Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e fatua01
    Anëtarësuar
    09-12-2006
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    55

Këshilla per të krijuar një rrjet ISP

Pershendetje per te gjithe,une kam nje plan qe dua ta zbatoj keto dite,thjeshte dua te hap nje biznes dhe me duhen keshillat e juaja,une jetoj ne Kosove dhe kam ne plan te instaloj paisjet per transmetimin rrjetit te internetit ne qytetin tim.Por puna eshte se per cdo klient qe duhet te abonohet te une,ai duhet te paguaj per antenen wireless 50 euro pastaj dhe pagesen mujore qe une do ta vendos ne konsulltim me kompanine qe do bej marrevshje.Desha nga ju nje shpjegim te qarte,a mund ta shperndaj me kabell rrjetin ne qytet,nese po cfare kablle duhet ta perdor dhe cfare switche?Sepse ketu operon nje kompani e cila me kabell ka shperndar vetem deri ne 100 metra dhe jo me larg.
    Ndersa kjo puna e antenave wireless ka kosto te larte per qytetaret ketu.
    Ju kisha lutur qe sa me shpejt te jete e mundur te me udhezoni se cilen metode ta aplikoje?
    Ndryshuar për herë të fundit nga fatua01 : 10-12-2006 më 21:57

If i ruled the world... Maska e GinoTheGodFather
    Anëtarësuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311
    Menyra e vetme efikase eshte ajo e antenes. Me verte ka pak kosto, por vetem nje here do paguhet. Ndersa kablli nuk eshte efikas per vete faktin se deri ne 150 metra dhe humb linja, bie. Ose mbetet nje menyre tjeter qe ti ve vendosesh antene (ta paguash vete nje antene te dyte qe merr sinjal nga antena primare) ne nje vend dhe linjen ta futesh ne nje router. Pastaj klientet me ane te kabllit mund te marrin linje por nuk duhet harruar fakti qe klientet duhet te jene me nje rreze afersisht 150 metra (sa me pak, aq me mire) nga routeri yt.
    Gjithe te mirat.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674

Rrjetat

pa tel per kete qellim jane te "ndieshme". Ne shumicen e rasteve perdoren kabllot. Por jo CAT5 kabllot (keto kan kufizimin prej 100 metrash) por kabllot koaksiale ose/edhe kabllot me fije optike. Se cfar kablloje do te perdoresh varet nga brezi frekuencor (kapaciteti) qe deshiron te kesh ne rrjete.

forever hers Maska e Eagle
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Duket se dhe ne Kosove si dhe ne SHqiperi vazhdon rrumpalla.
    Ti hysh nje biznesi si ai qe mendon ti (te krijosh nje ISP) nuk eshte si te blesh e te shesesh miell apo oriz.

Dy metodat kryesore te shperndarjes jane:

- Kabllove koaksiale dhe perdoruesit perdorin nje paisje qe quhet cable modem
    - Nepermjet linjes se telefonit dhe perdoruesit perdorin nje paisje qe quhet DSL

Ka dhe menyra te tjera si wireless apo fiber optike si dhe eshte akoma ne testim shperndarja neperjmet linjave te energjise elektrike.
    Te duhet te gjesh nje person te kualifikuar qe te marre persiper si te ndertoje rrjetin. Nuk behet kjo pune duke kerkuar ndihme ne forum. Eshte njesoj si te shohesh enderra me sy hapur.

Po ti mos u dekurajo fato.
    Ne fund te fundit perpiqu te besh enderren realitet...
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Une do te te sygjeroja ate qe te ka thene edhe Eagle. Kontakto me posten e telekomit ne qytetin tend te biesh ne nje marveshje te perdoresh linjat e tyre per shperndarje DSL. Nese kjo realizohet atehere do kesh parasysh sigurimin e disa DSLAM edhe te ndertosh infrastruturen tende gjithashtu duhet te sigurosh modeme DSL te nje kostoje te ulet qe mund tja u shesesh klenteve te tu. Rjeti pa tela per mua eshte nje humbje kohe. Po Eagle tha nje gje shume te sakte. Akoma qenka kjo puna rumpalle e ndertimeve te ISP te vogla ne kosove e shqiperi. ?

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Për shpërndarjen pa tela lexo temën Shpërndarja e Internetit pa tela në WAN

E vlerësoj inisiativën tuaj për të hapur një ISP, por siç ka thënë edhe Eagle më lart, për të ndërtuar një rrjet të mirëfilltë ISP-je duhet të punësosh profesionistë që merren me këtë punë. Rrjeti duhet planifikuar, ndërtuar, e testuar mirë para se të fillosh të abonosh klientë.
    Edi

i/e regjistruar Maska e fatua01
    Anëtarësuar
    09-12-2006
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    55
    Faleminderit shume per keshillat tuaja,do ti marr parasysh patjeter.eagle ketu nuk behet fjale per rrumpalle.Vetem paisjet per shperndarjen e sinjalit kushtojne afer 700 eurove,lere infrastrukturen tjeter.
    Une kam nje ekspert qe vec ka filluar te montoj paisjet primare.Megjithate ju falenderoj shume per keshillat.Nese do kem probleme ne te ardhmen gjat punes besoj qe nuk do e keni bezdi te me ndihmoni permes formes me moderrne te komunikimit.

Tema të Ngjashme

1. Fantazmat! Shpirti dhe mishërimi në një trup tjetër
    Nga White_Angel në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 250
    Postimi i Fundit: 01-06-2011, 11:16
  2. Emrat dhe Cilesite e Zotit!
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 17-11-2010, 03:33
  3. Kush Na Solli NË KËtË BotË, Pasuri E Kujt Jemi Dhe Pse Jemi Krijuar...
    Nga Bekim Ismaili në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-05-2004, 05:35
  4. A eshte feja Islame e perkryer?!
    Nga Gjoni në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 02-03-2003, 20:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •