe llumbi i botes homo,dhe perseri ne jemi respektues ndaj fese suaj.Falsim me respekt dhe mirenjohje,kurse ju na dilni....s'keni faj shkoni dhe mesoni me shume se cfare po behet ne kete bote se do ta kuptoni vetem kur ti dale tymi,por atehere nuk ka kthim mbrapsht
Mire ben qe kujton prifterinj qe jane homo e cfare do gjeje tjeter,por me duket se ne asnje pjese te kesaj teme qe une kam hapur dhe qe realisht me ka shqetesuar nuk kam permendur hoxhallare dhe nuk kam ofenduar asnje person.
Kjo se pari dhe e dyta po te them se frika me ka hyre sepse nuk dua qe edhe nese shkoj ne "ferr", dua te shkoj i plote dhe jo copa-copa nga ndonje...![]()
Ne cdo pike te temes qe une kam hedhur nuk ka asnje fyerje, por vetem pyetje qe me shqetesojne, nqs se si di ndonje pergjigje te lutem ma kthe.
Sa per ate qe feja nuk u personifikoka nga njerez te caktuar dhe nga ky liber po te them se nuk eshte ketu qellimi i bisedes por tek pyetjet qe une kam ngritur dhe nqs eshte dikush qe mund te me qartesoje.
Po te kujtoj edhe dicka se; nga sa mua me rezulton kjo lloj fryme dhe kjo lloj propogande ka gjetur perhapje shume te madhe si ne vendet me tradite myslimane dhe jane keta njerez dhe keta libra qe frymezojne keta njerez. E kam thene dhe me lart se keta njerez mesimdhenien e tyre e mbeshtesin ne Kuaran dhe citojne edhe Adithe nga Profeti.
Shpresoj se nuk je nje njeri qe ka mendjen "kodra, brinja dhe gerxhe" te mos e kuptoje ate qe une po them. Eshte fare e thjeshte, ju lutem me jepni pergjigje per pyetjet qe une ngre vetem kaq.
E kam perseritur kaq shume fjale pyetje, prandaj mqa Profetit ju tha "Shkruaj", me shkruani pergjigjet.
kerkoni se ku ēaloni dhe jo cfere lexoni.Me pas ejani dhe te diskutojme
Per kete pjese te fundit do te pergjigjem shkurt. Se ku calojme ne, besoj se je vete personifikim i ketij lloji sakatlleku, sepse je ti qe shan dhe ofendon pa asnje baze dhe me akuzon mua se pa shaj fene tende, por per sa kohe do te kete njerez qe jetojne ne epoken e nandertalit dhe qe presin t'iu ritet masa e trurit dhe te fillojne te arsyetojne kam frike se nuk do te kemi cfare te arsyetojme sepse do te jete bere bota arab thote populli. Prandaj po perpiqem qe te ngre pyetje qe ti diskutojme qe tani sa jetojme ne nje vend demokratik dhe me lejon te them ate qe mendoj dhe te ngre edhe pyetje me cepa qe nje tru i rumbullaket e ka te veshtire ti nxere.
s'keni faj shkoni dhe mesoni me shume se cfare po behet ne kete bote se do ta kuptoni vetem kur ti dale tymi,por atehere nuk ka kthim mbrapsht
Per kete pjese po te them se qe te mesosh duhet edhe te lexosh, prandaj miqesisht ta keshilloj kete gje, lexo edhe ndonje gje mbi keto qe une po diskutoj
qe te flasim per te njejten gje. Sa per ate qe thua se "se cfare po behet ne kete bote se do ta kuptoni vetem kur ti dale tymi", jam shume dakort por cfare me thua ti te bej dhe cfare te lexoj qe ta shoh se ku po shkon bota. Mos duhet te lexoj vetem sllogane paqeje dhe mirekuptimi, tolerance dhe dashurie dhe te shoh vetem tymin kur te dale.
o lal o kafir ne qoftese se ne kuranin e shenjte gjen dicka te tille qe ti pritet koka nje njeriu per nje faj apo ku di une ,kam me u bere ateist,
por ndryshon puna kur te vihet jeta e jote apo e dikujt tjeter
nuk e di sa me kupton leri ckane bere ato vende nder vite duke istrumentalizuar vite pas viti
me respekt niku
DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....
Kam drojė se nuk jemim tė vetėdijshėm pėr kėtė!Postuar mė parė nga Kreksi
Qo lal o kafir ne qoftese se ne kuranin e shenjte gjen dicka te tille qe ti pritet koka nje njeriu per nje faj apo ku di une ,kam me u bere ateist, por ndryshon puna kur te vihet jeta e jote apo e dikujt tjeter nuk e di sa me kupton leri ckane bere ato vende nder vite duke istrumentalizuar vite pas viti.
me respekt niku
Niku faleminderit per miresjelljen dhe respektin qe perdor, kur ofron pergjigje ne forum ndaj kujtdo edhe ndaj meje.
Nuk dua te mendosh, si e kam thene edhe me lart se qellimi im nuk eshte t'iu kundervihem myslimaneve, as te krijoj debat te kote. Po te them vetem dicka qe po e perseris shume here, ajo qe mua me shqeteson jane ato pyetje qe une kam ngritur me lart.
Ti po me kerkon nqs une mund te gjej dicka te tille ne Kuran, kam the edhe me lart se ne te gjithe librat te cilet botohen me "tirazh te kufizuar" qe njeri prej tyre eshte edhe libri nga i cili kam mare shtyse per te hapur kete teme te gjitah gjerat i mbeshtesin mbi baza te vargjeve kuranore. Do te te inkurajoja per nje gje; nqs te bie ne dore ky liber lexoe dhe do te cuditesh edhe vete mbi ate mesazh qe ky libere transmeton.
Nuk e di se sa reat do te ndiheshe nese une do te te ofroja vrgje kuranore, por po e them per te njeqinten here aryeja e hapjes se kesaj teme nuka eshte qe une t'iu kundervihem myslimaneve, por duke perdorur arsyen ngre pyetje qe me shqetesojne.
leri ckane bere ato vende nder vite duke istrumentalizuar vite pas viti.
Sinqerisht po te them se nuk me duket e arsyeshme qe ta lesh ate qe ato vende kane bere, sepse nuk e di se sa ti e shikon por mua me shqeteson pak fryma islame qe njerez qe kane shkuar dhe jane nxenesuar ne "ato vend" po percojne edhe ketu ne Shqiperi.
Me ka rene rasti te takoj te rinj qe jane shkolluar ne Jordani dhe ne Arabi dhe jam ndiere tmerresisht i habitur nga fryma qe ata transmetonin dhe se sa shume ishin shperfytyruar. Gjithashtu me lejo te te them se nuke me duket "ato vende" kane instrumentalizuar fene, por ato vende jane ndertuar mbi baza fetare dhe ajo qe me ka shqetesuar nga takimet qe une kam pasur kjo ka qene sepse shikoja nje fryme te ketij lloji.
Gjithashtu po me dukesh pak i nxituar kur me thua se nese gjej ndonje urdher per vrasje ne Kuran ti do te behesh ateist, po te jap nje keshille miqesore mos ji kaq i sigurte ne asgje.
Me shume respekt per Nikun
Kafiri nuk e di ne mund te klasifikohesh si xhahil ti apo jo (meqe e di dmthnien e termave pasi dhe nickname y e tregon nje gje te tille) por po te them qe ne dy tre fjalite e para qe ke shkruar ketu, deri ku une pata durimin te lexoj ke permendur: Mjeshtrine e gjuetise apo edhe te luftimit dhe Xhihadin.Postuar mė parė nga kafiri
Menyra se si i ke lidhur, marre ato fragmente te cituara nga ai liber eshte djallezore! 2- Persa i perket Xhihadit ne Islam duhet bere sqarimi perkates se ca do te thote Xhihad dhe jo te ngaterrohet me kamikazllikun. Duke qene se Xhihad quhet edhe "lufta" ndaj veseve apo veprimeve te keqija qe njeriu vete ka po ndaj vetes se tij, ne kete pike nuk ka asgje te keqe, pra xhihad ne kete aspekt do te thote te mos jesh pijetar/pijanec, te mos jesh hajdut, imoral dhe cilesi te tjera si keto. Xhihad ne aspektin e luftes me arme eshte: Kur armiku te sulmon kap armen dhe mbrohu, shfrytezo mundesite qe ke per VETMBROJTJE duke. Ne kete drejtim miresia Islame arrin deri ne keto pika: Ju lejohet te luftoni armikun QE MUNDOHET T'JU BEJE PADREJTESI POR; MOS VRISNI PLEQ GRA DHE FEMIJE, dhe mos demtoni ne blegtori e bujqesi te armikut. Pra jo si luftat e sotme ku ushtaret amerikane shkojne per te sjelle demokracine ne vende muslimane dhe perdhunojne femra!!!!!!!!!. Shkojne per t'ju sjelle demokracine dhe marrin naften. KUSH MER ESHT QELLIMI I KESAJ LUFTE NE REALITET?
Politika e sotme sipas jush qe deklaroni se Islami nuk eshte demokraci nuk eshte ajo qe populli deshiron VENDIMI I POPULLIT! Eshte ajo qe politikanet hajdute dhe mafjoze duan te veprojne. Ne Islam eshte tjeter sistem jetese. Nuk mund as edhe te vjedhesh e jo me te kesh prostitucion te legalizuar qe eshte kulmi apo me teper homoseksuale dhe t'ju japesh te drejten per t'u martuar. O syni i s'shef, dhe veshi qe s'degjo shpresoj mos te te ndodhe qe femija yt te dale e te punoje ne rruge, te shese trupin per pare se atehere do te kuptosh ca do me thene kjo demokraci! Shpresoj qe femija yt te mos kete probleme me droge apo overdoze qe te te behet e qarte ca eshte kjo demokraci, shpresoj gjithashtu qe imoraliteti te mos te te ofrohet ne familjen tende sepse ka njerez qe mesojne nga pesimet!
Ndersa per Kombin/et thuhet se Kombet dhe gjuhet jane nga mrekullite e Krijuesit qe i ndau njerezit ne Kombe dhe qe flasin gjuhe te ndryshme!
Ben mire qe mi kujton keto gjera per te cilat edhe une jam kundra, por pse nuk kujton qe kjo bisede qe ne po bejme bashke eshte per shkak te internetit qe na e ka dhene mendimi i lire qe ekziston ne te gjithe boten e lire perendimore, se kjo oponence mendimi po te jepet sepse jeton ne nje vend te lire ku une mund te shprehem edhe ndryshe dhe ti te me kundershtosh. Une jetoj ne europe dhe jam qytetar europian dhe prandaj i them gjerat ashtu si i mendoj dhe te siguroj se po te isha gjetke as qe do ta mendoja te te kundeshtoja dhe jo me ti hidhja idete e mija ne kete forum. Fatkeqesisht te qenit europian ma lejon kete gje me lejon edhe te them ate qe te thashe me pare se nuk jam dakort me asnje lloj lufte me cfaredo emri qe te kete, jam i lire per kete gje dhe ndihem rehat sepse edhe ty eshte ky lloj sistemi qe te jep mundesirat per te jetuar edhe si mysliman kur gjetke te qenit i ndryshme do te thote baraz me vdekje. Kjo me shqeteson se kur flas per sistem, nuk dua qe dikush te me thote cfar te mendoj dhe cfare te bej. Nuk po te flas per anarshi por gjithmone duke respektuar lirine e tjetrit, dhe besoj se sitemi demokratik ta lejon kete gje qe edhe ti nqs do te shkosh ne nje shtet si Malta psh qe eshte e krishtere nuk te vret njeri nese thua se jam mysliman, bile te lejojne te ngresh edhe xhami. Mund te me thuash se ku ne Arabi do te lejohej ngritja e nje tempulli, ose e nje objekti tjeter kulti. Po ta perseris edhe nje here se nuk do te kishe mundesi replikoje me mua nese nuk do te shfrytezonim te dy ate qe nje sistem demokratik te ofron, prandaj mos u cudit ngaketo qe po te them.Postuar mė parė nga hop_stop
Ti zoteri kafiro vjen e hap tema te tilla vetem duke ju referuar nje libri ?? ore jini ne terezi e kini idene se cfare thoni dhe se cfare shkruani nuk ndikoni ne ata qe i dine mire keto gjera po hapni fjale te kote te njerezit qe sdine fare per Islamin
Po te them vetem disa gjera une se spo dua te te kap me quopte ne cdo pike qe ke shkruar
Ne islam Lufta eshte gjeja e fundit zgjedhja e fundit dhe kete mund ta shikosh kudo si ne hadith dhe ne Kur'an
Ne Kur'an eshte i mallkuar ai person qe sjell shkaterrim ne toke eshte e ndaluar te vrasesh dike pa arsye, dhe ju vini me thoni qe ka qene musliman ai qe hodhi bomben ?? shkon ne ferr ai qe vret nje musliman tjeter dhe ju prap rrini ne keto ide ??
Nqs do jene kushtet pra rrugezgjidhja e vetme per te zgjedhur nje ceshtje nqs ka mbatur lufta i eshte ndaluar muslimanti te vrasi pleqte e pjese kundershtare, grate femijet e tyre dhe kedo tjeter qe nuk e lufton pra nģmund te luftoje vetem me ata persona qe e luftojne,
nuk mund te prishi veprat e artit, nuk mund te djegi dhe te presi pemet, etj dhe ju vini e me flisni per keto tema duke mos patur asnje lloj kopetence duke mos lexuar asgje tu vije turp pra se vetem per te futur pislluqet qe kini ne mendjen duaj ne mendjen e te tjereve qekeni ...
Nje musliman mund te vrasi ne keto raste ...
per te mbrojtur pronen, Nderin, Atdheun, dhe ne kohe lufte ...
Kerkoj ndjese qe nuk kam sjelle as citime asgje po VALLAHI ndoshta po bej gabim qe pergjigjem sepse vini ketu dhe hapni tema pa ja pasur idene fare se per cfare flisni dhe tu vije zor per kete !!!
Ahh sa per te qenit ndryshe diku tjeter qe po na flet me kaq filozofi qe spo te kapim dot sa per dijenine tende Komshi i Profetit (sav) ka qene nje cifut (hebre)
Sa per lirine e te shprehurit me sill ti mua ndonje citim nga Kurani ose hadith ku ndalohet te shprehesh mendimin tend apo ku Liria e dikujt nuk cenohet( e kam fjalen per ate liri qe mbaron atje ku fillon e tjetrit dhe jo budallalluqet tuaja )
ahh dhe nje gje se e paskeni mesuar te gjithe fjalen Xhihad
a ka mundesi te me thuash se cfare do te thote ajo ..
po ta shpjegoj une me nje hadith te Profetit ku e pyesin se kush eshte Xhihadi me i madh ??
tha Xhihadi me i madh eshte Lufta me vetveten ..
Pra te nderuar Fjala Xhihad nuk eshte Lufte me arme sic po na i perktheni ju mjeshtra te arabishtes dhe linguista te mbaruar por ka nje kuptim shume me te gjere mirepo ose per verberim ose per injorance ose me dashje shumica na i perkthen vetem keshtu kete fjale ....
tani mendoji dhe nje here mire ato qe the se sa jane te verteta apo jane thjesht fantazite tende apo te dikujt tjeter qe vjen ketu dhe na hap tema kaq te larmishme qe te thyejne ne mes fare .. TURP TURP PER FAQE TE ZEZE
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ERVINI_-_ : 12-12-2006 mė 22:55
Be Yourself ...
Krijoni Kontakt