Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Marsh protestues i ish-ushtarëve të UÇK-së

Me një marshim ushtarak, në kolonë një nga një, ish-pjesëtarët e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, parakualuan nëpër qendrën e Tetovës, të udhëhequr me flamuj ushtarak e kombëtar, të udhëhequr po ashtu nga një pjesëtar i uniformuar, u nisën drejt selive të partive shqiptare BDI-së dhe PDSH-së, për të dërguar mesazhin e tyre protestues.

Në fillimi u ndalën para selisë se PDSH-së, dhe disa minuta qëndruan në heshtje. Përfaqësues të tyre dhuruan një letër proteste partisë shqiptare në pushtet, në të cilën kërkohet: rregullimi i statusit të ish-ushtarëve te UÇK-së dhe ndihmë për familjet e dëshmorëve e invalidëve të luftës.

Pastaj, kolona nga qindra ish-ushtarë u drejtua në drejtim të selisë së partisë më të madhe shqiptare në opozite, BDI-së, ku po ashtu ato përcollën të njëjtin mesazh të shkruar në letrën e tyre protestuese.

Marshin e ish-ushtarëve të UÇK-së, e kanë përcjellur përfaqësues të Unionit Evropian, misionit të OSBE-së, ndërsa patrullat policore të cilët ishin të pranishme, vetëm kanë mirëmbajtur komunikacionin.

Lajmi: Davius
    My silence doesn't mean I am gone!

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    E keqja vjen me pas thote populli:

Edhe njehere PDSH-ja, keto qindra ushtare i quajti kriminel dhe me dosje, duke anashkaluar kerkesat e tyre. Ndersa BDI-ja, duke respektuar dinjitetin e tyre dhe gjakun e derdhur te 2001-shit, ju premtoi se me gjithe forcen e tyre qe kane do te mundohen te bejne cka eshte e mundur qe statusi i tyre te rregullohet njehere e pergjithmone.

Nuk hera e pare qe PDSH-ja quan ushtaret e UCK-se, kriminel e terroriste, disa jave para fillimit te kampanjes se fundit zgjedhore, nenkryetari PDSH-se, Menduh Thaci, tha se gjate luftes se 2001-shit nuk ka pasur deshmore dhe luftetare, por vetem kriminel. Si duket e njejta perralle perseritet!

Citim Postuar më parë nga Davius
    E keqja vjen me pas thote populli:

Edhe njehere PDSH-ja, keto qindra ushtare i quajti kriminel dhe me dosje, duke anashkaluar kerkesat e tyre. Ndersa BDI-ja, duke respektuar dinjitetin e tyre dhe gjakun e derdhur te 2001-shit, ju premtoi se me gjithe forcen e tyre qe kane do te mundohen te bejne cka eshte e mundur qe statusi i tyre te rregullohet njehere e pergjithmone.

Nuk hera e pare qe PDSH-ja quan ushtaret e UCK-se, kriminel e terroriste, disa jave para fillimit te kampanjes se fundit zgjedhore, nenkryetari PDSH-se, Menduh Thaci, tha se gjate luftes se 2001-shit nuk ka pasur deshmore dhe luftetare, por vetem kriminel. Si duket e njejta perralle perseritet!

Davius,

BDI u krijua pas shperndarjes se formacioneve ushtarake dhe me pas ndejti ne pushtet disa vite.
    Cfare beri? Pse nuk ua zgjidhi statusin?
    Pse e keqperdor BDI sot marshin e tyre per interesa politike?
    Nganjehere me duket se shqiptaret atje nuk dijne se cfare bejne e cfare kerkojne.

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS
    Nganjehere me duket se shqiptaret atje nuk dijne se cfare bejne e cfare kerkojne.
    Jo, shqiptaret dijne shume mire se cka kerkojne e cka bejne: punen e 4 viteve ne pushtet te BDI-se e vleresoi populli shqiptar dhe ja dha perseri voten per te udhehequr edhe 4 vite. Shqiptaret dijne shume mire se cka kerkojne, por fati keq qe partia shqiptare ne pozite (qe humbi zgjedhjet), i lepihet b*ythes se qytetarit Gruevski dhe nese ai thote se luftetaret do te quhen terroriste: ato menjehere, ato jane terroriste. BDI-ja ne pushtet kur ishte per 4 vite, ka bere me shume se 12 vite qe kane bere partite tjera shqiptare, nga 1990-2002.

Jo, shqiptaret dijne shume mire se cka kerkojne e cka bejne: punen e 4 viteve ne pushtet te BDI-se e vleresoi populli shqiptar dhe ja dha perseri voten per te udhehequr edhe 4 vite. Shqiptaret dijne shume mire se cka kerkojne, por fati keq qe partia shqiptare ne pozite (qe humbi zgjedhjet), i lepihet b*ythes se qytetarit Gruevski dhe nese ai thote se luftetaret do te quhen terroriste: ato menjehere, ato jane terroriste. BDI-ja ne pushtet kur ishte per 4 vite, ka bere me shume se 12 vite qe kane bere partite tjera shqiptare, nga 1990-2002.
    Ndaj kujt fitoi BDI?
    Maqedonia nuk eshte nje shtet federal, qe shqiptaret te kene parlamentin e tyre e per rrjedhoje BDI te kete shumicen e me pas dhe qeverine e saj.
    Atehere a nuk e kuptoni se si "fitorja" e BDI, ashtu dhe "humbja" e PDSH nuk jane asgje me teper se dekor.
    Per ate te thashe se ende nuk e kuptoj se cfare bejne dhe cfare kerkojne shqiptaret atje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 10-12-2006 më 11:40

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Nuk dua te kapem ne ate se cila eshte dekor e cila eshte per pune. Por revolta ime eshte ne ate, nga e merr guximin ai trimi Xhafes, te quan luften e 2001-it konflikt kriminelesh, dhe ushtaret t'i quan kriminel dhe njerez te dosjeve te krimit. Thuash valle ka ndonje pik gjak shqiptari nje njeri i tille?

Nuk dua te kapem ne ate se cila eshte dekor e cila eshte per pune. Por revolta ime eshte ne ate, nga e merr guximin ai trimi Xhafes, te quan luften e 2001-it konflikt kriminelesh, dhe ushtaret t'i quan kriminel dhe njerez te dosjeve te krimit. Thuash valle ka ndonje pik gjak shqiptari nje njeri i tille?
    E shoh qe nuk me ke kuptuar.
    E gjithe klasa politike shqiptare atje, nuk eshte asgje vecse nje dekor i pluralizmit politik maqedonas.
    Vullneti i zgjedhesve shqiptare kanalizohet dhe shuhet neper rrugicat e Cairit e humbet pa pike force, pa lene asnje efekt.
    Kjo eshte nje loje.
    Shqiptaret u mashtruan shume shpejt atje per nje karrike te shtrember (dhe me diploma falso) dhe harruan se per cfare votuan ne vitin 1991.
    Ne vend se shqiptaret te merren me ceshtje thelbesore, parapelqejne t'i turren njeri-tjetrit.
    Kjo eshte loja te cilen e pershtati Ali Ahmeti per skenen shqiptare atje, nen udhezimet e Nanos.
    Kjo ishte nje loje e kurdisur me shume kujdes per t'i larguar shqiptaret nga kerkesat reale.
    Mos u merrni me vetveten!

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS
    Davius,

BDI u krijua pas shperndarjes se formacioneve ushtarake dhe me pas ndejti ne pushtet disa vite.
    Cfare beri? Pse nuk ua zgjidhi statusin?
    Pse e keqperdor BDI sot marshin e tyre per interesa politike?

Shume pyetje me vend, qe nuk mori pergjigjen qe kerkohej.

i/e regjistruar Maska e mad_about
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    fushave
    Postime
    75
    dhe mua shume naiv me duket konceptimi i ceshtjes se ushtarve te UCK-se.
    PDSh-BDI,me duket shume formale,valle me shkopin magjik presin te zgjidhjet cesthja e tyre,kte e them dhe per gjitha ata qe u eshte nxehur gjaku dhe qe mendojne qe duhet dhene zgjidhje nje here e pergjithmone ketij formacioni.jam shume dakord dhe une me kte,por problemi eshte se kush jane ato fakte te cilat do bindin ne kte rast politiken tone per te zgjidh kte status(vetem gjysma e ushtarve te cilet mbeten pa poste ne qeverine e kaluar)dhe shume e natyrshme eshte qe te reagojne se ato i anashkaloi sistemi dhe formacinoet e pasluftes.ne mesin e ketyre ish ushtarve pse nuk kishte ish drejtor doganash,ish shefa policie,ish ministra etj etj,padyshim qe sdo ishin se ato me kaluan ne sistemi "strategjik" te partise jo ne ate luftarak(apo ne force puntore).
    kampershtypjen qe keto ish ushtare qe me shume te drejte kerkojne zgjidhjen e gjerave te tyre,kane kuptuar menyren e funksionimit te politikes tone dhe tani mendojne se eshte rast i volitshme per te kerkuar te drejtat e tyre.
    nuk eshte hera e pare qe te shkretet nuk kane tentuar te kerkjojne po keto te drejta qe tani jane kaq te bujshme,por mendoj qe e kane ditur pergjigjen e tyre dhe prandaj nuk kane qene kaq te zeeshem.
    po te kerkonin keshille nga une keto ish ushtare do ju thoja qe te vazhdojne te kerkojne mbeshtetje po ne popoullin qe i mbeshteti se per ndryshe(me parti politike)kam idene qe betejen e humbur e kane.
    Great minds have purposes, others have wishes!!

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Eh tishe bdi edhe kater vite te tjera mesiguri dot punonte per ushtaret dhe per popullin shqiptar haha prap e njejta dot ishe dhe dicka nuk dua me fol per pdsh se ndoshta punon teper dhe mandej cka boj une do ta presim ka edhe 3 vjet e dicka pun nuk i dihet edhe pse pres shuum nga kjo parti.

Davius mos haro se 4 vjet ishit ju dhe nuk bet asgje po edhe 4 vjet te tjera te ishit prap asgje nuk do bojshni per ushtaret dhe per familjet e ddeshmorve dhe per popullin shqiptar,me vjen keq po ashtu eshte,edhe dicka nuk po e levderoj pdsh dicka se edhe ajo ska punuar hiq sa ishe ne pushtet.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kështu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Vilktimizimi i ushtarëve shqiptar në ish Armatën Jugoslave
    Nga sibishi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-12-2008, 14:55
  3. Kisha serbe kërkon varret e ushtarëve në Shqipëri
    Nga eldonel në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-11-2008, 19:35
  4. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-08-2006, 00:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •