Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 50
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Serish per Protestantet edhe ungjilloret e forumit.....

Ne vazhdim te temes se pare me titull te ngjashem, ne te cilen nuk u dha pergjigje, une po vazhdoj me disa pyetje te tjera, per tua bere te ditur edhe te qarte protestanteve se "vetem me Bibel" eshte gabim!

Ne fakt "vetem me Bibel", a nuk do te thote se vetem individi eshte autoriteti i interpretimit biblik?

Tashti per ta dhene kete lloj formulimi, Deshmues duhet te kuptosh (meqe ti e prek shpesh kete ceshtje) se per mua nuk ka rendesi nese une sjell per kete shkrime nga Kisha (jo te miat, sic ke qejf te sulmosh me papjekuri ti), apo te bera vete (se ne fund te fundit, te jesh mese i bindur se ne dituri te "mishit" me nuk ma ha mendja as te kesh mundesi, te me barazosh e jo me te me kalosh...00, gje qe ne fakt per mua nuk ka ndonje rendesi..).

1.- Pra, meqe Protestantet thone se po nuk e tha bibla (gje qe shpesh here do te thote, se po nuk e pane ata ne Bibel) nuk e besojme.....fjala Bibel, a permendet gje ne Bibel? Perse e perdorni ju kete fjale? Po, ta beni si Deshmitaret, qe duke qene me te sinqerte ne herezine Luteriane, i shkuan me thelle parimit "vetem me Bibel2 edhe nuk e quajne me ate Bibel, por Shkrimi i Shenjte, sic thuhet ne Shkrimin e Shenjte ne fakt!

2. - Po sikur te na dale dikush e te na thote, po dale more se Apostojt nuk kishin kater Ungjij, por kishin vetem nje Ungjill kanonik, ose dy, ose tre, ose pese etj deri me ose 100, cfare do te ishte pergjigja juaj ( Ps. Deshmues, i krishtere etj....)?
    A mos thote gje Bibla (vetem Etaloni) se sa Ungjij jane shkruar, edhe sa duhet te jene ato te permbajtuar ne Bibel?

3. - Po ne kete drejtim, posikur te thote dikush, e po mire, e besojme se Pavli ka shkrojtur Letra, apo Apostojt Ungjij, por nga jemi ne te sigurte qe keto jane ato qe ata shkruajten, si do te pergjigjeshit ju?
    Se sa per dijeni, deshmia e vete letres se Pavlit, se eshte e Pavlit, nuk mund ta vertetoje se eshte e tije, perderisa te mos kete edhe nje aprovim te jashtem (te Kishes per shembell)?
    Pra si do ta dinit ju me "vetem me Bibel" se i gjithe Testamenti i Ri, eshte shkruajtur me te vertete nga Apostojt?

Edhe njehere, duke ditur natyren tuaj sorrollatese, mos u mundoni te kapeni me manuskripte, se pyetja konsiston se si mund ta dime se jane te Apostojve, edhe jo se nese ka manuskripte qe pohojne per veten se jane shkruar prej apostojve!

4. - Po numrin e letrave te DHR, perse te jene 27? Thuhet gje ne Bibel se sa duhet te jete numri i tyre? Nqs jo, si e kemi kete numer? Kush e kishte kete autoritet te vendose per sasine, ose numrin e letrave te DHR?

6. - Sic e dime, letra e Hebrejve, nuk ka asnje mbishkrim qe te na jape autoresine...megjithese mendohet te jete e Pavlit...Nga e dini ju se eshte e Pavlit, pasi ne Bibel nuk thuhet gje? O po si e dini qe eshte e Apostojve xhanem, kur ne te nuk permendet as emri i shkruesit?

====================

Mund te vazhdoj me te tjera......

===================

Kush ka zemer te paster e te sinqerte, do te shohe se, kundrejt asaj qe Deshmon Deshmuesi me te Krishterin etj, ka edhe nje autoritet qe i dha autoritet DHR.....edhe ju do ti nenshtroheshit keshtu vete atij autoriteti per te miren tuaj, e jo per inat te Klodit!

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405
    Me gjithė mend e ēmoj angazhimin e dikujt kur dėshiron tė zgjidhė ndonjė ēėshtje apo problem. Njė kėshillė: problemi, ēėshtja apo tema e parashtruar kėtu ėshtė me vend, porse mos harroni se pėr to ėshtė diskutuar me shekuj, kėshtu qė kini kujdes e mos u ngutni, ruajeni gjakėftohtėsinė. Zoti do tė na gjykojė sipas veprave dhe asaj qė bėjmė TANI.

Miqėsisht!

(P.S. Klod, o i nderuar, mendoj se nuk ėshtė punė e menēur tė hapen dy tema tė njėjta, sidomos me atė "sėrish-in" qė ke vėnė. Tema qė ke sjell nuk ėshtė e njėjtė me atė tė parėn, kėshtu qė lirisht ke mundur tė titullosh mė ndryshe. Njėherė po e lė si ėshtė).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 09-09-2002 mė 19:29
    IHS

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

per shpresmirin

nese je vertet moderator edhe nese do qe te jeshe edhe ne syte e Zotit, mos lejo qe kjo faqe "mesime nga bibla" te kthehet ne sherr nga disa injoranter. Une te them kete sepse me ka hypur ne maje te hundes kur shikoj gjera te tilla.

Une kam fakte qe te hedh poshte fene katolike, ortodokse por nuk e beje ne kete teme sepse kjo eshte per mesimet nga bibla. nese dikush do qe te te flasi per fene e tij duhet qe te shkruaj ne titull (per katoliket apo per ortodoksit e me radhe). nuk me pelqen qe per disa fanatiker fetare edhe jo te krishtere, te behet skandal krishterimi.

nese doni te dashur katolik apo ortodoksa qe te duket e verteta se kush ka te drejte atehere ju shkruani per fene tuaj(me tij qe te duket qe eshte per katoliket) edhe ne te shkruajme per fene tone. kush vjen nga jashte e shikon ndryshimin edhe do te gjykoje vet, ndersa nese flitet keshtu atehere eshte vertet nje skandal.

i dashur moderator ose bej diēka ose hiqe te drejten si moderator. sillu si i krishtere!!!

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Pėr "i krishteri"

I krishteri, nuk dyshoj nė qėllimin e mirė tėndin kur mė kėshillon diēka, dhe e respektoj kontributin qė e jep nė kėtė forum. Nuk e di sa ke pėrvojė, por shpresoj se do tė mė kuptosh nėse tė them se unė nuk mund t'i detyroj disa qė tė shkruajnė si dua unė (e as ty).
    Pėrsa i pėrketė problemeve qė ekzistojnė nė mes tė krishterėve kėtė e kemi tė ditur edhe ti edhe unė, apo jo, e pra, ėshtė me vend qė si tė krishterė duhet tu ruhemi skandaleve para tė tjerėve. Mirėpo ėshtė njė e vėrtetė e madhe se ne mund ta shpallim Krishtin edhe duke biseduar njėri me tjetrin si tė krishterė. A ėshtė ashtu? Nuk do tė duhej tė kemi frikė tė bisedojmė pėr problemet qė ekzistojnė. Problemi ėshtė se si, nė ē'mėnyrė duhet tė diskutojmė. Nganjėherė shumė ėshtė me rėndėsi se si diskutojmė, por kėtė shpesh herė e harrojmė.
    Me plot tė drejtė ke thėnė se secili duhet tė flas njėherė pėr vete, por tė lejojė qė edhe tjetri tė mund ta thotė bindjen e vet kėshtu qė mos tė ketė frikė ta thotė atė ēka mendon. Unė po mundohem ta mbaj njėfarė hapėsirė lirie qė ėshtė e domosdoshme pėr shprehjen e lirė tė mendimit tė secilit. Nuk e di a e ke vėrejtė qė nganjėherė (sidomos pak ditė mė parė) shpesh herė kam ndėrhyrė nė shkrime sepse e patėn kaluar kufirin.
    Shumė lehtė ėshtė tė bėjmė spastrime dhe secili "nė punėn e vet". Pėr gjėra tė bukura dhe tė vlefshme nevojitet kohė dhe duresė, nganjėherė do tė duhet edhe tė flijojmė diēka, a ėshtė ashtu?

Titulli i kėsaj teme nuk mė pėlqen. Kėtė ia kam bėrė me dije edhe Klod-it, por ēėshtja pėr tė cilėn diskutohet ėshtė me vend dhe nuk duhet pasur frikė nėse ballafaqohemi edhe me to, edhe pse janė plagė me shekuj. Na udhėheq dashuria dhe sinqeriteti ndaj sė vėrtetės, ndaj njėri-tjetrit.
    IHS

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    1. - Shpresmir!

Po me "habit" shume qendrimi yt! Mos valle se keto gjera jane trajtuarme shekuj, do te thote se duhen lene pas dore???!!!

Po ketyre gjerave prej shekujsh nuk u eshte dhene pergjigje nga Heretiket, perse???!!!

Ata heretike qe u dhane pergjigje ketyre, jane me qindra qe jane kthyer nga Protestante luteriane, Anglikane, Pentikostale, Presbiteriane, Metodiste etj etje tj jo vetem ne Kishat tradicionale Katolike e Ortodokse, por jane bere madje edhe prifterij te ketyre Kishave!

Po te liheshin menjeane keto te verteta, si do te ktheheshin ato protestante, qe une kam sjelle ne artikujt e mi?

============================================
    ============================================

i krishter...!

Meqe ti merr guximin edhe thua (une jam i sigurte se eshte vetem nje reagim i pasigurise tende, i papjekur edhe reagim jo i krishtere, se nuk eshte i vertete...sepse ti DJALOSH, ta thote Klodi, jo vtem qe nuk di per Kishen, por as qe ja ke idene..)
    ....Une te ftoj ty, pastorin tend apo ke te duash ti e kush te doje ne kete forum e gjetke...qe hajdeni ta shohim, sillni faktet qe sipas shprehjes tende e hidhkan poshte Kishen ortodokse doktrinalisht!

=========================================
    =========================================

PYETJET E MIA JANE SHUME LEGJITIME...

A NUK JANE PROTESTANTET QE TE THONE NE CDO BISEDE..., ETALONI, PO SE THA ETALONI...(DMTH PO S'PATI VARGJE E PASAZHE NE ETALON) SE BESOJME....

SHUME BUKUR...

KLODI, ME KETE LOGJIKEN TUAJ JU BERU NJE PYETJE NE LIDHJE ME A I LUTEN PROTESTANTET, TE BAZUAR NE ETALON (BIBEL), KRISHTIT EDHE FRYMES SE SHENJTE?

PER PERGJIGJE (SHIHNI DEBATIN ME DESHMUESIN) U SOLLEN SA E SA GAFA, FALSIFIKIME VARGJESH...(PSE MBYLLNI SYTE PROTESTANTE, E MIRE QE NUK KTHENI MENDJE, POR AS KERKONI FALJE QE NDRYSHONI VARGJE TE BIBLES?)

...POR ME E RENDESISHMJA S'U DHA ASNJE VARG, AS PASAZH QE TA MBESHTESE KETE MESIM TE TYRE!

UNE VAZHDOVA ME TEMEN E RE, ME PYETJE TE TJERA.....PERGJIGJUNI...

ASKUSH S'KA PSE TA MARRE PER OFENDIM TE VERTETEN, NE MOS QOFSHI NJE ME FARISEJTE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

mo....

I siopi ine hriso!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    ore shpresmir..!

A e sheh pergjigjen e Deshmuesit?!

Po si more ju nuk e kuptoni (Shpresmir) ne rastin e shumices protestante, ke te besh me herezi te semura psiqikisht. Robe qe ja fusin kot e qe jane edhe me balsfemues ne Fe se vete proletaret bolshevike ne rastin e shtresave shoqnore!

Krishti eshte purteka...!!!!!!!

Po per ke po flasim ne, o te verber kalamoj protestante!

Kur ne bejme pyetje per biblen e traditen, a nuk po mbrojme Krishtin e formuluar nga Trupi i tij Kisha????!!!!
    ================================================== ==========================================

Ore te nderuar, perse te mos bej une te njejten gje qe Deshmuesi ben me mua (qe meqe nuk e kisha pare mesazhin e tij brenda nje dite, me quajti..ja ky eshte Klodi...qe nuk pergjigjet etj...)

Ja ky eshte Deshmuesi....qe jep pergjigje koti....nuk pergjigjet...se nuk ka me se te pergjigjet..

Por hap tema servilash...11-Shtatori (per te fituar respekt njerezor ne sy te te tjereve)!

Pergjigjuni Protestante!

Ne mos, mos u beni moral njerezve per Krishtin...se ju nuk e njihni fareeeee Ate!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    A ka ndonje Ungjillor protestant qe do ti pergjigjet pyetjeve per tu vetesqaruar?

A ka hipokrizi me te madhe se te mos pergjigjesh kur te kerkohet pergjigje per besimin tend?

Jo vetem kaq, por te pyesesh, qofte edhe te sfidosh nje besim apo sekt te rreme, na qenka fryme percarese...!

Kundra kujt eshte kjo percarje? Me Protestantet!!!

Une nuk kam qene kurre nje me protestantet, edhe cdo fjale e mire apo e keqe kundrejt tyre mos valle eshte per ti sjelle ne vete, e jo per ti bere me keq!

Nuk ka unitet ne kurriz te doktrinese mesimit.

Protestantet jane heretik persa i perket krishterimit!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

shpresmirit:

1- Faleminderit per pergjigjen. Edhe une jam dakord qe secili te shprehe mendimet e veta por duhet ti pershtatet temes edhe jo te eci karrua per esap te vet edhe kali per esap te vet. Edhe une po te dua flas pa mend edhe mund te them qe shprehe mendimet e mia por ketu nuk eshte vendi per te shprehur mendimet e mia sepse titullin e ka "Mesime nga BIBLA". Ne vend te inkurajojme njeri tjetrin, keshtu e poshterojme por jo vetem keshtu jemi edhe skandal.

2- Ti mund te besh nje gje si moderator qe je, te pralajmerosh klodin qe mos te ndryshoje temen edhe te flasi per esap te vet por te bazohet me biblen. siē e thashe me siper nese do te flase per fene e vet mund te shkruaj ne titullin qe do ti ve "Per katoliket, apo per ortodoksit" edhe jo te behet skandal!

Faleminderit per mirekuptimin!!!

Klodi!

Une nuk dua qe te beje debate ne kete tem sepse siē e thashe me siper eshte per mesimet nga bibla edhe jo debatet e feve. nese ti ke ndonje gje per te thene apo ku ta di une, ndonje gje tjeter, shkojme edhe bisedojme tek pyetje per besimtaret, edhe kesaj teme"mesime nga BIBLA" ta mbajme te paster qe asnje mos te skandalizohet kur te shikoj se ēfare temash jane hapur.
    Ta dhashe si keshille edhe jo sme urrejtje.
    po te paralajmeroj qe e kete tem te mos jesh skandal per ata qe nuk njohin krishtin. duhet te jesh nje shembull(duke dhene fjalen e Perendise ketu edhe jo budallalleqe)! po do mund te shkosh edhe ti thuash keto gjera tek tema e historise!
    po vazhdove keshtu do ta beje problem!!!

Me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mor e ketu ka thjesht tre gjera;

1. - protestantet nuk kane njohuri te thjeshta normale edhe nuk dine te pergjigjen.

2. - Tema edhe pyetjet e mia nuk kane te bejne me Biblen?
    Po si more paskan temat e Deshmuesit, qe nuk po le artikuj me koti pa sjelle si tema (saqe as edhe njeri sua hedh syte), jo ky eshte forumi keshtu...e ky Klodi ashtu etj...ndersa se une pyes per biblen, nuk qenka sipas temes, sepse une shkruaj per gabime protestante, nuk na qenka sipas temes, sepse une shkruaj per ata qe jane DESHMUESIT evertete, qe u kthyen edhe kthehen ne krishterimin e vertete, as kjo nuk qenka sipas Bibles

3. - Ta dini, jua kam thene njehere, Titulli mesime nga Bibla, eshte nje titull konsens ne pamundesi per te gjetur nje po aq te shkurter edhe permbledhes!
    Mesime nga Bibla do te thote, qe te krishteret te flasin per krishterimin edhe tematikat e tij, ku hyjne jo per qejf uajin edhe temat e mia...

4. - se ne fund te fundit, ta dini, se e drejta, sic e kam permendur njehere, meqe ky forum eshte Shqiptar me karakter nacionalist atdhetar, eshte qe te paraqiten vetem fete tradicionale (Muslimanizem, Ortodoksi edhe Katolicizem) e te tjerat qe nuk jane fe kombetare te mos kene vend ne forum. A nuk eshte edhe ky nje opcion?

Po une s'jam marre me kesi budallalleqesh qe disa merren!

Jo du'm Kishe ne Internet (marrezi); jo ankesat e falenderimet nuk behen asnjehere ne vendet e krijuara aposafat per to e lloj lloj papjekurirash na kane pare syte me disa!
    ==================
    ==================

Perse keni frike...PERGJIGJUNI PYETJEVE, ose pranoni ndershmerisht se s'keni takat!

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rregullorja e Forumit Shqiptar
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 30-05-2025, 13:15
  2. Misioni i Forumit Shqiptar
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 19-01-2025, 07:16
  3. Cila ėshtė Rregullorja e Forumit Shqiptar?
    Nga Albo nė forumin Pyetje - pėrgjigje
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-07-2006, 12:03
  4. Miss Glob" do te zhvillohet serish ne Shqiperi !!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 20:13
  5. Publikohet portali i forumit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2003, 12:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •