Nuk ka shpjeguar asnje nga ju se c`eshte kjo idea e islamit per kombin shqiptar...kur ne kete komb ka ateiste..islamike...dhe te krishtere..
Nuk ka shpjeguar asnje nga ju se c`eshte kjo idea e islamit per kombin shqiptar...kur ne kete komb ka ateiste..islamike...dhe te krishtere..
Une nuk jam musliman, por nqse shteti shqiptar do te kishte per kushtetute Kuranin, atehere shqiptaret do te duhej te ndaheshin ne baze te perkatesise fetare (ne fakt muslimane apo jo-muslimane) ne 2 kategori.Postuar mė parė nga Akili-A
1) Muslimanet, ne pushtet pjese e kombit islamik boteror, dhe
2) Jo-muslimanet, te cilet lejohen te jetojne por nen kufizime dhe po ashtu detyrohen te paguajne nje takse te vecante ndaj muslimaneve.
Pra menjefjale statusi is hqiptareve jo-muslimane ne trojet e veta mijevjecare do te ishte ma i ulet se bie fjala statusi i nji somalezi apo majmuni malajzian i cili vjen per me vizitue Shqiperine, ngase keta te fundit konsiderohen vellezer dhe bashk-pjestare te kombit islamik, ndersa shqiptaret jo-muslimane raja.
Nuk e di sa harmoni do te kishte ne ket shoqeni "te fantazuar". Ne fakt une kurrsesi nuk mendoj se ideja e islamit per kombin mund te funksionoje sepse nuk ka funksionuar kurre as brenda vete arabeve qe jane 1 rrace, 1 fe e 1 gjuhe, mos me perfshi ketu rracat e tjera.
Vec kesaj edhe vete muslimanet nuk do te mund te jetonin ne nji shtet te tille, vecse do te kishin rezerva te pafundme nafte (si Arabia) per te perballue parazitizmin, ose nji perqindje te madhe sklleverish jo-muslimane per tu paguar xhizet, perndryshe do te perfundojshin ma keq se Afganistani, sepse po nuk punuan 50% e popullsise, po nuk eci shkenca, kultura e liria e mendimit, mbetesh ne vend-numro si mbeten arabet per 1500 vjet neper cadra me gamile.
Ore XX22 dhe ti Ervini me falni t'iu pyes kini dy para mend dhe te me ktheni ndonje pergjigje per ato qe une kam pyetur dhe mos me beni mbrojtje per islamin. Dhe per ty XX22 me fal qe nuk te ka m ofenduar asnjehre por je nje **** zalli qe nuk e ke shokun. Dhe pa piken e medyshjes do teet quaja nje anadollak qe nuk e ke shokun dhe na shet dengal dhe na tregon se edhe se nuk dime te lexojme. Mire une qe i paskam keqkuptur po ata te tute qe me keto brockulla frymezohen i kane keqkuptuar, apo edhe ata nuk e kane lexuar te gjithe pjesen dhe jane keqkuptuar nga ato qe une po them Gjithashtu ftkeqesisht po konstatoj se sa te ulet jini ne menyren e te diskutuarit te nje teme. Ore me thoni a eshte sheriati i zbatueshm ne cdo kohe perderisa ai buron nga kurani dhe kurani si liber eshte fjale per fjale i dhene nga Allahu? Nqs po perse nuk na i zbatoni ketu ne Shqiperi, apo ne kohe te caktuara ai nuk ka vlere dhe mos me tregoni peralla qe nuk kane vlere per njeri po ta perseris ty XX22 nqs e ke kaluar periudhen e njeriut robot qe thote ate qe ja kane injektuar ne trurin e tij, po pate miresine me kthe pergjigje per ato qe une po te pyes. Per pak harova po te them dicka qe nje poet i rilindjes na i la si profeci "SHQIPERI TE MORI TURKU TE VU ZJARR", besoj se te ri aq pas koke sa nuk e ke idene ore DUMBABIST i vockel.
Ore qe ju djeg xhani qe te na degdisni ne Arabi nuk e ve ne dyshim por lernani ne pleqve qe te vdesim te qete ne trojet tona ndersa ju shkoni ku te doni edhe ne esfel te gomerve po te doni me ate islamin tuaj qe jo vetem po i ben gropen europes por edhe po na shitet si vlera me e madhe qe europa nuk na e paska kapur akoma.
Ndersa per ju qe me rekomandoni qe kete teme ta hap tek pjesa fetare e forumit, po a mund te me thoni se ku ka gje me antikombetare se sa t'iu imponohesh te gjitheve me ideologjine fetare, dhe te gjithe te ndryshmit ti konsiderosh armiq. Mendoj se eshte me mire te jemi te kujdeshem tani sesa te na duhet te pendohemi me vone.
Sepse ju pranuam ne europe dhe po na thoni se nuk ju pelqen kultura dhe sistemi qe ne kemi ngritur. Ju pranuak ne europe dhe na thate se te shash profetin denohesh me vdekje. Ju pranuam ne europe dhe na thate se me barkun tuaj do te na pushtoni. Ju pranuam ne europe dhe na hodhte ne here metrote. Ju pranuam ne europe dhe na thate se fjala e lire ju shqeteson. Ju pranuam ne europe dhe po na thoni se ju jini te zotet e kesaj shtepie. Shporuni ne shkretetire nga edhe dolet se nuk e duam fene tuaj as une dhe as europa.
Per cfaredo qe te me akuzoni qofte edhe si fondamentalist anti islam po ju them se jam dhe ju them se ne kete vend vertet na u deshen 500 vjete qe te liroheshim nga roberimi i "BABES" por fatkeqesish akoma paska "DUMBABISTE" qe na shesin islamin si vlere, kur vleren me te madhe e dini se cilen ka; mosrespektimin e atyre qe nuk mendojne si ju. Po e perseris edhe njehere ate qe pashai turk i tha Ismalil Qemalit tek filmi "Nentori i dyte": "Ismail bej nuk behen hasha kollaj 500 vjet miqesi me nje te ngritur flamuri". Por e kam te qarte se sa shume ju shqeteson nje shtet demokratik, sepse nuk ka as sheriat dhe as kalif, dhe me kete zell qe kini do te ishit bere ndonje minister ne ate lloj shteti; ndoshta si minister i propogandes islame, sepse edhe ata te dores tende per keto lloj ofiqesh shiten atdheun dhe u bene nje me pushtuesin dhe tani na i shisni si vlera ato qe pushtuesi na i la peshqesh. Besoj se edhe ata si ju jane pjelle e kesaj lloj propogane dhe e kesaj lloj vlere te lene nga "BABA".
E di qe do te me merrni inat tani me shume se kurre dhe nese do ju jepej mundesi te me benit therore si kundershtar te fese suaj, por as qe me behet vone une ketu ne europe jam lindur dhe ritur dhe keshtu i mendoj dhe keshtu i shpreh gjerat ore "DUMBABISTE" qe jetoni akoma ne shekullin e 15, me endren e kalifatit te madh arab.
Sa per ate qe thoni se ky seksion eshte vetem per temat kombetare po ju them ne vazhdim te poezise qe kam cituar me siper; "SHQIPETAR MOS RI PO DUKU SHQIPETAR"
ahh ti qeke dru mer daj ca te te thuash me ty jepi pra se po rritet numri i postimeve ... sa ne terezi qe je mer .... ti i nderuar nuk ke ardhur ketu per te kerkuiar informacion ose te pyesesh qellimi jot nuk eshte aspak te mesosh dicka qe nuk e di po thjesht te akuzosh per gjera qe segsitojne dicka pa e pasur idene dhe per me teper nuk di rregullat fondalemtale te nje diskutimi te mirefillte ...
Be Yourself ...
Te te them une i gjo ty qe te mos ta mundosh veten shume me hamendje mer plak.Postuar mė parė nga kafiri
A spo i plas by/tha njeriu per keto pallavra qe ke thene ti.
Se ka qef njeri Islamin, se eshte feja e moralit edhe e bukurise njerzore, kete e kuptoj, ate qe s'arrij te kuptoj eshte se kur u bote ju pronaret e Europes edhe Shqiperise mer byth/muta.
Yttt mer fashist
Ashtu sic ke edhe emrin ashtu je QAFIR
HOLLAND...
programi pėr arabizimin e botės:
1 tė shpėrndahen njerėz nėpėr gjithė botėn duke thirrur nė fenė e Allahut
2 t'u shpėrlahet truni atyne qė e pranojnė kėtė fe duke i ba muxhahedina
3 tė pushtohen vendet jomuslimane sidomos me ndihmen e "tru-shpėrlamve"
4 pas pushtimit e ka radhėn xhizja
5 qafirat nuk mund t'a paguajnė xhizjen sepse u shpenzohen paratė prandaj kthehen nė muslimanė
6 pas kthimit nė muslimanė medoemos do tė mėsojnė vragje nė arabisht
7 pas kėsaj do tė mėsojnė tėrė arabishten sepse ndryshe nuk mund t'a kuptojnė Kuranin, sepse Kurani "ėshtė shkruar nė arabisht pėr njė popull qė di t'a kuptojė"
8 pas martesave tė pėrziera mes popujve tė ndryshėm muslimanė, nė njė shtet shumė kombėsh, me nė krye njė dinasti arabe, e vetmja gjuhė qė bashkon kėta popuj ėshtė arabishtja, prandaj gjuhėt e tjera zbehen gradualisht
9 pas njė kohe tė gjatė populli i shtetit musliman mbarė botėror, pėrfundimisht e zbaton ligjin: njė racė (arabe) njė gjuhė (arabe) njė fe (arabe) njė komb (arab) njė atdhe (bota mbarėmuslimane me qendėr Mekėn).
qėllimet u arritėn, tash mbetet tė kryhen vetėm edhe disa punė tė vogla por tė mėrzitshme si bie fjala tė digjen bibliotekat nė gjuhė tė huaja ku ka shkrime qė nuk pajtohen me kuranin,tė rrėzohen pėrmendoret e urryera tė Skenderbeut qė aq shumė u solli mundime muslimanėve, tė rrėzohen tė gjitha bustet e Nėnė Terezės sepse kjo ka praktikuar fenė e qafirave, tė rishkruhet historia sepse tė tjerėt e kanė fallsifikuar duke shkruar kundėr sundimit turk i cili ishte aq i ėmbėl sa nuk e la kombin shqiptar tė shtohet aq shumė sepse nuk do tė kishte bukė qė tė hajė, sundim i cili na e solli fenė e bukur, na mėsoi si tė ngrisim bythėt pesė herė nė ditė na mėsoi si tė qėndrojmė pa ngrėnė pėr njė muaj e tė hamė vetėm natėn sepse kjo tė ndihmon qė tė shkosh nė njė vend pėrrallor ku nuk ke nevojė tė punosh por do tė vinė 72 virgjėresha dhe nuk do lodhesh duke ua marrė virgjėrinė sepse atje ėshtė xhenet dhe ēdo gjė ėshtė lehtė e mė lehtė.
Pra ato janė tė virgjėra por kur vie puna t'ua futėsh ėshtė aq lehtė sa duket sikur janė kurva.
ZOTĖRINJ ARABĖ KY ĖSHTĖ PROGRAMI JUAJ NĖ PIKA TĖ SHKURTĖRA. NĖ PIKA TĖ GJATA E DINI VET SE SI ĖSHTĖ.
NUK MUND T'A MOHONI.
NE NUK HAMĖ BAR.
Dakord me Ervinin per interpretimin e fjales xhihad,pra xhihad eshte lufta(struggle anglisht) e perditshme e besimtarit me vetveten,si te thuash me gjysmen tjeter te tij.Njera gjysem presupozon ekzistencen materiale ne kete bote,me joshjet materiale qe ka njeriu gjate jetes se tij(para,pushtet,fame,etj..) ndersa gjysma tjeter presupozon shpirtin,ndergjegjen,moralin e paster.Ndersa gjysma e pare eshte provizore,per nje periudhe sa hap e mbyll syte,e dyta perkundrazi eshte e perhershme.Pra xhihadi e shoqeron besimtarin gjate gjithe ekzistences se tij fizike sepse joshjet jane shume te forta,dhe vazhdimisht i duhet ti kujtoj vetes se "po lufton" per perjetesine,pra duhet te jete i forte dhe i vendosur per te shmangur tundimin.
Ne situata e rrethana te caktuara historike njerez te ndryshem per qellime te ndryshme i kane dhene interpretime te ndryshme konceptit te xhihadit.Keto vlejne edhe per fete e tjera.Qellimi i fese eshte pikerisht pastertia e shpirtit,dhe secila fe te njejten gje predikon,pavaresisht se rruget qe duhet te ndjekesh ndryshojne pak a shume.Eshte e rrezikshme kur ke te besh me injorante qe c'do gje e marin literalisht nga librat,prandaj dhe shpeshhere ndeshemi ne kontradikta(pikerisht per shkak te interpretimeve ose perkthimeve te gabuara).Nje shembull shume i thjeshe eshte rasti i Bibles se Shenjte ku diku thuhet "kur te godasin ne nje faqe,ktheja edhe tjetern" dhe ne nje rast tjeter thote "sy per sy, dhemb per dhemb". Besoj se eshte e qarte mundesia per tu kapur pas ketyre dy thenjeve kontradiktore ne esence,por qellimi suprem ne Bibel eshte shpetimi i shpirtit,pra fitimi i perjetesise.Me shembuj keshtu mund te vazhdojme gjithe naten,por duhet me kuptu diferencen nga predikimet e mirrefillta fetare me interpretime radikale qe i sherbejne interesave dhe konjutkurave te caktuara.Pra hapni syte dhe mos u beni viktima e zara te te tjereve.
E gjithe kjo qe the c`fare lidhje ka me temen "idea e islamit per kombin"????Postuar mė parė nga murik
Temen se kam hapur une Akil djali,thjesht dhashe mendimin tim ne lidhje me fjalen Xhihad.Mos duhet te hapja nje teme te re vetem per kete ?
E dyta,po pergjigja jote ca lidhje ka me idene e kombit ne islam?
une nuk dhashe pergjigje...bera vetem pyetje.......Postuar mė parė nga murik
Krijoni Kontakt