Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 87
    i/e regjistruar Maska e kafiri
    Anėtarėsuar
    08-12-2006
    Postime
    50
    Degjo more, mire ben qe shan sepse me duket se me kete sharje ske bera asgje tjeter vecse me ke mbushur akoma me shume mendjen qe te gjithe ju "DUMBABISTET", sjeni vecse ca laro qe perpiqeni te na tregoni qe ajo qe na erdhi nga shkretetira eshte me e mire nga ajo qe ne e kemi natyrale.
    Kjo e para por mos mu hidhni dege me dege dhe me thoni qe te lexoj Kuranin, sepse njoh shume me mire se ju qe me thoni qe e keni lexuar aq shume. Por ajo qe me shqeteson me shume eshte se te gjitha ato qe thuhen atje jane akoma me te tmershem se sa ato pak vargje qe une kam citar. Sa per ate qe ju behet qejfi qe ne jemi te frikesuar, po ju perseris ate qe thashe me larat se gjithnje e me shume po konstatoj qe sjini asgje me shume vecse ca persona e ulet qe ndihen shume mire kur degjoni ne lajem se kamikazet kane vrare kaq njerez. Vetem ju lutem mos me thoni se beni ndonje lutje qe Allahu te prese shpirtin e tyre ne parajse, sepse kane plotesuar obligimin qe kishin ndaj Allahut, Profetit te tij edhe ndaj fese se tij.

Sa per keto "pallavra" qe une po them me duket se njerezve nuk ju pelcet vetem "by/tha", por i githe trupi, dhe mos me beni te ndershmin por po patet mundesi me ktheni pergjigje per ato qe une kam pyetur?

Se ka qef njeri Islamin, se eshte feja e moralit edhe e bukurise njerzore, kete e kuptoj,

Ore mos jeton gje ne mes te shkretetires ti dhe na tregon per moralin qe ka islami, por cfare kupton me moral ti more "DUMBABIST I VICKEL", qe te ndryshmit me ty qe te jetojne ne vendi qe Allahu ju ka dhene te te paguajne ty takse, qe te jetojne ne vendin qe Allahu ju ka dhene te jetojne si qenie inferiore, apo te jesh ti qe me ane te Sheriatit tu diktosh se cfare duhet te bejne qe te mos jete ne kundershtim me parimet e tua islame. Dhe po te pyes se a ka gje me te pamoralshme sesa te mos vleresosh ato krijesa qe jane po aq njerezore sa ju. A ka gje me te pa moralshme se sa ta shpiesh "veten" tende me ane te nje bombe si veper te pelqyer tek Allahu. Dhe sa per bukurine njerezore ne pac Zot mos na thuaj ato qe ke thene me lart sepse ma cpifin.

ate qe s'arrij te kuptoj eshte se kur u bote ju pronaret e Europes edhe Shqiperise mer byth/muta.

"O RE DUMBABIST I VOCKEL" po si ste vjen turp dhe na tregon neve se si duhet te ndihemi ketu ne Europe dhe ne Shqiperi, por po ta them me siguri se jam me shume Shqipetar dhe Europian se sa ty more Anadollak, qe me sa po konstatoj sje vecse nje "DUMBABIST", qe githcja qe ke mesuar ka qene ajo qe ndonje mesues i islamit te ka treguar mbi menyren e te jetuarit dhe te kuptuarit te gjerave. Ju a kam thene edhe nje here nqs jeni me keto mendje shkoni ne shkretetire nga edhe dolet. Ore aj/van go/mar mos te duket gje se Europen dhe kulturen europiane na e sollet ju? Po ajo qe me vjen vertet keq eshte se si ka mundesi qe njerz te keture parametrave si i joti i mban kjo toke, qe ka derdhur aq shume gjak per te shpetuar nga zgjedha e callmes dhe e jataganit.

Yttt mer fashist

Po te kujtoj nje gje se nuk jam apak fashist si ti me cileson, por jam nje njeri i lire dhe jo "Rrob" dhe si njeri i lire ngre pyetje dhe per ate qe nuk me pelqen them qe nuk me pelqen dhe kaq, e di qe te gjithe "DUMBABISTET" i shqeteson kjo lloj fryme dhe me tregoni per moral dhe per bukuri njerezore.

Ashtu sic ke edhe emrin ashtu je QAFIR[/QUOTE]

Dhe e fundit mesoje KAFIRI, dhe jam i sigurte qe as kjo nuk do te te pelqeje sepse mendoj se ti e di domethenien e kesaj fjale.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 17-12-2006 mė 16:13

Anėtarėsuar
    08-12-2006
    Postime
    50
    Ore qe t'iu ngas llafin mos ma shkalfitni temen ne kete menyre dhe po me ngateroni patriotizmin me "idene e islamit per kombin", qe ne hapje teteme aj oqe kam bere kam ngritu vetem pyetje, dhe nuk besoj se me ate kam ofenduar ndonje njeri, qofte ky edhe me perkatesi fetare. Po ju them vetem dicka se me po me vjen turp qe me duhet te hedh nje teme te ketij lloj i dhe nje pjese e mire e personave qe pergjigjen mi bejne mbrojteje islamit hde profetit. Ore njerez na nuk ju vjen keq me ktheni pergjigje per kete qe une kam pyetur dhe mos me tregoni endra ne diell, sepse j'ua thashe edhe me lart se njoh kuranin me mire se sa ju qe me citoni aq shume nga kurani.

Kam kaluar disa dite jashte Shqiperise dhe ajo qe me ka mundur ka qene; se si do te mund te jetoja me njerezit qe takova duke pasur parasysh se ata vinin nga vende te ndryshme, me kultura te ndryshme dhe me besime te ndryshme. Pyetje qe me mundonte dhe qe e ngrita edhe me persona qe ishin pjese e nje kulture islame ishte se sa vlere kishte sheriati per ata njerz, dhe sa i aplikueshem ishte ai ne nje shoqeri demokratike si kjo ketu ne europe? Po ju siguroj vetem dicka se asnjeri nga ata megjithese e njihte shume me mire islamin se sa ju qe beni mbrojtje te tij, nuk u perpoq te bente mbrojtje te tij, por ishin me te sinqerte se sa ju qe me mendjet tuaja "DUMBABISTE" me tregoni dhe me beni komente qe i kam degjuar perapara se sa ju t'iu binte ne dore ndonje kuran dhe ndonje liber tjeter. Nje pyetje tjeter qe do te ngre eshte se a jeni ne gjendie te diskutoni si njerez qe kane arsye dhe qe arsyetojne? Dhe menyra se si po pergjigjeni eshte si te pyesesh dike se sa vjet eshte dhe te te tregoje numrin e kepuces.

Jam i qarte per dicka se nje tru i rumbullaket nuk nxe mendime me qoshe, por po te kini dy para mend ne kokat tuaja filloni te kuoltivoheni dhe mos lexoni vetem kuranin, por edhe cdo gje tjeter qe do te keni mundesi sepse keshtu do te jeni njerez me te hapur per te nxene edhe mendime me qoshe si keto. Mendime me qoshe, qe ngrejne dyshime mbi frymen islame, mendime me qoshe qe vene ne dyshim sheriatin, mendime me qoshe qe vene ne dyshim kuranin, mendime me qoshe qe hedhin qe testojne se sa e pregatitur eshte shoqeria jone per te ngritur nivelin e diskutimit ne nje nivel te larte dhe jo ne nje "nivel medioker" qe nuk ka kulturen me minimale te diskutimit te nje teme. Dhe po ju them qe ajo qe une ngrita si diskutim eshte "Ideja e islamit per kombin" dhe jo keto bruckulla qe ju me diskutoni.

Po ju them edhe dicka, "Mos akuzoni diellin se nuk ndricon sa duhet, nqs ju jeni te verber dhe nuk shikoni" thote Seneka, prandaj j'ua perseris mos ngateroni gjera qe nuk kane nevoje te ngaterohen. Edhe dicka tjeter, nqs dikush ju tregon dicka me gisht, mos u fokusoni tek gishti por tek gjeja qe tregohet, edhe ju po patet mundesi mos u merrni me mua por fokusojuni tek ajo qe une po ju tregoj dhe perpiquni te analizoni temen dhe jo mua.

Tani po ju them vetem naten e mire te gjithve.

DrEaM_Of_HeAvEn Maska e ERVINI_-_
    Anėtarėsuar
    29-07-2005
    Vendndodhja
    iN A bAD dREAM !!!
    Postime
    38
    "Mos akuzoni diellin se nuk ndricon sa duhet, nqs ju jeni te verber dhe nuk shikoni"
    Kete po te shkruaj si pergjigje ...
    Naten e mire !!!
    Be Yourself ...

Anėtarėsuar
    08-12-2006
    Postime
    50

Vetem Per Ervinin

Ervini me duket se ajo qe ju po me citoni nuk me duket shume e drejte persa i perket temes qe une kam hapur. E respektoj mendimin tend, dhe do ju pergezoja qe me ne fund po shikoj nje njeri qe pepiqet qe te arsyetoje dhe me arsyetimin e tij me kthen pergjigje.
    Me fal qe nuk kam apasur mundesi qe te te kthej pergjigje me pare por po te them se citimi qe ju me perserisni me duket me shume ne favorin e personave qe ngrejen pikpyetje sesa ne favor te atyre qe bejne vetem mbrojtje te Kuranit dhe te Profetit.
    Miqesisht vetem per ty do te kerkoja qe nqs ke mundesi qe ti lexosh postimet e mija te me kthesh pergjigje per pyetjet qe une kam ngritur, do te te isha shume mirenjohes jo vetm ty por cdo njeriu qe do te me kthente pergjigje per ato qe une pyes.
    GEZUAR FESTAT TE GJITHEVE.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Kafiri,

Juve duhet ta dini se prinderit e disa shqiptarve dhe disa te rinjeve te kesaje epokes se re pas komunizmit jane muslimanizua por kurrsesi islamizua....

Dhe jam i bindur se islamizmi asnjehere nuk do ia arrije ti fusi kembet ne trojet shqiptare, eh, nje lloje muslimanizmi laraman po, te cilen i adhurojne embelsirat per festa fetare dhe asgje tjeter....
    Per te ngren embelsira iu befshin mire edhe te krishterve, pse jo ?
    Nuk prish pune fare.

Pra mos harroni se islamizemi nuk egziston tek ne.

DrEaM_Of_HeAvEn Maska e ERVINI_-_
    Anėtarėsuar
    29-07-2005
    Vendndodhja
    iN A bAD dREAM !!!
    Postime
    38
    Citim Postuar mė parė nga kafiri
    Ervini me duket se ajo qe ju po me citoni nuk me duket shume e drejte persa i perket temes qe une kam hapur. E respektoj mendimin tend, dhe do ju pergezoja qe me ne fund po shikoj nje njeri qe pepiqet qe te arsyetoje dhe me arsyetimin e tij me kthen pergjigje.
    Me fal qe nuk kam apasur mundesi qe te te kthej pergjigje me pare por po te them se citimi qe ju me perserisni me duket me shume ne favorin e personave qe ngrejen pikpyetje sesa ne favor te atyre qe bejne vetem mbrojtje te Kuranit dhe te Profetit.
    Miqesisht vetem per ty do te kerkoja qe nqs ke mundesi qe ti lexosh postimet e mija te me kthesh pergjigje per pyetjet qe une kam ngritur, do te te isha shume mirenjohes jo vetm ty por cdo njeriu qe do te me kthente pergjigje per ato qe une pyes.
    GEZUAR FESTAT TE GJITHEVE.
    Miqesisht po te them dhe une qe pergjigjen e keni marre ne disa postime te bera si nga une si dhe nga disa te tjere ... per sa i perket
    me pare por po te them se citimi qe ju me perserisni me duket me shume ne favorin e personave qe ngrejen pikpyetje sesa ne favor te atyre qe bejne vetem mbrojtje te Kuranit dhe te Profetit.
    diku siper me keni shkruar qe mendimet sju interesojne
    dhe ju lutem shkruani fakte dhe citime mirepo meqenese e filluat te gjithe duke sulmuar dicka qe sja kini as idene sepse asnjeri nuk kishte si qellim te dinte dicka por te gjithe si qellim kishin te akuzonin fene PA TE DREJTE dhe kjo gje u pa mese qarte ne te gjitha postimet nuk me duket me e arsyetueshme te vazhdoj me keto tema ....
    Gjithashtu vura re nje mori fjalesh te bukura qe i atribuoni njeri tjetrit ... ore me fal po keni ardhur per diskutim apo per te treguar injorancen tuaj ?? se sa per fjale boshe ka rrugeve sa te duash per fat te keq .....
    pergjigjen e kini tek postimet e mia nqs nuk ju mjafton me thoni ne cilen pike duhet te jem me i qarte dhe do mundohem tju pergjigjem me aq sa do kem mundesi ... gjithe te mirat ... Ervini
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ERVINI_-_ : 23-12-2006 mė 04:34
    Be Yourself ...

Anėtarėsuar
    08-12-2006
    Postime
    50

Miqesisht Per Te Gjithe

Miqesisht do ju uroja te gjithve gezuar festat dhe gjithcka e mire qe buron prej tyre u themeloste edhe ne zemrat e te gjithe ne Shqiptareve.

GEZUAR DHE PER SHUME VJET FESTAT.

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Nuk arrij ta kuptoj arsyetimin qe moderatoret i kane bere hapjes se kesaj teme ne ceshtjen kombetare.Megjithese vete tema brenda saj eshte anti kombetare ajo qe eshte me e rendesishme eshte qe eshte jashte cdo rregulli per te qene nje teme kombetare dhe me e keqa nuk ka asnje nivel shkencor apo llogjik qe ia vlen te qendroje si teme ne vete.Une se kuptoj jo vetem llogjiken e Qafirit por dhe te ndonje tjetri si ai qe e le temen ne te tille gjendje dhe ne kete forum .Mesa duket niveli njerzor paska rene shume poshte.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi
    Ktu ne kete rubrike, i nderuari kafiri, nuke hapen tema per besime fetare por shko tek rubrikae besimeve dhe aty mund te bisedosh lirisht deri me neser tere naten po deshe.

Nuke di se sa me keni kuptuar, askush nuk ju urren por ketu eshte tema per zhvillimin dhe ngritjen e vlerave kombtare shqiptare, ketu pra paraqesim projekte se si te dalim nga kriza e jo si te kyqemi ne kriza, me kuptove ?

Oxhakut qe pahon te rrxohet i vehet shtylla nga ana e siperme andej kah ju apo ....
    Kete e kam thene edhe une por kafiri e ben te veten, si moderatoret...
    Ku eshte arsyeja qe te mbahet kjo tem ketu ne forumin shkenore nuk e di....

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sepse nuk ka tė bėjė me fenė por me idenė pėr kombin

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •