Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 51
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,288
    Postimet në Bllog
    22

Çfarë është përulësia?

Çfarë është përulësia?

Përulësi është ta konsiderosh veten tënde si mëkatarin më të madh, të mos përbuzësh, të mos fyesh dhe të mos gjykosh asnjë, por të shohësh vetëm mëkatet e tua. Përulësi është të mos kërkosh lavdërime, pasuri, lavdi dhe ndere, duke e konsideruar krejtësisht të padenjë veten tënde për diçka të tillë.

Njeriu i përulur duron me trimëri përbuzjet, sharjet, akuzat duke besuar thellë që këto i vlejnë. Me të gjithë sillet gëzueshëm. Është i gatshëm të ofrojë me dashuri shërbimet e tij ndaj cilitdo. Nuk kushton ndonjë rëndësi në veprat e tij të mira dhe për më tepër nuk bën fjalë për këto, nëse nuk është nevoja.

Një përulësi të tillë uroj t’ju dhurojë Zoti, sepse kjo do t’ju çlirojë nga prangat e mëkatit dhe do t’ju udhëzojë në dashurinë e Atij që “e përuli veten deri në vdekje, deri në vdekje të kryqit” (Fil.2:8).

Fushat që ndodhen ulët, pothuajse gjithmonë janë pjellore dhe frytdhënëse, ndërsa malet e larta zakonisht janë jopjellore. Dhe kallinjtë që qëndrojnë drejt janë bosh, ndërsa ata që peshojnë poshtë janë plot me kokrra. Fitoni dhe ju zemër të përulur dhe do të pasuroheni me fryte shpirtërore të cilat do të sigurojnë shpëtimin tuaj.

Fushat pjellore vaditen me shiun që bie nga qielli dhe me ujërat që zbresin nga malet. Në mënyrë të ngjashme dhe njerëzit e përulur pranojnë nga qielli në mënyrë të bollshme, hirin e Shpirtit të Shenjtë dhe lartësohen shpirtërisht si malet e larta. Nëse pra dhe qenia juaj jepet në mënyrë të përulur në dëshirën e Perëndisë dhe largohet nga mëkati, atëherë do t’ju vizitojë Shpirti i Shenjtë, Perëndia Ngushëllimtar dhe do të qëndrojë përherë në shpirtin tuaj.

E harroni tashmë rrugën e gjerë! Zoti i mëshirshëm ju drejton në mbretërinë e qiejve nëpërmjet derës së ngushtë. Rruga e lehtë do t’ju drejtojë në shkatërrimin e përjetshëm. Nuk është koha për dëfrime e qejfe. Ungjilli na thotë që janë “të lumur ata që vajtojnë” (Lk.26:1), jo ata që dëfrejnë e argëtohen.

Nëse kërkon nga cilido diçka, ta kërkoni me durimin e Kananeases (Mt.15:21-28).

Ruajeni gojën tuaj nga fjalët e tepërta dhe të padobishme, ushtrohuni në lutjen e Jisuit, përmbahuni, dhe Zoti do t’ju rrethojë me dhuratën e paçmuar të dashurisë së Tij.

Ta doni Zotin dhe të luteni me sigurinë që Ai është ati juaj.

Përuluni përpara gjithë të afërmve tuaj, dhe Zoti, ati juaj i mirë, do të gëzohet për përulësinë tuaj dhe do t’ju përqafojë me dashurinë e Tij.

Nëse tani nuk ndieni ndonjë ngushëllim nga lutja juaj, të jeni të sigurtë se Zoti ju përgatit ngushëllime hyjnore në të ardhmen. Vazhdoni të luteni pa pushim, dhe shpejt do të shijoni ëmbëlsinë e Tij. “Unë kam pritur me ngulm dhe me durim Zotin, dhe ai u përkul mbi mua dhe dëgjoi britmën time. Më nxori jashtë një grope shkatërrimi, nga balta e moçalit, i vendosi këmbët e mia mbi një shkëmb dhe i ka bërë të qëndrueshme hapat e mi. Ai vuri në gojën time një kantik të ri për të lavdëruar Perëndinë tonë” (Ps.40:1-3).

Kur shikoni t’ju pushtojë pikëllimi, melankolia, përtesa dhe neglizhenca, atëherë detyrojeni zemrën dhe buzët tuaja në punën e lutjes: “Zot, shpëtona ne” (Mt.8:25). Mendoni nëse këto momente të neglizhencës mund të jenë momentet e fundit të jetës suaj. Ndoshta për pak do të pasojë vdekja.. . . dhe pastaj gjyqi i Perëndisë. E lini pra, plogështinë dhe neglizhencën.

Gjithashtu edhe nëse veprat tona të mira bëhen në emër të Perëndisë, nuk janë së pari këto që na shpëtojnë, por mëshira e Perëndisë. Kjo mëshirë hyjnore le t’ju mbulojë dhe ju, gjithë ditët e jetës suaj. Të gjithë ju, të drejtë e mëkatarë, të strehoheni në Zotin tonë mëshirëdashës Jisu Krisht dhe në Atë të mbështetni shpresën tuaj, sepse ajo është “shpresa që nuk turpëron” (Rom.5:5).

Mos përbuzni fjalët e mia dhe mos i mendoni si të vështira për t’u zbatuar. Për Zotin dhe me Zotin, të vështirat bëhen të lehta dhe të pakënaqshmet - të kënaqshme. “Sepse zgjedha ime është e ëmbël dhe barra ime është e lehtë” (Mt.11:30).

Përgatiti: R. Baba

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Une nuk besoj se ekziston ndonje person i tille,trim i perulur.
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Përulësi është ta konsiderosh veten tënde si mëkatarin më të madh, të mos përbuzësh, të mos fyesh dhe të mos gjykosh asnjë, por të shohësh vetëm mëkatet e tua. Përulësi është të mos kërkosh lavdërime, pasuri, lavdi dhe ndere, duke e konsideruar krejtësisht të padenjë veten tënde për diçka të tillë

PO DERI KETU JAM DAKORT PO VETEM ATE QE AUTORI E QUAN PERULESI UNE DO TE THOJA QE ESHTE CILESI E RRALLE TE MOS FYESH DHE TE MOS GJYKOSH....PO JO SEPSE DUHET TE NDJESH VETEN TE ULUR ..
    KUR NUK KERKON PASURI ..LAVDI EDHE NDERE NUK KEMI PSE TA QUAJME VETEN TE PERULUR SEPSE JEMI TE PADENJE....MENDOJ QE PIKERISHT KUR NUK KERKON TE TILLA GJERA JE NJERIU ME I LARTE....

Njeriu i përulur duron me trimëri përbuzjet, sharjet, akuzat duke besuar thellë që këto i vlejnë. Me të gjithë sillet gëzueshëm. Është i gatshëm të ofrojë me dashuri shërbimet e tij ndaj cilitdo. Nuk kushton ndonjë rëndësi në veprat e tij të mira dhe për më tepër nuk bën fjalë për këto, nëse nuk është nevoja.

JO NJERIU NUK DUHET TE DUROJE PERBUZJET DHE TE SHARAT....NJERIU KA DINJITETIN DHE SEDREN E VET...NUK ESHTE SKLLAV I KETYRE GJERAVE.......PO ESHTE NJERI I MIRE KUR I KALON KETO SITUATA ME QETESI DHE ME LLOGJIKE...
    PO PER DASHURINE QE DUHET TE AFROJE NJERIU JAM DAKORT GJITHASHTU....PO KURRE NJE CILESI E TILLE NE KARAKTER MUND TE QUHET PERULESI....

PO BESOJ TE ZOTI DHE TE EKZISTENCA E TIJ....POR BESOJ SHUME EDHE TE NJERIU .. SEDRA DHE KARAKTERI I TIJ....
    NUK ESHTE PERULESI TE NDJEHESH KY NJERI KAQ I MIRE QE NA PERSHKRUHET ME SIPER....ESHTE PERKUNDRAZI NJE VIRTYT SHUME I RRALLE DHE I CMUAR TE NJERIU...
    PERULESI PER MUA ESHTE FAKTI QE DUHET TE NDIESH INFERIOR ME TE TJERET DHE TE BESH TE KUPTOSH TE ATA QE PO ..VERTET JE I TILLE.
    JO JO ...NUK ESHTE KESHTU...KU SHKOJ SEDRA VALLE??

PO BESOJ DHE LUTEM TE ZOTI...DHE KA RASTE KU MARR FORCEN NGA LUTJET QE MUND TE BEJ PO NUK MUND TE LE VETEN TE PIKELLUAR ..TE ZHGENJYER...TE NEGLIZHUAR.. DUKE PRITUR QE AI TE ME SHPETOJE.....
    SHPETIMI NE RRADHE TE PARE ESHTE TE VETVETJA......BESOJ TE ZOTI PO BESOJ ME SHUME TE JETA...
    ME DUKET ME REALE....ESHTE JETA AJO QE NA MESON SI DUHET TE VEPROJME EDHE TE SILLEMI....BESOJ TE GJYKIMI I SAJ....
    KJO JETE NA BEN TE ARSYESHEM...TE FORTE....TE DENJE PER ATA QE DUAM EDHE NA DUAN...TE DENJE PER JETEN VETE....NA BEN TE JEMI NJEREZ ME VIRTYTE TE LARTA....NA BEN TE JEMI TE SINQERTE DHE TE PASTER.

PERULESIA NUK ESHTE KJO PER MUA........PERULESIA ESHTE SKLLAVERIM I VETES NE RRADHE TE PARE....DHE PASTAJ TE TE TJERET..
    PO DUHET TE LUFTOJME NE MOMENTET ME TE VESHTIRA QE JETA NA OFRON....PO JETA ESHTE E VESHTIRE.....PO TE GJITHA NE JETE JA VLEJNE TE JETOHEN...
    DHE NESE ZOTI DO MUND TE NA JEPTE NDIHMEN E TIJ PASI TE KEMI BERE TE GJITHA KETO NE VETE...ATEHERE THEM PSE JO...JE I MIREPRITUR ATI YNE....

RESPEKTE
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 18-01-2007 më 04:48
    "Carpe Diem"

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,288
    Postimet në Bllog
    22
    Une nuk besoj se ekziston ndonje person i tille,trim i perulur
    E ka emrin Jisu Krisht. Po ta kerkosh e gjen. Sa per njerez te perulur, te garantoj une qe ke plot te tille edhe ne rradhet e njerezve qe ke rreth vetes, bile edhe brenda familjes tende. Por perpara qe ta shohesh perulesine e jetes se tyre, duhet me pare te njohesh perulesine e Jisu Krishtit.

JO NJERIU NUK DUHET TE DUROJE PERBUZJET DHE TE SHARAT....NJERIU KA DINJITETIN DHE SEDREN E VET...NUK ESHTE SKLLAV I KETYRE GJERAVE.......PO ESHTE NJERI I MIRE KUR I KALON KETO SITUATA ME QETESI DHE ME LLOGJIKE...
    PO PER DASHURINE QE DUHET TE AFROJE NJERIU JAM DAKORT GJITHASHTU....PO KURRE NJE CILESI E TILLE NE KARAKTER MUND TE QUHET PERULESI....
    E njejta gje qe shkruajta me lart vlen edhe per ty. Kur nuk njeh Krishtin, nuk njeh perulesine sublime. Dhe detyrimisht nuk ke se si te shohesh edhe madheshtine dhe lavdine e perulesise ne jeten tende apo ne jeten e njerezve rreth teje.

Ata njerez qe nuk zgjedhin perulesine, jane njerez krenare dhe krenaria eshte burimi i te gjitha veseve e mekateve te qenies njerezore.

Albo

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Pershendetje....

Sigurisht Qe E Njoh Krishtin......po Nuk E Dija Qe Duke Njohur Krishtin Mund Te Njohesh Perulesine Sublime.....
    Per Mua Krishti Nuk Identifikohet Ne Kete Llaf.....perkundrazi..
    Mund Te Hapesh Rruge....mund Te Tolerosh.....mund Te Falesh....ky Eshte Krishti Per Mua....
    Po Jo Duhet Te Perulesh...

Megjithate Ky Eshte Mendimi Im Personal.

KISHA VETEM NJE PYETJE JU LUTEM.....PSE KRENARIA ESHTE AJO QE JU E PERSHKRUANI???

Respekte
    "Carpe Diem"

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Perulesia!..c'fare eshte?!...Krishti!...kush eshte?!...kujt ti perulem?!...perse ti perulem?!....keta njerez jane te padenje pasi nuk e meritojne sepse nuk e vleresojne peruljen.....do ta vleresoje zoti!...ku eshte?!....do te dal i fituar!...kur dhe si?!....do ta shnderroj kete bote ne parajse ne saje te peruljes sime?!...kurresesi!...c'fare eshte perulesia?...ne boten tone quhet dobesi!

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Perulesia qe ka pershkruar ky njeri pamvaresisht nga cfare feje vjen,rendesi ka qe i drejtohet ZOTIT ke qellim te te tregoje dhe shprehe miresine qe duhet te kemi ne shpirt.Duke dashur ZOTIN shume ne mund te falim shume.Ashtu si ZOTI te do ty ''tanku'' apo te tjere qe nuk e doni ate dhe nuk e kujtoni apo pyesni ''ku eshte?? ashtu edhe ne duhet te duam edhe ato qe nuk na duan,pra kur ZOTI vepron keshtu me njerezit kush jemi ne qe te hidhemi siper tyre?Pra edhe ne duhet te durojme me perulje,jo per njerezit,por me perulje per hir te ZOTIT,gjithcka duke bere vetem per TE.
    KUR TI JEP DASHURI,ZOTI TE JEP TY DYFISHIN
    ZOTI ka thene :''KUSH ME AFROHET NJE FIJE DO TI AFROHEN NJE PELLEMBE,DHE KUSH ME AFROHET NJE PELLEMBE DOT I AFROHEM NJE PASH''besoj se ekte e keni mesuar tashme se eshte thene shume here.Sjellja e mire me njerezit qofte edhe me ato qe te sulmojne,tregon perulesi ndaj ZOTIT NJE.
    Kam edhe dicka per te shtuar.perse ndryni zemrat dhe nuk besoni,por kerkoni ate qe eshte e fshehur per ne?Nese ZOTI do te na shfaqej dhe do ta shihnim atehere nuk do te ishtee veshtire per ne ti besonim te gjithe.ZOTI kerkon te na shohe zemrat,me sprova te kesaj jete,me veshtiresi dhe na kadhene te zgjedhim ne kete jete.AI e ka zbuluar veten duke na derguar profete qe kane qene shume,te ka dhene procese ne natyre qe nuk mund te funksionojne pa urdhrin e tij dhe lejen e TIJ.Gjtihashtu jeta ka dhe veshtiresi,ka dhe vend per te zgjedhur midis te mires dhe te keqes,veshtiresi kjo qe vjen nga njeriu vete.Dhune kjo qe vjen nga njeriu vete,varferi kjo qe vjen nga njeriu vete.dhe perulja perpara ZOTIT ketu qendron,duke jetuar ne mes te njerezve qe i japin kesaj bote kaq shume probleme,kaq shume dhimbje dhe ne perseri qendrojme te heshtur dhe me bindje perpara ZOTIT se do te vije gjykimi i TIJ i premtuar atehere kur te doje AI.pra durimi jone eshte perulje.Dakord,mos e merrni peruljen duke ngushtuar trurin tuaj shume,por ne nje kuptim me te gjere.Perulja eshte dashuri,miresi,paqe,mirkuptim,ndryshe kjo bota pa njerez qe perulen perpara ZOTIT dhe durojne nuk do te egzistonte deri sot,sepse pa falje vetem do te vriteshin,pa paqe do te kishte vetem luftra,pa zemergjeresi ndaj njeri-tjetrit do te kishte vetem varferi dhe vdekje.Une e di qe ju brenda ne zemer te gjithe jeni te perulur perpara ZOTIT NJE,por gojet ejuaja flasin para se te kontrollohen dhe fjalet dalin jo nga llogjika qe do te kishte shume dobi ne kete rast.Nuke di perse ka kaq shume njerez qe i mungon frika ndaj ZOTIT?apo kerkoni te dukeni trima dhe indiferente perpara te tjereve se jam e sigurte qe kur jeni ne prag te fundit te jetes,apo ne nje veshtiresi te madhe,perballe nje dhimbjeje te madhe therrisni me sa keni ne koke ''ZOT me ndihmo'',por nuk vjen ndihma kur eshte bere mbas sharjeve dhe perbuzjeve te shumta,kur eshte bere mbas fjaleve pa vlere,si te vije atehere kur zemrat e juaaj kane krenarin e vetqenies,ju duket sikur egzistoni vetem ju.Prandaj perulja perpara ZOTIT ka me shume rendesi se pasuria ,po nuk pate pasuri ne shpirt nuk ke ce do ne ar,se askush nuk mori gje me vete pervec shpirtit.

Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Predikim i bukur!..tamam si perhapesit e fjales se zotit,por mos harro se ata jane njerez...si une....si ti.
    Ne kendveshtrimin tim,zoti nuk eshte as me shume.as me pak se nje njeri....por nje njeri me cilesi ideale......a mund te egzistoje nje njeri ideal ne kete bote te mbrapshte?!....personalisht kam dyshimet e mia!....me permendet friken.
    c'eshte frika?!....eshte nje ndjenje e imponuar.Pra, ti miku im nuk po ben gje tjeter
    vecse po e vesh zotin me cilesite e nje diktatori!....a eshte ky zoti i vertete?....a eshte ky zoti ne te cilin duhet te besoj?!....besimi eshte dicka individuale...dicka qe nuk mund te imponohet....aq me pak me frike...

i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anëtarësuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Te pergezoj shume per temen.
    Te gjitha sukseset apo mos sukseset tona vijne pikerisht ashtu sa ne jemi te afte ta kuptojme si te nevoshme perultesin.
    Perultesia e ka kuptimin, e njeriut qe eshte i mire ka besim dhe eshte falenderues.
    Eshte e lehte rruga, per te gjithe ata, qe i binden njemend se, vetem keshtu mund te jene te lumtur dhe te gezuar.
    ---------------------------------------------------
    NESE E DIJE QKA DUA- TE GJITHE JANE ME MUA.

Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Kjo eshte thjesht ceshtje psikoze miku im...

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Per Motrat Muslimane
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 11:12
  3. Theosis - qëllimi i vërtetë i jetës njerëzore
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 02-01-2009, 13:12
  4. Përulësia është rruga për të marrë Hirin e Perëndisë
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-03-2006, 23:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •