Trimosh kryeplaku pyeti: (keto me poshte)
Ti u pergjegje (si me poshte)Postuar më parë nga Kryeplaku
Lisat e fshisat e njejta gje, apo:Postuar më parë nga Akili-A
Ku mbet logjika?
Trimosh kryeplaku pyeti: (keto me poshte)
Ti u pergjegje (si me poshte)Postuar më parë nga Kryeplaku
Lisat e fshisat e njejta gje, apo:Postuar më parë nga Akili-A
Ku mbet logjika?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Per pyetjen e pare Kryeplak i ke dhene vet pergjigjen ndersa per te dyten ..........ndalu beg se ka endek.Keshtu pa prit e pa kujtu sikur s ka lezet ,e para, do ta kishim von re me na nji gili vili neper rrjeshta dhe e dyta kush ka thon qe forumistet nuk mund te jene bashkshorte ndonje here?Por ti me siguri se ke seriozisht punen e pllenimit se me sa di pllenohen bimesia e jo njerezia .
Megjithate te pershendes, keto tema jane 100 here me te bukura dhe me interesante se ato me politike
Ben nje gabim neper mendimet e tua (te pakten keshtu mendoj une) .Te mos i heqim jeten dikujt nuk perben shkleje te te drejtave tona.Te heqesh apo jo jeten e nje njeriu te pafajshme nuk perben te drejt .Postuar më parë nga Kryeplaku
Te drejtat tona kan kufizim .Kufiu fmbaron atje kur fillojen te drejtat e te tjereve.Pra kur vrasim dike kemi shkelje te te drjetave te nje njeriu kurse kur biem dike ne jet nuk kemi shkleje te te drejtave pasi ai njeri fillon e ka te drejta kur njihet si qenie njerezore .Para kesaj nuk ekziston .
Mind is like a parachute it works best when it is open
Dalai Lama
Kryeplak, shpesh-here ben pyetje te kesaj natyre neper temat qe hap dhe te them te drejten, edhe pse shumica i anashkalojne per nje arsye apo tjeter, edhe pse ne plan te pare humbet rendesia e tyre, si rrjedhoje e varferise ne shtrimin e pyetjes, filozofive te cilave u futesh (te simpatizoj per kete), u nevojiten dite te tera ne dispozicion dhe mbi te gjitha, mendje te ndritura...kjo eshte pak me e veshtire per tu psonisur, pa diteve ja bejme dermanin...
Ne titull ke pyetur per te Drejten dhe une me kete nuk kam terezi te kapem fare, sepse definicioni i ketij termi permban ne vetvete nje univers keqinterpretimesh, polemikash dhe argumentesh te cilat do na humbisnin ne pafundesi. Une thjeshte po perfitoj nga rasti, te permend dicka qe me ben pershtypje gjithnje sa here qe e mendoj dhe ne te njejten kohe ashtu si gjithe te tjeret e anashkalojme, me indiferentizem!
E ke vene re mer Kryeplak, qe cdo krijese ne kete planet, duke nisur nga insektet, kafshet, shpendet dhe duke perfshire njeriun me gjithe te tjeret perreth, lind dhe vazhdon (ne menyre instinktive) te riprodhoje femije...te cilet perkthehen ndryshe Jete!? Askush nga ne, te cilet sot jemi prinder, ose edhe ato qe do behen prinder neser, nuk kemi pasur femije me pare, nuk dinim c'eshte kjo krijese, sa lumturi na sjell, a vuajtje a perpjekje, por thjeshte te shtyre nga nje deshire e nevoje e pashpjegueshme brenda vetes, ri-prodhojme. Edhe ai insekti qe jeton vetem nje dite, impenjimin dhe qellimin kryesor qe i ve vetes, eshte te riprodhoje sa me pare, para se te vdese...C'eshte ky fenomen?
Permende vdekjen dhe jeten me lart miku im. Permende femijet e ardhur ne jete, qofshin te miremenduar apo aksidentalisht, pak rendesi ka. E pra Jeta nuk eshte gje tjeter vecse Egzistence, ndersa vdekja me nje mos perpara, mohimi i saj! Ndersa femija...eshte vazhdimesia e kesaj egzistence...femija eshte vete jeta! Pra, misioni i padukshem dhe kaq i pranishem qe te gjithe ne kemi te taksur eshte kontributi ne vazhdimesine e jetes, mbajtja e egzistences tone gjalle...
Nje rast te thjeshte po te dhuroj: ...E ke vene re ndonjehere luanin kur behet gati te sulmoje buajt? (paska ik per lesh DeuS po mendojne ca tani lol) ...ai bualli ja mbath me te katerta, sepse e di mjaft mire qe eshte ushqim per luanin dhe se jeta e tij varet vetem nga shkathtesia dhe shpejtesia per t'ju shmangur Mos-egzistences, vdekjes dhe si cdo qenie e gjalle, ben te pamunduren per te mbetur e tille, gjalle! Ama (ketu eshte e bukura) ...nese te ka qelluar rasti te shohesh te njejtin luan te sulmoje buallin, por me nje ndryshim te vogel...kete rradhe bualli jone ka kelyshin e tij afer. Bualli nuk iken miku im, por mbron kelyshin, mbron vazhdimesine e jetes, nderkohe qe veten e tij, e ndjen luan, sepse per te jeta e tij nuk vlen me, fuqia e tij ne mbrojtje te ketij misioni eshte e jashtezakonshme...mbron kelyshin (jeten), te cilen e lindi ne menyre komplet instinktive, perpara nje luani, i cili mjetin kryesor te mbijeteses se tij, ka bash buallin, ushqimin. Think about that, sepse nuk eshte thjeshte tregim i marre nga Discovery Channel, por ka shume shume mister dhe domethenie brenda...
Pastaj per Te Drejten, ndonje dite tjeter!
...se e drejta eshte pak a shume si puna e femijes! (kesaj femijes ne videon poshte) ...dmth (lol)
Video!
ketu nuk behet fjale per te drejta mendoj une, pasi te vrasesh apo te pjellesh jane dy aftesi qe i ka cdo qenie ne kete planet, dhe i perdor gjitmone (te dyja) ne funksion te vazhdimesise se egzistences (sic e ka thene edhe parafolsi). perderisa keto aftesi i ka cdo qenie une nuk do ti quaja "te drejta", pasi per mendimin tim "e drejte" quhet nje kompetence qe ta jep dikush/dicka qe njihet/pranohet nga te gjihte si e pushtetshme mbi ta.(kjo ne kontekstin qe ky term perdoret rendom, pasi nuk kam haber nga jurisprudenca).
shkurt une nuk do ti quaja "te drejta" keto veprime (te mund te vrasesh/te mund te pjellesh), por thjesht aftesi tonat qe na jane dhene per nje qellim, vazhdimin e jetes.
p.s. ky eshte mendimi im i pare ne lidhje me kete teme dhe nuk garantoj qe sdo te ndryshoj me shtjellimin e saj![]()
To look life in the face....
Kryeplaku per kete pyetje qe ti ke hedhur me lart me mire pyet Zotin i her
1) Pse u dha mundesine njerezve qe te shtoheshin???
2) pse e ka denuar vrasjen ???
Besoj se ktu e merr dhe pergjigjen.. Ndersa kur vret lendon familjaret e dikujt, Merr jeten e atij/asaj personi qe akoma se ka gezuar se si jane sosur ditet.. dhe ti ia shkurton ato atij... Me lindje.. eshte jeta.. eshte ajo qe na mban gjalle te gjitheve..
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Postuar më parë nga Zemrushja
E ke trajtuar ceshtjen sikur shoqerite sot jane Anarkiste...dhe jeton secili per vete.....
Ne nje shoqeri te organizuar,mund ti marrim jeten dikujt qe behet rrezik per jeten e te tjereve....
kurse me lindjet,duhet qe ciftet te jene te pergjegjshme kur sjellin nje femije ne jete...e te kene te ardhura qe ta rrisin ate...se ndryshe do vuaje e gjithe shoqeria.....
Me sa duket edhe Zoti nuk e ka menduar mire.............Postuar më parë nga Zemrushja
Po u shtuan ashtu njerezit pa kufij d.m.th si minjte atehere eshte e sigurt qe do hane njeri-tjetrin.........e pra keto kufinj i caktojne vete njerezit me ligje,kur jetojne ne nje shoqeri te organizuar....
E hodhi budallai nje gur ne lume.... u nis forumi ta nxjeri.
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
ndersa nje tjeter peshonte ko.q.et ne kandar nderkohePostuar më parë nga R2T
![]()
To look life in the face....
Krijoni Kontakt