Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 141
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    ...po mos te ishe fetar, do ta ruaje ate???
    Ruajtja e virgjeris duhet te jet plotesisht deshira jote
    Nje mendim tejet konstruktiv me baze konkrete morale.
    Modern, t'i themi beshkekohor apo me saktesisht civilizues.

S'e kam ditur se ben keso lloj arsyetimesh
    ildushe, te kam dhene ndonjehere pike reputacioni une apo jo?
    -Prit te shoh...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Nje mendim tejet konstruktiv me baze konkrete morale.
    Modern, t'i themi beshkekohor apo me saktesisht civilizues.

S'e kam ditur se ben keso lloj arsyetimesh
    ildushe, te kam dhene ndonjehere pike reputacioni une apo jo?
    -Prit te shoh...
    Gezoem qe bere quote pjeset me te rendesishme te postimit tim.
    Keto gjera si femer i kam menduar vete.
    Duke konsideruar se familjen e kam gjys-e-gjys (muslimane/ortodokse) une nuk jam rritur fetare. Me eshte dhene opsioni ti praktikoj te dyja, dhe te dya fete thone qe virgjeria duhet ruajtur deri ne martese.

Vete nuk praktikoj ndonje fe, thjesht besoj ne zot.

Nje fetar nuk mund ta quaj veten me te mire se ne qe nuk jemi fetar pasi shume fetar nuk llogjikojne, thjeshte ndjekin rregullat e fese.

Meqe jam paksa e moderrnizuar dhe gjithashtu ruaj shume nga moralet dhe traditat e vjetra te familjes gjithmon e kam menduar kete gje.

Pse duhet ruajtur virgjeria deri ne martese?
    Pse vetem feja e thote kete dhe c'do gje tjeter ne bote nuk te shtyn ta ruash deri ne martese, por thjesht te jesh i/e kujdesshem.

Kam arritur ne nje konkluzjon duke permbledhur (natyren, fete, boten qe na rrethon)

Virgjeria eshte dhe do te mbetet vendimi jot personal. Asnjeri s'ka te drejte te te thote c'te besh me te. Mos lejo njeri te te shty nga nje ide ne tjeter.
    Me humbjen e saj para martese si dhe pas:

a) Fizikisht: Per femrat...humbin cipen. Meshkujt asgje. Hormonet jane gje tjeter.
    b) Mentalisht: Mund te ndryshoje menyren si e shikon seksin si dhe seksin tjeter. Mund te kete pasoja pozitive si dhe negative, varet nga personi dhe situata.
    c) Fetarisht: Para martese, mendoj se do te beje te pendoesh etj etj. Po sikur te jesh femer dhe te perdhunoesh?? Cfare thote bibla apo kurani mbi kete???

Pra perfundimisht se e zgjata shume, virgjeria duhet dhene kur ti ndiesh si fizikisht dhe mentalisht gati - duke patur parasysh qe mund te ndryshojne shume gjera (risks: shtatzania, semundje sexuale etj etj) ( side effects: pendimi, kenaqesia, dashruia, komplikime ne nje lidhje, etj etj).

Flm.
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Botekuptimet reth; ne kete rast, virgjerise (fizike) te femres, jan rezultat i pervojave shumeshekullore te shoqerise njerezore.

Ajo pervoje ka dheshmuar, disa here radhazi, se merredheniet e pakontrolluara mund te sjellin cfarosjen e plote te fisit dhe popullit te tere, ne boten qe i rrethonte.

Keto pervoja nuk kishin kurrfare nevoje te argumentoheshin. Prandaj njohurite e kesaj natyre shnderohen ne Tabu.

Tabute jane ligje shoqerore te cilat as nuk merziten per te argumentuar ekzistimin e vet.
    Ato jan rezultat pervojash mistike absolutisht te sakta te shoqerive qe ishin deshmitare te cfarosjeve te tilla kolektive. Ata ndoshta nuk dinin te sqaronin natyren ekzakte te shkaqeve te katastrofave, por ne te shumten e rasteve kishin kuptonin me saktesi lidhshmerine e nje veprimi te caktuar me ate cfarosje andaj ata as nuk kishin nevoje ta arsyetonin ndalesen abstrakte qe e kishin implementuar vet per ti shpetuar ata qe kishin shpetuar.

Kjo eshte forme e edukates qe na e dha natyra pergjate historise. Por cmimi i tyre ishin katastrofat e permsave biblike. Te gjitha keto kode morale ekzistonin me qindra mijera vjete para fese. Feja vetem i miratoi dhe i vuri ne sherbim te vetes per te argumentuar ekzistimin e vet dhe per te pasur pushtetin mbi popullin e varfer nga mendja.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Virgjeria eshte dicka shume e cmuar qofte nga ana fetare apo nga ceshtja e nderit, Une mendoj se ka te virgjer si nga Cunat edhe nga gocat, Por duhet te jesh fetar qe te ruash virgjerine, Virgjeria ja rrit moralin njeriut qofte cunave apo gocave, Virgjeria te mban emocionet gjalle, dhe ndjenjat ti mban ne formen me te mire. ai ose ajo qe jane te kujdesshem ndaj ruajtjes se virgjerise, ata jane te afte dhe te pjekur per nje jete Familjare.

Plotesisht dakort me ty. Vetem aty ku thua qe duhet te jesh fetar qe te ruash virgjerin, dhe me gjith respektin domethen, the nje nga budalliqet me te medhaja qe kam lexuar ne forum. Un per vete jam agnostike (nuk besoj ne fe) po prap besoj ne ruajtjen e virgjeris. Jo se do te bej te dukesh me mir tek burri/gruaja qe do maresh, por nga qe te ben te ndihesh mir ne veten tende. Nese virgjeria mbahet vetem sa per syt e te tjerve atehere kot qe je i/e virgjer.

Gjak_Shqiptari_Londer Maska e Fatrii
    Anëtarësuar
    28-10-2006
    Vendndodhja
    " Para Allahut "
    Postime
    153
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Plotesisht dakort me ty. Vetem aty ku thua qe duhet te jesh fetar qe te ruash virgjerin, dhe me gjith respektin domethen, the nje nga budalliqet me te medhaja qe kam lexuar ne forum. Un per vete jam agnostike (nuk besoj ne fe) po prap besoj ne ruajtjen e virgjeris. Jo se do te bej te dukesh me mir tek burri/gruaja qe do maresh, por nga qe te ben te ndihesh mir ne veten tende. Nese virgjeria mbahet vetem sa per syt e te tjerve atehere kot qe je i/e virgjer.
    Jam ndakord me ty qe ka edhe njerez qe nuk i perkasin ndonje feje dhe qe e ruajne virgjerine sepse virgjeria eshte e cmuar per njerezit qe gjykojne thelle,
    Une flas per veten time, qe feja me ka dhene shume arsye per ta jetuar jeten, dhe shume pergjegjesi kam per ate veper qe mund te bej, Nuk e permenda fene per krenari apo per te nenvleftesuar ata qe nuk i permbahen nje feje, por me qellimin se sot bota ka nje liri te madhe dhe nuk po i permbahen asaj qe eshte e drejte , Por Feja eshte dicka qe te ndalon qe te anosh nga keto gjerat e papelqyeshme qe njerezit bejne sot.
    dikush e ruan virgjerine Per hir te Zotit, fese , apo frikes se denimit nga Zoti ,
    mire po do te thoja qe shumica qe ruajne virgjerine e tyre, e ruajne vetem per hir te fese dhe Zotit, pavaresisht se si e gjykon opinioni ruajtjen e virgjerise se tyre.
    dhe dikush tjeter e ruan virgjerine vetem nga opinioni i njerezve, dhe dikush e ruan virgjerine vetem per te qene i ose e sinqerte ne vetvete, te gjitha keto arsyje ndalojne perhapjen ne imoralitet, ka edhe prej atyre qe nuk ju intereson fare virgjeria, dhe as qe e kane idene per vlerat e njeriut.
    Gjithsesi Virgjeria eshte e cmuar per ata qe thelle mendojne , dhe qe kane rrespekt te lart per te krijuar nje jete familjare .
    Pra Lum ata qe e ruajne virgjerine dhe heshtin, ose debatojne .
    "Lutja e atyre qe u behet e padrejte, eshte me e shpejte se era"

Gjak_Shqiptari_Londer Maska e Fatrii
    Anëtarësuar
    28-10-2006
    Vendndodhja
    " Para Allahut "
    Postime
    153
    Citim Postuar më parë nga ildushja
    Sigurisht te ruash virgjerine eshte dicka e mire, nuk kam asnje mendim negativ ndaj kesaj.. por..... ti permende shume here ceshtjen e nderit.
    Ceshtja e nderit ose me mire nderi nuk te iken nese nuk e ruan ate, po flasim ne boten reale ku jo te gjithe njerzit jan fetar.
    Pra qe mos te diferencojme midis grupeve te ndryshme ne bote, leme menjane fe'n e njerit apo tjetrit... pa fe... po mos te ishe fetar, do ta ruaje ate???

Duhet ta mendosh ate gje sepse si person fetar ti (dhe kur them ti, kushdo qe eshte fetar) nese po e ruan vetem sepse thot feja jote ne shume menyra del si hipokrit. Ruajtja e virgjeris duhet te jet plotesisht deshira jote, nese jo atehere te rrofte virgjeria qe po ruan se mendjen nuk e ke aq te paster.
    Njeriu perpara se te ruaje virgjerine, duhet te dije vlerat e saj.
    Dhe une vlerat e virgjrise i kam ditur ne teori, por feja me dha me shume se teoria per te ruajtur vlerat e mija, e kuptova qe ishte obligim, dhe pergjegjesi perpara Zotit Krijues. Pra feja me dha nje perkrahje te madhe ne ruajtjen e virgjerise, ku qendron e keqja ketu ??
    Une po te mos kisha lexuar mbi fene , thjesht virgjeria ime do mbetej ne teori dhe jo ne praktike, sepse shumica e djemve nuk i kushtojne shume rendesi virgjerise, Femrat i kushtojne me shume rendesi.
    Pak rendesi ka se c'me beri qe te ruaj virgjerine, Rendesi ka qe une ja di vlerat virgjerise. feja me ka bindur se virgjeria eshte e shenjte, dhe duhet ruajtur si e tille per te krijuar nje jete familjare te shendoshe.
    "Lutja e atyre qe u behet e padrejte, eshte me e shpejte se era"

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga Fatrii
    Njeriu perpara se te ruaje virgjerine, duhet te dije vlerat e saj.
    Dhe une vlerat e virgjrise i kam ditur ne teori, por feja me dha me shume se teoria per te ruajtur vlerat e mija, e kuptova qe ishte obligim, dhe pergjegjesi perpara Zotit Krijues. Pra feja me dha nje perkrahje te madhe ne ruajtjen e virgjerise, ku qendron e keqja ketu ??Une po te mos kisha lexuar mbi fene , thjesht virgjeria ime do mbetej ne teori dhe jo ne praktike, sepse shumica e djemve nuk i kushtojne shume rendesi virgjerise, Femrat i kushtojne me shume rendesi.
    Pak rendesi ka se c'me beri qe te ruaj virgjerine, Rendesi ka qe une ja di vlerat virgjerise. feja me ka bindur se virgjeria eshte e shenjte, dhe duhet ruajtur si e tille per te krijuar nje jete familjare te shendoshe.
    Nuk i je pergjigjur pyetjeve te mia, biles s'ma ke kuptuar fare c'fare kam shkruar.
    Sa i perket pjeses ne te kuqe, un se di te kem thene qe qendronte ndonje e keqe, madje mesa mbaj mend te kam thene mesiper qe te kuptoj dhe nuk jam kondra... thjesht doja te nxirja ne drite ato 2 pika qe fetaret harrojne ti permendin.
    Mund te diskutojme mbi temen pa argumentuar nese opinionet mbi te nuk jan njesoj.

Gjith te mirat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ildushja : 14-12-2006 më 13:22
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    1-Une kam njohur njerez me vlera dhe nuk kane qene te virgjer por gjithashtu kam njohur njerez me vlera qe kane qene te virgjer...

2-Une kam njohur njerez pa vlera dhe nuk kane qene te virgjer por gjithashtu kam njohur njerez pa vlera qe kane qene te virgjer...

Konkluzioni....
    Vlerat e njeriut nuk duken te virgjeria.......

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    oobobobobobobo sa thelle i keni hy kesaj teme
    une jam i virgjer dhe du gru te virgjer
    ka ndonji ketu?

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260

Tjeshte nje mendim personal!

Citim Postuar më parë nga Akili-A
    1-Une kam njohur njerez me vlera dhe nuk kane qene te virgjer por gjithashtu kam njohur njerez me vlera qe kane qene te virgjer...

2-Une kam njohur njerez pa vlera dhe nuk kane qene te virgjer por gjithashtu kam njohur njerez pa vlera qe kane qene te virgjer...

Konkluzioni....
    Vlerat e njeriut nuk duken te virgjeria.......

Thenie mese kuptim plote keto me larte, Ju pershendes juve Akili.

Desha te shtoj se njeriut s'mund t'ja gjesh fundin kollaj, jo me kote thoene se njeriu s'njihet gjat nje jete te tere.

Mund te ndodhi dhe e kunderta e asaj qe ndodh shpesh ne ditet e perditshme, mund te ndodh dhe qe nje femer apo nje mashkull te jene te virgjer deri ne momentin e marteses, por qe te kthehen ne " ****" mbas saje, dhe kjo do ishte me e keqa mendoj une.

Te jemi pak realist, dhe te mendojme se nuk po jetojme ne shqiperine e viteve 1800, kur burri e shihte gruan per here te pare vetem kur ia sillnin ne shtepi me duvak ne koke.

E shkuara e nje njeriu varet nga shum faktore, dhe nese do te jesh i sigurte per te ardhmen, ben mire qe ti analizosh te shkuarat si tenden dhe te tije ne menyren me te sakte te mundshme, te mendosh si ka menuar bashkshorti ne kohen qe ngjarjet kane rrjedhur, te mendosh se si ai apo ajo jane ndier.

S'mund ta quash njeri te keq dike qe dikur dashuroi me shpirt, dhe qe pati mardhenie seksuale me njeriun qe dashuroi, por qe per nje arsye apo nje tjeter gjerat u lane ne mes.

Te vdesesh nuk eshte gje e re per jeten, te jetosh, nuk eshte gje e re gjithashtu.

Respekte.

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjinia e femijes? Mashkulli vendimtar
    Nga white-knight në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-12-2008, 19:17
  2. A ekziston mashkulli ideal ?!
    Nga Gimi3 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 27-03-2007, 08:44
  3. Femra dhe mashkulli....
    Nga rina_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 08:04
  4. Mashkulli nuk është standardi
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 14:46
  5. Virtytet e nje femre per te qene perfekt ndaj nje mashkulli
    Nga blueyes në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 29-11-2004, 17:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •