Close
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 106
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Nje dite pas konstituimit te Senatit, u zgjodhen edhe organet tjera te UT-se: Nexhbedin Beadimi rektor, Serafim Tomovski dhe Ismail Ameti, rektore

- Sivjet jane pranuar 1.550 brucoshe.-Jane respektuar te gjitha kriteret universitare e akademike per sigurimin e kuadrit te duhur.-Mesimi do te zhvillohet ne disa objekte dhe behen perpjekje maksimale per sigurimin e lokalit te mjaftueshem.
    Tetove, 29 shtator.-Ne lokalet e rektoratit te Universitetit te trete te Tetoves, dy udheheqesit e porsazgjedhur te ketij institucioni te shkollimit te larte ne gjuhen shqipe, rektori Prof.Dr.Nexhbedin Beadini (i emeruar me propozimin unanim te te gjitha fakulteteve ne mbledhjen e sotme te pare te Senatit,
    ku u zgjodhen edhe dy prorektoret Prof.Dr. Serafim Tomovski per financat dhe Prof. Dr. Ismail Ameti per procesin arsimor) dhe kryetari i Senatit Prof. Dr Lutfi Istrefi, dhane nje konference per mjetet e informacionit, ku gazetaret u njohen me te gjitha
    pregatitjet per startimin procesit mesimor me 4 tetor ne ora 10,00.

Nexhbedin Beadini beri nje retrospektive rreth punes ne formimin e te gjitha organeve te UT-se. Ai tha se ”komisioni ame i perbere nga profesore universitare
    shtateanetaresh, nga marsi i ketij viti ka mbajtur mbi 20 mbledhje me qellim qe te behen te gjitha parapergatitjet per fillimin e vitit te ri akademik 2004-2005. Ky komision beri zgjedhjen e kuadrit qe do te angazhohet ne procesin mesimor, te profesoreve dhe te bashkepunetoreve. Per cdo kandidat ka qene I formuar komision recenzues, qe te behet nje perzgjedhje e drejte dhe me kete rast iu jemi
    perkushtuar permbushjes se parimeve universitare dhe kritereve akademike, me qellim qe keta zgjedhje te jene te drejta dhe i kemi pranuar ato kuadro qe e kane
    kaluar recensionin pozitivisht dhe kane kaluar nepermjet komisionit ame. Segmenti tjeter ka te beje me konkursin e studenteve dhe kemi pasur tre afate.

Per kete vit akademik do te pranojme 1.550 studente. Jemi angazhuar edhe per sigurimin e segmentit hapesinor, ku jemi perpjekur qe per secilin fakultet
    te sigurojme hapesira te bollshme, si ne aspektin hapesinor, e poashtu ne ate materialo-teknik. Ceshtja tjeter ka te beje edhe me ekipimin e administrates dhe
    ne si komision ame kemi dhene raport me te gjere per punen e bere para ministrise se arsimit(deri ne daten e djeshme), kur edhe u konstitua Senati. Si kryetar u
    zgjodh Prof. Dr.Lutfi Istrefi. Si pike e vecante ishte edhe miratimi i Statutit te UT-se si shteteror dhe tash me, jane permbushur te gjitha parametrat per te filluar me pune te mbare per vitin e ri akademik 2004-2005. Kjo na mundeson qe ne, te henen e ardhshme, me 4 tetor ne ora 10,00, t'i presim brucoshet ne menyre solemne.''

Ndersa Lutfi Istrefi, informoi per mbledhjen e djeshme konstituive te Senatit te UT-se ne lokalet e Ministrise se arsimit, ku jane shqyrtuar disa pika te ndryshme sipas standardeve qe kane te bejne me verifikimet e ndryshme. Pika kryesore ishin konstituimi i Senatit te UT-se dhe zgjedhja e kryetarit te Senatit, eshte aprovuar Statuti i UT-se si akt ligjor dhe prej dje ky universitet e ka
    statutin e vete, sipas te cilit do te rregullohen marredheniet ne kete universitet i bazuar ne Ligjin per arsimin e larte dhe Ligjin per Universitetin e Tetoves. Pika e fundit ka qene ne mbledhjen e pare te Senatit hapja e procedures per zgjedhjen e rektorit te Universitetit te Tetoves, per te cilin vend fushata parazgjedhore ka zgjatur gjate gjithe muajit shtator kur jane dhene propozimet nga ana e fakulteteve dhe nga ana e keshillave te ndryshme mesimore brenda UT-se. Nga te gjitha keta subjekte ishte propozuar vetem Nexhbedin Beadini, si kandidat i vetem per vendin e rektorit, i cilin edhe u zgjodh ne mbledhjen e pare qe sot e mbajti Senati ne lokalet e UTse ne perberje te plote. Ai eshte rektor i pare i UT-se i themeluar n e baze te Ligjit per arsimin e larte dhe te Ligjit per UT-ne. Ne kete mbledhje, si prorektor per ceshtjet e financave eshte zgjedhur Prof. Dr. Serafim Tomovski, ndersa per ceshtjet e barevajtjes se procesit mesimor Prof.Dr.Ismail Ameti.

Me kete rast, zyrtaret e pare te UT-se dhane edhe informacione me te hollesihme rreth pergatitjeve te tjera qe kane te bejne per sigurimin e kushteve maksimale per fillimin e procesit mesimor qe do te zhvillohet ne disa objekte ekzistuese, disa te tjere qe do te aftesohen ne nderkohe etj. Gjithashtu u tha se jane pranuar edhe 120 mesimdhenes bashkepunetore, nga te cilet 20 jane maqedonas dhe ata do te mbajen mesim ne gjuhen maqedonase, pasi ashtu parashihet me proceduren e Ligjit per arsim te larte. Ne edhe deritash kemi pasur mesimdhenes qe mesimin e kane zhvilluar ne gjuhen maqedonase dhe ne kete drejtim do te punojme konform parashikimeve ligjore, -u tha me kete rast. Gazetaret u njohen edhe me biografite e shkurtera te kryetarit te Senatit Prof. Dr. Lutfi Istrefi, i lindur Struge ne vitin 1945 dhe te rektorit Nexhbedin Beadini, i lindur ne vitin 1964 ne fshatin Kamnjan te Tetoves.

Nga:
    E.Shala
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Leter e hapur ministrit te Arsimit te RM, z. Aziz Pollozhani: Agim Vinca - Dua te di a jam apo nuk jam “persona non grata” ne UT!

-… Nuk e di (e, natyrisht qe do te doja ta di), a jam edhe une ne ate grup “profesoresh” me e pa thonjeza, “qe do ta nderuakan Strugen ne kete institucion te larte” apo jo? Dhe ne qofte se nuk jam (e, me c’tregojne bathet, jo) do te doja ta di se perse nuk jam?

I nderuar zoti minister,

I dashur Aziz,

Ne konkursin publik per kuader mesimor ne Universitetin e Tetoves, te shpallur nga Ministria e Arsimit dhe e Shkences e RM-se, ne krye te se ciles je Ti, konkurrova edhe une per lenden Histori e letersise shqipe II. Isha ne dileme c’te beja, si te veproja, por, me sugjerimin e disa miqve, megjithate konkurrova, duke plotesuar nje formular ne diten e fundit te konkursit. Me vone, me kerkesen e Komisionit Ame, qe funksionon ne kuader te Ministrise “sate”, dorezova edhe kopjen e diplomes se doktorates, referatin per zgjedhjen e fundit, si edhe CV-ne me te dhenat biobibliografike per punen time profesionale dhe shkencore.

Viti i ri akademik eshte ne prag dhe une ende nuk kam marre kurrfare pergjigjeje perkitazi me kerkesen time. As me goje as me shkrim. Nuk e di cfare qendrimi keni marre lidhur me kete ceshtje dhe si keni vepruar me kandidatet e tjere, por une personalisht do te doja te di, pra te informohem zyrtarisht, a do te mbaj mesim ne UT ne vitin e ri akademik apo jo, ne menyre qe te mund t’i planifikoj punet e mia. Besoj se kjo eshte nje kerkese e drejte dhe normale, ashtu sic do te duhej te ishte edhe permbushja e saj nje veprim krejtesisht normal ne cdo shoqeri ku funksionon minimumi i ligjit dhe i jetes institucionale.

Jozyrtarisht po degjoj (natyrisht jo pa pezm e habi) se rasti im qenka vecuar nga te tjeret, qenka pezulluar perkohesisht, qenka lene per me vone, per t'u shqyrtuar nga “instancat me te larta” e gjepura te tjera te ngjashme. Nuk e di a jane te verteta a spekulime keto fjale, por vete fakti qe une deri me sot nuk kam marre kurrfare njoftimi zyrtar, vetvetiu flet dicka.

Dite me pare, rastesisht, lexova ne shtyp (ne shtypin shqip te Maqedonise), fjalet e tua te shqiptuara ne ceremonine e venies se gurthemelit te shkolles se re ne Ladorisht se “javen e ardhshme do te rrumbullakohet procesi ligjor i konsolidimit te Universitetit te Tetoves” dhe se “nje grup prej 10 profesoresh do ta nderoje Strugen ne kete institucion te larte”. Nuk e di (e, natyrisht qe do te doja ta di), a jam edhe une ne ate grup “profesoresh” me e pa thonjeza, “qe do ta nderuakan Strugen ne kete institucion te larte” apo jo? Dhe ne qofte se nuk jam (e, me c’tregojne bathet, jo) do te doja ta di se perse nuk jam? Me cfare kriteresh dhe ne baze te cilit ligj me eshte marre e drejta per te mbajtur mesim nga fusha e specializimit tim – Historia e letersise shqipe dhe per te dhene kontributin tim ne procesin e konsolidimit te UT-se si institucion i larte shkencor-arsimor? A mund ta di perse, per c’arsye, jam privuar nga kjo e drejte dhe perse, per c’arsye, jam perjashtuar nga ky proces? Sic e dini fare mire une nuk kam paraqitur kandidature per rektor a per ndonje post tjeter ne kuader te UT-se (nuk kam ambicie te tilla), por vetem kam aplikuar, si thuhet tani, per nje lende te caktuar mesimore dhe kjo e drejte nuk mund t’i mohohet askujt, e aq me pak nje njeriu qe tere jeten ia ka kushtuar punes me studente dhe krijimtarise letrare e shkencore nga fusha e vet.

Nje anetar i Komisionit Ame, me te cilin kam biseduar, me ka thene, sado ne menyre te vagullt, se kjo qenkesh bere per te miren time, gjoja per te me kursyer nga ndonje situate e pakendshme qe mund te ma krijojne ish-rektori me njerezit e tij. Duke e pasur parasysh formimin dhe karakterin e atij njeriu, nuk e perjashtoj kete mundesi, por nuk besoj te jete kjo arsyeja e vertete, sepse nuk besoj se ne UT, edhe ne kete variantin e zyrtarizuar te tij, ligjin vazhdon ta beje dikush tjeter.

Nuk jam paranojak, por kjo s’do te thote se nuk kam te drejte te dyshoj dhe te shtroj pyetje. A eshte fjala per diferencim apo cka? A vazhdoj te jem une ne Maqedoni persona non grata si dikur? Mos valle eshte reinkarnuar kategoria famekeqe e “pershtatshmerise moralo-politike”, te cilen e zbatonte me aq zell Lidhja e Komunisteve, vecse tani, ne shoqerine “demokratike”, ne forme te percudnuar e tragjikomike? Nese nuk eshte keshtu, a mund te me thoni se perse u hoq nga lista emri im pasi komisioni per pranim e kishte kryer punen e vet sipas kritereve te percaktuara (kandidatet me thirrje universitare, shtetas te Maqedonise, zgjidhen automatikisht, pa procedure paraprake)?

Jam i vetmi intelektual shqiptar nga Maqedonia, natyrisht nga ata me tituj e grada perkatese profesionale e shkencore dhe me kapital perkates shkencor (me nje liste te gjate veprash te botuara), qe nuk ka dhene mesim ne UT ne periudhen e meparshme (as edhe nje dite), per shkak te mospajtimit me politiken e cila udhehiqej ne te. Shume te tjere i sherbyen asaj politike, perkatesisht “kreatorit” te saj dhe pastaj u hodhen si limoni i shtrydhur. Une nuk e pranova kurre ate status me shprese se nje dite ky universitet do te vihej ne kembe te mbara. Tani kur ne njefare menyre perseri po diferencohem e proskribohem, si mund te mos e ndiej veten te fyer moralisht e profesionalisht? Une qe gjate karrieres sime te gjate e te pasur kam pasur nderin te ligjeroj, pos ne Universitetin e Prishtines, ku punoj plot 32 (tridhjete e dy) vjet pa nderprerje, edhe ne te gjitha universitetet e tjera shqiptare e, madje, edhe ne disa universitete evropiane, nuk e di a do te kem nderin t’i provoj aftesite e mia si ligjerues, ta ve ne sprove dijen dhe pervojen time si profesor shumevjecar, edhe ne Universitetin e Tetoves? Me gjase ky shans nuk do te me jepet as tani kur punen rreth konsolidimit te ketij institucioni e ka marre ne dore Ministria ne krye te se ciles qendron nje ish-nxenesi im?! Me mbetet te ngushellohem me thenien e njohur te Jezu Krishtit, te atij “te krisurit” qe te vetet ia vune kuroren me gjemba mbi krye, se askush s’eshte bere profet ne vend te vet! Por, ne instancen e fundit, ketu nuk behet fjale per kurrfare profecie, por per cenim te drejtash elementare njerezore, sic eshte e drejta e themelimit te marredhenies se punes me cilindo institucion ne bote, i cili kerkon, per nevojat e veta, kuader me konkurs. Por, ja qe UT-ja juaj, UT-ja jone, ne kete rast, ne njeren ane kerkon kuader perkates me konkurs, kurse ne anen tjeter refuzon te interesuarit edhe atehere kur i plotesojne te gjitha kushtet. A s’eshte ky nje paradoks, nje nga ato paradokse e anomali ndaj te cilave nuk eshte aspak imune shoqeria (shqiptare) ne Maqedoni dhe qe po na e nxijne jeten perdite e me shume?!

Zoti minister,

Si kuader me pervoje te gjate pune ne universitet dhe me shume atribute shkencore e te tjera, qe ka doktoruar plot 22 vjet me pare dhe qe tash dhjete vjet mban thirrjen me te larte universitare - profesor ordinar, une duhej te isha i pari ose nder te paret ne listen e mesimdhenesve te UT-se, por ja qe nuk jam. Nuk isha dje per shkak te arbitraritetit te nje njeriu i cili ne menyren me brutale e pat uzurpuar ate institucion, por nuk jam as sot kur ky institucion eshte zyrtarisht universitet i trete shteteror ne Maqedoni dhe, per me keq, nuk i di arsyet e mosqenies. Fillimisht, me sa di, punet kane qendruar ndryshe: Komisioni Ame, duke iu permbajtur kriterit te pergatitjes profesionale, me pat vene te parin ne liste ne Fakultetin Filologjik a te Shkencave Humane e te Arteve, si e quani Ju. Por, c’ndodhi me vone, kush nderhyri dhe ne emer te cilit ligj, te ciles etike, te ciles drejtesi, te ciles politike, te cilit kapric a te ciles intrige, qe rasti im u pezullua dhe qe mua edhe nje here, tani ne kushte krejt te tjera dhe nga njerez te tjere, m’u mbyllen dyert e UT-se (eshte turp per ne qe ne dy universitete shqiptare ne Maqedoni nuk u gjet vend per nje njeri si Agim Vinca!, pat thene ne nje rast nje intelektual tetovar), une kete nuk e di. Pres ta mesoj nga Ti.

Prishtine, Me nderime,

26. 9. 2004 Prof. Dr. Agim VINCA

P. s. Ky tekst fillimisht i eshte derguar si leter interne ministrit Pollozhani.

Meqenese ai nuk e pa te udhes as ta konfirmonte marrjen e saj, vendosa ta bej publike

i/e regjistruar Maska e babadimri
    Anëtarësuar
    07-07-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    704
    PO eshte e verteteb e hidhur se per studentet nga Kosova kushton aq. Ky eshte nje turp qe po e bjene pa vetedije disa struktura mentale qe deri dje jane shkolluar se di ku por mos te harrojme se ne jemi shkolluar ne Kosove . Dhe kurre sdo ta harrojme ate qe beri Kosoav per ne. Eshte edhe nje gje tjeter struktura te ndryshme sllave jane te interesuar qe shqiptaret mos te integrohen ne mes vetes sepse pastaj behemi problematik. Megjithate mendoj se 2500 euro eshte nje cmim shume i larte dhe duhet ti perkrahim studentet nga Kosova te cilet studioojne ne kete univeresitet. Sepse ia kemi nje boprxh te madhe Kosoves

Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Greva e studenteve te mjekesise ne UT : Legalizoni fakultetit ose trensferoni studentet

Ata kerkojne legalizimin e fakultetit te tyre ne kuader te Universitetit te Tetoves ose transferim kolektiv te te gjithe studenteve ne dy universitetet si motra, ate te Prishtines apo ate te Tiranes
    .
    Tetove, 17 nentor (FP) - Rreth 200 studente te Fakultetit te Mjekesise dhe te Stomatologjise prane Universitetit te Tetoves, kane hyre sot ne diten e dyte te greves se pergjithshme. Ata kerkojne legalizimin e fakultetit te tyre ne kuader te Universitetit te Tetoves ose transferim kolektiv te te gjithe studenteve ne dy universitetet si motra, ate te Prishtines apo ate te Tiranes. Keshilli Organizativ i kesaj proteste ka bere te ditur se studentet nuk do ta nderpresin greven deri ne realizimin e kerkesave te tyre. Organizatoret e protestes kane thene se nje hap te ketille e kane marre pas mosrealizimit te projektit per transferimin e 382 studenteve te ketij fakulteti, ne Fakultetin e Mjekesise te Universitetit te Prishtines. Nderkohe, rektori i Universitetit te Tetoves, Nexhbedin Beadini ka thene se ky problem me nuk pret dhe se se shpejti kjo ceshtje do te zgjidhet. Per kete qellim Beadini sot pasdite ka realizuar edhe nje takim me ministrin e Arsimit dhe te Shkences te Maqedonise, Azis Pollozhanin.

Marre nga Flaka

Anëtarësuar
    07-07-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    704

Mbyllja e fakultetit te mjekesise ne UNiversitetin e Tetoves

Fakulteti i mjekesise me ne fund u mbyll ne Tetove.
    Artistet qe lozen lojen dhe rolet e tyre dr.Aziz Pollozhani dhe Ali Ahmeti do te mbahen mend se kane mbyllur nje institucion shqiptar po edhe partite tjera PDSh dhe tandemi Xhaferi Thaci qe vetem leshojne nga nje fjale dhe sbejen dot asgje vetem lehin per te fituar ndonje koc mishi me shume.
    Eshte nje debat qe duhet ta bejme ne mes vetes sepse mendoj s embyllja e fakultetit te mejekesises ne Tetove eshte nje pune shume e ndyer dhe nje loje shume ekeqe.
    A mendoni edhe ju keshtu
    edhe kur bie cohem...kurre nuk dorezohem

marathonomaku Maska e Hekurani1
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Vendndodhja
    Afer Diellit
    Postime
    287
    Kur mbyllet nje frenxhi, duhet te hapet nje dritare! Me kete rast ndodhi e kunderta!
    Nese ne mbylljen e ketij fakulteti kane gisht politikanet shqiptare te apostrofuar, atehere e hangshin turpin me buke. Me sa e sa sakrifica eshte hapur ai fakultet, dhe te mbyllet kaq lehte, vertet nuk eshte e logjikshme.
    Deri te Molla e Kuqe!

Anëtarësuar
    07-07-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    704
    Se kuptoj ende se si kane mund te mbyllin nje fakultet te tille. Por fajet fillojne nga koha e Fadil Sulejmanoviqit i cili e demtoi rende kete institucion me politiken vetjake dhe naciste qe ka drejtuar deri me tani. Mbyllja e fakultetit te mjekesise ne tetove eshte Alarm i madh per BDI-PDSH qe po luajne me ne

Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Unë nuk kam fjalë.
    E dija që një ditë kjo do ndodhë.

marathonomaku Maska e Hekurani1
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Vendndodhja
    Afer Diellit
    Postime
    287

Nuk pajtohem me ty Babadimer

Citim Postuar më parë nga babadimri
    Se kuptoj ende se si kane mund te mbyllin nje fakultet te tille. Por fajet fillojne nga koha e Fadil Sulejmanoviqit i cili e demtoi rende kete institucion me politiken vetjake dhe naciste qe ka drejtuar deri me tani. Mbyllja e fakultetit te mjekesise ne tetove eshte Alarm i madh per BDI-PDSH qe po luajne me ne
    Nuk do te pajtohesha me ty Babadimri. Fadil Sulejmanin e njohim per baba te ketij universiteti. Ne kohen kur ai ishte rektor, ka funksionuar fakulteti i mjeksise. Ai u mbyll tani kur ne UT u perzie politika, perkatesisht bashibuzuket e BDI-se te cilet ne vend se te merren me politike, i futen hundet ne UT
    Deri te Molla e Kuqe!

Anëtarësuar
    07-07-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    704
    Me fal, po Fadil Sulejmani eshte ai fajtori kryesor sepse ka luajt me keta studente dhe nuk doli me asnje prononcim per kete ceshtje, keshtuqe tregoi se edhe ai eshte i shitur apo e ka shit shpirtin e tij dikund , sepse mos te ishte keshtu do te dilte ne mbrojtje te Fakulktetit te mjekesise. Spo i hyjme analizes se sa te holla jane marre nga studentet qe jane mjelkur nga taksat qe kane paguar per te studiuar, kete me mire e di "baba" eksperti per zbrazje kontosh Fadil Sulejmani.
    E pasi ju po e mbroni "baben" e UNiversitetit po rikujtoj dicka lidhur me kete ceshtje. A e dini ju se ka eksistuar nje marreveshje qe studentet dy vitet e para te sudiojne ne Tetove e pastaj te vazhdojne praktiken dhe tre vitet tjera ne Prishtine. Nese nuk e keni ditur tanime dr Aziz Pollozhani dhe BDI-se e shuajti nje Fakultet qe per mua eshte shume dhimbshme besoj edhe per ty.
    Ndryshuar për herë të fundit nga babadimri : 26-01-2005 më 16:29

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni
    Nga Kallmeti në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 10:32
  2. Pr. Dr. Sadi Bexheti vs Hazbi Lika
    Nga RaPSouL në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 329
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 14:08
  3. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  4. Pr. Dr. Sadi Bexheti, kandidat për kryetar të komunës së Tetovës
    Nga RaPSouL në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 16:59
  5. Universiteti i Tetovës drejt zyrtarizimit
    Nga s0ni në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-07-2003, 19:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •