Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Të rrëfesh seksin në versionin islamik

Shekulli
    09-12-2006

KAJRO - Heba Kotb është një myslimane konservatore, e cila shfaqet me kokën mbuluar dhe, një herë në javë del në televizor për të folur mbi seksin. Pikërisht mbi seksin, në programin e saj që titullohet “Big Talk”, Kotb u përgjigjet pyetjeve që i drejtohen nga myslimanët nga e gjithë Lindja e Mesme mbi çështjet më intime, duke treguar se nuk janë edhe aq konservatorë.

Ajo, në mënyrën e saj shfaqet revolucionare, në një shoqëri ku, të diskutosh mbi këto argumente është ende tabu. "Si përballem më këto argumente? Shumë seriozisht,” thotë seksologia egjiptiane. Heba flet për seksin, ashtu siç e kupton edhe feja myslimane, dhe kjo parashikon ata që janë të martuar. Por besimi nuk e përjashton kënaqësinë, përkundrazi, parashikon se që të dy bashkëshortët duhet të marrin kënaqësi nga raportet seksuale. "Jam shumë krenare për fenë time, – ka shpjeguar Kotb, e cila jep mësim edhe në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Kajros.

Studimet e mia kanë treguar se sa shumë Islami është i hapur mbi çështjet e lidhura me seksin. Kam zbuluar se si Islami e ka kuptuar kënaqësinë e të bërit seks shumë më parë se pjesa tjetër e botës." E folura hapur e Kotb-it duket shumë e guximtë në një fe ku edukata seksuale është minimale, ku kontaktet burrë-grua shkurajohen dhe ku mbi këto argumente flitet vetëm sekret. Kohët e fundit seksologia ka mbajtur edhe disa konferenca në Arabinë Saudite, dhe burrat në sallë janë tronditur nga pyetjet e spektatoreve, që e kanë bombarduar. Heba Kotb është 39 vjeç, e martuar dhe ka tri vajza. Ajo ka studiuar seksologji në Maimonides University, në Florida, ku ka mbrojtur diplomën me titullin "Seksualiteti në Islam”.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    ... Kam zbuluar se si Islami e ka kuptuar kënaqësinë e të bërit seks shumë më parë se pjesa tjetër e botës.
    Yyyyy, ca paska zbuluar,
    po kjo meriton çmimin nobel per shkencen,
    se po te mos e kuptonin kenaqesine e te berit seks njerezit nuk do kishte ngelur me rob i gjalle ne faqe te dheut.

Me ne fund e kuptova se nga e paskemi mesuar kenaqesine seksuale.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Studimet e mia kanë treguar se sa shumë Islami është i hapur mbi çështjet e lidhura me seksin. Kam zbuluar se si Islami e ka kuptuar kënaqësinë e të bërit seks shumë më parë se pjesa tjetër e botës.
    Po ku nuk eshte "kenaqesi" te te berit seks kur martohet nje njeri 30-40 e me shume vjecar me 12 a 13 vjecare (per te mos thene 9 vjecare). Ajo eshte "kenaqesia e vertetete" seksuale. Pastaj heremet, konkubinet, 4 gra me kurore edhe 5-10 (e mos me shume) jashte martese, dhe keso gjera amorale shtazarake qe jane te perhapura ne boten Islame. Dallimi i vetem ndermjet prostitucionit ne boten perendimore dhe ate Islamike eshte se ne njeren eshte ilegal ne kuptimin me marredheniet me familjen, e ne tjetrin legal. E Profeti Muhamed heret e ka kuptuar kenaqesine e te berit seks, yh hy. Aisha ishte nje "eksperience e mire", qe vlen te permendet.

Pa ofendime per anetaret myslimane te forumit. Por per mua eshte me shume fyerje te berit seks me 9 vjecare sesa te permendet ky mekat i madh.

i/e regjistruar Maska e kleos
    Anëtarësuar
    28-04-2006
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    426
    Ti mesia4ever je vetem nje shembull i keq i intolerances fetare , asgje me teper . Mos fol per gjera qe nuk ia ke idene. Cdo besimtar duhet respektuar

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever
    Po ku nuk eshte "kenaqesi" te te berit seks kur martohet nje njeri 30-40 e me shume vjecar me 12 a 13 vjecare (per te mos thene 9 vjecare). Ajo eshte "kenaqesia e vertetete" seksuale. Pastaj heremet, konkubinet, 4 gra me kurore edhe 5-10 (e mos me shume) jashte martese, dhe keso gjera amorale shtazarake qe jane te perhapura ne boten Islame. Dallimi i vetem ndermjet prostitucionit ne boten perendimore dhe ate Islamike eshte se ne njeren eshte ilegal ne kuptimin me marredheniet me familjen, e ne tjetrin legal. E Profeti Muhamed heret e ka kuptuar kenaqesine e te berit seks, yh hy. Aisha ishte nje "eksperience e mire", qe vlen te permendet.

Pa ofendime per anetaret myslimane te forumit. Por per mua eshte me shume fyerje te berit seks me 9 vjecare sesa te permendet ky mekat i madh.
    Pse be po ja fut veq neper cunga pseeee ????
    Kur nuk din pse fol kot, Aisha ska qen 9 vjeqare o i mjer o i shkret, as 13 e as 14 vjeqare.
    Me mir te kesh 4 gra ne kuror se sa te kesh me dhjetra pa kuror duke zhvilluar imoralitetin, dhe tani perballeni me AIDS.
    Rreth 30% e familjeve ne Amerik bejn seks familjar , kjo eshte "knaqsi seksuale" per ty.
    Edhe ke fytyr te thuash ne fund pa ofendime, per te mbuluar gjith at flliqesir qe e shkrove, phuuu marre duhet met ardh.
    Hajt tash shko veje "pampersin" axhit.

p.s - Ju qe po i thoni vetit Moderator shikoni se kush fyen ne forum, kurse un morra bann pershkak se kundershtoj fyerjet e tyre

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Pershendetje per ju.
    Ilirium nuk po du me hy ne detaje, por haditet thone se Aisha ka qene 9 vjecare kur Muhamedi e morri per grua.

O koleg kur si ka ardh atij qe i ka bo ato gjera marre, perse duhet te me vije marre mua t'i permend ato. Imoraliteti eshte i njejte si me kuror si pa kuror. Cili eshte mekati me i madh, t'i besh ato gjera, apo t'i permendesh ato.

Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244

Shekulli
    09-12-2006

KAJRO - Heba Kotb është një myslimane konservatore, e cila shfaqet me kokën mbuluar dhe, një herë në javë del në televizor për të folur mbi seksin. Pikërisht mbi seksin, në programin e saj që titullohet “Big Talk”, Kotb u përgjigjet pyetjeve që i drejtohen nga myslimanët nga e gjithë Lindja e Mesme mbi çështjet më intime, duke treguar se nuk janë edhe aq konservatorë.

Ajo, në mënyrën e saj shfaqet revolucionare, në një shoqëri ku, të diskutosh mbi këto argumente është ende tabu. "Si përballem më këto argumente? Shumë seriozisht,” thotë seksologia egjiptiane. Heba flet për seksin, ashtu siç e kupton edhe feja myslimane, dhe kjo parashikon ata që janë të martuar. Por besimi nuk e përjashton kënaqësinë, përkundrazi, parashikon se që të dy bashkëshortët duhet të marrin kënaqësi nga raportet seksuale. "Jam shumë krenare për fenë time, – ka shpjeguar Kotb, e cila jep mësim edhe në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Kajros.

Studimet e mia kanë treguar se sa shumë Islami është i hapur mbi çështjet e lidhura me seksin. Kam zbuluar se si Islami e ka kuptuar kënaqësinë e të bërit seks shumë më parë se pjesa tjetër e botës." E folura hapur e Kotb-it duket shumë e guximtë në një fe ku edukata seksuale është minimale, ku kontaktet burrë-grua shkurajohen dhe ku mbi këto argumente flitet vetëm sekret. Kohët e fundit seksologia ka mbajtur edhe disa konferenca në Arabinë Saudite, dhe burrat në sallë janë tronditur nga pyetjet e spektatoreve, që e kanë bombarduar. Heba Kotb është 39 vjeç, e martuar dhe ka tri vajza. Ajo ka studiuar seksologji në Maimonides University, në Florida, ku ka mbrojtur diplomën me titullin "Seksualiteti në Islam”.
    O iliria.
    Po,bere mire qe e hape kete teme,sepse muslimanet u jane servirur si njerez pa ndjenja dhe te ngurte,ja pra merreni vesh se muslimni eshte i pari dhe ka qene ne cdo gje qe eshte ne dobi te njerezimit,madje dhe ne sex etj etj, ajo zonja paska permendur vetem pak gjera ne lidhje me kete teme.
    Ne islam jane shpjeguar shume gjera qe para 15 shekujsh se si partneret te sillen ne shtrat dhe para se te shkojne per maredhenie intime.
    Ne ate kohe keto qe i quani te "civilizuar" shkonin si kau peles.....
    me mire vone sesa kurre....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65

Mesia4ever. Duke u nisur nga nicku qe ke mendoj se mund ta kesh lexuar biblen dhe ne te flitet per profetet qe kane pasur me teper se nje grua madje edhe 700 gra e 300 roberesha, po ashtu flitet per ata te cilet bibla i respekton dhe nga te cilet vjen edhe prejardhja e mesihut te cilet sipas bibles kane kryer mardhenie me nusen e djalit dhe e kane pandehur edhe per prostitute. Po ashtu behet fjale per incest ne familjet e profeteve (gjithmone sipas versionit te bibles) e raste akoma me te medha se ato dyshime qe ti mundohesh te ngresh.

Cudi se si askush nga te krishteret bashkekohore nuk kane ngritur akuzat qe ti mundohesh te ngresh edhe pse i kane njohur traditat muslimane me mire se ti.

Prandaj perpara se te drejtosh gishtin tek muslimanet ben mire te lexosh librin tend se mire thuhet aty qe mos kerko therrmijen e reres ne syun e vellait tend nderkohe qe trau eshte ne syrin tend. Nese ke deshire per te gjitha keto qe te thashe te sjell referencat biblike.

Ne lidhje me kenaqesine seksuale kjo nuk ka te beje fare me moshen por nuk keqkuptohem nese keshtu mund te mendohet nga ata qe besojne ne murgjerine dhe e njohin seksin vetem nepermjet pjeseve erotike ne bibel.

Pa te keq dhe pa u munduar te ofendoj asnje por thjeshte duke te paguar me te njejten monedhe, Sunnih.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga sunnih
    Mesia4ever. Duke u nisur nga nicku qe ke mendoj se mund ta kesh lexuar biblen dhe ne te flitet per profetet qe kane pasur me teper se nje grua madje edhe 700 gra e 300 roberesha, po ashtu flitet per ata te cilet bibla i respekton dhe nga te cilet vjen edhe prejardhja e mesihut te cilet sipas bibles kane kryer mardhenie me nusen e djalit dhe e kane pandehur edhe per prostitute. Po ashtu behet fjale per incest ne familjet e profeteve (gjithmone sipas versionit te bibles) e raste akoma me te medha se ato dyshime qe ti mundohesh te ngresh.

Cudi se si askush nga te krishteret bashkekohore nuk kane ngritur akuzat qe ti mundohesh te ngresh edhe pse i kane njohur traditat muslimane me mire se ti.

Prandaj perpara se te drejtosh gishtin tek muslimanet ben mire te lexosh librin tend se mire thuhet aty qe mos kerko therrmijen e reres ne syun e vellait tend nderkohe qe trau eshte ne syrin tend. Nese ke deshire per te gjitha keto qe te thashe te sjell referencat biblike.

Ne lidhje me kenaqesine seksuale kjo nuk ka te beje fare me moshen por nuk keqkuptohem nese keshtu mund te mendohet nga ata qe besojne ne murgjerine dhe e njohin seksin vetem nepermjet pjeseve erotike ne bibel.

Pa te keq dhe pa u munduar te ofendoj asnje por thjeshte duke te paguar me te njejten monedhe, Sunnih.

Pershendetje vellau Sunnih por a ke mundesi te sqarohesh pak se cfare ke dashur te thuash keshtu qe une te pergjigjem sinqerisht se krejt e paske bere lemsh.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

ne baze te ketij ofendimi qe ke bere mund te te pagezoje me pseudonimin "Livadh pa lule"

nuk po hyej ne debat me ty sepse nuk i ploteson kushtet per nje bisede te mirefillte ..d.m.th nuk ke kapacitet te diskutosh sinqerishte ...por vetem te i paraqesesh ligjerimet ne praktike te skandalit te fundit qe beri papa bendikti ,qe d.m.th se ju me kesi tentativa (ju te krishteret) vetem deshmoni kulminacionin e urrejtejes ndaj Islamit...dhe tash me kete qfar ke belbezuar bie ne kordinim me mesimet qe beni (per te urrejtur) ne per kisha....

por eshte e kote Islami eshte ai qe ju zbulon karakterin e juaj shtazarak...eshte islami qe triumphon ne fund ...kot kalkuloni dhe etiketoni...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  2. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2005, 09:04
  3. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-09-2005, 20:18
  4. Muze i artit islamik ne Athine
    Nga StormAngel në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-08-2004, 11:14
  5. Taksa e Xhizihase: Barazi edhe dinjitet nen ligjin islamik?
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-10-2002, 04:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •