Pershendetje
Sikurse jam ne dijeni por dhe kam vene re shumica e anetareve te forumit perbehet nga shqiptare qe jetojne ne diaspore. Nje pjese e mire tashme eshte stabilizuar dhe ka fituar te drejta te plota per te jetuar ne vende te ndryshme(US, UK, IT, etj), por kjo nuk ndryshon thelbin qe ne jemi dhe mbetemi shqiptar. Dhe si te tille eshte detyra dhe privilegji yne te kontribuojme ne ruajtjen e vlerave dhe identitetit kombetar aty ku jemi. Nuk e di si do ta vleresonit ju nje reagim te tille, por jam e bindur qe shumica do te ishte gjithmone gati per te mbeshtetur iniciativa te tilla. Pyetja ime konkrete per ju eshte kjo: Cfare do te quanit ju te dobishme dhe cilat mund te jene disa nga aktivitetet qe mund te organizohen nga komuniteti shqiptar ne dobi te vete anetareve te komunitetit pamvarsisht nga vendndodhja? Gjithmone duke patur parasysh qe keto aktivitete ti sherbejne qellimit qe permenda - ruajtjes se vlerave dhe identiteti kombetar ( historike, kulturore, gjuhesore etj).
Ju lutem nese e konsideroni te rendesishme kete teme ndjehuni te lire te jepni mendimet dhe sugjerimet tuaja si dhe shembuj konkret te aktiviteteve te ndryshme qe mund te jene zhvilluar dhe qe kane lene mbrese tek ju.
Shqiptaret ne amerike mund te kene eksperienca te ndryshme nga shqiptaret ne itali apo gjermani, keshtu qe ndoshta eshte e rendesishme te ndihmojme njeri - tjetrin dhe me sugjerime te tilla.... ju falenderoj paraprakisht.
Krijoni Kontakt