Na e shpjegone edhe neve...per cfare arsye u mbyll ky fakultet?
Na e shpjegone edhe neve...per cfare arsye u mbyll ky fakultet?
UNiversiteti i Tetoves u themelua para 12 viteve, ne menyre ilegale sepse pushteti i athershem apo koalicioni qeverises Lidhjas social Demokrate dhe Partia Per Prosperitet Demokratik nuk e njohen kete institucion dhe mesimi filloi ne menyre ilegale. Bile u perleshen shqiptaret me policine dhe patem edhe nje deshmor Abdylselam Eminin qe sot e ka harruar partia, Fadili e mafia politike.
Vit pas viti u be edhe hapja e Fakultetit te mjekesise qe nuk u legalizua kur u be legalizimi nje vit me pare nga ana e pushtetit maqedon dhe BDI-se dhe mbeti si nje Fakultet i eger. Sepse profesoret ishin perjashtuar vite me pare nga dora e zeze e Fadil SULEJMANIT DHE skishte me kush te mbroje studentet, te cilet u futen ne greve per te shpetuar cka mund te shpetohet nga poushttei i cili cdo dite vret shqiptar .
Krejt ketu fillon historia e bukur e lojerave te flliqta politike e deri te mbyllja me vendim te ministrit maqedonas Aziz Pollozhani qe manipuloi dhe ministrin e Kosoves dhe ate te Shqiperise qe ta mbyllin kete muhabet.
Dhimbja miku im i dashur eshte aty se shqiptari po ia ve drynin nje institucioni dhe ate qe smundi ta beje nje oligarki politike maqedone me gjithe policin e ushtrine per 12 vite e beri me nje gjest dr Aziz Pollozhani i mjere, me nje prerje cezariane. E shuajti Fakultetin e mjekesise pa dhimbje sepse nese behen me shume doktora atij ja rrezikojne bizneset sadopakj besoj se jeni tash ne ngjarje se cka ka ndodh
Ndryshuar për herë të fundit nga babadimri : 26-01-2005 më 16:34
edhe kur bie cohem...kurre nuk dorezohem
Babadimer, me keto dy postimet e fundit, gati sa e vertetove thenien time se fajtor per mbylljen e fakultetit te mjeksise, nuk eshte Fadil Sulejmani, por bashibuzuku Pollozhani!
Deri te Molla e Kuqe!
nuk me vjen mire qe mbyllet nje fakultet aq me teper ai i mjekesise se mjek jam vete.por une e kam pare shume mire dhe se besoj se kishte kushte per tu bere mjek i mire sidomos per kliniken.miq te nderuar nuk do te pranonte asnje institucion boteror si mjek sepse ska shume specialitete ku ti besh,me thoni ku do ta benin ato ortopedine,ku do ta benin plastiken,mjekesine ligjore,kirurgjine infantile, neurokirurgjine,kirurgjine torakale,keto jane kryesoret se le edhe te tjerat ska po hajt ta zejme,ne te gjith fushat duhet te ishte nje doktor shkence qe te ishte lektor.pra eshte e pamundur jo e veshtire.pra duhet ta pranonim edhe vete se besoj te pranonte njeri te vizitohej nga nje mjek qe aty ka mbaruar.aty jepnin mesim ato qe sapo mbaronin ne prishtine dhe ne tirane dhe une njof ca i kam shoke ,ai sa mbaronte fakultetin jepte anatomi apo fiziologji.
une do doja qe te gjith eto studenta tju njiheshin vitet e shkolles dhe te vazhdonin studimet ne nje universitet si tirane prishtine apo shkup.
The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway
Iniciativa per tu bere Klinike spitali i Tetoves ka qene ne plan, por klika e Aziz Pollozhanit qe nuk eshte Tetovar e stopi kete ceshtje. Sepse derisa te behej klinika duhet qe studentet te vijonin studimet 3 e perpjete ne Prishtine derisa te krijohen kushtet. Por nje gje e tille nuk ndodhi dhe dora e shqiptarit e mbylli Fakultetin e mjekesises.
Duhet ende ne tu paguajne maqedonave ne Shkup per operacione sepse me pas klinike ata vdesin ne Shkup e skane prej kujt marrin leke
POlitika ditore ne maqedoni e mbylli Fakultetin ne fakt marreveshja nen tavoline si duket ka funcionuar shume mire. Sepse edhe Xhaferi nuk ka ndonje interes te vecante sepse femijet nuk ik stidojne e jetojne ne Maqedoni keshtuqe e ka me lehte ti beje operacion shqiptaret bashke me li Ahmetin.
Postim i bukur. Jo vetem Fakultetin e Mjekesise por edhe "Univerziteti i Tetoves" duhet mbyllur. Keq qe po shprehem keshtu, po eshte e vertete. As Univerziteti i Tiranes e as i Prishtines nuk i plotesojn kushtet internacionale e le me ai i Tetoves.Postuar më parë nga miki_al2001
PO lehte eshte te thuhet e kisha mbyll. PO pyetetni shqiptaret nga Maqedonia qe duhet te shkojne ne Shkup e ti lusin mjeket maqedonas si ndihen ata. Miq te dashur loja eshte shume rrezikshme sepse nese analziojme kehstu si thoni ju eshte e drejte . Por nese e analizojme se si filloi Fakulteti mjekesis34e ne Universitet te Shkupit atehere Fakulteti i mjekesises nuk u desh te mbyllet ne Tetove. maqedonasit e kane filluar ne disa baraka te qelbura ne Shkup.
Por dhimbja esht se mbyllet nje institucion shqiptar ketu eshte esenca se di sa kuptohemi
babadimri ke të drejtë
mbështes mendimet e tuaja në lidhje me këtë problem
Vetëm probleme shofim,e zgjidhja duket aq e largët.
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Babadimri te kuptoj shume drejt dhe deri diku ke shume te drejte por ka momente qe ia fusim vetes me doren tone.une jam per tu bere fakulteti i mjekesise por pak me vone keshtu mendoj une te pakten,ne tani partite tona dhe intelektualet duhet te cojme ne specializime jasht njerez te fushave ku kemim mungesa.psh drejtoret e spitaleve qe jane shqiptare duhet te dergojen mjeket shqiptare ne specializime ne ata fusha ku skemi shume dhe me te rinjte dhe pas disavitesh te tentohet te hapet universiteti.
pajtohem me ate qe u hap ne shkup por atje ligjeronin dr shkence nga beogradi dhe nga gjith jugoslavia.une vete jam nga maqedonia dhe tani per ate qe bejne mjeket maqedon e kam te qarte por nuk duhet te qahemi dhe per mjeke shqiptare sepse ka shume me teper sec kishim.per informacion jam antare i shoqates se mjekeve shqiptare ne maqedoni dhe vetem ne kercove jane mbi 100 mjeke.neve na duhen specializta dhe ndryshimi i struktures ne spitalin universitar ne shkup si psh.nese ne kliniken e semundjeve te brendshme ne shkup ka 50 mjeke maqedon te futen te pakten 20 shqiptare dhe kuader kemi per kete te garantoj dhe keta do behenpedagoge dhe numri i studenteve shqiptare ne fakultetin e mjekesise do rritet ne shkup dhe mund te behet ne gjuhen shqipe dhe do jete shteterore pra sdo paguhet fare.pra ky eshte qellimi im.por une pajtohem ne qellimin dhe idene tende.me pelqeu dhe menyra si e analizoje por une e shof ne aspekt tjeter.
The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway
Flm per perkrahjen morale miku im i dashur mjek. Por duhet ti kemi disa parametra te qarta si psh Pse mos te kete Fakultet te Mjkesises ne Tetove.
Pastaj shume mire ka qene marrveshje qe dy vite studentet te sudiojne ne Tetove e tre vite ne Prishtine derisa te kompletohet kuadri, objektet te behet Spitali i Tetove \Klinike e pse jo edhe i Gostivarit e Kercoves. Por me duket nje loje e flliqte e politikaneve shqiptare.
Nese mendojne te menaxhojme me ne si lopet e kane gabim sepse skam kuptim kupen e kane mbush.
EDhe ta mbyll shqiptari po ska ma keq, si kam faj Aziz Pollozhanit une se ne ohen e vete eshte deshte te studjoje te shkijet, ka ardhe koah qe gjeneratat e reja te studiojne shqip .
Idea ime eshte qe te bejme nje sallte mortale dhe ta kthejme ne rend dite ne Maqedoni kete ceshtje dhe te legalizohet ky fakultet si i ka hije
Krijoni Kontakt