Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 106
    i/e regjistruar Maska e Shkupi
    Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Harroni se ne UEJL dhe ne Akademine Pedagogjike ne Shkup madje eshte edhe me keq. Aty notat paguhen prej 200 euro e deri me 700 euro varesisht prej profesorit dhe lendes ne raste te caktuara ka edhe lirime kur eshte sezona e lirimeve madje edhe gratis per "komandantat". Ato jane shendruar ne fabrika per prodhimin e te diplomuarve per te zene ndonje post apo vend pune. Ne anen tjeter ne pjesen e mesimdhenesve UEJL-i eshte shenderuar ne "Ent per Punesim" per kuadrot qe per momentin pushojne nga politika sepse partia e tyre eshte ne opozite apo personalisht kane marr "break"per arsye familijare. Ne pergjithesi situate kritike ne arsimin siperor shqiptar me shume per fajin e vet elites (joekzistuese) intelektuale shqiptare qe i veshin pizhamat ne ora 20;00 e rrine para televizorit duke shikuar serialet latinoamerikane:-)

i/e regjistruar Maska e shkup_kercovari
    Anëtarësuar
    13-04-2005
    Vendndodhja
    SHKUPI
    Postime
    110
    [QUOTE=Shkupi]Harroni se ne UEJL dhe ne Akademine Pedagogjike ne Shkup madje eshte edhe me keq. Aty notat paguhen prej 200 euro e deri me 700 euro varesisht prej profesorit
    ]
    PO nuk e di nga i ke keto infromata-une si student ne uejl ndegjoj se ka korrupcion,per nepotizem nuk ka fjale ajo eshet prezent

Egzistojne marrja e notave ne vijen poltike apo "njofsia" po asnjher nuk kam ndegjuar per korrupcion-keto jan te paverteta dhe trillime te juajat

Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    shkup-kercovar,

qenke student i mire....urime.

i/e regjistruar Maska e shkup_kercovari
    Anëtarësuar
    13-04-2005
    Vendndodhja
    SHKUPI
    Postime
    110
    [QUOTE=shkup_kercovari]
    Citim Postuar më parë nga Shkupi
    Harroni se ne UEJL dhe ne Akademine Pedagogjike ne Shkup madje eshte edhe me keq. Aty notat paguhen prej 200 euro e deri me 700 euro varesisht prej profesorit
    ]
    PO nuk e di nga i ke keto infromata-une si student ne uejl ndegjoj se ka korrupcion,per nepotizem nuk ka fjale ajo eshet prezent

Egzistojne marrja e notave ne vijen poltike apo "njofsia" po asnjher nuk kam ndegjuar per korrupcion-keto jan te paverteta dhe trillime te juajat

eshte teper tendencioze te nxerrish dezinformata per opinionin
    ti si gazetar duhet te jesh i informuau mire prej burimeve te konfirmuara e jo te trillosh per anomali te cilat aspak nuk kan ete bejne per uejl

i/e regjistruar Maska e mad_about
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    fushave
    Postime
    75
    nje gje kuptoni qe UEJL ska t ebej me kte qe po themi se tek e fundit ai eshte universitet privat dhe statutin e ka tye tille qe ne te pelqen rejgistrohesh nese jo nuk eben dot,pa dashur te mbroj UEJL se i njejti m ... me falni i njejti material eshte,dhe kur paguan gjithe ato lek per regjistrim viti ai nuke ka problem qe te japi dhe ca lek shtese per te mare nje provim,me pak llafe eshte me e modifiukaur ne UEJL,kurse ne USHT te nderuar eshte ndryshe se aty duhet te te mbroj shteti,pedagogu,sistemi.Prandaj aty eshte shteterore qe te te siguroj aresim te larte ty si studnet dhe ate pa kushte shtese dhe pa korupsione.
    a sa per opinion,pikerisht pse gjithmone e kemi fshehur te vertetn tone me keto stile,jemi ne kte gjendje te cilen po e diskutojme,se sikur te thuheshin gjerat troc tjeter do ishim.
    duke i pranuar keto anomali qe po flasim dhe duke u munduar qe ti permbushim dhe ti permiresojme,do bejme jo vetem universitet te mirfillte por dhe shoqeri te tille,pikerisht shoqeria eshte ajo qe krijon nje univeristet te tille.
    Great minds have purposes, others have wishes!!

revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anëtarësuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Citim Postuar më parë nga Shkupi
    Harroni se ne UEJL dhe ne Akademine Pedagogjike ne Shkup madje eshte edhe me keq. Aty notat paguhen prej 200 euro e deri me 700 euro varesisht prej profesorit dhe lendes ne raste te caktuara ka edhe lirime kur eshte sezona e lirimeve madje edhe gratis per "komandantat".
    ouu, nga e ditke ti Shkup kete, apo mos ke pagujt ndonji provim ti ne Akademine Pedagogjike? e sa per UEJL mos ja fut kot se eshte si eshte por per korrupsion une deri tash nuk kam degjuar edhe pse jam per dite aty.

edhe si duket shume fobia ke ti prej "komandantave", turp te te vije. nuk ka postim ku nuk i sulmon ushtaret e lirise, te cilet luftuan deri sa ti rreziteshe ne brigjet e Antalise

kalo bukur!
    Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.

Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Une fakultetin e kam kryer moti edhe ate ne cirilic ne Universitetin e Shkupit dhe eshte duhur qe te mesoj tre here me shume se koleget e mi maqedonas vetem pse isha shqiptar. Ne UEJL njoh disa kolege te mi ish student qe jane ligjerues e njekohesisht korrupcionin e kane konfirmuar disa student qe i njoh une personalisht. Kjo eshte nje fshehtesi publike qe te gjithe e dine por askush nuk e raporton. Studentet qe paguajne provime nuk e raportojne sepse i paguajne ato dhe shkojne me tutje nderkohe qe profesoret qe marrin rryshfet normalisht nuk e raportojne se marrin euro. Ketu duhet te funksionoje shteti por shteti maqedonas ne keso raste mbetet i shurdher sepse thjeshte kjo eshte ne interes te kauzes sllave qe intelektualet e rinj nga Universitetet tona te dalin te gjymtuar nga dituria. Ne kete vend mbijetojne vetem te shkathetit (kurnazet), genjeshtaret dhe abuzuesit e ligjit sepse sistemi aktual i (anti)vlerave kerkon njerez te tille. Si mund te kuptohen ndryshe magjistraturat dhe doktoraturat e disa "profesoreve" neper Bullgari e Shqiperi madje edhe ne Beograd e Nis.Me mbeshtetjen e partise(ne UEJL me mbeshtje te PDSH-se ndersa ne UT me ate te BDI-se) punesohen antivlera-ushtaret partiak apo familjaret e njerezve te partise qe kane magjistruar apo doktoruar duke pire macciatto neper kafiterite e Tetoves apo gjetiu.

Mos thoni se nuk eshte e vertete sepse te gjithe ne e dime kete por akoma kjo mbetet tabu teme dhe pak kush e merr guximit ta pranon sepse me vetedije apo pa vetedije shumica u jane bashkangjitur apo do ti bashkangjiten ketyre antivlerave.Ashtu e kerkon koha thone "ja tani ja kurre" thone ata sepse nje dite te gjithe keto antivlera do te duhet te perballen me CV-te dhe diturine e qindra intelektualeve shqiptar qe kane mbetur jashta sistemit.

Per ushtaret e lirise une personalisht perkulem sepse ata qe morren pushken dhe luftuan per atdhe dhe komb kane dhene sakrificen me sublime qe mund ta jep nje qenie njerezore. Une po flas per "komandantet" te cilet mbine si kepurdhat pas shiut, per komandantet e dyshimte te logjistikes qe kane blere kartica te mobimakut dhe ua kane derguar ushtareve te lirise dhe me kete kane hyre ne grupin e "komandanteve te logjistikes". A je pyetur ndonjehere si ndodhi qe ne UCK ne fund te luftes dolen aq shume komandanta? Edhe une ne familjen time kam tre pjesetar te UCK-se te cilet ishin ne vijen e pare te frontit ne zonen e Kumanoves dhe tani kane mbetur nen meshiren e shokeve te luftes sepse jane te perjashtuar edhe nga shteti maqedon por edhe nga klika politike shqiptare (sepse nuk ju duhen me) per shkak se luftuan per Shqiperine etnike e jo per bashkim-vellazerim dhe per ca te drejta te nje minoriteti. Ti si ish pjesetar i UCK fare mire e di per cka e kam fjalen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shkupi : 04-04-2006 më 03:37

revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anëtarësuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Une edhe njehere do ju perseris se ne UEJL korrupsion ne mase alarmante sa per te ngritur gjith kete debat NUK KA, e ti fare mire e din se bile edhe cdo parim ka perjashtime,apo jo? mund te kete raste te izoluara te korrupsionit,sepse ne fund te fundit edhe kendej nga UEJL gjindet ndonji nga ata "profat" e pandergjegjshem dhe pa pike morali te cilet ka mundesi ndokujt te ja kene shitur noten, po kjo nuk i jep askujt te drejte qe UEJL ta quaje cerdhe te korrupsionit dhe aq me pak te cek tarifa te caktuara (mendoj se kjo eshte non sens).

dhe fare ne fund, a ka ndonje Universitet ketu ne IRJM dhe me gjere ne Ballkan qe nuk eshte i infektuar nga ky "virus"?

pershendetje!
    Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.

Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Te besoj se ti nuk e di apo nuk beson se ka nje gje te tille ne UEJL.

i/e regjistruar Maska e babadimri
    Anëtarësuar
    07-07-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    704
    Citim Postuar më parë nga shkup_kercovari
    Po nuk i di se si i shikon gjerat ti prej se largu-i merr informatat siperfaqesisht aty ka prof.dr qe ka studijuar dhe kan kryer srudimet postdiplomatike si ne europ ashtu edhe ne Shba-dhe nuk i di se sa mund ta quejm nje intelektual ne plotekuptimin e fjales KRIMINEL-faktikisht krejt studentat qe dalin nga ky universitet jane kriminela-......!!!!
    kete propagand intelektual shqiptare krmininel moti e kemi ndegjuar prej kauzes serbe........... eshte fatkeqsi e madhe qe perdor kete fjal nje shqiptar
    turpi i madh

me ndermie
    shkup_kercovari- antar i Unionit te Studentave shqiptare ne Maqedoni-dega Uejl
    Kur flas per dicka dhe kur e kam hapur kete teme kam qene i vetedijshem se do te kete kontradikta.

T'ia fillojme me pak argumente qe tu ilustrohet juve kriminalizimi i Arsimit shqip:

-dr. Fadil Sulejmani ne menyren e vete si ish rekjtori i UNiversitetit te Prishtines ne kohen e Serbise Papoviqi i famshem i ka larguar pedagoget e padegjueshem , per kete ka fakte prej 1994 deri me 2001
    - rektori aktual Nexhmedin Beadini nuk e ka as vendin as titujt qe te jete rektor i Universitetit te Tetoves,
    -administrata eshte shume e dobet dhe nuk eshte ne gjendje ta menaxhoje kete krize insitucionale;
    -zgjedhja e dekaneve behet ne vijen partiake paster dominojne strukturat e PPD-se dhe te BDI-se;
    - punesimet behen ne baze thjeshte familjare a krahinore;
    - dekanet shumica jane njerez qe shetisin nga nje parti ne tjetren;
    - punesimi i kuadrove maqedone eshte nje histori ne vete;
    - mbikeqyrja nga shteti behet komplet me kamera mos po ju hyn rastesisht ndonje element qe si konvenon shtetit maqedonas;
    - vendimi per punesime e marrin kryesisht familjare te Ali Ahmetit, mixha i tij, nipi i tij asistent etj
    -humbja e dokumentacionit te studenteve te dalluar behet me qellim qe mos te konkurojne per vende pune qe realisht i meritojne
    -shitja e notave dhe amorialiteti i nje pjese te kuadrove te fadil slulejmanit jane sihariq per stuidentet
    - pranimi i kuadrove te reja behet pa kurrfare kriteri asistentet e rinj jane kryesisht kuadro te dobeta dhe me note mesatare 6=7,
    Ka dhe shume gejra tjera. Largimi i pedagogeve te mirrefillte beri qe ky institucion te devalvohet dhe te bije ne nivelin e nje shkolle fshati te Kerçoves qe fatkeqesisht eshte shume keq per ne sepse ne do te duhet ne kete institucion ti sjellim femijet tane te edukohen. E kush do te na i edukoje femijet tane, kjo strukture eshte strukture mesuesh te shkollave te thella te fshatit.
    Pastaj nuk kam asgje me studentet si ti sepse ju nuk keni faj per kete gjendje po flas ne parim per situasten aktuale
    shendet
    Ndryshuar për herë të fundit nga babadimri : 05-04-2006 më 04:55

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni
    Nga Kallmeti në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 10:32
  2. Pr. Dr. Sadi Bexheti vs Hazbi Lika
    Nga RaPSouL në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 329
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 14:08
  3. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  4. Pr. Dr. Sadi Bexheti, kandidat për kryetar të komunës së Tetovës
    Nga RaPSouL në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 16:59
  5. Universiteti i Tetovës drejt zyrtarizimit
    Nga s0ni në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-07-2003, 19:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •